Sebastian Kurz wil actie! ‘EU moet illegale migranten al in Afrika tegenhouden’

De bondskanselier van Oostenrijk begrijpt dat er wat meer voor nodig is om de immigratiestroom tegen te houden dan ‘goede bedoelingen.’

Sebastian Kurz wil dat de Europese grenspolitie Frontex zijn werkterrein uitbreidt naar Afrika> Alleen op die manier, gelooft hij, kan er voorkomen worden dat Afrikaanse migranten massaal naar Europa komen. Daartoe moet Frontex een duidelijk politiek mandaat krijgen, aldus de Oostenrijkse bondskanselier.

“Dat mandaat moet Frontex toestaan in derde landen, met toestemming van de lokale regering, actief te worden om het vieze bedrijfsmodel van mensensmokkelaars te beëindigen, en te voorkomen dat de smokkelboten überhaupt de gevaarlijke oversteek over de Middellandse Zee maken,” zegt hij tegen de Duitse krant Welt.

Natuurlijk heeft Kurz helemaal gelijk. Maar daar is wel wat voor nodig. Op dit moment is de Europese Commissie van plan om het aantal medewerkers van Frontex te vertienvoudigen — van 1.000 (ja, echt) naar 10.000. Maar dat moet klaar zijn in 2027. Dan hebben we het dus over negen jaar. Tegelijkertijd zou het budget van 12 naar 33 miljard moeten, aldus de Commissie.

Kurz zegt terecht dat dit te langzaam gaat. “De doeldatum van 2027 is veel te laat. Het moet duidelijk sneller gaan als we effectief illegale immigratie willen bestrijden.”

Dat klopt helemaal. Dit probleem kan alleen opgelost worden in Afrika en het Midden-Oosten zelf. We kunnen wel hopen dat overheden in die regio’s verantwoordelijkheid nemen, maar dat gaan ze natuurlijk nooit doen. Het is voor hen namelijk helemaal niet onprettig dat hele horden naar Europa vertrekken. Sterker nog, daar zijn ze over het algemeen best blij mee. En als ze dat niet zijn hebben ze lang niet altijd de financiële middelen om er iets aan te doen.

Natuurlijk is de vraag wel of die Afrikaanse landen het dan goed vinden dat Frontex actief wordt in hun territorium? Misschien niet. Maar Europa moet dan ook het lef hebben om te zeggen dat dergelijke landen dan voortaan naar financiële (en andersoortige) hulp kunnen fluiten. Ze kunnen niet ons geld aannemen en tegelijkertijd weigeren het probleem van illegale immigratie te bestrijden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Gerlos

  Prima idee Sebastian Kurz dus iK zou zeggen DOEN.

  1. lugar

   Ja die Kurz is wel een pragmatisch mannetje, in leeftijd zo ongeveer gelijk aan Baudet.

   https://www.youtube.com/watch?v=4LH_4baLtTI

 2. Ni28

  Sebastian Kurz wilt Afrikanen al in Afrika tegenhouden. Daarvoor zal hij vast als bruinhemd gezien worden door de linkse trollen bende.

 3. EU kok

  Kurz wil dus een Europees bezettingsleger in Afrika.
  Uiteraard zonder daar zelf direct verantwoordelijk voor te zijn.
  Simpele ziel.

  1. Rechtsaf

   @EU landen dienen zelf de burgers tegen te houden door het systeem te veranderen waardoor mensen (weer) veilig in hun eigen land kunnen wonen, als je het dan toch over simpele zielen hebt, ben jij wel de meest tactloze en lege ziel..

  2. denk eens na

   Kurz wil dat die islamieten en negers in hun land blijven , welk idiootje kan daar nu tegen zijn?

 4. Ernst Quispel

  Het traject van Frontex is, aansluitend op het beter beveiligen van de EU-buitengrenzen, zinvol maar we moeten niet de illusie hebben dat dit kosteloos kan: het voorkomen van immigratie kost enorm veel geld.

  De immigratieproblematiek heeft maar één oorzaak, namelijk de enorme verschillen in levenstandaard en veiligheid tussen de landen waaruit vluchtelingen vertrekken en de regio waar ze betere levensmogelijkheden zien. Het verzachten van die tegenstelling betekent overdracht van welvaart.
  Mooier kan ik het niet maken.

  1. Step one

   Ze ontvluchten niet hun shit hole. Ze brengen hun shit hole hierheen.

   1. Henk-Jansen

    Doe alsjeblieft eens normaal. Die mensen komen hierheen omdat zij en beter leven voor zichzelf en voor hun kinderen wensen. Jij en ik hadden hetzelfde gedaan in die situatie. Ik vind deze reactie echt respectloos.

    1. Holland

     Hoeveel immigranten en hun kinderen zou Henk-Jansen nog naar Nederland willen halen. Tien miljoen, honderd miljoen, een miljard? In vrijwel heel Afrika is het leven immers slechter dan in Europa.

