LOL! Aanhangers Britse monarchie woedend dat republikeinen een anti-monarchie dag organiseren op dag bruiloft Harry en Meghan

Ach gossie.

Hilarisch:

PATRIOTIC Royal Family supporters erupted with fury after anti-royalist group Republic gathered in London to plan a “monarchy-free future” – on the day of Meghan Markle and Prince Harry’s Royal Wedding.

Natuurlijk heeft dit helemaal niets te maken met patriottisme. Je kunt prima een republikein zijn in Groot-Brittannië (en Nederland, trouwens) en tegelijkertijd patriottisch tot op het bot zijn. Een patriot is trots op zijn land. Dat is wat anders dan trots zijn op ‘de heersende familie’ en hen ten koste van alles steunen.

Twee parlementariërs waren gast-sprekers bij het evenement: een dame van Labour en één van de SNP (de nationalistische partij uit Schotland). De eerste liet weten dat ze het volkslied graag wil veranderen (dat is nu God Save The Queen), en de tweede voegde daar aan toe dat zijn hart er bepaald niet bij betrokken was toen hij de eed aflegde om parlementariër te worden. Want ja, als parlementariër moet je de monarchie officieel steunen.

Belachelijk natuurlijk. Als lid van het parlement vertegenwoordig je het volk, niet de koningin. Maar ja, leg dat maar eens uit aan aanbidders van de monarchie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ni28

  De monarchie had met de bruiloft van Harry en Meghan wat te slikken zaterdag. Het was de dag van activisme, Martin Luther King, gospel koor(die zich wel matigde) en diversiteit als een onderdeel van de laatste gekte. De jonge adel werkt aan hun einde door deze modernisering wat menige republikein geweldig zal vinden. De oude adel verkeert is shock.

 2. Syntha

  Tja, slikken op zijn tijd is niet erg, mits je wat leert. 🙂
  Zoals altijd genoot ik van het gospelkoor, al hielden ze zich inderdaad in. Dat swingen, heeeeerlijk.

  Hm, oude adel…laat ik me niet over uit. Maar in shock…das duidelijk. :-). Dat bedoel ik nou: observeren. 🙂

 3. sjun

  Harry wordt slechts in een zeer uitzonderlijk geval Koning. Dus was dit vooral een identiteitspolitiekcorrect feestje om de sfeer rondom her koningshuis op te leuken. Waren het geen SJW’s, journalisten of de bekende combinatie daarvan die het op een rel aanstuurden?

 4. Rosasolis

  De enige wat belangrijk is in dit huwelijk, is dat Harry en Meghan een fijne huwelijk met elkaar hebben. Dit was niet het geval met zijn ouders. Ik hoop dat er geen drang voor hun om kinderen te moeten krijgen. Beide hebben problemen achter hun rug. Harry had vorige jaar vreselijke problemen met depressie…heel begrijpelijk, en Meghan is een gescheiden vrouw. Laten dit paar samen een goede leven hebben, en elkaar helpen en steunen met hun problemen van het verleden. Laat het verder gang van het Britse koninklijke huis gaan naar William en Kate.

 5. Bes Tolen

  Het Britse koningshuis is een symbool van de macht van Rome, dat door Willem de Veroveraar belangrijke zeggenschap kreeg. De Normandische adel, wel ja, verving indertijd de oude elite en was een strak militair gericht gezelschap waarvan de eeuwen door het nodige gebruik is gemaakt het imperium uit te breiden en in stand te houden. Dat in stand houden gelukte na verloop van tijd maar heel gedeeltelijk, het imperium is zelfs voor veruit het grootste deel in haar koloniale vorm voorbij. Maar wat er nu nog in stand wordt gehouden, gebeurt tegen grote offers zoals de massa immigratie uit vroegere dominions. Het is een relikwie waaraan nog altijd wordt gehecht. Maar zonder gevolgen dus betekenis voor de politiek is het niet. Op dit punt is altijd met de Britse politiek rekening te houden.
  De geldwereld is de grote macht. Rome wist dat ze de westkant van toen het rijkste deel van de wereld veroverde, dat om de Noordzee ook genoemd de Germaanse Zee lag.
  Rome was het die de voorzetten gaf voor nieuw kolonialisme in de negentiende eeuw. Introduceerde in The City of London haar kaste van joodse bankiers vanaf het vasteland van Europa. Degenen, die wisten te financieren. Bankiers, die deel gingen uit maken van de Engelse adel.
  Londen is het centrum van zeer, zeer rijken. Overal vandaan. Alleen al dat moet worden gevolgd. Het kan in deze tijd interessante ontwikkelingen opleveren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.