Partijkartel woedend dat Partijkartel-lid Dijsselbloem een spel speelt door zich aan te melden voor Raad van State

Partijkartel woedend dat Partijkartel-lid Dijsselbloem een spel speelt door zich aan te melden voor Raad van State

Het partijkartel kan het niet hebben dat het partijkartel dit flikt. Kunt u het nog volgen?

Jeroen Dijsselbloem heeft zich bepaald niet populair gemaakt bij de regeringspartijen. Dat bericht De Telegraaf. En die krant kan het weten. De Telegraaf is immers de partijkrant van de VVD. Als ze daar iets op iemand aan te merken hebben horen de 'journalisten' van De Telegraaf het meteen, waarna ze direct een mooie aanval lanceren op de politicus in kwestie.

Dit keer moet PvdA'er Jeroen Dijsselbloem het ontgelden. Hij heeft namelijk laten weten graag een gooi te doen naar de binnenkort vacante positie bij de Raad van State. Piet Hein Donner gaat verplicht met pensioen. Dijsselbloem ziet die functie wel zitten.

Maar dat vinden de coalitiepartijen niet leuk. Zij hebben onderling namelijk al lang afgesproken dat die functie naar D66'er Thom de Graaf gaat:

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU hebben eerder tijdens de formatie de mogelijkheid verkend om D66-senator Thom de Graaf de hoge functie te geven. Niet begrepen wordt daar waarom Dijsselbloem, politicus van een gedecimeerde oppositiepartij, dan toch een gooi doet. „Dit is een benoeming van het kabinet. Wil Dijsselbloem het echt, of heeft hij andere redenen om te solliciteren?”, vraagt een coalitiebron zich geïrriteerd af.

Nou ja, "niet begrepen..." dat is niet helemaal waar. De 'bronnen' van de krant hebben namelijk wel degelijk een idee waarom Dijsselbloem zich gemeld heeft:

Ook bij de Raad van State vraagt men zich hardop af of Dijsselbloem de functie echt wel wil of dat er andere zaken een rol spelen. „Misschien wil hij laten zien dat de procedure niet deugt? Zo kan hij premier Rutte en minister Ollongren beschuldigen van vriendjespolitiek, als het toch Thom de Graaf wordt.”

Met andere woorden, het partijkartel is boos dat een prominent lid van datzelfde partijkartel uit opportunisme het kartel een schop onder zijn kont geeft. Dát is waar al deze klachten op neerkomen.

En ja, eigenlijk is dat vooral hilarisch. Kijk ze zich eens zorgen maken. En ondertussen elkaar die mooie baantjes natuurlijk wél gewoon door blijven spelen he?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties