Deense minister van Integratie: Moslims, neem vakantie op als je ramadan hebt

Deense minister van Integratie: Moslims, neem vakantie op als je ramadan hebt

In het lieftallige Denemarken is er ophef ontstaan vanwege een uitspraak van de Deense minister van Integratie. Die heeft aangegeven dat moslims moeten denken aan het opnemen van vakantie tijdens de Ramadan. Je weet maar nooit wat voor narigheden kunnen gebeuren als je een dag lang niet gegeten en gedronken hebt en het ook nog eens zomer is. Eigenlijk best logisch, maar toch ophef.

De bewindsvrouw deed de oproep in een commentaar in de Deense krant BT. Støjberg staat bekend om haar harde koers jegens migranten. ,,Ik geloof heel eerlijk dat men als moslims in een moderne maatschappij zoals de Deense, moet overwegen welke consequenties het voor de maatschappij heeft als men aan de ramadan doet'', schreef ze. ,,Ik wil de Deense moslims niet de mogelijkheid ontnemen om hun religie en feesten te beleven, maar ik wil ze wel oproepen in de ramadanmaand vakantie op te nemen."

Ze heeft natuurlijk niet meer dan gelijk dat persoonlijke keuzes en acties, ook als ze gebaseerd zijn op een boek of levensvisie, invloed kunnen hebben op het collectief en de maatschappij. Dat ze dit zegt is dan ook niet meer dan logisch. Dagenlang overdag niet eten of drinken. Weinig slapen, want na zonsondergang eten en drinken of je leven ervan af hangt. Door slechte nachtrust en een slecht voedingspatroon ook nog eens functioneren in een maatschappij die daar helemaal niet op is ingesteld.

Wat had de minister dan moeten zeggen? Het is geen moslimmetje pesten, het is mensen wijzen op de verantwoordelijkheden en de gevolgen van acties. Het is niet islamofobisch, maar biologische causaliteit met mogelijke gevolgen voor de samenleving.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties