Column Jan Roos: Met Kim Jong Un onderhandelende Donald Trump mag van het NOS Journaal gewoon niet slagen

In zijn wekelijkse column breekt Jan Roos vandaag een lans voor de Amerikaanse president Donald Trump. Hij legt geduldig aan zijn moeder uit waarom het beeld niet klopt dat zij krijgt voorgeschoteld in kranten en op het NOS Journaal: “Hij mag hoe dan ook gewoon niet slagen!”

Mijn moeder is een intelligente vrouw. Iets minder links dan vroeger, maar politiek gezien staan we vaak lijnrecht tegenover elkaar. Zoals van de week ook weer. Ze begon te vertellen dat Trump toch maar een ongelofelijke zak hooi is en dat ie alleen maar uit eigenpijperij die top met Kim heeft gehad. Verder zal die top ook helemaal niets opleveren en heeft-ie zich mooi voor het karretje laten spannen van de Noord-Koreaanse leider.

Iedere keer als iemand zijn Trump-haat aan mij blootlegt begin ik met hetzelfde riedeltje. Ja, het is een enorme onbeschofte hufter. En zijn uiterlijk maakt mij misselijk, zijn voorkomen is ronduit lelijk, zijn manieren onbeschoft, zijn taalgebruik een president onwaardig en het is belachelijk dat deze man überhaupt president van het machtigste land van de wereld is geworden. De anti-Trumpers zijn dan even uit het lood geslagen. ‘Maar jij bent toch pro-Trump?’, vragen ze dan standaard. Dan leg ik uit dat ik de man niet op zijn voorkomen beoordeel, maar op zijn daden. Iets dat alle Obama-liefhebbers juist precies andersom deden. Mooie, donkere, gezellige, vriendelijke, aardige, lieve, charmante, warme, humorvolle, empathische, schone man is Barack. Geheel het tegenovergestelde van The Donald, maar wat heeft die man nou in acht jaar echt bereikt?

De economie draait, de beurzen plussen en de werkloosheid daalt onder Trump. Ja, maar hij heeft gewoon de tijd mee is het antwoord dan. Volgens mijn moeder heeft-ie ook de rednecks in de Midlands alleen maar voorgelogen in de campagne. Niks heeft-ie nog gedaan wat hij had beloofd. Mam, zei ik, hij heeft bijna alles al gedaan wat hij in de campagne heeft gezegd. Bijvoorbeeld zich teruggetrokken uit dat belachelijke klimaatakkoord. Dat was volgens haar echt een schande. Hij heeft die waardeloze Iran-deal geschrapt. Dat was volgens haar heel gevaarlijk en dom. Hij heeft de muur van Obama, die reeds was begonnen, verder afgebouwd met Mexico. Dat was… “Heeft Obama dan ook een muur gebouwd?,” vroeg ze verbaasd. Hij doet dus wat hij beloofd heeft. En dan is het ook weer niet goed. Ik kan me nog goed herinneren dat Obama riep dat hij Guantanamo-bay ging sluiten. Die is nog steeds open.

Obama kreeg de Nobelprijs voor de Vrede. Voor wat eigenlijk? Dat Trump met die idioot van Noord-Korea om tafel gaat is een enorme stap. Maar volgens de haters heeft het niks om handen. Dat zijn dezelfde types die een paar maanden geleden riepen dat Trump een oorlogshitser was toen hij Kim waarschuwde. Hij kan het nooit goed doen, zelfs als hij een mogelijke nucleaire wereldoorlog weet te voorkomen. Want nu heeft-ie weer niet genoeg tegen de dictator geroepen dat-ie de mensenrechten moet respecteren. Hoe kom je erop? Dan heb je of niets begrepen van geopolitieke onderhandelingen of – en dat is het natuurlijk – hij mag hoe dan ook gewoon niet slagen.

