Anti-Amerikanisme is terug van nooit weggeweest. Hoofddocent universiteit eist reactie van Europa op ‘Amerikaanse inmenging’

Toen Obama president was vond men aan universiteiten die inmenging geen enkel probleem.

Ten tijde van het presidentschap van Barack Obama bemoeide Amerika zich overal mee. Niet alleen met verkiezingen in ontwikkelingslanden, maar ook met verkiezingen in Europa en Israël. Zo zetten Obama-istas zich in om Netanyahu weg te krijgen en om de Tories te verslaan.

Geen enkele linkse, politiekcorrecte ‘intellectueel’ vond dat toen een probleem. Obama was immers progressief. Zijn activisme was dus ‘positief.’

Nu Trump president is zijn de intellectuelen opeens een andere mening toegedaan:

We moeten er maar om lachen. Als je dit soort hypocriete types al te serieus neemt kun je namelijk alleen maar depressief worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Ritter

  Hoe succesvoller President Trump is des te zuurder zijn zijn tegenstanders.

  President Trump heeft een succesvol jaar achter de rug; een bloeiende economie en zeer lage werkloosheidcijfers.

  ISIS is met behulp van de Russen binnen 8 maanden vernietigd en nu gaat Trump praten met NK. Iets wat zijn voorgangers niet is gelukt. En er zijn nog veel meer successen van President Trump.

  Zijn tegenstanders hopen dat de besprekingen met NK mislukken en dat zelfs de economie instort; zo groot is de haat van veel media en politici voor President Trump.
  ———–
  Bill Maher Hopes for ‘Crashing Economy’ to Get Rid of Trump — ‘Bring on the Recession’
  http://www.breitbart.com/video/2018/06/08/bill-maher-hopes-for-crashing-economy-to-get-rid-of-trump-bring-on-the-recession/

  1. B. Pascal

   en dat binnen een 1,5 jaar !!
   zie het maar eens voor elkaar te krijgen.

   ++++++

  2. wheelboy

   Ritter ,
   Nooit Economie gehad zo te lezen .

   Trump doet zich voor alsof alles aan hem te danken is dat de economie daar als een tierelier draait . Ik zal je uit je dromen helpen .Trump is maar voor een klein gedeelte verantwoordelijk voor een goeie US economie .Obama heeft de fundamenten gelegd voor de nu goed draaiende economie .Hij kon in 2008 eerst de puinhopen van Bush opruimen . Dan komt nog erbij dat de wereldeconomie goed draait en daar plukken wij en de US de vruchten van . Trump schreeuwt liegt en verdraaid . Onze commander of cheeze .

   Met zijn import heffingen op staal en aluminium zul je zien helpt die idioot straks de hele wereldeconomie om zeep door dat andere landen en gebieden ook gaan heffen en er een handels oorlog komt . Dat zie je nu al Canada Mexico en de EU leggen al heffingen op Amerikaanse producten .En je zal zien Trump gaat straks Europeese Autos heffingen op leggen want hij heeft een klere hekel aan Duitse autos . En zo gaat dan de economie om zeep worden geholpen .Mede door zon beleid zijn ze in de 30s van de vorige eeuw in een economische crisis geraakt .

   Wij hebben hier zon zelfde idioot zitten die roept kijk eens hoe goed wij het gedaan hebben en doen !!! Niet zeggende dat wij voor ong 80% afhankelijk zijn van Duitsland en de wereldeconomie . liegen en het volk voor de gek houden zijn 2 hoofd vakken van politici

 2. Ritter

  President Trump heeft zojuist een persconferentie gegeven.
  ———–

  Trump on unfair trade deals: Those days are over

  President Trump recaps his participation at a ‘tremendously successful’ G7 summit, says trade, tariffs and immigration topped the agenda.

  http://video.foxnews.com/v/5795640492001/

 3. Ni28

  Hypocrisie viert hoogtij. Trump mag niets goed doen en moet volledig gedemoniseerd worden. Hier op het forum ook een paar van die idioten die graag meedoen. Negeer die domheid.

 4. DolleDries

  De anti Trump en Poetin hetze in Europe en zeker in Nederland beginnen een belachelijke vorm aan te nemen. Beide worden in hun land door een grootte meerderheid op handen gedragen. Obama begon acht oorlogen met inmenging. En Nederlandse politici stonden een burgenoorlog op te naaien in de Oekraïne.We hebben weer zo actie gezien opgezet door Den Haag met die 298 lege stoeltjes voor de Russische ambassade terwijl deze bij Rutte voor de deur hadden moeten staan met een grote steen er aan

  1. Hetzalwelweer

   De Eu (Brussel) zoekt ruzie met Trump, zoekt ruzie met Poetin en maken zich nog drukker om wattenstaafjes……en in de EU zelf struikelen ze allemaal over onze binnenhaal slaafjes…de EU heeft het touw al om de nek, alleen moet er nog 1 iemand zijn die de stoel wegtrapt.

 5. Ni28

  President Trump heeft het mooi uitgelegd toen hij de andere landen feliciteerde met de verdragen van vroeger. Dat eindigt dus nu en voortaan moet het eerlijk worden gespeeld. De EU leiders zijn verontwaardigd maar moeten zelf in de spiegel kijken voordat zij verwijten gaan plaatsen. Is het dan zo eerlijk als je je vriend zo behandeld als tot nu toe als je je zakenpartner belazerd? Dat zal met Trump niet meer zo makkelijk kunnen. Europa moet een eerlijke spel spelen en dan pas een ander bekritiseren.

 6. Babaji538

  Vriendjespolitiek. Juist ja.
  Petra Hermans

 7. DolleDries

  Trump is een klasse zakenman. de rest met name Europa begint te schreeuwen met onzin wat een zwakte wat een armoede /Trump blijft kalm en noemt de zakelijke feiten zo als een zakenman dat doet

 8. lugar

  Links blijft zuigen.

 9. NoDoubt

  Het is triest de vooringenomenheid van Europa omdat men zwaar op Hillary (lair) Clinton had ingezet. Daardoor konden ze niet meer terug. Ze hebben zich niet verdiept in Trump. Maar hij kwam als zeer sterke overwinnaar van de kadetschool. Never gives up. Doordat Europa haar kaarten al had uitgespeeld, konden ze niet meer terugl. Ze beschuldigden Trump van collaboratie met Rusland en wie had de uranium-deal gesloten. Hillarisch Clinton. Wie had classified email via privé gesluisd? Precies. Het doet mij denken aan VI die Van Gaal uitkotste maar op hangende pootjes moesten terugkeren, toen de resultaten binnen kwamen stromen. De Amerikanen die Europa bevrijdt heeft, zij aan zij met Groot Brittanië. Kijk hoe ze zijn behandeld door de Juncker-clan. Wij zullen de tol betalen voor de misdragingen van die EU-club. Ze zijn zelfs te stom om te bedenken dat hij maar 4 of 8 jaar zit en ondertussen heeft EU nu al de krediet verspeelt en de MSM als lamme schapen erachter aan. Want ja gezichtsverlies dat kan niet.

  1. toetssteen

   No Doubt
   Het fluffy deel pakt de gewonde gifslang op, troetelt en verpleegt het serpent en als het hersteld is en toehapt, kreunt men al stervende: maar ik zorgde toch goed voor u, waarom waarschuwde niemand me, ik wist het nieeeeet… enzovoort.
   Maar u was gewaarschuwd, alleen u luisterde niet.

   1. Hetzalwelweer

    Of ze kunnen zich het niet herinneren.

  2. wheelboy

   No Doubt .
   Trump was geen sterke winnaar .Sterker nog in stemmen uitgedrukt had Clinton er meer.
   Dan kijk eens na ea Amerikaanse Nieuws zenders dan zie je dat Trump Bewezen alles bij mekaar liegt .Mooi voorbeeld afgelopen week . Spelers van de Eagles uit Philly hadden de NFL gewonnen zij werden uitgenodigd in het witte huis te komen maar op een paar spelers na en de coaches gingen ze niet .Wacht zij Trump ik las het af want die spelers gaan geknield op het veld zitten tijdens het volkslied .Nu bleek toevallig niet een speler van dat team dat gedaan te hebben .Zijn volgende tweet Jammer maar in de kleedkamer zitten tijdens het volkslied is ook onrespectvol .Ook dat waren de Eagles niet was nl een team uit Pittsburg .
   Trump liegt alles bij mekaar .Zo ook stuk over we zijn al bezig de muur tussen mex en de US aan het bouwen .Wat bleek ze waren een stuk muur aan het vervangen wat er al 80 jaar stond .

   Mijn Tip als je graag wil weten wat voor een figuur Trump is .Kijk naar de Canadees en Amerikaanse nieuws zenders . En Trump mag je een geweldige vent vinden .Maar ik verzeker je daar zal je wel in veranderen als straks er door die eikel een handelsoorlog uitbreekt en de werkeloosheid oploopt en producten duurder worden .Oa je macbook en Iphone en je Amerikaanse jeans .

 10. EllyD18

  Ik heb heel veel respect voor Trump.
  Daar kunnen de Europese leiders nog veel van leren.

 11. Nasrani

  Trump vertelt een eerlijk verhaal en dat is wat velen hier liever niet horen. Maar hij gaat gewoon gelijk krijgen hoor. Ik mag deze president wel. Gekozen door de amerikaanse bevolking en zijn aanhang is groeiende. MAGA EN MEGA.

 12. Ries

  Als het avond is of vroeg in de morgen dan zijn de trollen blijkbaar naar een nieuwe bevelsuitgifte ergens in een links hol. Pas rond een uur of elf komt er weer enige leven in. Typische luxuskindjes.

 13. Ries

  Vanochtend vroeg heb ik in de online versie van Bild (Bild.de) een foto gezien die wat mij betreft de foto van het jaar mag worden:
  Bij de inmiddels hopeloos mislukte top is te zien dat Mutti zich als een boze schooljuffrouw voorover buigt richting Trump, daarbij met de vuisten steunend op de tafel, hem blijkbaar iets toeschreeuwend. Trump zit er heel zelfverzekerd bij en glimlacht wat meewarig richting godgewaande mutti. De rest van het gezelschap staat erbij en kijkt het allemaal aapachtig aan, de totale onmacht ten toon spreidend. Je ziet Trump denken: Wie ben jij dan wel die schijnbaar in naam van allen mij de les wil lezen? Het toont zo duidelijk de arrogantie aan van mutti, die de realiteit blijkbaar niet meer ziet. Mensen, kijk die foto aan. Het is genieten geblazen.

  1. EU kok

   Foto staat gewoon in hetAD.
   Uw fantasie laat u duidelijk de vrije loop.

   1. lugar

    “hetAD.”

    🙂

 14. Two Ravens Black Kettle

  De universiteiten zijn gezuiverd van dissidenten.
  Twee weken geleden zei Niall Ferguson (schrijver, historicus, man van Hirsi Ali) hier verstandige dingen over bij Dave Rubin (terug te bekijken op Youtube).
  Hij was de allerlaatste niet radicaal linkse historicus.

  Vandaar dat een ‘bruine’ partij zoals GL dat uit de rottende knekelbergen van meer dan honderd miljoen lijken van het communisme is geboren nu in veel grote steden de grootste is.
  Er is letterlijk geen professor of hoogleraar nog over die de snowflakes iets bijbrengt behalve dan ideologische starheid en Identity Politics.
  Universiteiten zijn de Orwelliaanse fabrieken geworden die de ‘Correcte Mens’ aflevert.
  Relatief ruw en nieuwsgierig materiaal erin, eenvormig hersendood klapvee eruit.
  Allemaal braaf en met levenloze ogen mee marcherend op de tonen van de Westerse dodenmars.

  1. Top

   Kijk maar eens naar de film ‘Metropolis’ van Fritz Lang. Die is al van voor WW2. Deze man had visie!

   1. Two Ravens Black Kettle

    Beste Top

    Metropolis is inderdaad een Top Film.

    Overigens zijn er ook uitstekende dystopische boeken geschreven aan het begin van de vorige eeuw.

 15. Ries

  Aan kokkie: uw verstand blijkbaar ook. De foto spreekt boekdelen. U vindt het blijkbaar een heel vervelende foto. Goed dat het AD de foto ook plaatste. Blijkbaar toch een goede foto! Zo, en nu weer gaan slapen ok?

  1. EU kok

   quote:Bij de inmiddels hopeloos mislukte top is te zien dat Mutti zich als een boze schooljuffrouw voorover buigt richting Trump, daarbij met de vuisten steunend op de tafel.
   https://www.ad.nl/buitenland/trump-toch-niet-achter-slotverklaring-g7~a7d38323/
   .
   Steunend op haar vuisten?
   Woefterusten Riesje, droom lekker verder,

   1. lugar

    “Kreunend op haar vuisten?”

    🙂

 16. Ries

  Joop.nl ( toch eens even kijken dacht ik…)schrijft met geen woord over de Flop7. Misschien werken ze daar op zondag niet, ter ere van hare godheid Mutti? Religie kan diep geworteld zijn.

  1. Fortiori

   @Ries, NOS.nl toont de bewuste foto is verspreid door het kantoor van Bondskanselier Merkel.
   Van vuisten is geen sprake. Groot respect voor mevr. Merkel is op zijn plaats. Trump nam voortijdig de kuierlatten. Zeer onbeleefd tegenover de gastheer Trudeau. Ecce Trump !

 17. Ries

  Goed kokkie. Ze steunt op haar handen. Blijkbaar behoefte aan meer draagvlak…

  1. EU kok

   Dank u.
   Volgende keer maar eerst nadenken en dan pas reageren.

   1. lugar

    @Cock: “Volgende keer maar eerst nadenken en dan pas reageren.”

    Dat eerste is aan jou niet besteed en ik hoop dat laatste ook niet.

    1. EU kok

     @Holland.
     Werk aan de winkel.

  2. lugar

   @Ries: Het doet zeer, Trump boekt succes op succes en de Clinton-aanhagers verzuren met de seconde. En maar denken: “Hoe kan dat nou…”

   🙂

 18. Two Ravens Black Kettle

  Op universiteiten werd je vroeger kennis bijgebracht.
  Debat, in aanraking komen met een stortregen aan opinies, ontdekken van nieuwe inzichten, zaken van honderd kanten bekijken, daadwerkelijke diversiteit

  Nu zijn het instituten – Nee ideologische gifbalgen – die de policor doctrine in de steeds platter wordende schedels van de studenten brandmerken.

  Ze komen er als individu in
  Ze gaan er als vee uit.

  1. henkie

   Je hebt helemaal gelijk.
   Laten we hopen dat er nog wat internationale NGO’s worden opgetuigd, deze elite uit het juiste hout gesneden moet ook een toekomstperspectief worden geboden.

 19. henkie

  Hij gaat de geschiedenis in als de grootste aller tijden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.