Moskeedebat: Theo Hiddema laat zien hoe de bezem er door kan!

Het gaat weer eens los in de Tweede Kamer! Volstrekte onwil, gemekker en gejammer aan de ene kant en concrete oplossingen en maatregelen aan andere zijde. Kijkt en leest u mee hoe het moskeedebat zich voltrok:

Zoals te zien en te lezen valt stelt Hiddema voor om artikel 140 van het strafrecht in werking te stellen. Eenieder die zich schuldig maakt aan discriminatie en haat zaaien binnen de context van (in dit geval) de islam, dus imams, moskeebestuur, Schriftgeleerden en andere predikers, kunnen worden vervolgd als zijnde een onderdeel van een criminele organisatie. Zij maken zich namelijk schuldig aan overtredingen op basis van artikel 137 c en d, de zogenaamde antidiscriminatie artikelen. Door de situatie op deze manier te benaderen wordt het mogelijk voor de overheid om de middelen die dit mogelijk maken, te confisqueren! ‘Moskee weg en de fondsen ook!’ aldus Hiddema.

Kees van der Staaij van de SGP vroeg nog naar welke concrete maatregelen er nou zullen worden genomen maar dat antwoord is natuurlijk het bekende riedeltje. ‘Eerst kijken hoe we het transparant kunnen maken en dan pas kijken wat we er aan kunnen doen als er een probleem is.’ was het antwoord vanuit de VVD. De SGP lijkt het idee van de nummer twee van FVD wel te zien zitten:

Kunnen ze de staatskas mooi mee spekken, zo’n moskee executieverkoop!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. RobertMarsman

  Nou dan mag je alle moskeeën wel sluiten. Aangezien imams uit de koran citeren. En citeren uit dat verderfelijke boek is per definitie haatzaaien. Het probleem is niet de moskee maar de koran. En dat probleem erkent het Forum niet.

  1. Meester Kong

   Prima idee, koran, bijbel, dat verderfelijke boek enz. mooi verbieden ……………
   Daar wordt de wereld een stuk beter van, maar ja net als die boeken een sprookje zijn , is dit ook een sprookje.

   1. RobertMarsman

    Ja inderdaad die koran is inderdaad een sprookje. Maar helaas brengen moslims dat sprookje wel in de praktijk en dat is het probleem. Niet zozeer dat boek maar het feit dat ze het uitvoeren. Alleen jij bent zo dom dat je dat niet begrijpt.

    Sterker nog zo’n imam die zich schuldig zou maken aan haatzaaien doet niets anders als citeren uit dat verderfelijke boek. Als je zo’n imam zou willen toetsen aan de wet dan zou je ook dat boek moeten toetsen aan de wet want daar citeert hij uit.

    1. Rechtsaf

     @Robert nou nee want er worden uit naam van diezelfde koran aanslagen gepleegd en dat zijn geen sprookjes natuurlijk..hè

   2. Rechtsaf

    @Kong kijk daar is onze antisemitische islamlover weer, beetje bagatelliseren, beetje aandacht afleiden, niet veroordelen, de islam verdedigen door te stellen dat er niets aan de hand is..

    1. Meester Kong

     Je lult ontiegelijk dom met al je aannames.

   3. van Urk

    Meester Kong@ De door SP geinspireerde Mao,s Rode boekje is anders ook een verderfelijke sprookje. https://www.hpdetijd.nl/2012-07-25/zeg-mao-tse-toeng-en-roemer-klapt-dicht/

  2. Rechtsaf

   @Robert het probleem is de islam en wat bv Erdogan zegt over de moskeeën.

   “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.” (Recep Tayyip Erdoğan).

   Dit moet uitgebannen worden uit onze cultuur..

   1. Meester Kong

    De godT van @rechtsaf is gewoon een betere godT.
    Geloof in een godt is het wreedste van de mensheid is overkomen.
    Wat een ellende door de eeuwen heen.

    1. Rechtsaf

     @Kong waar zeg ik dat? precies nergens,maar jij als rasechte islamverdediger kan het niet uitstaan dat je even op je islamloverig nummertje wordt gezet..

     1. Meester Kong

      Je lult ontiegelijk dom met al je aannames.

     2. palko

      @Rechtsaf, als je zoals ‘Meester Kong’ bij het uitdelen van de hersencellen in de verkeerde rij stond, kun je moeilijk een zinnige reactie verwachten. Ik reageer al geruime tijd niet meer op de hilarische reacties van door de islam en Jodenhaat geïnfecteerde trollen. En dat bevalt me uitstekend.
      Zoals bekend is de islam de meest geweldadige en misdadige ideologie van de tegenwoordige tijd.

   2. RobertMarsman

    Zeker is het probleem de islam. En wat Hiddema zeg daar ben ik geen tegenstander van maar het is ook niet oplossing want het is symptoombestrijding. De bron, de islam die blijft. Dus het maakt niet zoveel uit.

    Je moet het probleem erkennen en ook als zodanig benoemen. Namelijk de islamitische ideologie. Maar zo ziet het Forum dat helemaal niet. Die zien het als een religie en dus slaan ze de plank mis.

    Voor de bühne klinkt het leuk maar ik heb weinig vertrouwen in een partij die ook vind dat er plezierige interpretaties te vinden zijn in de islam. Het is eerder een poging om het islamvraagstuk weg te kapen voor de ogen van Wilders.

    Ik pas wel op hoor voor deze partij.

    1. Bloem

     Beste heer Marsman, we zullen ergens moeten beginnen. Laten we eerst de haatprediker zelf aanpakken met voorhanden liggende middelen. zolang er geen geneesmiddel bestaat, kunnen we het beste werken aan symptoombestrijding. Tegen de tijd dat de heren politici eruit zijn heeft vermoedelijk de halve Nederlandse bevolking het leven gelaten, immers pas als het kalf verdronken is dempt men de put.

     1. RobertMarsman

      Maar symptomen ka je niet bestrijden als je de ziekte niet durft te benoemen. Als iemand lijdt aan kanker zal de arts hem ook niet gaan wijs maken dat hij maar een griepje heeft. De ziekte benoemen is de eerste stap naar het juiste medicijn.

 2. Holland

  Uitstekende ideeen van Ome Theo. Ook Quispel, Beukman en Gelul moeten hier blij mee zijn want het is geheel volgens de rechtsstaat en Wetboek van Strafrecht. Applaus!

  1. Rechtsaf

   @Holland ++++++

   1. Meester Kong

    Doe ook even wat aannames.
    @Rechtaf is zo’n geniepige schijnheilige fiene gereformeerde die zondag’s vroom voor in de kerk zit.
    Maar ondertussen de kat in donker knijpt (incest, kleine jongetjes, de kas lichten enz.)

    1. Rechtsaf

     @Kong zo wat jij laat jezelf wel heel erg in de kijker spelen zeg, mijn inschatting is dat je er veel ervaring mee hebt en dit graag projecteert op anderen..

     1. Meester Kong

      Dommere reactie had je niet kunnen geven :):) 🙂

     2. Rechtsaf

      @Kongelmans Het feit dat juist jij reageert zegt genoeg hoor..
      Ik heb gelijk en ben jou rode lapje

     3. lugar

      @Rechtsaf: Dan ben ik zijn paarse lapje!

     4. Guus Geluk

      Lugar en diens alter ego’s willen iedereen in de islamknuffelaar-hoek duwen.

      Hij kan er niets aan doen: het lijkt wel obsessief.

  2. Ernst Quispel

   Ik ben het in elk geval met Hiddema (en een meerderheid in de Kamer) eens dat het wettelijk mogelijk moet zijn om de uitspraken die Nieuwuur aan het licht bracht te verbieden.
   De juridische titel van criminele organisatie lijkt me onzin maar daar grossiert Hiddema in.

   1. Rechtsaf

    @Ernst tuurlijk vindt jij dat, zolang de kern maar blijft staan, die haat paleizen moeten allemaal dicht.

    “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.” (Recep Tayyip Erdoğan).

    Dit moet uitgebannen worden uit onze cultuur..

    1. Ernst Quispel

     Zeker, en christendom is christendom maar in die godsdienst fladderen ook vele vogels van verschillende pluimage.

     1. Rechtsaf

      @ernst zoals gewoonlijk lul jij er beetje om toe en begin je over het christendom, puur om de islam te verdedigen natuurlijk.
      Wij kennen jou voorkeur voor de islam.

     2. van Urk

      Maar die hebben hier op westerse bodem nog nooit een explosief christelijk ei gelegd. Dat moet je wel erbij gaan vertellen. 😉

     3. Ernst Quispel

      @van Urk,

      Wel eens van de Holocaust gehoord?

     4. lugar

      @Frits: Je bent best wel een grappig en voorspelbaar mannetje. Je stompzinnige retoriek is lachwekkend!

      Reactie: De islam is verwerpelijk.
      Ernst: Het christendom ook.
      Reactie: Je gaat niet in op de inhoud
      Ernst: Jij ook niet.

      #jij-bak

     5. h_keur

      Ernst,
      Ik reageer niet zo heel vaak, maar probeer eens een onderscheid te maken tussen datgene wat de Bijbel zelf leert en dat wat vele kerken verkondigen. Dat is het verschil tussen christelijke leer en de leer van christenen. Je zult verbaast staan hoe groot die verschillen soms zijn.
      Vervolgens de leer van de Islam, waar we ook de bron, de koran, vergelijken met de leer van de Imams. Dan moeten we constateren, dat de koran een zeer gewelddadige boodschap verkondigd die afhankelijk van de soort Imam deels of volledig wordt onderwezen.
      Er zit een zeer wezenlijk verschil tussen het christendom en de islam, waarbij veel zich christen noemende leraars en kerkleiders zich wel wel beroepen op de Bijbelse boodschap, maar in werkelijkheid iets anders vertellen. Uitermate triest en een grote blaam op de geschiedenis vanhet christendom. Dat valt niet te ontkennen, maar doet geen recht aan de echte boodschap van liefde en vergeving, die de boodschap is die christenen moeten doorgeven en zéker niet het opleggen ervan.
      De boodschap van de koran wordt (gelukkig) door vele goedwillende Imams afgezwakt, maar de echte en volledige boodschap van de koran, is bepaald niet vredelievend.
      Dat alles gezegd hebbende, vraag ik niet om het met mijn standpunt eens te zijn, dat is uw eigen vrije keus.
      Moet ik mijn waardering uitspreken tegenover andersdenkenden? Ik geloof daar niet in, maar wel dat ik het moet accepteren en dat doe ik ook. Uiteraard is geweld nooit acceptabel, dat mag duidelijk zijn. Ik hoop hiermee enige nuance te hebben aangebracht in wat hier op het forum zovaak erg zwart-wit wordt gested

 3. Meester Kong

  Maar dat is nu toch al zo?

  1. Holland

   Wat is nu al zo Kongsi?

   1. Meester Kong

    Je mag niet haatzaaien in een moskee of school op straffe van sluiting.
    De overheid is op dat gebied in mijn ogen te soft.
    Maar de één ziet alleen het citeren uit de koran al als haatzaaien, tja…

 4. Frits Jansen

  Hiddema valt uit zijn rol: hij is vergeten dat hij nu wetgever is.
  Maar goed, hij mag nog steeds aangifte doen, zoals elke burger.
  Hij wordt dan letterlijk strafpleiter: een advocaat die voor de verandering vóór straffen pleit, in plaats van verdachten verdedigt.
  De vraag is natuurlijk of die moskeëen zich inderdaad schuldig maken aan de strafbare feiten van artikel 137 c en/of d. Onlangs nog meende het OM dat haatbaar Fawas JNaid niet met deze artikelen kon worden aangepakt.
  En als geen veroordeling volgt voor die strafbare feiten dan is het al helemaal uitgesloten dan die moskeeën tot criminele organisatie worden bestempeld.

  Wel grappig dat DDS doorfantaseert dat de staat rijk kan worden van de verkoop van geconfisqueerde moskeeën. Volgende stap is dat ook de staat tot criminele organisatie wordt verklaard, maar volgens veel DDS reaguurders is de staat al lang een criminele organisatie.

  Wie nog twijfelt of dat FvD misschien toch een fatsoenlijke partij is krijgt nu een pijnlijke zekerheid: het is gewoon een “PVV light”. Met dit verschil dat Baudet een ijdeltuit is die zichzelf wel te gronde zal richten, terwijl Wilders een soort onkruid is dat je nooit meer weg krijgt, doordat hij zijn partij leidt als een volleerde dictator.

  1. Frits Jansen

   De Roomse kerk is natuurlijk helemaal een criminele organisatie met al dat gewriemel van vieze oude priesters met jonge jongens.

   1. denk eens na

    ALLE gods dienst verbieden in het openbaar, net als in china

   2. lugar

    @Frits: Hoe komt het toch dat jouw debatstijl gelijk is die van Ernst?

    Ook jij probeert een ‘maar-zij-ook-je’ te doen om ons af te leiden van de leringen van Mohammed die de wereld bepaaldelijk geen prettiger oord hebben gemaakt.

    #jij-bak

  2. Rechtsaf

   @Frits etaleert hier even zijn uitgebreide liefde voor de islam waarbij Fritsje vergeet dat Mohamed, wat men noemt, pedofiel is/was want mohamed is natuurlijk zo dood als een pier..

  3. Stanly2000

   Fritsje, wat is die Hiddema toch een kleine jongen vergeleken bij jou. Onze briljante technisch medewerker met titel meester in de rechten uit Berlijn. Vraag je grootvader de dominee hoe het gesteld was met misbruik in zijn gemeente/kerkgenootschap.

 5. Babaji538

  Rutte bepaalt toevallig zelf wel, wanneer
  hij zin heeft, om aan transparantie te doen.
  Petra Hermans

 6. Florissa

  Laten we eerlijk zijn, het kabinet wat er nu zit ,kan men ook opdoeken ,het zit er toch voor jan doedel ,strijkt geld op, doet buiten debateren niks, en als je alleen maar graag lult ,ga dan stofzuigers verkopen.

 7. Hank

  De islam is geen godsdienst maar een ordinaire sekte.
  Dit vast gesteld hebbende kunnen we als overheid deze sekte gewoon verbieden
  dus waar wachten we op?

  1. Ernst Quispel

   Dat is onzinpraat, Hank.

   1. lugar

    @Ernst: Want?

  2. Rechtsaf

   @Henk de islam is een ideologie dat is nog veel erger..

   1. lugar

    @Rechtsaf: Water en de rest komt later.

    https://www.youtube.com/watch?v=q7CF4UCmFqg

 8. Gerlos

  Mooi verhaal van de hr. Hiddema die eigenlijk uitgevoerd moet worden, maar ja het zal wel weer in de prullenbak verdwijnen.

 9. a.wolb

  De koran is een sprookje dat geweld en onderdrukking verheerlijkt!
  Is de Bijbel van het christelijk geloof, niet van het zelfde laken en pak?
  Waardoor de rooms kerk priesters zich vergrijpen aan jonge kinderen!
  En in de gereformeerde kerk vrouwen worden onderdrukt!
  En de huichelarij van de Christelijke kerken wat ook op sprookjes berust, als zoete koek
  wordt geslikt.
  Er is namelijk geen enkel vast staand of aan toonbaar bewijs van Jezus of God!
  Maar door de mensen bedacht sprookje om de mensen enig zins in toom te houden en te cultiveren.

  1. lugar

   De Bijbel is niet van hetzelfde laken en pak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.