“Maar Jan,” vraagt mijn moeder, “waarom weet ik al die positieve dingen over Trump niet? Ik lees elke dag twee kranten en kijk altijd naar het NOS Journaal.” Daar heb je het antwoord, mam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. JanKlaasen

  “Mijn moeder is een intelligente vrouw” Wat een teleurstelling moet het voor haar zijn om zo,n zoon te hebben. Je ziet maar weer, intelligentie zit niet in de genen. Mischien moet Jan het stuk over Noord Korea van Remco Breuker eens lezen.

  1. Vit

   Zijn vader was blijkbaar hoog intelligent vingerpop.

   1. Vit

    Ps, om een kind te veroorzaken heb je een man en een vrouw nodig, zo dat weet je ook alweer.

    1. A3aan

     Dat mag je die trekpop duidelijk proberen te maken Vit, het zal niet doordringen in zijn zaagselkop, trouwens met een houten plasser…

  2. Roughwood

   @JanKlaasen: drol wie heeft je gescheten, drol waar kom je vandaan? Voor alle duidelijkheid, daar bedoel ik Jan Roos dus niet mee! Misschien (met dubbel s, ook erg intelligent) moet u eens kijken waar die spreekwoordelijke klepel hangt…

 2. Adriaan

  @Jan Roos, laat die JanKlaasen maar lullen. Je hebt een zeer goed stuk geschreven. Precies de vinger op de zere plek van de Stasieomroep gelegd.

 3. Ries

  Mooi voorbeeld Jan. Zo is het. Onnozele onwetendheid, veroorzaakt door media die de mensen dom houden en manipuleren. Bij Jan Klaasen is dat prima gelukt blijkbaar.

  1. Original NL

   Dat kan je jan klaasen niet aanrekenen ries.
   Als handpop van quispel kan hij niet anders dan de teksten van zijn meester mee loeien.
   Je kan toch moeilijk de buikspreek pop verantwoordelijk houden voor wat degene die zijn hand in z’n reet heeft raaskalt.
   Straks als hij weer thuiskomt staat zijn vrouwtje met de deegroller op hem te wachten!

 4. Ni28

  Reacties van alle MSM zijn alleen op gericht om Trump te schaden. Zij zien liever hun geliefde Obama of Clinton die niets in dat opzicht gepresteerd hebben en alleen de boel nog meer gepolariseerd hebben. Kim als “vriendje” deugt niet maar de Iraanse ayatollahs des te meer. Smerige boel die MSM. En Kim is zeker geen vriendje van Trump geworden maar Trump doet zaken en zonder de ander te paaien kan het eenmaal niet. Of moest hij met ruzie weggaan? Hoe anders gaat dat met Iran? En de communiste Mogherini schuilt met de Castro’s maar daar horen wij geen kritiek op. Juncker ophemelt K. Marx, maar dat kan. Hou toch op met die onzin!

  1. Ni28

   Wel een goed verhaal van Jan Roos.

 5. Vit

  Het motto van de NOS:

  “Wij vertellen wat u moet geloven”

 6. Ni28

  Obama kreeg de Nobelprijs voor de Vrede. Omdat ie de eerste zwarte president was. En wat is de Nobelprijs nog waard als Jasser Arafat als een ultieme terrorist deze ook kreeg? Het is alleen het geld nog waard maar moreel gezien eigenlijk niets meer.

  1. Vit

   Het zou een stunt zijn als Trump hem weigert.

 7. Ritter

  President Trump doet het geweldig.

  Een economie die floreert en zeer lage werkeloosheid; vredes onderhandelingen met NK; de wereldbeker die ze mogen organiseren en nog veel meer, te veel om op te noemen.

  ———
  Nieuwe aanvragen voor Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen vielen terug en het aantal Amerikanen op banen zonder baan daalde naar een dieptepunt van bijna 44½ jaar.

  https://www.cnbc.com/2018/06/14/us-weekly-jobless-claims-june-9-2018.html

 8. W.ilders

  Goed stuk!!! Ik ben alweer benieuwd naar je stuk van volgende week vrijdag!!

