Baudet: Merkel en Macron willen een Europese Superstaat: ‘De grote vraag is nu of ze Rutte kunnen kopen’

Er komt een Europees asielbeleid. Er komt toezicht op de begrotingen van individuele lidstaten… 

Eerder vandaag mocht Thierry Baudet aanschuiven bij het programma Business Class, waar hij natuurlijk zo ongeveer een vaste gast is. Niet zo gek, want anders dan vrijwel alle andere tv-presentatoren behandelt Business Class presentator Harry Mens hem met respect en waardering.

Baudet maakte duidelijk dat een aantal landen — Hongarije en Oostenrijk bijvoorbeeld — heel duidelijk opkomen voor hun eigen nationale belangen. “Nederland is alsmaar aan het denken vanuit die EU-instituties. En daar zit ook een persoonlijk carrierebelang in bij Rutte,” aldus de Forum voor Democratie-leider.

Daarom hoopt hij dat Rutte zich nu eens anders zal gedragen en zich uitdrukkelijk zal verzetten tegen de wensen van Emmanuel Macron en Angela Merkel die, aldus Baudet, feitelijk een Europese Superstaat willen creëren. Want daar, zegt hij terecht, komen de plannen van dit tandem voor de EU wél op neer.

Er is geen woord gelogen aan de uitspraken van Baudet, maar ik vrees dat ze echt gericht zijn aan dovemansoren. Rutte aast overduidelijk op een baantje bij de EU — en dan niet zomaar een baan, maar een absolute topfunctie. Het is zeer waarschijnlijk dat die wens van hem volgend jaar in vervulling gaat; hij is één van dé favorieten om Donald Tusk op te volgen.

Het is nogal wiedes dat hij het prima vindt om het landsbelang te offeren om die droom waarheid te doen worden. Zo rollen uiterst ambitieuze mensen, nou eenmaal. Zie hoe Ruud Lubbers ons land met huid en haar uitleverde aan de EU door de gulden totaal niet te verdedigen ten opzichte van de euro. Het gevolg was een massale kapitaalsvernietiging onder Nederlanders. Maar hé, Ruud kreeg zijn mooie Europese baantje, dus wat kon het hem schelen?

Desalniettemin is het goed dat Baudet zich hier tegen uitspreekt. Zoveel moedige eurosceptische stemmen zijn er niet in ons parlement.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. DolleDries

  Bij Pechtholt is dat niet meer de vraag.

 2. Ernst Quispel

  Baudet heeft gelijk, Macron, Merkel en Rutte wensen een sterkere en meer geïntegreerde EU met sterkere bevoegdheden op de beleidsterreinen die niet meer op nationaal niveau kunnen worden opgelost, zoals de immigratieproblematiek, de monetaire economie en het milieuvraagstuk. Als je dat een superstaat wilt noemen moet je dat maar doen.

  Dat is ook de wil van de kiezer die genoemde politici met hun pro-EU programma’s een ruime steun kregen terwijl eurosceptische partijen wegzakken.

  Overigens is de beweging richting federale staat Europa maar zeer ten dele het resultaat van bewuste politieke besluitvorming. Het is een onvermijdelijk autonoom proces dat samenvalt met de economische en technologische globalisering en het globale geo-politieke krachtenspel. Mensen die denken dat een sterke EU nergens voor nodig is staan buiten de realiteit.

  1. Rechtsaf

   @ernst uiteraard ben jij te stom en te islamitisch om te snappen dat Baudet dit natuurlijk cynisch en sarcastisch bedoeld.
   Verder is het de wil van een paar islammongolen die een groot deel van de Nederlandse kiezer uitsluit.
   Maar jij als rasechte islamsloerie wenst niet alleen meer islam en al haar facetten maar ook nog eens dat dit op EU niveau gebeurd..

   1. lugar

    @Rechtsaf:
    Top beschrijft hem meestal zo: “Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.”

    Een betere omschrijving voor een islambeciel bestaat er momenteel niet, al vind ik de term ‘islamsloerie’ ook wel goed gevonden, gewoon omdat het een feit is.

    1. Rechtsaf

     @lugar ja de algemeenheid van namen voor onze islamofielen is klaar, en islamprostituees is mij iets te soft geworden vandaar de aanduiding islamsloerie(s) want zijn dit soort gasten natuurlijk bij uitstek.

 3. Ni28

  Rutte zal liever het schoothondje van Merkel en Macron blijven al sputterd ie nu wat tegen de financiële unie die het duo wil. Hij is niet mans genoeg om met Kurz mee te gaan en zijn prive doelen zijn voor hem te belangrijk. Dus hij verkoopt zijn land liever dan dat hij haar belangen zou verdedigen.
  Goed om te lezen:
  https://opiniez.com/2018/06/24/kurz-sleutelspeler-op-informele-eu-migratietop/jangajentaan/

 4. Ni28

  Een sterke EU krijg je niet door een superstaat. Wel met een democratischer EU waar landen zich in herkennen. Het steeds pushen vanuit Brussel in die richting totdat je niet meer terug kan is hun beproefde methode en met de corruptie, geld smijterij en moralistisch gedoe maar weinig sympathiek bij de burger en zonder enige draagvlak. Men wil best een EU maar dan een goede versie.

 5. EU kok

  De grote vraag is nu of ze Harry Mens een zetel binnen FvD kan kopen’

 6. RobertMarsman

  Baudet zit bijna elke week bij Harry Mens zijn anti Rutte verhaaltje te vertellen maar het heeft geen enkel effect. Rutte staat heel stevig in de peilingen en het lijkt er op dat Nederland het allemaal wel best vind. Buiten dat om ik hoef ook niet op Baudet te stemmen omdat hij anti EU is, dat is Wilders natuurlijk ook. Maar Wilders daarentegen benoemt wel het islam probleem en dat durft Baudet dan weer niet want daar buigt die voor.

  1. henkie

   Hallo RobertMarsman,

   Je hebt gelijk, maar samen staan ze sterker om dingen te bereiken. Laten we hopen dat er werkelijk democratisch zal worden beslist zodat de EU wordt ontmanteld. Vergeet niet dat Baudet de eerste BNer was die in publiek achter Wilders stond tav zijn Moslim standpunten.

   Via een sterker EU proberen ze de gewone man en middenklasse te knechten en te knevelen. Hoger opgeleiden willen minder democratie voor ‘het gepeupel’. Zij staan achter het partijkartel.
   Het maakt niks uit of je VVD, PvdA, D66, CDA kiest, voor de bühne zetten ze een stukje theater neer, om vervolgens in te zetten op EU en globalisering. Voor deze mensen betekent Nederland totaal niets; “De wereld is hun speelterein”.
   De EU zijn bezig onze democratie betekenisloos te maken, het gepeupel buiten spel te zetten.

 7. lugar

  ‘De grote vraag is nu of ze Rutte kunnen kopen’

  Ik weet het antwoord (al).

 8. lugar

  Ik ben het principieel eens met Thierry Baudet wanneer hij zegt dat Nederland achteruit gaat. Laten wij snel veranderen voordat we ondergedompeld raken in de EU-drab en de multinationals ervandoor gaan met hun plutocratische dromen! Gun Baudet de kans om Nederland te veranderen.

  1. RobertMarsman

   We zouden ook Wilders de kans kunnen geven natuurlijk. Daar hebben we niet alleen veel meer aan maar het is ook een leider. Baudet is een soort van Eerdmans. Zo gauw die op het pluche zit zou hij er alles aan doen om er te blijven zitten.

  2. Heinz

   Ik heb zo het idee dat u zelf niet begrijpt wat Baudet hier zegt. Het staat wel stoer om dit na te blaffen. Plutocratische dromen, je moet er maar opkomen.

  3. Frits Jansen

   Multinationals werken uiteraard Europees samen. Om geld te verdienen, nogal wiedes. Heel rechts!
   Alleen een verenigd Europa kan die multinationals weerstaan.
   Daarom sponsoren multinationals eurofobe partijen.
   Waar haalt Baudet zijn enorme reclamebudgetten vandaan? Van de multinationals die hem steunen in zijn inspanningen de EU te frustreren, want die pakt de multinationals aan..

 9. A3aan

  Der Heinz bellt, Zo’n zeventig+ jaar geleden deed een zekere A.H. te D dat óók.

 10. Frits Jansen

  Ik weet uit goed bron dat Baudet een onvoldoende haalde voor staatsrecht.
  Europese superstaat?
  Ten eerste blijken er steeds meer vraagstukken te zijn die per se een gecoördineerde Europese aanpak verlangen.
  Ten tweede is de voorstelling van een superstaat populistisch bedrog. Het model is de federatie, zoals veel landen die al kennen. In een federatie werken lid-/deelstaten samen op gebieden die samenwerking verlangen, niets meer en niets minder.

 11. Guus Geluk

  Zullen we ophouden met speculaties over premier Rutte en even afgaan op de feiten?

  https://www.politico.eu/article/mark-rutte-quiet-rebel-of-the-north-eu-netherlands/

  Uiteraard niet, want Rutte moet zwartgemaakt worden: op alle mogelijke manieren.

 12. DolleDries

  Oneindige schuldenslaven van Brussel
  Het IMF heeft zich dan ook amper bemoeid met het laatste overleg, en verlaat officieel het hulpprogramma. Topvrouw Christine Lagarde weigerde zelfs iets te zeggen over Griekenland, vermoedelijk omdat ze het Brusselse ‘hosanna’ niet wilde verstoren. Dus na acht jaar, drie bailout programma’s (van een paar honderd miljard euro), en talloze eurogroep vergaderingen, heeft Griekenland nog steeds bijna 180% schuld ten opzichte van zijn BNP, en kan er nog van alles misgaan.
  De Grieken blijven nu tot bijna in het oneindige schuldenslaven van Brussel. Om economische groei te creëren –een absolute voorwaarde om nog iets van de honderden miljarden terug te betalen, of zelfs maar de rente hierop- moeten er nieuwe schulden worden aangegaan. Maar wie wil er nog lenen aan een feitelijk totaal bankroete staat? Een land dat altijd totaal afhankelijk aan het financiële infuus zal moeten blijven hangen, zolang het in die eurozone blijft?
  Zijn dit cijfers van een crisis die voorbij is?
  Alles bij elkaar opgeteld heeft Griekenland een schuldenlast van bijna € 500 miljard, terwijl de private sector niet groter is dan € 80 miljard à € 90 miljard. Sinds -en dankzij- de invoering van de euro kromp de Griekse economie met 9%, kende het land de grootste krimp in absoluut BNP ter wereld (2), werden de banken tot hun nek toe gevuld met slechte leningen, en steeg –en staat- de jeugdwerkeloosheid tot boven de 30%. Zijn dat getallen voor een crisis die bezworen is, die het Griekse volk weer enige hoop op de toekomst bieden?
  ‘Ik neem aan dat de economische leiders van de eurozone enige felicitaties verdienen voor het feit dat de Griekse economie minder hard is gekrompen (maar alleen percentueel) dan die van Robert Mugabe, de 93 jaar oude dictator van Zimbabwe,’ is de cynische conclusie van een andere financieel analist, Taps Coogan (2).
  ‘Grieken alleen uit schulden door uit eurozone te treden’
  Volgens collega financieel specialist Egon von Greyerz kunnen en zullen de Grieken maar op één manier aan hun schuldenslavernij ontsnappen, en dat is door uit de eurozone te treden, alle schulden eenzijdig af te schrijven (dus verklaren deze nooit meer terug te zullen betalen), en de oude eigen drachme weer in te voeren.
  ‘Volgende recessie nekslag voor eurozone’
  Shedlock: ‘Niemand heeft de moeite genomen zich af te vragen wat er tijdens de volgende recessie gebeurt met Griekenland, Italië of de eurozone in het algemeen. De kans dat de EU in een recessie belandt is veel groter dan in de VS, en door Trumps tactieken kan dat op ieder moment gebeuren. Ik voorzie daarom een verwoestende instorting van de eurozone, al zal de trekker niet door Griekenland, maar door Italië worden overgehaald.’

 13. H.Vaes

  Antwoord is…JA….

 14. Frits Jansen

  Niemand is te “gast” bij Business Class. In overeenstemming met de naam van het programma kun je gewoon tijd kopen bij Harry Mens, en dan stelt hij uiteraard de vragen die jij wilt.

  Het FvD is een geoliede propagandamachine die veel geld aan weet te trekken voor haar propaganda. Ik denk dat FvD vooral wordt gesponsord door de banken die effectieve controle door de EU vrezen. Als Baudet de EU niet kapot maakt krijgt hij geen geld mee.

  Zulk soort opportunistische gewetenloosheid wijst op een psychiatrische stoornis van de narcist Baudet.

  Gelukkig kan het niet anders of hij struikelt snel over zijn eigen ijdelheid.

  Het zou goed zijn als de sponsoring van de politiek streng wordt gereguleerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.