Linkse samenwerking om druk op Kabinet te zetten om asielzoekers niet weg te sturen: ”#stuurzenietterug”

Het Kabinet wil de uitzetting van Afghaanse uitgeprocedeerde asielzoekers tegengaan, maar krijgt in dat proces te maken met een intense samenwerking tussen linkse partijen (GroenLinks, SP, PvdA) en non-gourvernementele organisaties (NGO’s).  Volgens deze partijen is Afghanistan helemaal niet veilig en mogen de asielzoekers helemaal niet teruggestuurd worden. Of dat waar is, is nog maar de vraag, want linkse partijen willen altijd dat asielzoekers niet uitgezet worden. 

Officieel beschouwt Nederland Afghanistan als een veilig land, waardoor het toegestaan is om asielzoekers uit dat land terug te sturen. In maart besloot de Raad van State dat nadat een Afghaanse asielzoeker een rechtszaak tegen de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) had aangespannen. Bij die zaak werd hij ook al gesteund door diverse ngo’s. Zij eisen dat het terugsturen van Afghanen een halt wordt toegeroepen: het land is in oorlog, vinden zij. Vorig jaar werden negentig Afghanen uitgezet.

D66 en de ChristenUnie willen het ambtsbericht afwachten van het ministerie voor Buitenlandse Zaken. Dit bericht zal aangeven of Afghanistan wel of niet veilig genoeg is om mensen terug te sturen. Deze twee partijen zullen dan ook het zwakst zijn als het gaat om dit soort signalen uit de samenleving. Het is ook een grote kans voor deze partijen om hun ‘linkse’ signatuur wat te benadrukken, want zij moeten het van dit soort momenten hebben. Dit wordt hen namelijk niet snel vergeven door de linkervleugel van de partijen als de asielzoekers wel uitgezet mogen worden.

De terugkeer van Afghanen uit Europa werd tot 2016 vaak niet toegestaan door de Afghaanse regering. Twee jaar geleden sloten de Europese Unie en Afghanistan een deal: tot 2020 krijgt het Aziatische land elk jaar 1,3 miljard euro als het uitgeprocedeerde asielzoekers en economische migranten terugneemt.

Soms heb ik het idee dat dit soort landen heel goed weten wat ze ervoor kunnen krijgen. Waarom zouden ze hun eigen burgers niet willen laten terugkeren? Het is toch logisch dat dit soort landen zo veel mogelijk mensen nodig hebben om het land weer op te bouwen. Afghanistan lijkt zijn eigen onderdanen te gebruiken als middel om geld van de Europese Unie af te troggelen. Het is niet normaal dat het land 1,3 miljard krijgt van de Europese Unie. Dat is veel geld voor een land als Afghanistan. Het is weerzinwekkend dat dit soort gedrag beloond wordt.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Guus Geluk

  De walgelijke elite van Afghanistan zet de eigen bevolking in om geld binnen te harken. Het is te schandalig voor woorden.

  Niettemin heeft Nederland een tamelijl restrictief immigratiebeleid gevoerd. Men zal dus dankbaar gebruik hebben gemaakt van de deal met de smeerlappen. Ik voorzie dat Afghanistan blijft staan op de lijst van veilige landen.

  1. lugar

   Verwarde man!

   1. Guus Geluk

    DFTT.

 2. Roughwood

  Uitgeprocedeerd = Illegaal = wegwezen = NL uit! Geen Afghaanse vluchteling meer naar Europa en de geldkraan naar Afghaanse overheid dicht.

  1. Paaldanseres

   Precies. Exactly. En daar is geen woord Spaans bij.

  2. Guus Geluk

   Als de geldkraan dichtgaat gaam de Afghaanse grenzen ook dicht. Zo rollen de Afgaanse smeerlappen: ze hebben ons tegen de muur, ten koste van de eigen burgers.

 3. buitenbeentje

  Lars: “Het Kabinet wil de uitzetting van Afghaanse uitgeprocedeerde asielzoekers tegengaan.”

  Dat willen de linkse partijen ook. Waar ligt dan het probleem?

  Misschien moet DDS maar eens mensen aan gaan nemen die Nederlands begrijpen, want dit is niet de eerste keer dat hij nonsens schrijft.

 4. Ritter

  Als het echte “vluchtelingen” zijn dan zijn er in de regio genoeg veilige landen.

  Landen die dichtbij zijn.

  Maar de z.g. “vluchtelingen” willen naar Noord/West Europa omdat het hier goed vertoeven is met al die gratis huizen en uitkeringen.

  Dus reizen ze door veel veilige landen om die “honingpot” te bereiken.( dus naar Noord/West Europa)

  Kortom, het zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economische/financiële redenen naar Noord/West Europa reizen.

  Eenmaal een verblijfsvergunning gaan sommige zelfs op vakantie in het land dat ze z.g. ontvlucht zijn.
  ————-
  Meer dan 100 vakantie vierende nepvluchtelingen gepakt dankzij deal tussen Nederland, Duitsland en België
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/07/meer-dan-100-vakantie-vierende-nepvluchtelingen-gepakt-dankzij-deal-tussen-nederland-duitsland-en-belgie/

 5. DolleDries

  Een 33-jarige vrouw werd vorige week in elkaar geslagen door twee Afghaanse asielzoekers, meldt het Franse Valeurs Actuelles.
  De aanval gebeurde op een trein die Parijs verliet. De mannen minachtten en beledigden de vrouw omdat ze vonden dat ze niet correct gekleed was.
  De aanval op 23 mei begon met verbale beledigingen. De Afghanen berispten de vrouw omdat ze ‘te veel decolleté vertoonde’. Nadat de trein op het treinstation van Dijon was gestopt, dwongen ze haar eruit. De vrouw werd geschopt en geslagen tot ze op de grond viel.
  De Afghaanse asielzoekers, 19 en 23 jaar, zijn op het station gearresteerd en zullen de komende dagen door de Franse strafrechtbank worden berecht. Beide mannen wonen in Dole, in de Franse Jura.

