NOS zet weer in op vol politiek-correcte toon: ‘wethouders weer niet divers genoeg in Nederland’

Op dit moment wil ik u iets mededelen dat al een zeer lange tijd mij erg dwars zit: Ik word volledig gestoord van die constante focus op de achtergrond van mensen in publieke functies. Alles moet maar zo ‘divers mogelijk’. Het is een soort religie geworden waaraan we constant willen vastgrijpen als het maar eventjes kan. De NOS voert in dit debat echt de boventoon door weer aan te geven dat het allemaal niet divers genoeg is.

Het lukt politieke partijen maar niet om wethouders diverser te krijgen. Uit een rondgang van Trouw blijkt dat ook na de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar witte mannen van middelbare leeftijd oververtegenwoordigd blijven.

De krant maakte de balans op in alle 335 gemeentes waar op 21 maart verkiezingen zijn gehouden. Had in 2014 3 procent van de 1500 wethouders een migratieachtergrond, na de recente verkiezingen lijkt dat nog iets lager uit te komen.

“Organisaties moeten niet alleen maar wit zijn en geleid worden door mannen. Politieke partijen moeten het goede voorbeeld geven en beter hun best doen om de politiek een afspiegeling te laten zijn van de samenleving.”

Laten we eerst voorop stellen, dat de politieke cultuur organisch is. Over een tijd zullen de demografische ontwikkelingen en culturele ontwikkelingen vanzelf zichtbaar zijn in de samenstelling van gemeenteraden en Colleges van Wethouders en de Burgemeester. Dat moeten we niet forceren en heel de tijd op hameren. Het gaat namelijk ten koste van een belangrijk aspect, namelijk de inhoudelijke competentie van mensen. We moeten niet blindstaren naar huidskleur en achtergrond, omdat de politiek representatie is van ideologie en gedachten, niet de huidskleur en achtergrond.

Er moet intellectuele diversiteit zijn, maar niet per se etnische of demografische diversiteit. Het is niet dat je ineens fundamenteel anders denkt of ‘beter’ bent, omdat je een migratieachtergrond hebt of niet. Ik kan u dan ook zeggen en ik wil het benadrukken dat het mij niet uitmaakt of er wel niet blanke mensen zijn in het bestuur of in de politiek. Het gaat mij om de fixatie op de verkeerde aspecten van mensen, op basis van afkomst en huidskleur. Het is walgelijk.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ni28

  Quota’s als een van de gektes van deze tijd. Allemaal van linkse komaf. Diversiteit is er een. Die kan goed zijn mits deze niet afgedwongen is door discriminatie. Dan moet je iedereen maar gaan benoemen en is er geen keuze mogelijk. Laat het net een van de linkse hobby’s zijn. De cirkel is weer rond.

 2. poldi

  Ik wordt niet goed van dat linkse poltiek correcte bolwerk NOS !

 3. NoDoubt

  Ik hoop toch niet dat de NOS zich schuldig maakt aan kartelvorming omdat ze afhankelijk zijn van het geld van Den Haag. Het valt mij steeds meer op dat bij praatprogramma’s in het publiek het hoofddoek per se centraal in beeld moet komen, om toch vooral divers over te komen. Maar even een paar teksten uit de Koran is het grootste taboe of het gedrag van de ‘profeet’ aan de kaak stellen. Nee want voor je het weet heb je een fatwa. Of hoe het toch komt dat er in een hoog tempo moskeeën uit de grond worden gestampt (financiering geheim) aangestuurd door Dyanet(lees Erdogan) die ons Nazisten noemt. Ondertussen over de hele islamitische wereld Christenen, Joden worden afgeslacht. En er geen kerk zowat meer staat in dat democratische Turkije. Maar gelukkig ook voor de NOS worden zij straks Islamitsche staatstelevisie en moet Pouw een jurk aan en Jinek een hoofddoek.

 4. HEM

  “Over een tijd zullen de demografische ontwikkelingen en culturele ontwikkelingen vanzelf zichtbaar zijn in de samenstelling van gemeenteraden en Colleges van Wethouders en de Burgemeester.”
  Wie dit durft te schrijven realiseert zich dus dat Nederland binnen afzienbare tijd veranderd zal zijn in een islamitische provincie van Turkije.
  Nogmaals:Je kunt op kousevoeten om de hete brij blijven draaien, één ding is zeker:
  Wij zijn al jaren in oorlog!

  Ooit werden wij bezet door een klein aantal Hitler-soldaten, wij worden binnenkort overmeesterd door een veelvoud aan Erdogan-vazallen!

 5. Zeeuw

  Het dreigen met bezuinigingen heeft geholpen , de nos is een verlengstuk van den haag geworden .Wet houders worden door de kiezers gekozen toch ?

 6. meijer61200

  Nog steeds blij dat ik al een poos niet meer kijk naar het kankergezwel NOS. Laat dit weerzinwekkende linkse haattuig eens kijken naar het kader van de partij van Yasser Feras! Alleen wit/blank volk. Wel grote smoelen, en anderen de maat nemen, maar zelf zo hypocriet als de pest.

 7. Viertel

  Ik voel geen enkele behoefte om de NOS om wat voor reden dan ook te verdedigen. Maar… de aanstichter van dit achetrlijke nieuws is Dagblad Trouw: het linkse blaadje van hoofdredacteur Cees van der Laan (ex-vrijgemaakt, dus hypocrieter kan het niet) en de halve antisemiet Stevo Akkerman (ook ex-vrijgemaakt, hoe is dat toch mogelijk?).

  1. Frits Jansen

   Trouw was oorspronkelijk een streng christelijk (verzets-)blad, dus dat daar nog wat gereformeerden zitten mag niet verbazen.

   1. Pedrito

    Wat mij welverbaasd dat deze (vrijgemaakte) griffo’s aan het eind van de 2e wereldoorlog nog tijd hadden om een kerkscheuring te organiseren. Dit belijdend schorum had, terwijl de wereld brandde, er vanuit de grote steden hongertochten plaatsvonden (waar zogenaamd godvrezende boeren woekerprijzen vroegen voor 2 aardappels en een zakje meel) en miljoenen onschuldige mensen werden afgeslacht, nog voldoende tijd om in 1944 even lekker principieel met elkaar te bekvechten met de bijbel in da hand. Schaamteloze vertoning van zogenaamde christenen en in dit gruwelijke tijdsbeeld.

 8. Frits Jansen

  Maar als ze allemaal uit het partijkartel komen van witte mannen komen is het ook weer niet goed.

  Ik word “helemaal gestuurd” van die mopperpotten als de DDS redacteur.

  1. Frits Jansen

   gestuurd = gestoord
   Daar ga ik al.

 9. Bes Tolen

  Met meer geduld, komt men toch waar men wil zijn, namelijk etnocide en omvolking. Zonder dat het al te zeer opvalt. Iedereen helpt nu toch al mee dus het feest van de ”morele overwinnaars” gaat echt wel door. In geen enkele eis van links, of het nu over klimaat of milieu of over gezondheidszorg of sociale zorg gaat, komt voor dat de immigratie beperkt moet worden. Normaal zouden er voldoende werkers in de gezondheidszorg, onderwijs, enzovoort zijn als die dwaze overheid perk en paal stelde aan de massa immigratie. Maar dat is juist het gore hoofddoel van het beleid: massa immigratie. Daarvoor zouden onze politici zwaar moeten boeten. Neem bijvoorbeeld de tandartsen. Daar is altijd al en beperking geweest van het aantal autochtone studenten terwijl wel vreemdelingen hier kwamen studeren. Gratis studie en bijzondere hulp en afgestudeerden bijzondere hulp. Waarom? Omdat het blijkbaar zo ongeveer de eerste vorm van etnische corruptie was en die is nota bene gebleven. Al zo minstens een halve eeuw lang. Het basisonderwijs kent in hoofdzaak nu nog vrouwen als leraar. Waar komt dat door? Wel door de politieke indoctrinatie in het onderwijs en de wereldvreemdheid op de academie, die vrouwen gemiddeld eerder en meer in de greep hebben. Die menen zelf dat het juist andersom is! Waardoor is verder het tekort? Wel omdat er zoveel vreemdelingen bij komen en die ook nog in kleine groepen of individueel veelal les krijgen. Enzovoort. De politieke en journalistieke zwendelaars, die op hun mooist nog de halve waarheid vertellen maar nooit meer dan die halve. Laat de politiek eens ophouden met de volledige uitputting van dit land en van de oorspronkelijke bevolking.

 10. sjun

  Eindelijk heeft de NOS eens gelijk. Het ontbreekt nogal aan diversiteit van politieke visie en ideeën.

 11. Gerlos

  De NOS hoort volgens mij neutraal te zijn maar dat zal een utopie zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.