Lega-leider woedend op Duitsland: “Moeten we een minister van Financiën selecteren die zij goedkeuren?!”

Uh ja. Eigenlijk wel ja.

Matteo Salvini is woedend. Duitsland heeft namelijk kritiek op de Italiaanse keuze voor de nieuwe minister van Financiën. Volgens Salvini is dat soort kritiek volkomen onacceptabel. “Moeten we een minister van Economische Zaken kiezen die de Duitsers goedkeuren?” vraagt hij.

https://twitter.com/saskiadekkers/status/1000331709890617344

Natuurlijk is het antwoord op die vraag een volmondig ja. Italië is afhankelijk van Noord-West Europa, en met name van Duitsland voor haar financiële gezondheid. Als het rijke noorden de hand op de knip doet is het heel snel afgelopen met Italië. En dus ook met Salvini en zijn vrienden van Lega Nord.

Wat voor Rwanda geldt, geldt ook voor Italië: als je geld aanneemt van andere landen verlies je het recht om die landen te vertellen dat ze hun bek moeten houden als ze je bekritiseren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Guus Geluk

  Zo is het exact, Michael.

  1. Control

   Inderdaad Micheal, zo is het exact!

   🙂

  2. DolleDries

   Michael heeft altijd gelijk, is een heel wijs man.

   1. Guus Geluk

    Nee hoor, maar in deze heeft hij het gelijk wel aan zijn kant. Mijns inziens.

    1. Top

     Dat vindt je ook van de ouderlingen van je kutkerk, die aan je bipsje hebben gezeten viespeuk!

 2. Ernst Quispel

  Juist.

  1. Control

   Zeker

   🙂

  2. Top

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en lafaard.

 3. Meester Kong

  Kritiek mag altijd, behalve als het Israel betreft.

  1. Control

   Zo is het exact Kong.

   🙂

   1. Meester Kong

    Dat heet vrijheid van meningsuiting 🙂 🙂 🙂

    1. Control

     “Kritiek mag altijd, behalve als het Israel betreft.”

     Vrijheid van mening?

     Probeer het nog een keer: Ik vind dat kritiek mag altijd, behalve als het om Israël gaat.

     🙂

 4. EU kok

  Wie betaalt, die bepaalt.
  Nog nooit anders geweest.

  1. Meester Kong

   Kijk waar de donaties voor de PVV vandaan komen.

   1. EU kok

    En maar klagen bij die muur.
    Laten ze het voorbeeld van Duitsland volgen en die rotmuur afbreken, geeft alleen maar ontevreden mensen die tegen een muur lopen te kletsen.

    1. Meester Kong

     🙂 🙂 🙂

   2. penis aqua di rosa

    In ieder geval geen cent van hetgeen jij aan belastingen moest afdragen.

  2. Archetype01

   ah ja zo hebben wij als netto betaler ook de grootste inspraak in de eu! /s

 5. Ben Zine

  Ook hier geldt: Als je niet afhankelijk wil zijn van Duitsland moet je gewoon uit de EU stappen. Laat Italië zelf haar zaken regelen, dus niet in Brussel maar in Rome. En geen euro, dat kunstmatig gemanipuleerde misbaksel, maar gewoon de Italiaanse lire. Waarom hebben mensen tegenwoordig geen “common sense” meer ? Zo moeilijk is dat toch allemaal niet te begrijpen ?

  1. Meester Kong

   Haha heerlijk die bankbiljetten van 500000 lires………..

   1. EU kok

    Mag ik een kilo appels ruilen tegen een kilo Italiaanse bankbiljetten?

    1. Meester Kong

     Dat is dus linkse humor of toch rechtse humor 🙂

     1. sonar

      Apen hebben geen humor ,willen alleen bananen.

     2. Meester Kong

      @Sonar
      Het zijn alleen de meest wijzen en de allerdomsten die nooit veranderen.

      #MK

   2. Janna47

    U leeft nog in het verleden meneer Kong? Als de Lire nu opnieuw ingevoerd wordt zal dat anders zijn, denkt u zelf ook niet? Tsjonge jonge…wat een licht..

    1. Meester Kong

     @janna
     U hept geen gevoel voor humor ?

     1. Control

      🙂

     2. Janna47

      U wel?

 6. NoDoubt

  Indien Italie uit de EU stapt, is dat weer een stap in de goede richting. En verdwijnt de macht van Juncker en consorte. EU weet als geen ander dat ze Italie voor hun macht in EU hard nodig hebben.

 7. Ni28

  Je hebt landen die bezuinigen en landen die uitgeven. En dan is de euro een echte splijtzwam. Met een minister van financiën zoals Brussel het wil wordt het noorden steeds armer. Het gebeurt nu al.

  1. Ben Zine

   @Ni
   Je hebt helemaal gelijk. De euro is “the road to ruin”.

 8. Noppes

  Dat is nu juist waar brussel op doelt en op dit moment kunnen we nog eisen stellen maar dat doen we dus niet net zolang braaf betalen , wanneer je eenmaal platzak bent kun je doen wat je wilt omdat het europese beest kosten wat het kost overeind moet worden totdat we in de derde wereldoorlog met stokken en stenen de grenzen moeten gaan verdedigen

 9. DolleDries

  Dat heb ik met die instromers hier als je geld krijgt moet je verder je bek houden

  1. Meester Kong

   @DD ben je niet lekker de laatste tijd.
   Bijna geen onleesbare en off topic copy/paste reaguursels.

   1. Control

    Hihihi, grappige man.

    🙂

    1. DolleDries

     Dus Control Kong kan als Fries niet grappig zijn dat mislukt altijd.

     http://www.huubmous.nl/2011/10/17/humor-waar-vind-je-dat-nog/

   2. DolleDries

    Humor, waar vind je dat nog?
    17 oktober 2011
    Laten de Friezen zich beperken tot carbidschieten en het pesten van Hollanders in de oudejaarsnacht, maar geen pogingen wagen tot humor, satire of andere vormen van kolderiek gedrag. De humor zit gewoon niet in de Friese genen. Het zit niet in de Fryske groun. Dat stroeve, uit de klei getrokken en tot taal opgewaardeerde dialect van hen leent zich ook niet voor grappige spitsvondigheden. Friese hersens zijn te traag voor de hoogste spirituele gaven die voor humor een eerste vereiste zijn. Friese humor is dan ook een contradictio in terminis: een onbestaanbaar product. Het kan niet er niet zijn, zoals er ook geen Friese champagne kan bestaan of Friese kaviaar. Friezen kunnen niet eens dansen, laat staan dansen met hun gedachten. Ze worden altijd weer naar beneden getrokken door een overschot aan zwaartekracht die de geest predestineert tot zwartgalligheid, gemopper, verzuring en chagrijn. Hoe komt het toch dat er zo vaak iets grondig mis gaat als een Fries lollig probeert te zijn? In zijn boek Volg het spoor terug heeft de schrijver J.B. Charles deze netelige kwestie als eens proberen te doorgronden. Hij kwam tot de volgende slotsom:
    ‘Veel Friezen zijn intellectualistisch en daardoor relativisten. Velen hebben geen beschaving, bijna geen enkele geeft manieren. Al ontroeren zij zichzelf makkelijk, zij hebben geen hart. Zij gaan voor niemand dan zichzelf door het vuur. Zij zijn sentimenteel en missen echt gevoel. Daarom hebben zij ook geen gevoel voor humor. Als een Fries een goed verhaal wil vertellen, gaat dat verhaal gewoonlijk kapot. Het is of de Fries dit plotseling weet, terwijl het verhaal zijn mond nog verlaat. Wat moet hij doen? Hij blijft moedig tegen zichzelf vechten. Hij houdt vol en het verhaal raakt uit. Nu moet er geweld gebruikt worden, hij slaat zich daverend op zijn knie en de godverdommes zijn niet van de lucht, gelijk wij zo net nog zagen. Probeer nu vooral te lachen. Als je niet lacht heeft men in de Fries op slag een gekrenkte, verbitterde man voor zich: wij hebben niet gelachen omdat wij anti-Fries zijn.’
    Ironie, ook zoiets. Friezen hebben doorgaans geen gevoel voor ironie. Als je iets ironisch bedoelt, moet je achteraf vaak uitleggen waarom je o grof in de mond bent geweest. Dergelijke omstandigheden maken het er niet makkelijker op om je in Friesland staande te houden. Het wordt helemaal lastig als je besluit met Friezen in discussie te gaan. De misverstanden zijn dan meestal niet van de lucht. Voor je het weet heb je een vijand voor het leven erbij en zo’n vete wordt dan vervolgens tot in het derde geslacht uitgevochten. Plaats ook nooit als niet-Fries een reactie op een Friestalig discussieforum. Het is al een godswonder als je er niet meteen al wordt afgekinkeld, en als dat per ongeluk niet gebeurt, valt de hele goegemeente doorgaans acuut over je heen. Friezen hebben niet alleen geen humor, ze weten ook niet wat debatteren is. De debatten die ze met elkaar voeren gaan meestal ook alleen maar over het Fries, dat wil zeggen: de Friese taal. Een weidsere horizon bestaat er voor een Fries niet: In Fryks knibbelt allinnich foar it Frysk.
    Toch wordt er soms een poging ondernomen om aan dit noodlot te ontsnappen. Dan probeert een Fries grappig te zijn. En wonder boven wonder, soms slaagt hij daarin ook nog, vaak ondanks hemzelf, want als een Fries grappig is, dan heeft hij daar doorgaans zelf geen weet van. En toch, ook daar zijn weer uitzonderingen op. Gisteren las ik iets op een Fries weblog wat onmiskenbaar grappig is. Op zijn Frysk Deiblog meldde André Looijenga dat gedeputeerde Jannewietske de Vries bij de afsluiting van de Moanne fan it Fryske Boek nog een kleine toespraak zal houden, waarbij zij bekend zal maken dat het provinciaal bestuur een paar nieuwe literaire prijzen zal instellen. Een daarvan is de Dr. D. Kalma-priis foar de stikelichste Fryske polemyk. En nu citeer ik letterlijk:

 10. Frits Jansen

  Van Duitsland naar Noord-Italië is net zo ver als van Noord-Italië naar Zuid-Italië.
  In Noord Italië hebben ze best wel een bloeiende (auto) industrie, maar in het zuiden het rijkste landje ter wereld, het Vaticaan.

  1. Stanly2000

   Fritsje heeft ook aardrijkskunde gestudeerd. Cum laude geslaagd!

 11. Pescador

  Ik hoop dat italie snel uit de eu stapt , deze club euro machtshebber is compleet gestoord en meestal stom dronken

 12. buitenbeentje

  Italië is netto betaler, waar heb je het over?

  1. sjun

   Er staan anders behoorlijk wat Italiaanse leningen bij Franse banken open die wij weer betalen… Daarom wilde Frankrijk Italie bij die EU,

   1. Ernst Quispel

    Ja, Italië is binnen de EU ‘too big to fail’.

    Het Brexit-drama toont dat de onderlinge verwevenheid van de EU-landen economisch inmiddels zo groot is dat uitstappen niet echt mogelijk is. Italië kan er niet uitstappen, ook al zou ze dat willen. Ze zal de oplossing van haar economische problemen binnen de EU moeten realiseren of ten prooi vallen aan totale verarming.

    1. sjun

     Je legt goed uit waarom Nederland uit de EU moet stappen. Als er geen geld meer verdeeld kan worden houdt de gijzeling van de Italianen op.

     1. Ernst Quispel

      Je begreep het niet, Sjun.

      Dit onbegrip verklaart veel.

     2. Rechtsaf

      @Sjun Ernst heeft het liefst dat Nederland nog meer ziel verkoopt aan de EU en het allerliefst heeft Ernst dat Nederland islamitisch wordt met een vleugje antisemitisme..

 13. Dirk van Jurie

  Nou het zou natuurlijk eigenlijk een allochtonen donkere vrouwelijke in verwachting zijnde islamitische migrant moeten zijn, hè

 14. Lex

  Die italianen nemen hier zeker geen genoegen mee.

  Stel je voor dat deze door Europa ongedwongen minister van Financiën moeten gaan bezuinigen. Ik begrijp het wel het volk is Arm en demonstreert schreeuwt en Lega speelt daar mooi op in.

  Wij hebben ook moeten bezuinigen.

  Ze willen daar gewoon op oude voet door gaan liefst zonder al die vreselijke schulden.
  ze willen ook weg uit Europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.