  1. Siemien

   @DD berechten en het land uit, hup wegwezen..

   1. Ernst Quispel

    Hier is een juridisch deskundige aan het woord, dat merk je meteen.

    🙂

    1. Siemien

     @Ernst ja waar mensen van de islamitische dwaalleer moeten worden berecht daar komt Ernst natuurlijk even duid in het zakje doen..

     #waar heb je Guus gelaten?

     1. Ernst Quispel

      “een duid”

      🙂

     2. lugar

      Verwarde man, je leert het ook nooit!

 6. nienke

  Het land is zogenaamd niet veilig maar waarom gaan er zovele op vacantie en blijven 6 weken weg en komen gezond en wel weer terug.
  Je gaat toch niet op vacantie naar het land waar je uit gevlucht bent wegens oorlog

  1. Siemien

   @nienke dat komt Nienke omdat “ze” in dit land (lees Den-Haag) echt te dom zijn om dit te snappen

 7. NoDoubt

  Deze mensen moeten uit eigen zak de kosten betalen voor elke dat dat ze hier langer aanwezig zijn.

  1. lugar

   Lastig want ze krijgen al gratis geld.

 8. Original NL

  Één twee drie…Opzouten!!!

 9. Rosasolis

  Afghanistan is helemaal niet een “veilig” land. De extreem terroristen van de Taliban zijn overal actief in dit land. Niemand is veilig in dit zeer gevaarlijk, achterlijk land. Behalve de boeren die papavers kweken voor de productie van heroine, hun nationale product.
  Vooral de vrouwen hebben het erg moeilijk. Volgens de Taliban mogen meisjes geen onderwijs krijgen, en mogen zij uitgehuwelijkt worden als kind van 9 jaar. Vrouwen mogen niet werken, behalve als huishoud slavin. En mogen zonder toestemming van hun man niet naar buiten. Als het wel mag, dan zijn zij helemaal gekleed in lange gewaden, met een heel kleine bedekte raampje, waardoor zij haast niets kunnen zien. Hun enige taak behalve de functie als huishoud slavin, is zoveel kinderen mogelijk te baren. Sommige mannen hebben 4 vrouwen (vaak meisjes) die zij houden in een harem, achter hoge schuttingen. De Taliban voeren nog steeds de meest wrede straffen uit tegen zowel mannen als vrouwen, als zij worden schuldig gevonden met zelfs een niet zo ernstige misdaad. Er moeten geen vluchteling uit dit achterlijke land toegelaten in ons land. Want als zij worden terug gestuurd, zullen deze mensen het niet overleven.

 10. Holiday

  Er is maar één land waar ze thuis zijn en dat is hun eigen land.

 11. Bes Tolen

  Wat een onzinnige zwetser die GG. Het toelaten van al dan niet vermeende vluchtelingen uit verre landen is een grote dwaasheid waarvoor het volk hier moet boeten. Het is evenwel de hoogste tijd, dat activisten en hun politieke vertegenwoordigers waaronder bewindslieden moeten boeten. Het optreden van de regering hier lokt allen maar meer immigratie uit. De idioten. Eindigt dit pas als zulke regeringen van hier opgeknoopt worden en dan juist wel door de lui, die door die regeringen hier zijn binnen gekomen? Want die lui worden de overlevers in de toekomst hier. Geweld waaronder moord , leugens, bedrog en bedreiging, dat alles wordt hier beloond door diverse regeringen in het westen. Meest bestaande uit misleidende psychopaten, die evenmin bereid zijn als wat hier binnen komt om voor vrijheid en opbouw in eigen land te vechten. Wat kwijlers uit de kerken er bij en ja, het zondagse dodenfeest kan als altijd doorgaan. Kwijlen in buitenmaatse proporties vanwege de angst voor de eigen dood. Lieden, die met hun schijnheiligheid eigen landgenoten altijd zullen af vallen. Over kerken van nu gesproken.

 12. Gerlos

  Inpakken en wegwezen dames en heren en de groeten in Afghanistan.
  Uw vliegreis wordt wel vergoed door de Nederlandse belastingbetaler en uiteraard een goede reis.

 13. Willem Alexander

  Het land is niet veilig…..hahahaha en dus komen alle mannen tussen 18 en 35 naar hier…lekkere kerels… was het niet ooit “vrouwen en kinderen eerst”? Oh, ja dat moet cultureel geïnterpreteerd worden… ze verkrachten vrouwen en kinderen op onze kosten eerst.
  Wat moet je toch een hoop stront in je ogen hebben om deze hele janboel nog een glans en humaan tintje te geven…
  Daarna komen de feministen met het goede plan om ook de achtergebleven familie over te laten komen: dat heeft een sturende en kalmerende werking op de mannen. Wordt je twee keer genaaid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.