Spannend: vandaag verhuist de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem

Het ‘omstreden’ besluit van Donald Trump om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen zal vandaag uitgevoerd worden. Zijn dochter Ivanka Trump en haar man Jared ‘brenger-van-de-vrede-in-het-Midden-Oosten’ Kushner waren alvast bij de receptie aanwezig voor de opening. 

Op de bijeenkomst op het ministerie was ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu onder de honderden gasten. “Volgens aanwezigen was hij in een triomfantelijke stemming”, zei correspondent Arlene Gelderblom in het radioprogramma Met Het Oog op Morgen. Hij riep andere landen op om het Amerikaanse voorbeeld te volgen. Tot nu toe hebben slechts Guatemala en Paraguay besloten om dat te doen.

Jeruzalem zal de komende jaren steeds meer het centrale aandachtspunt van Europa en de Verenigde Staten worden. Niet alleen zal de Amerikaanse ambassade daar de komende jaren naartoe verhuizen, maar afgelopen weekend heeft Israël ook het Eurovisie Songfestival gewonnen. Dit betekent, zoals Netanyahu al aangaf, dat volgend jaar het Songfestival in Jeruzalem gehouden zal worden. Dat wordt voer voor veel Europese activisten en politiek-correcte artiesten om de straat op te gaan of te ‘protesteren’.

Daarnaast is Jeruzalem een splijtzwam geworden voor de Europese politiek. Gisteren werd al bekend dat de zogeheten ‘Visegrad-landen’, zoals Hongarije, de anti-Jeruzalem statement van Brussel blokkeren.  Sterker nog, die landen gaan hoogstwaarschijnlijk hun ambassades ook verhuizen naar Jeruzalem. Pijnlijk voor de (Noord) West-Europese landen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Heinz

  Die z.g. Visegrad landen doen er beter aan hun xenofobische politiek te normaliseren. Brussel de voet dwarszetten, maar wel de subsidie (als netto ontvangers) in de zak steken. Dat is toch wel krom. Een ambassade verplaatsen is er voor het theater.

  1. Ben Zine

   Daar heb je wel gelijk in. De Visegrad landen zouden gewoon zo snel mogelijk de EU moeten verlaten. Het is het één of het ander.

   1. Guus Geluk

    Tja, Ben Zine, dan kunnen Nederland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden ook wel vertrekken, omdat zij nu eenmaal niet voor het hele pakket gaan: namelijk, het voortdurend bijschrijven van belastinggelden op de bankrekening van Brussel. Of Italië, die vermoedelijk een regering krijgt die zich niet wil houden aan de Europese begrotingsregels.

    Juist in een samenwerking moet ruimte zijn voor het niet met elkaar eens zijn, zonder dat we elkaar direct de hersenen inslaan, subsidies intrekken of wat dan ook.

   2. palko

    Zo is het maar net, Ben Zine. Gelukkig zijn er steeds meer landen die het helemaal zat zijn aan de leiband te moeten lopen van het compleet doorgeschoten beleid van de EU. En zoeken terecht naar wegen om minder afhankelijk te worden van Brussel. Zo heeft het dappere Hongarije al uiterst aantrekkelijke afspraken gemaakt met Rusland voor de levering van olie en gas. En vestigen zich steeds meer Chinese bedrijven in het land aan de Donau. Het wordt tijd dat de EU eindelijk ook zelf gaat inzien dat de droom van de Verenigde Staten van Europa eigenlijk een natte droom is die nooit werkelijkheid kan worden. Simpelweg omdat je het ontstaan van de USA in geen enkel opzicht kan en mag vergelijken met de zgn. USE. Maar brengt dat leeghoofdige politici als Jean Kloot Juncker, Frans Timmermans en Guy Verhofstadt maar eens aan hun verstand, als ze dat al hebben. De huidige EU is al geruime tijd een doodgeboren kindje.

    1. Guus Geluk

     Juncker en Verhofstadt lijden aan tunnelvisie. Daardoor hebben de heren een bord voor het hoofd. De EU wordt helaas gedomineerd door zulke politici. Competente bestuurders hadden de noodzaak van een koerswijziging al lang ingezien.

 2. Ritter

  Weer een verkiezingsbelofte ingelost.
  ———-

  In beeld: Duizenden vierden Dag van Jeruzalem 2018, dansend doorheen de hoofdstad
  https://brabosh.com/2018/05/14/pqpct-i7x/

  1. Dubbele Komma

   Terecht!

   Go Trump!

   Jeruzalem is van de joden al duizenden jaren. Lang voordat de doodscultus islam werd verzonnen door een pedofiele struikrover!

   Palesteinen bestaan niet! En hebben nooit bestaan. Jammer joh!

   Moslims hebben Mekka. Niks te zoeken in Jeruzalem. Doeiiiiiiijjj

 3. Ritter

  Obama’s voormalige Israëlische Gezant geeft toe dat Trump’s Jerusalem Move ‘een einde kan maken aan het conflict.
  —————————-

  Obama’s Former Israel Envoy Admits Trump’s Jerusalem Move ‘Could Help End Conflict’
  http://www.breitbart.com/jerusalem/2018/05/13/obamas-former-israel-envoy-admits-trumps-jerusalem-move-help-end-conflict/

 4. Two Ravens Black Kettle

  “We keep on winning !!”

  Trump versus de Orwellianen van de Gedanken-Gestapo (in Nederland NPO/RTL/Universitaire wereld genoemd)

  De zoveelste inktzwarte dag voor de ideologisch gedreven ‘Kwaliteits’ontkenningsjournalistiek en de virulente antisemieten van het Links/Islamisme Convenant.

  En die arme gelijkgeschakelde kwaliteitsjournalisten hebben het al zo druk met het wegkijken, draaihalzen, doofheid veinzen, doofpotten, tapijtmoffelen en dissidenten en naakte keizer wijzers in huilende roedels publiekelijk tegen de schandmuur timmeren.

  En de hogepriesters en hun stoottroepen van het Links/Islamisme Convenant hebben het al zo druk met binnensteden in puin slaan en Joden uit Europa verdrijven.

  Maar gelukkig is er Trump
  (die daarbij gesteund wordt door ; jawel daar zijn ze weer; de recalcitrante Visisgrad landen, met onze humanistische voorvechter Victor voorop. Het enige gebied van Europa dat niet door collaborateurs bestuurd wordt (wellicht muv. het dappere Denmarken)
  Want in de rest van Europa laten ze teruggekeerde jihadisten vrij rond lopen. Hand in Hand met het Kartel die ze zelfs financiert met belastinggeld.
  Want in de rest van Europa mag en masse Jodenhaat en de Middeleeuwen geïmporteerd worden zodat ondermeer de daadwerkelijke vluchtelingen die ooit vluchtte voor dit gif nu ook hier hun leven niet meer zeker zijn.
  Politieke Correctheid als Terreur
  Vandaar dat ook het internet aan banden wordt gelegd door de apparatsjiks

  En mocht er iets gebeuren
  Mensen de keel afgesneden worden midden overdag
  Dan noemen de Bovenonsgestelden en hun levenloze mondpoppen van de MSM het simpelweg; ‘verwarde man’.
  ‘Of suikerziekte’
  “En klaar is kees” denken de mondpoppen dan
  In Nederland worden noooooooooit terroristische aanslagen gepleegd.

  Enfin ik wijd uit

  Gefeliciteerd Jeruzalem !

  en

  Merci Trump !

 5. Ritter

  Korte video over de geschiedenis van Jeruzalem.
  ———-

  The Truth About Jerusalem
  https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

 6. Onno

  Deze ochtend Bernard Hammelburg beluisterd. Hij geeft een wat beter beeld wat belangrijker is om tot een betere verstandhouding te komen dan het verplaatsen van een ambassade.

 7. Holland

  Van dit nieuws kan ik alleen maar smullen. Trump is changing the world.

  1. Ben Zine

   Trump steekt gewoon een dikke middelvinger op tegen die hele linkse policor anti-Israël beweging. En dat is heel goed, daar verdient hij een groot compliment voor.

 8. Two Ravens Black Kettle

  De meeste lidstaten van de Europese Unie (EU) zijn daar tegen en blijven weg, maar Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Tsjechië sturen hun diplomaten in Israël wel naar de ceremonie.

  Iemand iets anders verwacht van onze Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag en dat beenloos slagroomwezen genaamd Rutte met zijn harem van teruggekeerde jihadisten?

