Nederland keert zich massaal tegen Rusland: ‘De Russen zitten achter MH17 aanslag’

In de afgelopen jaren is de mening over de gebeurtenissen rondom MH17 nogal veranderd. Maurice de Hond heeft onderzoek gedaan naar de visie van de Nederlanders op het onderwerp. Al geeft een steeds groter deel van de ondervraagde mensen ook aan dat het steeds onduidelijker wordt. Zoals de schuld van de Oekraïense regering in heel dit voorval. 

Peiling MH17

Dit laat ook goed zien dat de mensen in Nederland over het algemeen wel een duidelijk beeld hebben over de schuldige, Rusland, maar het wel steeds vager vinden. Uiteindelijk is dat ook wat er gebeurt, want we leven in een wereld waarin het steeds moeilijker is om te bepalen wat wel of niet waar is. De toegankelijkheid van het internet heeft ervoor gezorgd dat we een bipolair beeld krijgen van de waarheid. De waarheid is steeds meer onderhevig aan de persoonlijke visie en de persoonlijke mening.

De vraag is nu wat Nederland zou kunnen doen met dit vraagstuk, want zo lang Poetin president blijft, is de kans erg klein dat er echt beweging in de zaak zal komen. Ook met de steun van Europese landen en de Verenigde Staten is de kans klein dat er juridisch echt vooruitgang zal worden geboekt. Het is wel een belangrijke zaak dat Rusland meegenomen wordt in het onderzoek, want Oekraïne wordt ook meegenomen in de procedure. Het is dan niet meer dan logisch dat Rusland ook wordt meegenomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Tov

  Het merendeel der Nederlanders baseert zich op de nieuwsvoorziening komende van de gevestigde media en weigert alternatieve nieuwsbronnen te raadplegen, en dan krijg je dit soort peilingen, men slikt voor zoete koek wat hen wordt voorgeschoteld door regering en MSM.

 2. DolleDries

  Het duurt even maar de waarheid van de zeer vuile rol van de Oekraïne begint steeds meer door te dringen.
  Hoe zit het met dei aanslag met het gifgas in GB daar is het zo stil geworden.

  1. DolleDries

   Vergeten de Hond ja dat zegt genoeg.

 3. DolleDries

  Trouwens een slecht stuk Lars. Beetje de media na piepen.

  1. Meester Kong

   Copy/paste voor @DD, een onbekende wereldzullen we maar zeggen.

 4. van Urk

  “Geloofwaardigheid is belangrijker dan de waarheid”. Zonder oorlog of een vijand hebben overheden geen bestaansrecht. “Een echte dreiging is beter, maar een bedachte kan net zo goed werken” https://joop.bnnvara.nl/opinies/de-onmisbaarheid-van-oorlog

 5. Paaldanseres

  Ach… Mauricke de hond…. die kun je beter in de pot vinden.

 6. Fortiori

  Daar waar Rusland al tijden de Oekraiense seperatisten steunde met nadruk op logistiek i.p.v praten, is het toch duidelijk. Laat er maar iemand op staan die kan aantonen dat Oekraine de techniek en vaardigheid zichzelf meester heeft gemaakt zonder bijstand. Voortdurende traning aan sepetaristen aan een souverein land?

  1. Stanly2000

   Ik geloof dat het Oekraine al jaren over Buk-raketten beschikt. Zelfs de rebellen zouden in het bezit zijn van Buk-raketten.
   https://www.ad.nl/buitenland/rebellenleider-oekraine-erkent-bezit-buk-raketten~ae38561d/

   1. van Urk

    De rebellen hebben inderdaad gewoon een BUK-systeem uit de Oekrainse graanschuur gestolen. Rusland zal wel gek lijken om hun eigen dure systemen aan de rebellen af te leveren.

    1. Ni28

     De rebellen zijn ook Russen dus het maakt niet zoveel uit maar alleen de Russen beschikten over dit wapen. Dus het leveren van dit wapen telt net zo zwaar al het op de knop drukken.

 7. fusilier

  Als ik met dat warme weer een biertje zit te drinken in mijn tuin. Kan een satelliet
  zien wat mijn merk is. Ze weten donders goed wie dit op zijn geweten heeft. Er zijn heus wel keiharde bewijzen. Ook de BOEING E 3A SENTRY gespecialiseerd in luchtruimbewaking met awacs zijn bijna constant in de lucht en zien alles.

  1. Stanly2000

   Zo is dat, Allah/God en de AWACS zien alles!

   1. Dirk van Jurie

    @Stanley enige verschil is dat God alles ziet en ook alles weet van iedereen..

 8. Hank

  De ukraine moet sws buiten schot blijven.
  hoe dom kan je zijn om te denken dat Rusland de schuldige is.
  Wie heeft er voordeel bij om deze schandelijke daad uit te voeren?
  Natuurlijk Kief en heel Nederland geloofd dat foute onderzoeks team…

 9. H.Vaes

  Op een fiets van Russische makelij kan ook een Oekraïner fietsen.

 10. sjun

  *Om een of andere reden* verdwijnt geheel naar de achtergrond wat dat vliegtuig uitgerekend daar boven oorlogsgebied deed terwijl er daar geen Duits, geen Frans, geen Turks en geen Engels vliegtuig vliegt.

  1. Ernst Quispel

   Rutte heeft het vliegtuig daar bewust naartoe genavigeerd in de hoop dat het zou worden neergehaald, Sjun.

   Toch.

   1. Rechtsaf

    @Ernst en jij zei toen aloeha hakbar

    1. Ernst Quispel

     Natuurlijk, domme jongen.

     1. Rechtsaf

      @Ernst na ja hoe kan je mij nou dom noemen als ik gelijk heb…

 11. A3aan

  Maurice de Hond stelt drie vragen die niet te beantwoorden zijn. Geen mens, behoudens de “dader(s)” weet wat er zich precies heeft afgespeeld, er is genoeg over gesproken, niemand die ook maar enige verantwoordelijkheid neemt, wijzen naar elkaar, het meest trieste is dat dat gebeurd over de ruggen van mensen die onbevangen een vliegtuig ritje dachten te maken.

 12. Bes Tolen

  N128. De Oekraïne heeft zeker veel BUK raketten. Tegen de 1000. Dat kan betekenen dat de opstandelingen ook over een deel daarvan beschikken maar dat hoeft niet. Als we de Oekraïense/westerse praat mogen geloven, beschikten ze daarover niet. Er werd immers uit Rusland aangevoerd naar Oekraïne stelt. Het is trouwens raar dat er dan maar één installatie zou zijn geweest. Om op bepaalde afstand om net raak te kunnen schieten.
  Of Rusland nog BUK raketten in voorraad had? Wie weet? Dan heb je nog voormalige Sovjet republieken die best een voorraadje zouden kunnen hebben.

 13. Bes Tolen

  De Nederlanders weten niks dus zijn de getoonde cijfers verontrustend. Ze tonen grote domheid en vooringenomenheid van mensen, die wereldvreemd zijn wat zulke onderwerpen betreft. Ik neem wel aan dat de cijfers vrij waarheidsgetrouw zijn. Het is overigens al langer mijn mening (die er weinig toe zal doen) dat de Nederlandse bevolking in de loop van jaren veel dommer is geworden en daarmee veel minder interessant. Dat heeft haar oorzaken. Mijn waardering is sterk verminderd.
  Een bommetje of wat op Rotterdam en Amsterdam na het platgooien van Rusland kan weer eens lekker opruimen. Oh ja, officieel was Nederland vazalstaat en geen bezet gebied. Dank zij de vlucht van de regering waartoe ook de vorstin behoorde naar Engeland. Die heeft het internationale recht niet gevolgd. Duitsland is nog altijd bezet namelijk geen vredesverdrag. Nederland was vazal en dat is het mogelijk nu nog. Maar wat is hier van Nederland precies de juridische status? Waarom komt dat onderwerp nooit aan de orde?

 14. Guus Geluk

  De rijen sluiten zich.

  Het land verzamelt zich rond de vlag.

  Gerechtigheid.

 15. HEM

  Er is er maar EEN die verantwoordelijk is voor het neerschieten van de MH17, en dat is de idioot die het vluchtplan heeft goedgekeurd. Natuurlijk jongens, vlieg maar over een gebied waar het stikt van de raketten. Ze zien echt wel dat jullie een verkeersvliegtuig zijn, en het spaart een heleboel brandstof.
  Geen Rus, geen Oekrainer, die je kwalijk kunt nemen dat hij een raket afvuurde.
  En dat weet Rutte dondersgoed. Waarom anders een heel bos ter nagedachtenis, waarom zoveel onderzoek, waarom zoveel overleg?

  1. Viertel

   Eens met HEM.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.