Max Verstappen na geweldige derde plaats: “Ik ben benieuwd wat we in Monaco kunnen laten zien!”

Hij heeft er zin an.

Na zijn derde plaats in Barcelona was Max Verstappen voor het eerst in maanden weer behoorlijk positief. Niet zo gek natuurlijk; de eerdere races vielen allemaal tegen. Vandaag viel alles precies op zijn plek, waardoor hij derde werd en dus boven op het podium champagne mocht drinken.

Na de race vertelde Max tijdens de persconferentie met de top 3 dat “als je vijfde start, dat dit gewoon heel goed was. Ik denk dat we natuurlijk een beetje geprofiteerd hebben van Kimi’s probleem,” waarmee hij refereerde aan het turboprobleem van Ferrari-coureur Kimi Raikkonen waardoor die niet alleen zijn vierde plek verloor maar zelfs niet eens kon finishen. “Maar we waren ook gewoon sneller.”

Hoewel hij buitengewoon tevreden is met zijn derde plek verliep de race niet聽helemaal聽perfect. Op een gegeven moment tikte hij achterblijver Lance Stroll aan, waardoor zijn voorvleugel beschadigd raakte. Je zou denken dat dit effect had op zijn snelheid, maar niets was minder waar.

“Ik had het meeste last in de snelle bochten,” aldus Max, “dus toen heb ik gewoon op het stuur wat dingetjes aangepast en toen viel het wel mee. Maar over het algemeen, tja, je verliest gewoon聽iets meer downforce daardoor, dus het is nooit ideaal.” Maar het had hem ook niet 茅cht dwarsgezeten.

Tenslotte keek Max ook al vooruit naar de volgende race: de Grand Prix van Monaco. “De auto heeft het heel goed gedaan,” aldus de jonge Nederlander. “We weten dat we tekort komen op de rechte stukken, dus ik ben benieuwd wat we in Monaco kunnen laten zien.” Want, anders dan de Grand Prix van Barcelona, heeft de GP van Monaco bijna g茅茅n lange rechte stukken waar ze op topsnelheid langs kunnen. Het circuit van Monaco zit vol bochten — en dan nog scherpe bochten ook.

Met andere woorden, dat circuit moet de bolide van Red Bull op z’n聽lijf geschreven zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. toetssteen

  Mooi werk Max! De eerste keer wist men nog niet welke capaciteiten je hebt, dus was het: ach dat guppie. Nu weet de rest dat je iemand bent om rekening mee te houden.
  Gogogo!

  1. denk eens na

   Topper niveau Cruijff

 2. A3aan

  Een sportieve, plezierige zondag met afwisselend de Giro en de F1 Spanje. Zowel Tom Dumoulin als Max Verstappen hebben mij met hun sport pleziert. Tom heeft niet al te veel tijd verloren en heeft nog dagen genoeg om zijn positie te verbeteren, evenals Max. Of Max wereldkampioen wordt is volgens mij nog wat prematuur, dat hij een goede eindpositie, bij de eerste vijf, kan bereiken? Afwachten maar.

  1. toetssteen

   A3aan
   Juist, dat dus. Ze moeten nu van onderen uit en alles eruit halen.

   @denk eens na
   Yep, die zagen ze niet aankomen in het gelikte wereldje.

 3. Arubano

  Mompelt iets met “Een zwaluw maakt nog geen zomer”.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.