     1. lugar

      Spaanse reddingsdiensten en grensbewakers hebben dit weekend bijna 600 migranten van in totaal 18 boten uit zee opgepikt, meldde het Spaanse persbureau Europa Press. De migranten waren afkomstig uit landen in Noord-Afrika en landen zuidelijk van de Sahara.

      https://www.telegraaf.nl/nieuws/2087744/spanje-haalt-bijna-600-migranten-uit-zee

     2. palko

      @Holland, hoe hersengestoord moet je wel niet zijn om te roeptoeteren dat alle nepvluchtelingen uit Afrika naar Europa willen om een beter leven voor zichzelf en voor hun vele kinderen te creeëren? Zo’n dom en naief antwoord kom je tegenwoordig nog maar zelden tegen.
      Mijn antwoord is heel simpel. Begin als Afrikaan eerst te stoppen met het aan de lopende band produceren van kinderen. En begin daarna zelf met het ontwikkelen en opbouwen van je dunbevolkte en doorgaans rijke land (rijk aan grondstoffen). En tenslotte, stop met het onleefbaar maken en in de afgrond storten van de Europese samenleving (dus blijf thuis).

     3. Holland

      Ja Palko, zoals jij het verwoordt kijk ik er ook tegenaan.
      En Henk-Jansen is een zwaar gehersenspoelde idioot: als je hem een vraag over zijn linkse heilstaatidealen stelt vlucht hij altijd weg met de staart tussen z’n benen. Een dombo pur sang.

     4. Henk-Jansen

      Ik kan goed begrijpen dat ongebreidelde immigratie onhoudbaar is maar ik vraag om iets meer begrip en respect voor de Afrikanen die de overstap naar Europa wagen. Ze worden hier vaak neergezet als parasieten of profiteurs of zelfs apen terwijl ze hun leven wagen in die gammele bootjes om een betere toekomst zichzelf en voor hun kinderen te krijgen.

     5. Holland

      Henk-Jansen: het ZIJN parasieten en profiteurs. Ze hebben niets bijgedragen aan Nederland, zullen ook nooit iets bijdragen, ze betalen geen belasting en worden toch beloond met een gratis huis en gratis geld. Dat is waanzin-politiek, uitgevoerd door waanzinnigen. Flikker op met je ‘Afrikanen die de overtocht wagen’: als ze de energie daarvoor hebben, laten ze die dan in de opbouw van hun eigen land steken. Linkse flapdrol.

     6. Henk-Jansen

      Jij hebt ook echt het empatisch vermogen van een dweil of niet? Hoe zou jij het vinden om in een land te wonen waarin je elke dag maar weer moet afvragen of je je kinderen te eten kunt geven of dat wel eens naar school kunnen? Als je geen eens medelijden kunt hebben met die mensen dan kunnen we beter ophouden met deze discussie. Ik kan er bijna verdrietig van worden hoe kortzichtig jij bent! Jij immorele, zelfzuchtige eikel!

     7. Ernst Quispel

      Voor de context is het wellicht nuttig te melden dat Holland al jaren niet meer in Nederland woont.

     8. Henk-Jansen

      Ja Ernst, dat maakt zijn uitingen des te treuriger.

     9. Holland

      Achterlijk extreem-links is bereid zijn moeder te verkopen om zichzelf een lekker gutmensig deuggevoel te geven. Kom je met een paar feiten of stel je een terechte vraag, dan schieten ze in een kramp. Henk-Jansen, lief debieltje van me, ik voel er geen flikker voor om economische ‘vluchtelingen’ op te vangen die levenslang parasiteren op de Nederlandse samenleving. Steek de immigranten maar in je reet of vang ze zelf op in je achtertuin. Wegwezen met dat gajes. En ja, verdere discussie is zinloos, dat zie je goed.

     10. Ernst Quispel

      “ik voel er geen flikker voor om economische ‘vluchtelingen’ op te vangen die levenslang parasiteren op de Nederlandse samenleving.”

      Jij woont in een ver buitenland. Mogen wij dit als echte Nederlanders even zelf uitmaken?

     11. Holland

      Quispel, door je dementie in een vergevorderd stadium vergeet je steeds dat ik pas twee jaar weg ben uit Nederland, daar 69 jaar heb gewoond, nog steeds in Nederland belastingplichtig ben en over een Nederlands paspoort beschik. En dus evenveel recht van spreken heb als jij. Het geeft niet hoor dat je dat steeds weer kwijt bent: ik houd rekening met je toestand en ben bereid het steeds weer opnieuw voor je te herhalen.

     12. Ernst Quispel

      Je bent uit Nederland weggevlucht, Holland, omdat je dit een kutland vindt.
      Bemoei je er dan ook niet mee en probeer te integreren in je emigratieland.

     13. Rechtsaf

      @Ernst voor de context is het ook even goed om te weten dat jij een antisemitische islamlover bent.
      Jij vindt het echt verschrikkelijk dat er niet nog meer open grenzen zijn en vooral dat er zo weinig islam is in Europa..

     14. lugar

      @Rechtsaf: En zo is het, amen!

     15. Step one

      Die domme trol Whimmy de Dhimmie heeft zonder dat hij het zelf in de gaten heeft gehad dus al aangegeven dat het om immigranten en niet om vluchtelingen gaat. Ze kunnen dus per direct worden afgevoerd naar het vertrekcentrum. Ze zijn hier illegaal en boven alles ongewenst. Dus weg ermee! Afvoeren die shit hole waar niemand hier op staat te wachten.

 5. Frits Jansen

  illegale migranten bestaan niet. Dat Kurz iets wil doen tegen louche “rrisbueaus'” is wel goed.
  Een migrant wordt pas “illegaal” als hij geen geldig visum (meer) heeft, geen asiel krijgt en niet vertrekt.
  De slogan doet de ronde “geen mens is illegaal”, maar dat is niet zo overtuigend. Het is een afkorting voor “persoon zonder geldige verblijfstitel”

  1. lugar

   600 x ca 700 euro = 5 miljoen per jaar

   1. denk eens na

    Nederland: 40.000 asielzoekers per jaar , iedere asielzoeker kost 30.000 euro per jaar , en dat al 10 tallen jaren achter elkaar, daar komt nog bij dat ze in een huis gaan wonen , kosten 200.000 euro ,1 jaar zo nog mee vallen maar het stapelt zich op na jaren kost het ons honderden miljarden en als cadeautje krijg je nog het islamiseren van ons land

  2. sjun

   Het herkoloniseren van Noord-Afrika lost waarschijnlijk meer op en werkt beter uit als er dan toch iets gedaan moet worden.

   1. Ernst Quispel

    Wel ja, joh, laten we Tunesië, Libië en Marokko binnenvallen en daar orde op zaken gaan stellen.

    Soms denk je hier in een open inrichting verzeild te zijn geraakt.

    1. dannyvermeulen69

     Ernst de psychopaat .waant zich in een open inrichting ..en wel zelf dag in dag uit schrijven op DDS ..hoe dom kan je zijn.

     1. Henk-Jansen

      Ernst reageert op dit blog waarschijnlijk om dezelfde reden als waarom ik het doe. Om mensen die van het juiste pad afgedwaald zijn het licht te laten zien en ze een beetje fatsoen bij te brengen.

     2. Ernst Quispel

      Ik beweer niet dat DDS een open inrichting is maar dat je door de onvoorstelbaar dwaze uitingen die je hier aantreft je soms dat gevoel krijgt

  3. Rechtsaf

   @Frits aldus onze nuance neugertje

 6. Steve Van der Vekens

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/27/vijf-keer-meer-tegenbetogers-dan-extreemrechtse-betogers-in-berl/

  Eigenaardig toch dat rechts betoogd voor het welbehouden van hun culturele erfgoed en identiteit terwijl links er met een andere agenda gaat tegenbetogen, nl het doorlaten van zoveel mogelijk immigranten en meer Islam.
  Daar gaat links de straat voor op.

 7. Steve Van der Vekens

  En dat is een goed teken, ik wil ook actie. Beter dan dat we daar faciliteiten gaan financieren want de NGO’s en corrupte baardmannen gaan met dat geld lopen.
  Je moet daar zo’n hekken als in Jurassic Park gaan plaatsen.
  Daar zie ik mijn belastingsgeld nog graag naartoe gaan.

 8. Westerling

  Als de bevolking van de Afrikaanse landen nou eerst eens harder gingen werken.

  1. Henk-Jansen

   Er zijn veel Afrikaanse landen die zich al aan het ontwikkelen zijn maar er zijn helaas ook landen die zo gebukt gaan onder armoede en corrupte dictators dat het vechten tegen de bierkaai is.

 9. Peter Loosduinen

  Great !

 10. Peter Loosduinen

  Nog een voorstel :
  Ieder schip van Artsen zonder Grenzen en Save the Children die mensen in Italië in plaats van in Afrika aan wal zetten forse boetes laten betalen en de boten in beslag nemen.
  Vervolgens de “vluchtelingen”op dezelfde dag met snelle legerboten weer naar Afrika terugbrengen.

  1. Step one

   Ik zeg: Doen! En wat zal het ons een boek ellende uitsparen als we er vandaag nog mee beginnen. Want ze kosten ons alleen maar geld en brengen hier alleen maar ellende. Weg ermee!

   1. Ernst Quispel

    Step one spreekt over mensen, maar dat lijkt hij zich niet te realiseren.

    1. Rechtsaf

     @Ernst jij spreekt nergens over behalve over over Step one..

    2. Step one

     Als ik het over vuilnis, parasieten en zo heb, dan bedoel ik daar geen mensen mee. En het recht van de Europeanen op tegen vijandige invasies van vuilnis, parasieten en zo beschermd te mogen worden is een mrnsenrecht. En daarom: Grenzen dicht!

  2. Rechtsaf

   @Peter niet voorstellen maar doen, per direct graag..

 11. Koen De Klerk

  Opnemen hier heeft geen zin. Is symptoombestreiding. Kost te veel, te zwakke resultaten. Een luchtbrug is al innontwikkeling. Ook is er het marrakeshakkoord. Weggegooid geld!
  Het klinkt misschien een beetje raar, maar naar mijn mening is het verhogen van het budget voor ontwikkelingshulp de enige oplossing. Maar niet direct geld naar regeringen sturen, maar boeren en ondernemers helpen om de werkgelegenheid te bevorderen. En niet zomaar geld geven, nee, we moeten er controle op hebben. Noem het nieuwe kolonisatie, prima! Maar heb liever niet dat ons geld in de handen komt van dictators. En mensen meer bewust maken over de verwoestende factor ‘religie’. Geboortebeperking is voor de paus taboe, en ook bij de mossels. Ze denken beiden met het ongestoord voortplanten de wereld te kunnen veroveren. De wereld is vol! Een meerderheid van welke religie dan ook gaat de wereld niet helpen. Er is in sommige gebieden van Afrika niet eens genoeg oppervlakte en vruchtbare grond om de huidige bevolking te voeden, laat staan een uitbreiding daarvan. Het zijn geen klimaatvluchtelingen, het zijn religieuze slachtoffers, van de islam of de christelijke kerk. Zolang het gebruik van anticonceptiemiddelen door de islam en de christelijke kerk en de paus tegengehouden worden, kunnen we jaarlijks steeds meer geld in die bodemloze put blijven gooien, om maar te deugen. Het helpt geen ene zier, al decennia niet, en het probleem wordt alleen maar groter. De enige oplossing is de bewustwording van het catastrofale gevolg van het aanhangen van een religie, een uitzondering daar gelaten, de pleister op de wonde van het binnenlaten van vluchtelingen, oorlogsvluchtelingen daargelaten.
  Je leeft maar 1 keer, je moet het zelf waarmaken. Make Afrika Great Again. ( quote een beetje geript van een of andere Amerikaan, maar is wel zo.) help ze daar, niet hier!

 12. Rosasolis

  Dat er wel grenspolitie bestaat voor EU landen is bekend. Nederland doet ook mee. Wij hebben zelfs een school die grens medewerkers opleid. De naam Frontex is nieuw en onbekend. Misschien wil de redactie van DDS ons wat meer info geven over Frontex.
  Voor EU landen is grenscontrole hard nodig. En dat kan alle medewerkers hieraan samenwerken. Ik heb maanden geleden een artikel gelezen dat illegale zogeheten
  “economische vluchtelingen” uit arme Afrikaanse landen worden door onze grenspersoneel meteen aangehouden, en binnen enkele uren op een vracht vliegtuig terug gestuurd naar hun thuislanden. Bij aankomst daar worden zij door het grens personeel aangehouden. Ik weet niet of er problemen met de Afrikaanse landen zijn om hun burgers terug te nemen.
  Maar een Europese grenscontrole stichting (Frontex) kan niet bemoeien met het beleid en wetten van landen buiten de EU. Wij hebben de recht om illegalen terug te sturen,
  maar niet de recht om te bemoeien in de wetten van Afrikaanse landen. Heit feit dat ze die illegalen terug nemen, is al heel wat.
  De problemen in Afrika worden steeds erger. De hele continent droogt op. Hele water bronnen zijn er niet meer, landbouw wordt onmogelijk. Wegens overpopulatie blijven de honger en gezondheid problemen stijgen. Vorige week heeft Trouw een artikel over de ernstige ziekte Ebola, die de hele Congo bedreigd. En waarvan er gevreesd wordt, dat het naar de buurlanden verder zal gaan verspreiden.
  Er moet veel meer overleg met Afrikaanse regeringen komen, met vele nieuwe
  afspraken. Wij kunnen hun misschien wat meer hulp bieden, om de landbouw te redden van zoveel mislukte oogsten, en medische hulp bieden. Maar zij moeten ZELF zorgen dat hun mannen in eigen land blijven.

 13. Frits Jansen

  Dat wil iedereen. De vraag is alleen hoe.
  “Illegale migranten” is een te korte afkorting voor migranten die geen recht hebben op asiel en dus geen recht op verblijf als ze blijven. Of langer blijven dan hun visum toelaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.