Levensgevaarlijke justitieminister Grapperhaus wil ISIS-kids terughalen uit het gevallen kalifaat

Geen categoriemei 16 2018, 10:00
Nederlandse burgers moeten in gevaar worden gebracht, omdat het hart van minister Grapperhaus bloedt van medelijden met kinderen die zijn grootgebracht - en gehersenspoeld - door terroristische ouders.
Nou, maak de borst maar nat. Nederland wordt binnenkort één groot heropvoedingskamp voor ISIS-kids. Tenminste als het aan de minister van Justitie en Veiligheid ligt. Ferd Grapperhaus opperde namelijk gisteren bij Pauw dat hij dolgraag het kroost van gedode of gevangengenomen ISIS-terroristen wil terugbrengen naar Nederland. Dat ze daar zijn geradicaliseerd kan hem niet schelen. Die kinderen moeten gewoon naar Nederland:

"Het kabinet onderzoekt of kinderen van Nederlandse Syriëgangers uit Syrische kampen gehaald kunnen worden. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in het televisieprogramma Pauw dinsdag. ,,De kinderen moeten daar weg. Ze moeten daar niet in een kamp zitten."

Hij onderzoekt met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) hoe de kinderen op een veilige manier kunnen worden teruggehaald. ,,Het is een uiterst moeilijke materie", aldus Grapperhaus. ,,Ik vind het vreselijk verkeerd dat kinderen zich in dit soort gebieden bevinden.""

Zoals wel vaker als het gaat om mensen uit het Midden-Oosten naar Nederland halen wordt de zaak weer eens belicht vanuit slechts één hoek: die van de begunstigde zelf. Natuurlijk is het voor een ISIS-kind prettiger toeven in het rijke en opgeruimde Nederland, dan in het arme en kapotgeschoten Syrië.
Maar Grapperhaus niet alleen minister van rechtvaardigheid en justitie, maar ook van veiligheid. En dat betekent dat je niet zomaar honderden kinderen kan teruglaten die door volkomen doorgedraaide en geradicaliseerde ouders zijn opgevoed. Natuurlijk - we kunnen er een handjevol terugnemen, en die uitermate goed monitoren. Maar honderden kinderen met terreurwortels naar Nederland laten komen... are you kidding me? Heeft de CDA-minister enig idee welk risico hij daarmee neemt in ons land?
Ik zal die vraag maar beantwoorden: nee, dat heeft hij niet. Want z'n hart doet zo'n zeer, en het enige medicijn daartegen is de grenzen wagenwijd openzetten voor alle minderjarigen uit het inmiddels verslagen ISIS-kalifaat. Jottem!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten