Partijkartel woedend dat Partijkartel-lid Dijsselbloem een spel speelt door zich aan te melden voor Raad van State

Geen categoriemei 13 2018, 19:00
Het partijkartel kan het niet hebben dat het partijkartel dit flikt. Kunt u het nog volgen?
Jeroen Dijsselbloem heeft zich bepaald niet populair gemaakt bij de regeringspartijen. Dat bericht De Telegraaf. En die krant kan het weten. De Telegraaf is immers de partijkrant van de VVD. Als ze daar iets op iemand aan te merken hebben horen de 'journalisten' van De Telegraaf het meteen, waarna ze direct een mooie aanval lanceren op de politicus in kwestie.
Dit keer moet PvdA'er Jeroen Dijsselbloem het ontgelden. Hij heeft namelijk laten weten graag een gooi te doen naar de binnenkort vacante positie bij de Raad van State. Piet Hein Donner gaat verplicht met pensioen. Dijsselbloem ziet die functie wel zitten.
Maar dat vinden de coalitiepartijen niet leuk. Zij hebben onderling namelijk al lang afgesproken dat die functie naar D66'er Thom de Graaf gaat:

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU hebben eerder tijdens de formatie de mogelijkheid verkend om D66-senator Thom de Graaf de hoge functie te geven. Niet begrepen wordt daar waarom Dijsselbloem, politicus van een gedecimeerde oppositiepartij, dan toch een gooi doet. „Dit is een benoeming van het kabinet. Wil Dijsselbloem het echt, of heeft hij andere redenen om te solliciteren?”, vraagt een coalitiebron zich geïrriteerd af.

Nou ja, "niet begrepen..." dat is niet helemaal waar. De 'bronnen' van de krant hebben namelijk wel degelijk een idee waarom Dijsselbloem zich gemeld heeft:

Ook bij de Raad van State vraagt men zich hardop af of Dijsselbloem de functie echt wel wil of dat er andere zaken een rol spelen. „Misschien wil hij laten zien dat de procedure niet deugt? Zo kan hij premier Rutte en minister Ollongren beschuldigen van vriendjespolitiek, als het toch Thom de Graaf wordt.”

Met andere woorden, het partijkartel is boos dat een prominent lid van datzelfde partijkartel uit opportunisme het kartel een schop onder zijn kont geeft. Dát is waar al deze klachten op neerkomen.
En ja, eigenlijk is dat vooral hilarisch. Kijk ze zich eens zorgen maken. En ondertussen elkaar die mooie baantjes natuurlijk wél gewoon door blijven spelen he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten