Schokkend: de Dam is een zwaarbeveiligd gebied geworden om lawaaiactivisten tegen te gaan

We hadden de afgelopen jaren natuurlijk al meer beveiliging bij dit soort collectieve evenementen, maar vanavond wordt bij de Dodenherdenking de Dam zwaarder beveiligd. Het zijn maatregelen tegen de lawaaiactivisten, die lawaai willen maken tijdens de twee minuten stilte.

Tientallen agenten houden op de Dam in Amsterdam toezicht bij de voorbereidingen voor de Nationale Dodenherdenking. Het gebied rond het monument, waar vanavond de officiële genodigden zitten, is afgezet voor publiek, net als de toegang tot de Nieuwe Kerk. Daar vindt voorafgaand aan de herdenking een bijeenkomst plaats.

Rond het plein zijn vele tientallen agenten aanwezig. Bezoekers met verdacht gedrag worden aangesproken en gevraagd hun tas open te maken. Volgens de agent zijn er niet meer politiemedewerkers op de been dan tijdens een ‘gewone’ 4 mei.

Alhoewel er gezegd wordt dat er niet meer agenten zijn dan bij een ‘normale 4 mei’, toch lijkt het qua procedures en maatregelen veelal rekening te houden met activisten die toch lawaai willen maken. Het officiële evenement is afgelast, maar het houdt opstandige eenlingen natuurlijk niet tegen om alsnog lawaai te gaan maken. Het punt is dat je lawaai pas merkt als het er is. Je kan dan iemand wel oppakken, maar het kwaad is dan al geschied.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Gerlos

  Helaas is door een of meerdere inbiecielen toch geschreeuwd, hopelijk zijn ze opgepakt een krijgen ze zeer gepaste straf van enkele maanden brommen.

 2. Chauvinist

  Een ieder die zoveel minachting toont, hoort geen proces te krijgen maar dient te ‘verdwijnen’ en nooit meer teruggevonden te worden…

 3. Ni28

  Links, de zelfbenoemde progressieven hebben voor gezorgd dat respect uit onze samenleving verdwenen is. Nu kunnen wij de schreeuwer nog dankbaar zijn omdat hij vijf minuten eerder is gaan schreeuwen. Omgekeerde wereld maar niet conservatief. Dat is het winst die ik verlies noem.

 4. Gosselaar333

  Als je zelfst in de Dodenherdenking racisme ziet, dan is er geen hoop meer voor je. Dan word het toch tijd voor de dwangbuis mijn inziens. Bizar dat zo’n klein groepje keer op keer de gemoederen zo bezig houd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.