Kindermisbruikende TBS’er wil euthanasie: NOPE!

Een 42-jarige tbs’er die twintig jaar geleden diverse minderjarige jongetjes seksueel heeft misbruikt, wil uit het leven stappen.

Twintig jaar land werd hij behandeld en zat hij zijn straf uit. Het ging een tijdje goed met hem maar hij ‘had een terugval’ waardoor van zijn vrijlating geen sprake meer kon zijn. Hij moet namelijk naar de ‘longstayafdeling’ waar hij praktisch nooit meer vrij komt! Ach gossie toch!

‘Dan wil ik liever dood’ zei de man volgens zijn advocaat. Zijn verzoek werd echter afgekeurd want ja, geen sprake van ondraaglijk lijden of uitzichtloze situatie! Het TBS-Premium abonnement geeft volgens een psychiater namelijk prima ‘uitzicht’, en wees het verzoek dan ook pertinent af. De Stichting Levenseindekliniek benadrukt nog even dat een perspectief op longstay-tbs geen reden kan zijn voor euthanasie.

De smeerpijp is volgens zijn advocaat tot de realisatie gekomen dat hij in alle waarschijnlijkheid nooit meer zelfstandig zal kunnen gaan functioneren in de maatschappij. Hij worstelt met zijn geaardheid, zegt zijn advocaat, maar licht dit niet verder toe.

Zo’n 10 procent komt ooit weer van de longstay-tbs in een regulier traject en 56% komt sowieso nooit meer vrij vanwege ‘te grote risico’s’. Advocaat Lieftink pleit voor het verbinden van een maximumverblijf aan de tbs. Het is volgens hem in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens om mensen levenslang op te sluiten. Da’s natuurlijk gewoon gejank want die 56% zit echt niet voor niks blijvend vast…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Adriaan

  Het is een ernstig zieke man, die kennelijk niet te genezen is. Ik noem dat uitzichtloos lijden. Stel je je even in zijn plaats voor. Ik zou ook willen uitstappen. Help die man dan.

 2. springmaarachterop

  Het geld wat wordt bespaard is een prima reden om die viezerik een spuitje te geven, dit soort ongedierte heeft geen recht om te leven!

 3. Ernst Quispel

  De mentaliteit die uit dit artikel spreekt is ronduit walgelijk.

  1. dannyvermeulen69

   Qwispeldork neemt hem in huis en gaat de rest van zijn leven betalen voor dit gevalletje mislukte product van zijn biologische genen mengers..en laat zich vele malen in zijn roepert nemen want daar geilt qwispeldork op

   1. Ernst Quispel

    “en laat zich vele malen in zijn roepert nemen”

    Kom uit de kast en zoek een leuke vriend, arme stakker.

    1. dannyvermeulen69

     zal ik doorgeven aan mijn VROUWTJE .pedo mannetje

  2. dannyvermeulen69

   en als qwispeldork het niet aanstaat wat er geschreven word op DDS dan is hij vrij om zich niet meer hier te laten zien en uiten ..ieder weldenkend mens mijd plaatsen waar kan als men het niet bevalt .,

 4. dannyvermeulen69

  pedotje qwispeldork gaat ook uit het leven stappen zijn TBS-Premium abonnement is ook al inmiddels verlopen.. goed nieuws voor d666 deze gaan een feestje vieren weer wat ver/bedorven organen erbij,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.