Valse bommelding Breda gaat dader duizenden euro’s kosten

De valse bommelding van gisteravond in Breda heeft de NS tienduizenden euro’s gekost. Dit willen zij nu gaan verhalen op de dader. Zo meldt het AD.

De valse bommelding op het station in Breda heeft ervoor gezorgd dat het station zo’n twee uur lang niet begaanbaar was. Iedereen op dat station ervoer op z’n minst ongemak en waarschijnlijk een vorm van flinke spanning!

Voor de NS is het zo dat iedereen die langer dan een half uur vertraging oploopt, zijn geld deels terug kan krijgen van NS. Hoeveel het de NS precies heeft gekost en wat mogelijke andere schade is geweest door die bommelding, is niet bekend. Een woordvoerder van de NS laat in ieder geval weten dat zij alle schade willen gaan verhalen op de dader. De dader is echter óók nog niet bekend. De schade zal in ieder geval bestaan uit terugbetalingen en de extra personeelskosten die er moesten worden gemaakt.

Voor een groot deel zal dit wel gewoon een grote mond vanuit de NS zijn. De kans is namelijk gering dat de dader zulke bedragen ooit zal kunnen gaan betalen. Toch is het een goed initiatief en hoop ik voor de NS dat de dader mooi lang mag blijven betalen voor z’n onnozele actie die talloze mensen heeft benadeeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Svetlana

  Ik vind dit een puike actie! De NS moet gewoon niet zeuren en dat gezeik zou hier ook eens afgelopen moeten zijn. Een beetje humor alsjeblieft!

  1. Adriaan

   @Svetlana, je bent echt ernstig ziek als je zo’n opmerking plaats.

  2. toetssteen

   @Svetlana
   http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/vlaamsbrabant/1.2607817

   En wat is uw antwoord daarop? Gewoon niet zeuren???? Beetje humor???

 2. Ritter

  Off Topic.

  Israel blijkt dus gelijk te hebben. Daar gaat de mantra van “onschuldige burgers”

  Hamas-woordvoerder: “50 van de 62 doden waren Hamas-leden”
  https://www.geenstijl.nl/5142037/hamas-woordvoerder-50-van-de-62-doden-waren-hamas-leden/#cid_245923809

  1. Svetlana

   IsraHEL is een duivelstaat en ze hebben geen toekomst

   1. meijer61200

    Ben je je medicijnen weer vergeten Sletvana?

 3. Pedrito

  Laten ze eerst maar eens de dader aan te wijzen. Je kunt wel hoog van de toren blazen over schadeverhaal e.d., maar onze parkeerbonnenridders blinken niet echt uit als het gaat om oplossend vermogen als het gaat om dit soort incidenten. Het enige wat goed functioneert bij het O.M. is het koffiezetapparaat !

 4. Gosselaar333

  Jou toekomst ziet er ook niet zo rooskleurig uit zweetlana afgaande op jou commentaar. Flink wat mis met jou

 5. Seneca

  dit topic gaat over de valse bommelding van een of andere klootzak. dan komt de slet van dds en begint over Israël. ik zal wel iets gemist hebben maar wat heeft dit topic met Israël te maken? of is er een stukje vlees – met een zoete smaak – in haar … blijven zitten waardoor zij nu nog meer raaskalt als ooit tevoren? wie het weet mag het zeggen.

 6. falschirmjager

  Minder minder wie kan daar voor gaan zorgen, alleen jij Als je juist stemt en er onmogelijk geknoeid kan worden met de werkelijke uitslagen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.