Limburgse woningcorporatie heeft op grote schaal gediscrimineerd op basis van huidskleur en lichaamsgeur

Sociale Woningbouw. Bron: Wikimedia Commons/A. Bakker
Foto: Sociale Woningbouw. Bron: Wikimedia Commons/A. Bakker

Het is voor mij de eerste keer dat ik zoiets tegenkom, maar blijkbaar bestaat het wel degelijk: discrimineren op basis van lichaamsgeur. Jarenlang heeft de Limburgse woningcorporatie De Voorzorg gediscrimineerd bij het toewijzen van woningen. Dan heb je nog beginnersniveau discrimineren, op basis van afkomst en huidskleur, maar De Voorzorg heeft er wel next-level discriminatie van gemaakt.

Bij intakegesprekken met potentiële huurders werd gekeken naar gegevens als ras, uiterlijk, gezondheid en medicijngebruik, seksuele geaardheid, godsdienst, ex-partners, hobby’s en zelfs lichaamsgeur. Deze zaken speelden een rol bij het toekennen van woningen, heeft forensisch onderzoeksbureau Integis vastgesteld.

Er waren aanwijzingen dat er in de jaren 2013 tot 2016 sprake was van “een ernstige schending van een transparante en eerlijke woningtoewijzing”. Een interim-bestuurder nam daar vorig jaar mei al de eerste maatregelen tegen, na een kritisch rapport van waakhond Autoriteit woningcorporaties.

Volgens medewerkers was er sprake van een angstcultuur en schrikbewind van de manager Wonen en neemt de rest van de organisatie er afstand van. In elk geval heeft de manager dus jarenlang zijn gangetje kunnen gaan in onze meest zuidelijke provincie. De vraag is nu bij hoeveel andere woningcorporaties dit ook gebeurt. Zeker bij kleine woningcorporaties, zoals De Voorzorg, is het moeilijk om het beleid goed te controleren. Dan is het vaak niet mogelijk om echte voorzorgsmaatregelen te nemen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

41 reacties

 1.   

  Ik denk dat met name de discriminatie op huidskleur hier grote verontwaardiging zal oproepen.

  1.   

   En ik denk dat jij dat helemaal niet denkt.

   :)

  2.   

   Met name het discrimineren op basis van Joodse komaf kan mij niet sterk genoeg veroordeeld worden. Antisemitisme is één van de kwalijkste vormen van discriminatie op deze wereld en kennelijk algemeen aanvaard wordt in linkse kringen. Het opmerkelijke is dat u daar vrolijk aan mee doet en vreemd genoeg de grootste problemen heeft met het aanspreken van bevolkingsgroepen die zich daaraan schuldig maken. Hypocrisie is de zuiverste betekenis van het woord.

   1.   

    Met die informatie ben je bij Ernst aan het juiste adres, hij is een echte antisemiet, een rasechte. En een trol natuurlijk, een echte Abma

    1.   

     Gewoonweg ranzig en kwaadaardig.
     Een moraalridder zonder moraal.
     In de keuken is hij vast een ster achter het gasfornuis en de oven

     1.   

      Ja beste Bloem, het is een topper in zijn soort, dat moet gezegd!

   2.   

    Ik ben het volledig met u eens, heer Bloem: antisemitisme is een akelige vorm van racisme waartegen ferm dient te worden opgetreden.

    1.   

     Ja Boudewijn, je bent een echte Abma!

     :)

  3.   

   Met name het discrimineren op basis van Joodse komaf kan wat mij betreft niet sterk genoeg veroordeeld worden. Antisemitisme is één van de kwalijkste vormen van discriminatie op deze wereld en wordt kennelijk algemeen aanvaard wordt in linkse kringen. Het opmerkelijke is dat u daar vrolijk aan mee doet en vreemd genoeg de grootste problemen heeft met het aanspreken van bevolkingsgroepen die zich daaraan schuldig maken. Hypocrisie in de zuiverste betekenis van het woord.

   1.   

    De relatie met de Joden is pas genormaliseerd nu ruim 70 jaar na de oorlog als we ons niet hoeven te schamen om Joden net zo te haten als pakweg Rotterdammers.
    Discrimineren is iets anders en uitroeien helemaal.

   2.   

    Nee dat ziet u verkeerd. De joden, aka ” het oude volk” voelt zich superieur, en laat je dat ook duidelijk merken. Ze zijn geslepen handelaren en brachten tal van vooraanstaande geleerden voort, waarvan Einstein wel de bekendste is. En ze aarzelen niet je hun superioriteit te laten voelen.

    Enfin, het lijkt verdomd veel op de houding van de blanken tegenover de rest van de wereld (,minus de joden)

  4.   

   “Boudewijn Abma”

   :P

  5.   

   @Ernst zeker vooral als de Nederlandse blanke man wordt gediscrimineerd

   1.   

    Héé Rechtsaf, heb je dit al gelezen?

    http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=26091

    Ernst = Boudewijn Abma

  6.   

   Is dat geen cognitieve dissonantie eikel??

 2.   

  ik kan mij dat heel goed voorstellen. een vieze lichaamsgeur is afstotelijk en de bewuste manager heeft heel goed werk gedaan om dit gemeenschappelijk bezit te beschermen. overigens, sommige lieden zo ook op dit forum stinken door het mankeren in de bovenkamer. bij sommigen onder u wasemt de nickname zoveel kwalijke dampen uit, dat zeer vaak onpasselijkheid het gevolg is. het beroemde teiltje.

  1.   

   @Seneca je bedoelt reaguurders die geweld verheerlijken en het liefst de socialisten en antisemieten ziet bungelen aan de hoogste boom.

   1.   

    @kong
    wat ik bedoel is voor iedereen duidelijk behalve voor idioten, links geïndoctrineerde lieden die zelf niet kunnen denken en aanverwant tuig waar ook jij deel van uitmaakt.

    1.   

     @Seneca rustig rustig nu maar, een agressieve vorm van dementie is niet voor iedereen gemakkelijk!

  2.   

   Even tussendoor, in niets lijkt u op uw op de beroemde filosoof, wijsgeer en schrijver Seneca uit de Romeinse tijd. Wees voorzichtig met het uitkiezen van een nick name is niets teveel gezegd in Uw geval.

   1.   

    *in niets lijkt u op de* (voor de duidelijkheid)

    1.   

     Ja voor een taalneuqertje als jij is dat een lastige heh?

   2.   

    @fortiori
    hoe komt u tot deze veronderstelling? heeft u kennis met de man gemaakt? ik denk dat u nooit een letter van hem hebt gelezen. overigens als ik ratten zie, maak ik ze af en daar een groot deel van de reaguurders ratten zijn….

 3.   

  Dit lijken mij uiterst zinvolle criteria als je de sociale woningbouwwijken leefbaar wilt houden voor mensen die het wat minder hebben.
  Want mensen die het wat minder hebben, en toch een fijne woonomgeving willen hebben, zullen deze manager uiterst dankbaar zijn.
  Er zijn toch geen geluiden, dat de beschikbare woningen in handen zijn gevallen van mensen die er qua inkomen en/of vermogen niet hadden mogen wonen?
  Zeur dan ook niet.
  Het is wellicht de beste drijfveer voor de afgewezen lieden om hun levenswijze iets aan te passen.

 4.   

  Gezien de reacties concludeer ik dat de huistrollen omringd zijn door vele gekleurde buren. Of verdedigen zij iets waar zij zelf niet aan meedoen? Dat is het meest waarschijnlijke. Multiculturele samenzijn verdedigen maar andere mee opzadelen en zelf lekker buiten schot blijven.

  1.   

   Huistrollen, een juiste typering!

   ;)

  2.   

   Van mij mogen deze halal huistrollen boven en onder, en links en rechts worden omgeven door nepvluchtelingen uit Afrika en Azië.

 5.   

  Zullen we het maar gewoon een gevalletje van positieve discriminatie noemen? De leefbaarheid van een buurt lijkt me er erg bij gebaat. Woningcorporatie De Voorzorg wil gewoon voorkomen dat mensen die Nederland hebben opgebouwd, zich niet meer thuis voelen in hun eigen buurt. Kortom: Een warme douche voor De Voorzorg.

  1.   

   Wie heeft er nou Nederland “opgebouwd”?
   De westelijke helft van Nederland is door Delftse ingenieurs gemaakt, de oostelijke helft was er al.

 6.   

  Helemaal terecht ik vind dat je ook op wat je stemt geweigerd mag worden ,wie wil nou een links e antifa in zijn huis.

 7.   

  Discriminatie = onderscheid maken op irrelevante criteria. Zoals huidskleur.

  Of iemand stinkt of niet lijkt me een zeer relevant criterium. Dus geen discriminatie.

  1.   

   Huistrollen stinken, je ruikt ze al vanaf 10 Mb/s met een snelheid van 5Ghz.

   1.   

    Alt + Control, Delete… helpt.

    1.   

     Ketchup daarentegen niet!

     :P

   2.   

    Het wezen van trollen is dat ze zulke onuitstaanbare taal uitbraken dat je je gedwongen voelt erop te reageren. Of ze stinken of niet.
    En dan krijgt de website clicks, dus geld.
    Perverse prikkels ruïneren deze wereld.

 8.   

  Heerlijk als men in een portiek woont zonder iedere dag kip- kerriegeuren te moeten insnuiven van allochtone bewoners en de penetrante geur van schapenvlees je bespaart blijft.
  Hulde voor de vorige directie van woningcorporatie De Voorzorg !!

  1.   

   Een echte Surinaamse rotti met alles erop en eraan is niet te versmaden. Spruitjes kunnen mij gestolen worden.

   1.   

    Inderdaad hihihi

    ;)

   2.   

    Enkeltje suriname voor heinz aub..!

 9.   

  Mag natuurlijk niet maar wel een ietsiepietsie te begrijpen.

 10.   

  Wil je dit proberen te begrijpen ?
  Ga dan eens een stukje meerijden in een stadsbus in de bekende wijken.
  Vergeet vooral geen kotszakje.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!