Gejank om intrekken Nederlanderschap bij Jihadisten

Geen categoriemei 15 2018, 21:00
Twee advocaten betoogden voor de bestuursrechter in Den Haag dat het 'niet nodig' en 'discriminerend' is om Jihadisten hun Nederlanderschap af te pakken. Ook zou het tegen de internationale regels zijn. Zo meldt de Telegraaf.
Sinds maart 2017 is het voor de Staat mogelijk om het Nederlanderschap in te trekken voor mensen die zich buiten de grens hebben misdragen, zoals die IS-flapdrolletjes doorgaans doen. Toen Stef Blok nog niet om alles 'onthutst' was en nog minister van justitie was, schrapte hij bij vier Jihadi's hun Nederlanderschap. De zaak dinsdag ging over twee van hen, Anis Z. en Noureddin B. Deze IS-strijders en twee anderen zijn mogelijk spoorloos, één van hen is mogelijk omgekomen. Zij zijn nu bestempeld als 'ongewenst vreemdeling.' Opgeruimd staat netjes! Al zijn ze mogelijk zelf niet eens op de hoogte van deze uitspraak door de rechter.
De advocaten Florimond Wassenaar en Pauline Kruik gingen miepen over allerlei haken en ogen die aan de maatregel zouden kleven. Zo zou het onder andere oneerlijk zijn voor mensen met een dubbele nationaliteit ten opzichte van mensen met maar één nationaliteit. Van mensen met één nationaliteit kan namelijk het Nederlanderschap niet worden ingetrokken en beide advocaten durven met droge ogen te beweren dat deze groep mogelijk net zo'n groot gevaar zouden kunnen vormen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten