Rechters in Marokko spannen samen met Marokkaanse criminelen in West-Europa. Gevolg: tientallen gestolen auto's

Geen categoriemei 28 2018, 20:00
“Ik heb morgenvroeg met rechter in theehuis afgesproken.” Aldus Marokkaanse criminelen die nu voor de rechter staan vanwege een grote operatie waarbij tientallen auto's gestolen zijn. Om niet ontdekt te worden, knoopten de in Europa actieve autodieven banden aan met de gerechtelijke macht in Marokko.
De Belgen hebben het er maar weer mooi mee: niet alleen wordt de minister van Justitie daar aangeklaagd door doorgedraaide ISIS-moeders die vinden dat ze wat te eisen hebben van de Belgische overheid, maar ook blijkt het land misbruikt te zijn als invoergebied voor gestolen auto's die linea recta naar Marokko werden gereden om daar verkocht te worden in het illegale circuit.
De wijze waarop de Marokkaanse bende van dieven en helers zo lang uit het zicht van de autoriteiten heeft kunnen blijven, is omdat de criminelen het kennelijk op een akkoordje hadden gegooid met rechters uit Rabat en omstreken. Als een lid van de autodievenbende onverhoed in z'n kraag was gegrepen, hoefde men alleen maar even een middagje met de magistraten in een theehuis te zitten, en alles wat gepiept. De Belgische politie wist dit soort telefoongesprekken op te vangen:

"- Aziz C. (vanuit Antwerpen): “Heb je al met de rechter gesproken?”

- Adil C. (vanuit Marokko): “Nee, hij was al weg. Ik heb enkel de procureur gesproken.”

- Aziz: “De rechter woont in Meknès tegenover de zus van …”

- Adil: “Ik heb morgenvroeg met rechter in theehuis afgesproken.”"

De Marokkaanse jatmozen hadden behalve het inpakken van de gerechtelijke macht ook op de weg een geraffineerde aanpak:

"Volgens de openbare aanklager had de bende een uitgekiende aanpak. Elke gestolen auto werd afzonderlijk naar Marokko overgebracht. Per vrachtwagen zou goedkoper zijn, maar dat zou de aandacht van de douane trekken. Voor elke auto werden ook geldige documenten van een gelijkaardige wagen gestolen. De Marokkaanse douane controleerde toch nooit of de documenten overeenkwamen met het chassisnummer."

Maar ondanks hun verfijnde methoden zijn de dieven natuurlijk doodgewoon tuig van de richel. Vandaag begon hun rechtszaak, en justitie eist 4 á 5 jaar cel voor de bendeleden die de gastvrijheid van West-Europese landen hebben misbruikt om auto's te stelen en die naar Marokko te brengen voor een portie wederrechtelijke zelfverrijking. Weg met die lui!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten