Totale ontkenning van realiteit door Samya Hafsaoui: ‘Ik wil niet die moslimpresentator zijn’ maar wel een hoofddoek dragen

Presentatrice Samya Hafsaoui (23) voor het Ramadanjournaal op NPO2, snapt er helemaal niks meer van en vergelijkt haar hoofddoek met ‘grote borsten’ omdat het onderscheidend zou zijn. Dit en meer van die gare realiteitsontkenning meldt de Volkskrant in dit deugartikel van de bovenste plank.

Zo is het Ramadanjournaal ‘voor iedereen die nog wakker is’ maar kijkt in alle waarschijnlijkheid iedere moslim en GroenLinks-meisje het alleen. Ze vertelt even later in het stuk over hoe haar vader na een ongeluk ineens de islam belangrijk ging vinden maar wat blijkt, dan wel de Marokkaanse variant. Ze mocht ineens praktisch niets meer van papa want anders kwam ze in de hel.

Na een reis naar Londen, wat praktisch Pakistaans grondgebied is, zag ze een andere variant van de islam dan die van haar vader. Eentje waar ze volgens haar vrijer waren (maar net zo ‘verward’, al laat ze dat weg). Hier bleek dat haar vader zich vooral Marokkaans gedroeg en niet zozeer islamitisch. Haar vader kreeg ook spijt van het feit dat hij haar nooit Arabisch heeft geleerd.

Hoewel ze dus niet als ‘die moslimpresentator’ bekend wil staan zegt ze zélf: “Ik loop over straat, zie mijn spiegeling in een winkelruit en denk: zij is echt vet islamitisch, maar dan ben ik het zelf.” Het totale gebrek aan inzicht wordt vervolgens nóg duidelijk wanneer ze in het jaarverslag van BBNVara leest over de diversiteitsdoelstellingen. Héél eventjes lijkt het erop dat er iets bij haar doordringt over waarom zij met een hoofddoek het Ramadanjournaal presenteert en vraagt ‘dat is toch niet de reden dat ik hier ben?’ ‘Nee’, zeiden ze daar, ‘het is gewoon omdat je goed bent.’ Daar liet ze het dan bij toen ze zei: ‘Toen was het voor mij klaar.’

Ze geeft aan dat haar hoofddoek slechts één van de dingen is die haar uniek maakt. Ze spreekt namelijk ook nog Engels in twee accenten en weet veel van films en Amerikaanse politiek. Wat een unieke skillset zeg, die sprong er vast uit tijdens de sollicitatie voor het Ramadanjournaal!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Duckday

  Waarschijnlijk volledig de weg kwijt

  1. hans-e-pans

   De weg is alreeds kwijtgeraakt zo’n 1400 jaar terug.

  2. gister

   kijk jij nog naar de npo?

 2. Ritter

  “Safai: “Een hoofddoek is iets religieus. In religie spreekt men niet over rechten en keuzes, maar over plichten. Vergeet niet: de filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw. We zeggen altijd dat er een vrijheid van keuze is, maar we vergeten dat de sociale druk ook een heel belangrijke rol speelt.

  En als je ziet hoe meisjes behandeld worden die geen hoofddoek dragen in bepaalde gemeenschappen, dan weet je hoe moeilijk het voor die meisjes is.’

  Vergeet niet: De filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw”

  https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

  1. meijer61200

   Helemaal mee eens Ritter! Kopvod heeft helemaal niets met ideologie te maken, maar wél met sociale onderdrukking.

 3. Mau777

  Dit zijn “gateway personalities”, mensen die ingezet worden als culturele pionnen om een bepaald maatschappijbeeld te promoten. Geef mij dus maar de natuurlijke grote borsten en tief die misogyne schaamdoekjes in de vuilnisbak.

 4. palko

  In de volksmond heet de hoofddoek eerder schaamlap. Er zijn twee mogelijkheden waarom slavinnen als Samya Hafsaoui met een schaamlap op der kop rondlopen. Enerzijds omdat ze zich, en niet ten onrechte, verschrikkelijk schamen voor alle misdaden die er dagelijks over de hele wereld in naam van de profeet Mohammed worden gepleegd. En anderzijds omdat de lap bedoeld is om het schaamhaar volledig te bedekken.

  1. Floris

   Ach, zo’n grietje is geïndoctrineerd en heeft daarnaast te maken met sociale druk. Elke normale vrouw wil mooi gevonden worden en laat haar haar wapperen in de wind.

   Maar het kan nog gekker. Op een forum was jarenlang een Amsterdamse ex-sloerie actief die zich tot de islam had bekeerd. Zij was ervan overtuigd dat god van haar verlangde dat ze een kopvod moest dragen. Er lopen meer gekken vrij rond dan dat er opgesloten zitten.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Samaya “Ik wil niet de moslimpresentator zijn daarom draag ik een islam uniform op tv”

  De Volkskrant-propagandist van dienst; knikt geil en begrijpend.

  De islamitische omroep BNN(-verkrachters)/Vara hoopt dat binnenkort alle meisjes in islam uniformen verschijnen.
  Wat moet Bart de Graaf zich in zijn graf ronddraaien na dit verraad.
  (Yep ook ik was vroeger lid)

  (ondertussen worden dagelijks jonge meisjes verkracht afgemaakt vanwege die ideologie/religie en geen Volkskrant propagandist of Staatsambtenaar van de NPO die hier een seconde aandacht aan zal besteden.
  “Ben je mal, dat noemen we in onze kringen kwaliteitsjournalistiek”)

 6. Gerlos

  Wij zitten niet te wachten op dit soort figuren met hoofddoekjes en lange antieke gewaaden, dames kleed jullie met dit zomerweer in korte broek en een leuk zomers t.shirt. pas je toch eens aan de Europese gebruiken inplaats van de regels uit een boek van eeuwen en eeuwen geleden.

 7. denk eens na

  Wie?????????????????????????????

 8. Two Ravens Black Kettle

  Religieuze uniformen TV

  U aangeboden door de A’damse Staatstv. genaamd NPO
  Qua (meningen)
  Net zo veelkleurig als dof grijs
  Net zo divers als honderdduizend hectare voorbij flitsend mais

 9. Original NL

  Ramadan journaal.
  Is dat een programma waar verwarde moslims met een lage suikerspiegel willekeurige voorbijgangers de hals proberen door te snijden en/of dood te rijden?
  Tis toch van de zotte dat daar belastinggeld aan wordt verspilt,walgelijk hoe dat moslim tuig gepamperd wordt.
  En bij bijna elke overheidsinstelling zoals gemeenten, belastingdienst een procentuele overkill aan hoofddoek dames.
  Het wordt ons allemaal door naïve sukkels door de strot gedrukt..slikken of stikken.
  Gisteren stond er zo’n baardmannetje in nachtgewaad met naast zich zijn burka vrouwtje , dan denk je toch “daar mogen ik en anderen tot hun dood voor gaan betalen want die gaan echt nooit maar dan ook nooit iets aan de maatschappij toevoegen behalve vreten van het volk dat ze verachten!

 10. Willem Alexander

  Ramadan journaal? Echt? Hoe verzin je ‘t! Dan ben je als NPO en kijker echt toe aan hulpverlening, inclusief euthanasie.

 11. Steve Van der Vekens

  Jaja, de hoofddoek maakt je uniek, zoals die drie miljard andere moslims. Samen tegen het Westen!

 12. gister

  ‘Ramadanjournaal’

  de vijand toestaan om propaganda te verspreiden is hetzelfde als de vijand toestaan om propaganda te verspreiden. islam is in oorlog tegen het westen en wij staan ze toe hun gif te injecteren.

 13. Vit

  Ik heb liever dat zij een boerka aandoet, is me dat even schrikken.

  Ps, de NPO is volledig de weg kwijt dat is duidelijk.

 14. Vit

  Vanaf vandaag je maar niet in openbare ruimtes begeven, want moslims worden nogal verward door een te lage suikerspiegel.

  1. Guus Geluk

   Een anekdote uit de memoires van Ruud Lubbers: als directeur bij een bouwbedrijf liep hij tegen het probleem van vastende moslims aan. Moslims die de ramadan hielden konden immers niet met de grote machines werken, aldus de vakbonden, want dat was gevaarlijk.

   Een voorbeeld van de lage bloedsuikerspiegel.

   1. Vit

    Ik ben gek op anneke dotes, zo ken ik er een wat handelt over een moslim met kuren op het centraal station Amsterdam en de moeite die er is genomen om het als een incident te classificeren.

    1. Guus Geluk

     Er zit een punt in het verhaal. De verklaring dat een man met een lage bloedsuikerspiegel op een groep toeristen inrijdt is niet onwaarschijnlijk en dat hij ramadan hield maakt het verhaal slechts waarschijnlijker.

     Het treurige is dat het vieze roze blog, complotdenker Leon de Winter, en nog wat alternatieve media, er van alles achter zijn gaan zoeken. Het schrijnende dieptepunt van deze “campagne” lag ‘m wel in de openbaarmaking van privé-gegevens door het vieze roze blog.

     1. Vit

      Wat er blijft zijn vragen vragen en vragen.

      Ps, het roze blog gaat niet over een nacht ijs, dat kunnen zij zich niet veroorloven, dat er lieden zijn die het vies vinden het zij zo.

     2. Holland

      “Het vieze roze blog” is Ernst-taal. Slaafje Guus is een trouwe epigoon van zijn Grote Meester.

     3. Guus Geluk

      Vit,

      De vragen verschijnen als je door het kader kijkt van “terroristische aanslag”. Op grond daarvan kan men overal iets sinisters achter zoeken: de camera’s die niet functioneerden, de slachtoffers waren Joden, enzovoorts.

      Echter, als men met een frisse blik naar het dossier kijkt, zonder in de aanslagtheorie te blijven hangen, komt het politie-onderzoek juist heel verhelderend over.

     4. Vit

      @Guus

      Wat mij het meest stoort en daardoor vragen oproept is dat de camera’s uitstonden, in deze tijd van technologie geloofd dat geen hond.

     5. Guus Geluk

      Vit,

      Volgens de politie stonden de camera’s op pre-set-modus. Het heeft hoe het ook zij weinig zin om de camerabeelden te wissen als er veel getuigen zijn.

     6. Vit

      @Guus

      En juist die getuigen vertelden wat anders, die ehh verwarde man had overigens wel de tegenwoordigheid van geest ook te schakelen.

      Maar goed ik ga schilderen dus prettige dag verder.

     7. Guus Geluk

      Vit,

      De verklaring van de politie komt tamelijk overeen met die van de getuigen (cursief door Guusje toegevoegd): “Op enig moment hoorden de politiemensen dat het toerental van de auto heel erg hoog werd en de auto met een behoorlijke snelheid vanaf de trambaan het voetgangersgedeelte opreed. Hierbij heeft hij meerdere voetgangers aangereden en kwam hij vrij snel tot stilstand tegen een betonnen rand van de Metrotoegang.”

      https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/13/05-update-aanrijding-stationsplein-verdachte-vrijgelaten.html

      U succes met schilderen en een goede dag.

 15. Vit

  Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat op cruciale plaatsen de bewakingscamera’s reeds zijn uitgeschakeld.

 16. sjun

  Opmerkelijk die uitdossing met het hedendaagse equivalent van de swastika: Het verkracht u maar een andere doekje volgens hetgeen staat opgetekend in koran, hadith en soenna. Zo profiteert elk alternatief voor de NPO weer mee.

 17. BMW K1300

  Komt er nu ook een journaal voor een joodse feestdag of een Kerstmisjournaal?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.