Blijde verrassing: We Are Here stopt wél met kraken en gaat naar de nachtopvang

Vandaag heb ik een artikel geschreven over de ontruiming van het Amstelveense kantoorpand. We Are Here werd gesommeerd om te gaan en dat deden ze ook. Onder begeleiding van de politie verliet de groep het pand en deelden bloemen uit om ‘de hoop’ te symboliseren. In dat artikel betoogde ik dat dit niet het einde zou zijn, maar warempel, ik heb ongelijk. We Are Here gaat wél stoppen met kraken.

De gemeente wil uiteindelijk op een andere locatie een 24-uursopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers openen. Daar moeten ongeveer 500 mensen zonder papieren in anderhalf jaar uit hun uitzichtloze situatie worden geholpen.

We Are Here liet eerder nog te weten niets te zien in zo’n opvang. “We willen een definitieve oplossing”, zei Khalid Jone begin deze maand nog namens de groep. Inmiddels is het standpunt van de groep aangepast en laten ze weten helemaal te willen stoppen met kraken. “We hopen snel te horen wat de plannen zijn voor de 24-uursopvang.”

Dus na zes jaar misschien eindelijk wat rust. Maar goed, wie weet wat er over een tijdje gaat gebeuren. Die opvang zal er niet voor eeuwig blijven en het linkse college kan nog dieper buigen om te voldoen aan de steeds grotere eisen van de uitgeprocedeerde asielzoekers. Voor nu, eindelijk wat meer rust zonder krakers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Fortiori

  Veel geschreeuw en weinig wol. Er valt best mee te praten met deze mensen.

  1. denk eens na

   wel met je hand op je portomonee

 2. denk eens na

  Waar leven die negers eigenlijk van , wie betaald hun medische zorg?

 3. Holland

  Kortom, ze gaan de illegaliteit en criminaliteit in. Well done boys.

  1. Dubbele Komma

   Dat had niet gehoeven Holland als je ze het land gewoon uitflikkert.

   Wat begrijp je niet aan het woord “illegaal”
   ??????

   1. Hetzalwelweer

    Dubbele Komma, dat heet verdeel en heers, of zoals brussel het liever ziet, verdeel en haat….

 4. Stanly2000

  “Die opvang zal er niet voor eeuwig blijven en het linkse college kan nog dieper buigen om te voldoen aan de steeds grotere eisen van de uitgeprocedeerde asielzoekers.”
  Uiteindelijk een generaal pardon!

 5. Hank

  Dit is toch een slechte klucht, dit zooitje had toch allang ons land uit gegooid zijn.
  Wanneer komt er eens een niet links figuur die orde op zaken stelt?

 6. Ni28

  Leden van deze groep gaan niet meer kraken. Nu moeten wij zeker onze dankbaarheid tonen omdat zij iets wat niet mag niet meer gaan doen. Levenslang bed, bad, brood voor hun illegaliteit lijkt mij niet direct een goed idee. Zij zijn toch steeds uitgewezen of niet?

 7. DolleDries

  Franse Mali moslim vluchteling en held viert lekker feest in jawel Mali
  25 juni 2018 151 0
  Terwijl Franse militairen in Mali hun leven riskeren om de negertjes te beschermen tegen islamitisch geweld, slenteren jonge, gezonde Malinezen door de straten van Parijs en andere Franse steden. Volgens de linkse NGO’s (wat een pleonasme) zijn het mensen die ‘vluchten voor honger en oorlog’, voor ons zijn het gewoon deserteurs die hier niets te zoeken hebben. Het verhaal van Amoudou, de ‘held van Parijs’, maakt dat nog maar eens duidelijk:
  Met veel tamtam konden we enkele weken geleden vernemen hoe Mamoudou Gassama, een jonge Malinese ‘vluchteling’, een kindje van een balkon redde in het 18de Parijse arrondissement. Een mooier verhaal kon de vreemdelingenlobby zich niet indenken, wat een cadeau. De leugenpers zorgde er natuurlijk voor dat de beelden de wereld rondgingen. Of dat verhaal klopt en allemaal gebeurde zoals men het ons wil voorhouden, is nog maar de vraag. Wanneer men de beelden bekijkt, kan men er zich inderdaad vragen bij stellen. Maar goed als we zijn, willen we nog aannemen dat Mamoudou, “een held zonder verblijfsvergunning, de islamitische Spiderman van Parijs”, zoals een krant schreef, met de beste bedoelingen handelde.
  Maar feiten en gebeurtenissen kunnen tegenwoordig niet meer binnen de juiste context geplaatst worden, alles wordt uitvergroot, de hysterie benaderend. Zo ging het regime, Macron en journaille inbegrepen, al vlug in overdrive. Zo mocht Mamoudou op de muntthee bij Macron, een staatshoofd waardig. Bovendien bezorgde Macron hem onmiddellijk de Franse nationaliteit en een job bij de Parijse brandweer.

