Zweedse politie bestrijdt verkrachting door vrouwen te adviseren 's zomers niet meer laat naar buiten te gaan

Geen categoriemei 23 2018, 14:00
Nadat twee vrouwen bijna zijn verkracht in Östersund in Zweden, neemt de politie 'maatregelen.' De lokale wetshandhavers drukken vrouwen in de centraal-Zweedse stad vooral op het hart om niet meer 's avonds naar buiten te gaan. Verkrachtingen horen nu eenmaal een beetje bij de zomer, althans een woordvoerder van de plaatselijke politie.
In Zweden zijn ze echt helemaal klaar met verkrachtingen en pogingen daartoe! Althans, de politie wel. En dus wordt er voor Zweedse begrippen nu snoeihard ingegrepen. Hoe dan, zal je vragen. Gaan de straffen omhoog, of zelfs maar de strafeisen? Gaat de politie vaker patrouilleren of beter opletten in 'risicobuurten'? Nee, niets van dat alles. De politie komt vrouwen uitleggen hoe ze kunnen voorkomen verkracht te worden.
Allereerst krijgen die vrouwen te horen dat ze er niets aan kunnen doen: het is nu eenmaal zomers, en dat soort zaken gebeuren nu eenmaal zomers. Can't fight nature! Maar wat vrouwen wel kunnen doen? Stoppen met uitgaan. 's Avonds niet meer laat over straat gaan. De politie zegt nog net niet dat vrouwen die dat advies in de wind slaan, de verkrachting aan zichzelf te danken zouden hebben:

"Na twee vermoedelijke verkrachtingspogingen in Östersund afgelopen weekend raadt de politie vrouwen aan om 's avonds laat niet alleen naar buiten te gaan. Ook werden ze gewaarschuwd dat "dingen zoals dit" nu eenmaal gebeuren in de zomer.

De uitspraken werden gedaan door politiewoordvoerder Suss Braunerhielm na de gebeurtenissen van dit weekend in Östersund. In een interview met P4 Jämtland zei ze gisteren: "Het is zomer, dingen zoals dit gebeuren nu eenmaal in de zomer, denk ik" en "wees alert en ga bij voorkeur niet meer laat naar buiten."

Inmiddels is de ophef in Zweden over de opmerkingen van Braunerhielm zo groot geworden, dat de politie ze later weer heeft moeten ontkennen. Het was bij nader inzien totaal niet wat ze bedoelde, aldus haar collega. Vrouwen mogen wél gewoon laat naar buiten. Tuurlijk! Ahem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten