Nationaal Comité weigert gesprek met azijnpisser/initiatiefnemer lawaaiprotest

Geen categoriemei 01 2018, 19:00
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft geen zin in een gesprek met de initiatiefnemer van de lawaaidemonstratie, die op het moment van de dodenherdenking op de Dam de stilte zou willen verstoren.
'Respectloos', is het enige wat het Nationaal Comité te zeggen heeft over de oproep via het Facebook-evenement 'Geen 4 mei voor mij' om tijdens de twee minuten stilte de zaak flink te gaan verstoren. De demonstratie is dan ook gelukkig verboden.
Net als met de Zwartepiet discussie en die Grauwe Eeuw wappies is ook dit weer zo'n oproep om heel erg kut te doen omdat iets mogelijk racistisch is, zodat men vervolgens weer lekker slachtoffertje kan spelen als ze worden geweigerd. Niet netjes je probleem en/of de oplossing formuleren via de daarvoor beschikbare kanalen. Niet jezelf democratisch opstellen en in discussie gaan met anders denkende mensen. Nee, gewoon direct keihard janken, kut doen en bitchen tot iedereen je haat. Het Nationaal Comité benoemt ook het feit dat er gewoon een mogelijkheid was voor mensen om met elkaar in debat te gaan over dit onderwerp maar daar waren de initiatiefnemers niet bij aanwezig.
Want waar gaat het nu eigenlijk om? Dodenherdenking zou racistisch zijn want alleen de 22.000 blanke slachtoffers zouden worden herdacht. Het comité benadrukt echter dat er het hele jaar door nauw contact is met tal van groepen van nabestaanden en belangenorganisaties, ook met groepen uit de voormalig Nederlands-Indische en Indonesische gemeenschappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten