Tokkies gaan los: ouders slaan elkaar aan gort bij voetbalwedstrijd kinderen

MartialArtsNomad.com / Flickr
Foto: MartialArtsNomad.com / Flickr

Hoe triest kun je zijn?

In het Belgische Denderleeuw vond er gisteren een voetbaltoernooi plaats. Niet tussen profs, maar tussen kinderen. Vrij kleine kinderen, zelfs: de spelertjes waren 7/8 jaar oud.

Je zou denken dat het voor ouders eerst en vooral een feest is om dat te zien. Maar nee, niets is minder waar. De vaders en moeders van de kinderen zagen het namelijk juist als een halszaak… en als een ideale gelegenheid om eens lekker te rellen.

Nee, dat is geen grap:

Op de beelden is te zien hoe één man plots over het veld naar een groepje ouders toe loopt. Enkele anderen proberen hem in bedwang te houden. Ondertussen loopt een andere man langs de zijlijn echter ook op het groepje ouders af. Hij deelt een lichte tik uit. Het slachtoffer reageert heftig, loopt zijn belager achterna en geeft hem een trap, waarna de twee beginnen te vechten. Op dat moment loopt het volledig uit de hand.

Een getuige zegt dat de kinderen alles zagen gebeuren. “Enkele kinderen op en naast het veld begonnen te huilen,” wat natuurlijk niet heel verrassend is. “De wedstrijd, die toch al op zijn einde liep, is niet meer hervat.”

Triest… en het allertrieste is misschien wel dat het om de 25e en 26e (!!!!!) plekken op het toernooi ging.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

17 reacties

 1.   

  Het moet niet gekker worden!

 2.   

  Triest inderdaad, het gebrek aan zelfbeheersing cq sportiviteit dat deze Vlaamse kansenparels ten toon spreiden. Helaas doet voorbeeld volgen. Ik hou mijn hart vast voor de kinderen.

  1.   

   Ook Vlaanderen gaat gebukt onder de islamisering.

   ;)

   1.   

    Idd er liepen ook een paar noord -afrikanen tussen , zoals bekend hebben die maar een kort lontje!

    1.   

     Oja..tis rammedan!

   2.   

    @Ernst dat is nog een understatement..

 3.   

  Hoe harder er wordt geknokt, hoe leuker het wordt op en naast het voetbalveld. Er zijn al enkele doden gevallen na schermutselingen. We hebben er gelukkig niks van geleerd. Na de nodige stille tochten, gaan we gemoedelijk de dag daarna weer op de vuist. Gezellig en verbroederend toch deze tak van sport.

  1.   

   Ja grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd voor z’n kop geschopt door Marokkaanse kansparels. Wie wil er daar nou meer van?

  2.   

   Tsja, Adriaan, bij welke andere sporten dan voetbal maak je deze regelmatig terugkerende excessen mee? Mij schiet er zo snel niet één te binnen. Hoe meer ik dit soort bizarre zaken lees of zie, hoe minder ik van voetbal ga houden.

 4.   

  Wie heeft er gewonnen, nee niet de vechtersbazen ….

 5.   

  De ouders laten zien hoe het moet. Jong geleerd is oud gedaan.

 6.   

  zo zie je maar dat sommige mensen gewoon ouder mogen zijn

 7.   

  Is er al iets meer bekend van de leefomgeving van deze mensen? Wellicht hebben ze wat in hun buurt vigerende gewoonten gepraktiseerd langs de lijn?

 8.   

  Ben je echt de weg kwijt om zo’n mat partij op het voetbalveld vol met kinderen te plegen. Met recht, dit zijn Tokkies.

 9.   

  “Mijn zoon heeft de grootste piemel!”

 10.   

  Geweld is echte. Polderen is links.
  Als DDS consequent is steunt die de opleiding van de jeugd tot agressieve egoïsten. Dubbel voordeel: zo kun je veel geld verdienen, en tegelijk ben je klaar voor de afschuwelijke strijd tegen de oprukkende islam.

  1.   

   Geweld is RECHTS schreef ik, maar mijn spellchecker is links. Misschien zit er wel een piepkleine elektronische moslim in mijn telefoon.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!