  De Jodenhaat is nog nooit zo virulent geweest sinds WO2.
  Met dank aan de Europese regeringen.

  1. Meester Kong

   Toemaar weer – jodenhaat , je hepT gelukkig nog verstandige leiders.
   Trump -Bibi -Orban, lekkere jongens…
   Maar ach het uitverkoren volk dat kan geen kwaad doen en komt dus overal mee weg.
   Religie- opium voor het volk en op DDS zitten een paar zwaar in de here.
   Geen eigen wil meer ..

   1. Dubbele Komma

    Nee meester kong. Jouw islamitische koppensnellers zijn natuurlijk helemaal het einde. Hetzelfde pleuriskop wat Indonesië volledig naar de Tifus helpt.

    Rot op met je moslimgeheul. Die zijn al 1400 jaar mensen aan het afslachten. 270 miljoen hebben ze er al vermoord in de 1400 jaar dat die afschuwelijke ideologie bestaat.

    Hou alsjeblieft je ongeinformeerde domme blinde rotkop. Vieze leugenaar.

    Jeruzalem is al 1000en jaren van de joden. De islam moord pas 1400 jaar andersdenkenden uit.

    Dus Israël heeft WEL recht op Jeruzalem sinds mensenheugenis. En jouw koppensnellers horen daar gewoon niet thuis!

    Nogal simpel domme kneus. Ga eens wat geschiedenis leren.

    Domme Landverrader in de pek en de veren met je!

    1. Ernst Quispel

     “Rot op
     domme blinde rotkop. Vieze leugenaar.
     domme kneus.
     Domme Landverrader “

     Door soort trieste scheldpartijen gaat dit blog aan gort.

     1. gister

      je roept dit soort reacties kennelijk op ernst, en je geniet ervan, huicheltje!

     2. Signaal

      Blablablabla, blaaskaak, pisvlek, uitkeringstrekker

    2. Dubbele Komma

     Het liefst zou ik jouw domme rotte kop aan gort slaan. Vieze landverradende kwispeldoor.

     🙂

     Khomeini zette jouw soort als eerste tegen de muur toen jouw soort hem uiteindelijk aan de macht hielp. Vieze gore hond dat je er rondkruipt.

     Duizenden slachtoffers van islam in europa zouden met plezier jouw zieke strot dichtknijpen. Besef je dat. Minderwaardig stuk stront?

     😀

     1. Ernst Quispel

      DDS vindt dit kennelijk prima.

      Jammer.

   2. Dubbele Komma

    Het enige wat jammer is is dat jouw zieke geschiedvervalsende leugenaarsvolk ooit het daglicht zag.

    Waardoor er elke dag wereldwijd meer slachtoffers vallen door islam.

    Jouw soort is het einde van de beschaving. Dat is pas jammer. Zieke hond!

    Sterf maar. Ga stenen gooien in “palestina” en hap een kogel. Doe de planeet een plezier!

 9. denk eens na

  Het is wel grappig de zandratten krijgen steeds minderland om te leven , tot ze in een gat in de grond verdwijnen

  1. Ernst Quispel

   Uiteraard heeft dit niets met racisme te maken.

   1. denk eens na

    Tegenwoordig word je al voor het minste geringste voor racist uit gemaakt.

    1. Vit

     En dat terwijl er geen rassen bestaan.

 10. Likoednl

  22 jaar uitstel van de verplaatsing van de ambassade heeft totaal niet bijgedragen aan het ontwikkelen van een Palestijnse vredeshouding.
  https://likud.nl/2017/12/misvattingen-rond-hoofdstad-jeruzalem/

  1. Ernst Quispel

   Likoed is een bedenkelijke extreemrechtse organisatie. DDS zou daar geen podium aan moeten bieden.

   1. Likoednl

    Wat een onzin. Likoed is een liberale democratische partij, zusterpartij van VVD en D66. Noemt u die ook extreemrechts? Ga u schamen.

    1. gister

     alles om het jodendom te fukken beste likoed

 11. Steve Van der Vekens

  Is dat een prefabrique- ambassade?

 12. Rosasolis

  De Amerikaanse ambassade in Israel zou volgende jaar, of kort daarna naar Jeruzalem verhuizen. Wat een publiciteit stunt van Trump om het nu vandaag te plaatsen in het consulaat gebouwtje in dit stad. Trouwens, waar is Trump gebleven vandaag? Waarom alleen zijn dochter en schoonzoon naar Jeruzalem te sturen?
  De EU bestaat veel langer dan Trump en zijn regering…althans wat er over is. Want sinds hij president van Amerika werd, zijn er vele congres en senaat leden afgetreden, of werden zij door Trump uit hun functie gezet. Jammer dat Hongarije en misschien Oostenrijk hun ambassades naar Jeruzalem willen sturen. Maar andere EU landen doen dat niet. Vooral Hongarije is een zeer arme land, die waarschijnlijk deals met Amerika zoekt, buiten de EU.
  Maar moet ook Europa onder leiding van Trump komen? Ik hoop niet. Onze EU bestaat veel langer, en heeft het goed gedaan voor vele jaren. Hoewel er hervormingen moeten komen, laat ze dan gauw komen. De EU moet nieuwe regeringsleden krijgen, die durven kwaad te worden tegen de nu ouderwetse administratie. Onze EU moet er snel af van het imago dat wij alleen maar “quaint” zijn (zeer ouderwets), en dat de
  EU niets bijzonder betekent dan alleen een overkoepelend organisatie van “oude fossielen”. Ik ben er helemaal eens voor een grote EU militaire opbouw, dat de wens van de CDA is. Vorige week heeft de Kon. Marine aangekondigd dat er nieuwe fregaten komen, eindelijk wordt er veel belangstelling voor ons Ned. trots, en ook in de EU. En ook heeft de EU gekondigd meer steun voor Internationale trein reizen.
  Binnenkort krijgt ieder student een gratis EU trein kaart, om te reizen naar de EU land van keus. Misschien zou dit leuke actie doorgaan ook kunnen doorgaan voor volwassenen.
  Kortom: hoewel de EU regering moet hervormen: moeten wij ons door Amerika laten
  overnemen, en “Little America” gaan worden?! Ik hoop van niet. Europa moet altijd eigen identiteit beschermen, nu meer dan ooit van tevoren, om Altijd Europa te Blijven.
  Europa is het wortel van onze huidige wereld democratie. Hoewel dit voor zeker 2 eeuwen helemaal fout ging, het begin was er wel altijd aanwezig. Laten wij de wortels blijven houden… Er was vroeger een geweldige leider in Europa: Charlemagne.
  (Karel de Groote van Frankenland, rond 700 -800 B.c.). Een gelovige man, die zijn best deed om de Christenen en Joden te verenigen door heel Europa, tegen de opkomst van de wrede geweld van de islamieten tegen vreedzame Joden en Christenen door heet Europa. Ik heb nu in mijn ouderwetse Europese tuin 2 prachtige sterk geurende, en zeer oude Gallica roos-struiken die Charlemagne heten. Ze komen nu weer in bloei!
  Na die heel koude vorst weer van vorige maand. Ik heb een voortuin en achtertuin van heel oude Europese geurende Roos soorten. Mijn favoriet van al die oude struiken is een sterk geurende oude Gallica roos die Charlemagne heet. Ik maak heerlijke potpourri ieder jaar van die geurende rozen, en ook samen met nog meer oude EU rozen.

 13. meijer61200

  Gefeliciteerd Israël! Fijn dat jullie de steun krijgen van President Trump! Mooi dat jullie ambassade naar Jeruzalem gaat, daar hoort hij gewoon thuis. Trump is absoluut een verademing ná de waardeloze en niet al te snuggere Obama. Kudo’s voor Trump!!

 14. Ni28

  Israël heeft in de VS van Trump de verloren vriendschap teruggekregen. De oude Europese vriendschappen zijn sterk uitgedund daar het Westen de Palestijnse terreur verkiest boven de oude vriendschap met Israël. Het westen wordt ook gevaarlijk voor de Joden daar het westen voor de moslims als natuurlijke vijand van de Joden kiest.

 15. sjun

  Tijd voor alweer een peiling en petitie. Waarom zou Nederland haar ambassade niet gewoon naar de hoofdstad van de soevereine staat en democratie Israël verhuizen?

 16. Frits Jansen

  Lijkt me een prima plek om de Iraanse atoombom te testen.
  Wel jammer dat Jeruzalem dan eeuwenlang te radioactief is voor mensen.
  Ik moet er nog snel de heen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.