Meest eurosceptische regering in Italië presenteert conceptregeerakkoord: Brussel vreest voor de toekomst

De Italianen zijn er uiteindelijk toch uitgekomen. De populistische Vijfsterrenbeweging en de conservatief-rechtse Lega Nord hebben een conceptregeerakkoord geconstrueerd waar menig eurocraat klamme handen van krijgt. Het akkoord bevat ingrijpende maatregelen, zoals een ‘basisinkomen’ voor alle Italianen en veel strenger immigratiebeleid. Daarnaast wordt er een politieke middelvinger opgestoken naar Brussel met een veel soepeler beleid rondom de grote van de staatsschuld en het begrotingstekort.

 1. Rusland moet niet langer als vijand, maar als economische partner worden gezien . Sancties tegen Rusland moeten daarom worden opgeschort;
 2. Italië moet samenwerking met landen rond Middellandse Zee intensiveren om migratiestromen en terrorisme tegen te gaan;
 3. Italië voert een vlaktaks in. Dat wil zeggen: er komen twee tarieven. Van 15 en van 20 procent. Per gezin komt dit neer op een voordeel van gemiddeld 3.000 euro. Dit kost de staat in totaal 50 miljard euro;
 4. Btw-verhogingen worden teruggedraaid (ingevoerd vanwege EU-norm);
 5. De migratiestromen naar Italië toe moeten worden teruggedrongen;
 6. De huidige EU-missies moeten worden heroverwogen omdat het een oneerlijke belasting van Italië is;
 7. Dublin-verordening moet worden opgeschort. In plaats daarvan moeten vluchtelingen naar rato over EU-landen worden verdeeld;
 8. Afgewezen asielzoekers moeten onmiddellijk van Italiaans grondgebied worden verwijderd;
 9. De 500.000 illegale migranten moeten uiterlijk binnen 18 maanden het land uit worden gezet;
 10. Private asielzoekerscentra moeten plaatsmaken voor overheidscentra;
 11. Meer toezicht om moskeeën om radicalisering en terrorisme te voorkomen;
 12. Er komt een bijstandsuitkering van 780 euro per maand voor de mensen onder een sociaal minimum. Kabinet noemt dit een ‘basisinkomen’;
 13.  De staatsschuld wordt niet meer teruggedrongen met bezuinigingen en belastingverhogingen, maar wel door te bevorderen dat het bruto binnenlands product toeneemt door groei van binnenlandse en buitenlandse vraag;
 14. Overheidsinvesteringen om groei aan te jagen, tellen niet meer mee voor het begrotingstekort. Zo kan Italië EU-norm (max 3 procent van bbp) overschrijden;

Dit zijn een aantal punten uit het regeerakkoord. Zoals we kunnen zien, zijn de economische aspecten verdeeld over links (Vijfsterrenbeweging) en rechts (Lega Nord). Vlaktaks is een rechtse maatregel, blijkbaar om het noordelijke deel van Italië tegemoet te komen en daarmee dus Lega Nord. Hetzelfde geldt voor het beleid richting Rusland en het immigratiebeleid.

Alhoewel de Europese begrotingsregels aangepakt worden door deze mogelijke regering, is het niet per se eurosceptisch in de zin dat er een referendum komt over het lidmaatschap of de euro, voor zover ik kon lezen op internet. Daarnaast, ik kan geen Italiaans, dus het kan ook ergens verstopt zijn. Maar de EU wordt vooral gebruikt om de migratie tegen te gaan en om economisch gezien veel meer te stimuleren. Het harde eurosceptische geluid wordt daarmee vervormd tot het gebruiken van de EU voor puur eigenbelang.

Waar Brussel voor zal beven, is dat dit regeerakkoord een regelrechte confrontatie is met het rijke economische noorden van Europa op economisch gebied en op immigratiegebied met het oosten van Europa. Escalatie zal in dit geval een geloofwaardige uitkomst zijn als dit actief wordt nagejaagd door Italië.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Seneca

  ik ben erg sceptisch maar ik hoop van harte, dat het de Italianen dit maal wel lukt om iedereen binnen boord te houden om Brussel eens goed de pin op de neus te zetten.

  1. Bloem

   ++++

 2. Koos sssss

  Een EU-sceptisch Italië sluit mooi aan op een EU-sceptisch Oostenrijk en Hongarije. Adolf Hitler 2.0, Juncker treft hier zijn geallieerden in Europa.

  1. Bloem

   ++++

  2. Guus Geluk

   Het was de geallieerde leider Churchill die opriep tot een Verenigde Staten van Europa, als we in de Godwin-mode gaan.

   1. cmsuijkerbuijk

    Maar hij wilde er zelf geen lid van worden!

    1. Guus Geluk

     C.M. Suijkerbuijk,

     Dat klopt. Maar dat is niet relevant.

     1. meijer61200

      Was jij maar één keer relevant met je geneuzel!

 3. Ni28

  De gewone burger loopt al lang met hoofdpijn en het is tijd dat de hoofdpijn nu naar Brussel verhuist. Ik ben het niet met een aantal punten eens en hoe de Italianen het gaan bekostigen heb ik mijn twijfels. Hopelijk worden zij geen tweede Griekenland. Tweede Frankrijk is al erg genoeg voor het geld uit het Noorden. Brussel mag gaan nadenken waarom deze Eurosceptische partijen de overhand krijgen. Het uitleg is in wezen simpel dus hopelijk is de achterlijkheid in Brussel intussen niet weer gestegen. Nederland en Duitsland moeten op de financiën nu de rem gooien voordat wij kaal geplukt worden door Brussel. De tweedeling tussen Noord en Zuid wordt steeds groter.

 4. Yato

  Ik neem het Italië niet eens kwalijk dat ze een EU-a-la-carte beleid voeren. Alleen al het feit dat dit door constructiefouten in de EU gewoon kan, laat al zien dat deze EU een farce is. Wij moeten hetzelfde gaan doen: EU-wetten die ons niet bevallen negeren we en de bijdrage naar Europa gaat omlaag. Zwakke Zuid/Oost-Europeaanse landen gaan wij tevens niet meer financieel ondersteunen. Ze zoeken het maar uit.

 5. Gerlos

  Ik ben heel nieuwsgierig hoeveel tegengas deze regering gaat geven tegen het gedrocht EU. Ben benieuwd of het al dun door de broek loopt bij de dames en heren in Brussel.

 6. DolleDries

  Brexit expert: ‘Ondanks alle beweringen van politici van veel partijen dat de EU geen superstaat zal worden, toont dit document uit 1971 aan dat dit precies het plan is’

  Ook uit dit officiële, lang geheim gehouden document blijkt dat de realiteit dermate schokkend en confronterend is, dat de meeste mensen het nog steeds weigeren te geloven. En dat was en is dan ook precies de bedoeling van de antidemocratische globalisten in Brussel.
  Uit een Brits overheidsdocument dat tientallen jaren lang verborgen werd gehouden blijkt dat de EU, toen nog de EEG genoemd, toen al van plan was om de soevereiniteit van de lidstaten geleidelijk op te heffen, en heel Europa vanuit Brussel te regeren. Dit plan moest minstens 30 jaar voor de burgers ontkend worden, zodat ze het verdwijnen van hun zelfbeschikkingsrecht en democratie pas in de gaten zouden krijgen als het te laat is. Het Europese schijnparlement was en is een onderdeel van die misleiding, omdat alleen de Europese Commissie daadwerkelijke macht heeft.

  De EU een totalitaire dictatuur, waar enkel een nep democratisch masker overheen is gelegd, is in 2018 al lang niet meer een complot, maar de harde realiteit. Het document met het nummer FCO 30/1048 van het Britse Foreign and Commonwealth Office omschrijft bijna alle ontwikkelingen die in de afgelopen 47 jaar daadwerkelijk zijn uitgevoerd, en bevat aanwijzingen over hoe de aandacht van de Europese burgers moest worden afgeleid, om hen zo lang mogelijk in het duister te laten over het streven naar een federale Europese Superstaat.
  Het document werd destijds opgesteld voor de regering van premier Edward Heath, die de toenmalige EEG verdragen er in het parlement wist door te drukken. Het bevat onder andere het plan voor een gemeenschappelijke munt (de euro, realiteit geworden), een fiscale (financiële) unie (in uitvoering), een Europees leger (mee begonnen), een gemeenschappelijk buitenlands beleid (op belangrijke terreinen werkelijkheid geworden), en het streven om EU-regels en wetten boven die van de afzonderlijke lidstaten te stellen (100% in- en uitgevoerd).
  Europeanen opzettelijk misleid en belogen
  Om deze zaken te realiseren moest de macht van de nationale parlementen, dus ook onze Tweede Kamer, geleidelijk aan Brussel worden overgeheveld. Dat zou er echter toe leiden dat de Europese volken hun parlementen niet meer zouden vertrouwen. In het document wordt daarom de conclusie getrokken om ‘het volk en de pers in het duister te laten omtrent de genoemde gevolgen, en de publieke bezorgdheid niet te verscherpen terwijl ze impopulaire maatregelen… op het verre en oncontroleerbare functioneren van de gemeenschap terugvoeren.’
  De Europese burgers moest daarom minimaal 30 jaar het idee blijven houden dat hun landen soeverein zouden blijven. Ze mochten pas iets in de gaten krijgen als het al te laat was, en de ingeslagen koers naar een Europese Superstaat onomkeerbaar zou zijn gemaakt. Anno 2018 is dat inderdaad het geval, mede dankzij onze eigen regeringen.
  EU geregeerd door antidemocratische, Europa-vijandige club globalisten
  De Britse Express besteedde er enkele dagen geleden opnieuw aandacht aan, nadat de Telegraph dat zo’n 6 jaar geleden als eerste deed. In Groot Brittannië is het sinds Brexit opnieuw actueel geworden, maar op het Europese vasteland wordt het compleet genegeerd, omdat in het document bevestigd wordt dat we inderdaad worden geregeerd door een antidemocratische en zelfs vijandige club globalisten, wier plannen om de nationale soevereiniteit op te heffen inmiddels zo succesvol zijn geweest, dat nu fase 2 is ingetreden, namelijk de vernietiging van de Europese culturen door middel van massa immigratie en islamisering.
  Het Britse volk is hier net op tijd achter gekomen, en is uit deze totalitaire, ronduit fascistische EU-dictatuur gestapt. Annabelle Sanderson, Brexit expert, wijst erop dat ‘ondanks alle beweringen van politici van veel partijen dat de EU geen superstaat zou worden, dit document uit 1971 aantoont dat dit precies het plan was. De aartsklagers (tegen Brexit) van Labour, de Liberaaldemocraten en de Tories moeten daar eens over nadenken en zich afvragen, waarom ze eigenlijk parlementariërs zijn, als ze niet echt willen dat Westminster (de Britse Tweede Kamer) verantwoordelijk is voor dit land.’

 7. Heinz

  Van nature zijn de Italianen opportunisten.

 8. Guus Geluk

  Als Zuid-Europa met geld gaat gooien pakt dat doorgaans niet goed uit voor West-Europa. En niet voor Nederland. Een land dat zich niet aan de begrotingsregels wil houden moet in het gareel worden gehouden.

  1. swetsnek

   Een land kan zelf beslissen wat het wil, dat gaat de EU geen donder aan en jou al helemaal niet… kabouter

   1. Hermann

    Het FD kopt” Europa krijgt de Frankenstein-regering op haar dak. Twee populistische partijen vormen de Italiaanse regering. Alle verloven in Brussel zijn ingetrokken.” Duidelijk genoeg dacht ik zo !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.