  Een nieuw sprookje werd geschreven.
  Dat een jonge Franse korporaal Steven – toeval bestaat echt- enkele dagen later in dezelfde omstandigheden een kind redde, kwam amper ter sprake. Hij mocht niet bij Macron op bezoek.

  Maar de negertjes vieren graag feest, dat is geweten. Zo keerde Mamoudou, zot van glorie, enkele dagen geleden terug naar Mali, het land dat hij zogezegd door honger en oorlog ontvluchtte. In Bamoko, de hoofdstad van Mali, werd hij, gezeten in een zwarte luxe limousine, door een massa enthousiaste Malinezen onthaald.

  Plots was de honger verdwenen en kogels vlogen hem niet meer rond de oren. Mamoudou liep geen enkel gevaar bij de terugkeer naar zijn geboorteland, in tegendeel, hij werd er als een koning ontvangen. Wie de reis – Parijs/Bamoko kost al vlug 950,00 à 1.200 euro – betaalde weten we niet. Het Elysée misschien?
  Waarom vroeg Mamoudou dan politiek asiel aan in Frankrijk? Om te genieten van de sociale voorzieningen ? Wellicht! We vragen ons dan ook af of die ‘job’ bij de brandweer geen giftig cadeau is die zijn planning in de war stuurt. Want werken is niet evident als men uit een ‘hongergebied’ komt.

  Er zijn wel degelijk islamitische conflicten in Mali, waar niet trouwens. Maar het is hemeltergend dat Franse militairen er hun leven moeten riskeren, terwijl jonge, gezonde autochtonen de vlucht naar Europa nemen. Dat zijn geen vluchtelingen, maar deserteurs.
  “Maar elk nadeel heb zijn voordeel”, wist Johan Cruijff ooit vertellen. In dit geval legt het de leugens, de waanzin en het bedrog van de migratie duidelijk bloot. Het feit dat Macron, bij een tasje thee, kan beslissen dat iemand de Franse nationaliteit verwerft, zegt ook veel over de nationaliteitswetgeving. Hoeveel Mamoudou’s loper er rond , die met één pennentrek Fransman werden? En dat niet alleen over Frankrijk…..
  Willen ze a.u.b. eens ophouden met het volk voor de gek te houden met hun asiel- en vluchtelingenbedrog.

 8. Gerlos

  Ze horen thuis in een uitzettingsbeleid en moeten op zeer korte termijn ons land verlaten. Ze hebben al meer dan genoeg problemen gegeven

 9. Steve Van der Vekens

  Linkse media, en owee als je niet juicht he, of je reactie komt er niet op. https://www.hln.be/nieuws/binnenland/minder-transmigranten-dringen-vlaamse-havens-binnen~af3bf1ba/

  We moeten ‘blij’ zijn met ‘minder’ ‘migranten.’

 10. Two Ravens Black Kettle

  Stuur dat schorem terug naar waar ze vandaan kwamen samen met die roomblanke fascisten die deze gewelddadige inbrekers ondersteunen.

 11. Paul

  Ze zal wel goed nat zijn…
  Hoe symbolisch ook, die bank op de achtergrond.

 12. Steve Van der Vekens

  Stuur dat volk terug naar Libië, en zeg dan: “Now, you are there.”

 13. Lugar

  “Onlangs had ik met mijn oudste zoon de zoveelste discussie over de huisregels. Die waren allemaal maar ’bullshit’, volgens hem. ’Als je je daar niet aan wil houden, moet je maar ergens anders gaan wonen’, baste ik op autoritaire toon. Hij keek me ongelovig aan. ’Ik wil niks liever’, zei hij. ’Ik ben al maanden aan het zoeken naar een huis, maar ik kan helemaal niks vinden’.

  Hij heeft nog gelijk ook. Er is niks voor hem.

  Ik heb zelfs even met het idee gespeeld om hem te adviseren dan maar een pandje te kraken. Want als je kraakt, krijg je in de stad namelijk alles voor elkaar. Neem die uitgeprocedeerde asielzoekers. Eerst kraakten ze alles wat los en vast zit en nu krijgen ze als beloning van Rutger Groot Wassink een soort studentenhuizen toegewezen. Daar mogen ze anderhalf jaar wonen.”

  Bron: Telegraaf 13-12-2018

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.