 9. Florissa

  Men zou beter kijken wat onze buurvrouw uit Oost Duitsland heeft aangericht,met haar asielbeleid ,waar zijn de dolle mina’s ,vechtend voor meer vrijheid voor vrouwen ,en onze groenen , die massaal tegen kernenergie demonstreerden ??
  Nu Trump de kernenergie-uitbreidingen aanpakt met het gevaar dat precies die gekken het als eerste gaan gebruiken als Atoombom ,komt links uit de kast ,en scheld Trump de huid vol .
  Dom volk is het ,die janken omdat ze dat graag doen,maar niet om de wereld te verbeteren .Media ,en kranten,schrijf en laat eens zien wat er werkelijk aan de hand is ,jullie oplage ,en kijkdichtheid verminderen met de maand ,hoe zou dat nou komen ??

 10. JanKlaasen

  Vit: laat me raden Vit, jij hebt vroeger de prijs “vader van het jaar” gewonnen. Als je kinderen niet luisterden dan dreigde je gewoon om ze alle hoeken van de kamer te laten zien en ze het ziekenhuis in te meppen. Vanaf dat moment durfde je kinderen je niet meer tegen te spreken. Mooi toch? Jij gelijk opvoedvader van het jaar. 🙂

  1. Vit

   Ik heb absoluut geen idee waar dit op slaat.

   1. Seneca

    @vit
    natuurlijk begrijpt u die oprisping van Jan Klaasen niet. het is een seintje richting Katrien, dat hij ondanks dat hij zelf niet gelooft in het drek dat hij hier plempt, toch zijn best doet om Katrien (lees beuk, eq, gg, kingkong, eusnikkel, slettebak, rosazonderdoorn, heinz enz.) tevreden te houden.

 11. Ritter

  Trump is best een grappige President. Niet elitair maar “gewoon”.

  In onderstaande video werkt Trump in een hotel en doet allerlei klusjes zoals honden uitlaten, koffers dragen en eten opdienen.
  ——————-

  President Trump werkt als ober in zijn eigen hotel
  https://youtu.be/S8MXKdXl6Wk

 12. Ernst Quispel

  Rob de Wijk is vandaag in Trouw helder over de resultaten van Trump:

  En de gezamenlijke verklaring van het zespartijenoverleg over Noord-Korea uit 2005 bevatte al een hele serie afspraken, van nucleaire ontwapening tot economische samenwerking. Die afspraken waren echt ‘alomvattend’. Maar Noord-Korea zette er vanwege ‘Amerikaanse vijandelijkheden’ toen een streep door. In 2006 ontplofte de eerste atoombom.

  Als de verklaring van Trump en Kim het resultaat van the art of the deal is waarover de president zo graag opschept, dan vraag ik mij af hoe hij ooit rijk kon worden.

  Want hij liet Kim winnen. Hij houdt zijn kernwapens en raketten, en kreeg het voor elkaar dat Amerika stopt met de jaarlijkse oefeningen met Zuid-Korea die door hem altijd als de opmaat voor een interventie werden gezien. En door het opschorten van die oefeningen voelen Amerika’s bondgenoten zich nu onveiliger.

  Het meest historische van deze ontmoeting is voorlopig dat een Amerikaanse president zich voor de eerste keer in het pak heeft laten naaien door een wrede snotneus die zijn volk als slaven behandelt. Het historische kan uitsluitend worden afgemeten aan wat het vervolgtraject gaat opleveren.

  1. poldi

   Rob van Wijk……hahaha. als er één heraut de regering en MSM is, dan is hij wel.
   Zeer ongeloofwaardig maar dit artikel is dan ook koren voor de Ernst Qispel trolmolen.

   1. Top

    Ik dacht inderdaad, dat die blablabla blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard, toch wat serieuzere bronnen aansprak. Rob de Wijk? Voor mij niet te geloven. Het is mij nu geheel duidelijk, wat en wie in het begin staande flapdrol is. Ik had hem hoger in geschat.

   2. palko

    @poldi, en niet te vergeten behoort het ooit zo Christelijke dagblad Trouw, samen met de ooit o zo Katholieke Volkskrant, heden ten dage tot de foutste kranten van Nederland. Als je als fatsoenlijk, weldenkend en hardwerkend burger op het verkeerde been wil worden gezet moet je die twee dagbladen lezen.

    1. Hetzalwelweer

     Dus de panorama en de actueel zijn gewoon pulp bladen geworden? shit man

    2. lugar

     Vooral pro-islam dacht ik?

     1. Hetzalwelweer

      Tja welk blad niet Lugar….behalve het blad voor je mond dan

  2. Seneca

   @eq
   wie is Rob de Wijk??? ga nu niet lullen over de ‘kwaliteitskrant’ dat Trouw zou zijn.

  3. Ritter

   Ernst Quispel

   Praktisch alle voorspellingen over Trump door Rob van Wijk zijn niet uitgekomen.

   Deze man word gedreven door haat voor Trump en zal altijd Trump afzeiken.

  4. Bloem

   Dhr. Quispel is pas tevreden wanneer de Amerikaanse president de Joodse bevolking zou gaan vervolgen. Dat die antisemiet nog welkom is op dit forum

  5. Dubbele Komma

   Wat ben je toch ook een compleet achterlijke kwispeldoor,hahaha.

   Je snapt het echt niet he. Moordenaarsvrindje…

   Te achterlijk om te schijten. Vandaar de liefde voor een achterlijk woestijngeloof.

   😀

   .

 13. poldi

  De Trump-haters zijn obsessief bezig om om Trump te demoniseren en belachelijk te maken.
  Jammergenoeg voor ze wordt dat een hopeloos gevecht en zullen hun druiven steeds zuurder gaan smaken.

 14. Ries

  Ik begrijp jouw gebazel niet Klaasen. Misschien is het zo dat iemand die alle realiteit uit het oog heeft verloren automatisch onzin bazelt? Word je langzamerhand niet kotsmisselijk van jezelf?

 15. Ries

  Het is Kwispel blijkbaar ontgaan dat de kwestie heel anders ligt. Van versoepeling van sancties is geen sprake. De truc is dat socialistische/ communistische regimes allemaal kapot gaan aan hun eigen filosofie. Trump doorziet dat. Zodra een volk niet meer te eten heeft, komen de kapitaalhaters dolgraag eten halen. Slimme tactiek Kwispel. Lees je wel eens wat anders dan berichten die je blijkbaar kietelen? Of ben je vrij dom geboren en heb je later ook weinig bijgeleerd?

  1. Ernst Quispel

   In dat geval, Ries, had hij niet naar Singapore hoeven afreizen. Hij had gewoon de internationale sancties kunnen blijven steunen.
   Hij reisde echter wel af naar Singapore met als uitkomst dat de positie van Kim enorm is versterkt. Rob de Wijk formuleert dat scherp: “Hij houdt zijn kernwapens en raketten, en kreeg het voor elkaar dat Amerika stopt met de jaarlijkse oefeningen met Zuid-Korea die door hem altijd als de opmaat voor een interventie werden gezien. En door het opschorten van die oefeningen voelen Amerika’s bondgenoten zich nu onveiliger.”

   Trump leed een enorme nederlaag en verloor op punten van de snotneus Kim. Mooier kan ik het niet maken.

 16. Ries

  Ok, nog een keer dan Kwispel:

  “Rob de Wijk formuleert dat scherp: ‘Hij houdt zijn kernwapens en raketten, en kreeg het voor elkaar dat Amerika stopt met de jaarlijkse oefeningen met Zuid-Korea die door hem altijd als de opmaat voor een interventie werden gezien. En door het opschorten van die oefeningen voelen Amerika’s bondgenoten zich nu onveiliger.’

  Dit is toch wel de grootste onzin die ik vandaag heb gelezen. Zelfs nog grotere onzin dan jij altijd uitkraamt. Kim behoudt helemaal geen kernwapens. De deal is dat hij die dingen vernietigt. De jaarlijkse oefeningen kunnen even in de ijskast. Ze waren bedoeld om Kim en beetje angst aan te jagen. De bondgenoten voelen zich niet onveiliger, want de mannen blijven in Zuid-Korea. Ze roepen even niet ‘pang, pang’. De knapste deal van Trump was dat hij de sancties niet opheft. Een grotere stok achter de deur kun je niet hebben. Jammer dat jouw Rob dat niet ziet. Is zijn rechteroog blind?

  “Trump leed een enorme nederlaag en verloor op punten van de snotneus Kim. Mooier kan ik het niet maken.”
  Nee, dommer ook niet!

  1. Ernst Quispel

   “Kim behoudt helemaal geen kernwapens. De deal is dat hij die dingen vernietigt.”

   Die deal is er dus niet. Het is hoogstens een intentie onder onbekende c.q. nog nader te formuleren voorwaarden, voorwaarden waar de V.S. niet aan zullen en kunnen voldoen.
   Deze ‘deal’ was overigens al eerder gesloten met de voorganger van Kim maar die haalde daar net zo makkelijk een streep door.

   Ik denk dat zelfs de clown Trump niet zo naïef is te denken dat Noord Korea werkelijk zijn kernwapens zal opgeven.

   Deze ontmoeting was bijzonder voordelig voor de smerige massamoordenaar Kim, die door Trump werd bewierookt als een gelijkwaardige partner. Trump gaf het schurkenregime in Noord Korea legitimiteit en uitzicht op verlichting van sancties.

 17. Ni28

  Rob de Wijk, wat zou je ook anders verwachten. Ik dacht al, waar blijft ie met zijn trol praat? Lijkt ernstig op Quispel.

  1. sonar

   Stop nu met reacties op die paardelul quispel met het verstand van een mossel ,die is zwaar gestoord hoort opgesloten te worden.

   1. Ernst Quispel

    Heb je nog iets inhoudelijks op te merken, sonar?

 18. Ni28

  De trollen blijven hopen dat het misgaat met Noord Korea dat is duidelijk. Dan kunnen zij blijven roepen om Obama Yes We Can(maar wat?) en de Clinton heks die haar arbeidersklasse verspeelde aan Trump.

  1. Ernst Quispel

   Ik zag van Ni28 nooit iets anders maar ik merk toch maar even op dat hij geen enkele inhoudelijke reactie geeft en alleen maar zit te trollen.
   Figuren zoals hij helpen dit blog aan gort.

   1. Koos sssss

    Toegegeven, er zijn uitzonderingen, maar over het algemeen Ernst zou ik zeggen:
    “De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.”

 19. EllyD18

  Het valt mij ook op hoor, Trump mag gewoon niet slagen bij de linkse kiezer. Wat je allemaal hoor, vanalles wordt erbij gehaald.
  Ik vind het geweldig wat deze man doet en als het niet slaagt, ligt het niet aan Trump.

 20. Pescador

  Ja men kan schreeuwen wat men wil mmaar trump doet wat hij zegt , en is er niet alleen voor de show

 21. Koos sssss

  Gisteren bij BNR ook weer zo een tenekrommend uurtje met Bernard Hammelburg.
  Trump heeft dan wel die doorbraak gemaakt, maar de wereld telt ineens 17 miljoen bondscoaches die in ineens veel beter wisten.

  Zo vond de 1, dat de mensenrechten bovenaan de prioriteitenlijst moest komen.
  Dat er tussen Noord Korea en de EU heel veel landen zijn, die de mensenrechten met voeten treden tot slavernij aan toe, deed er niet toe.

  En bij Jaap de Hoop – Scheffer werd Obama ten tonele gevoerd.
  Obama zou het natuurlijk allemaal veel beter hebben geregeld en veel deskundiger zijn geweest.
  Dat Obama heeft 8 jaar de kans heeft gehad om die doorbraak te forceren en die kans niet benut deed er voor de heren Hammelburg en Hoopje Scheffer gemakshalve even niet toe.

  En zo zal het altijd wel blijven. Hoe goed Trump het ook doet, links Nederland zal de man blijven verguizen.
  Zwelgend in zelfgenoegzaamheid.

  1. Ernst Quispel

   Als Trump het goed zou doen is er geen probleem, maar de man trekt een spoor van vernieling.

 22. Arie B

  Jan heeft helemaal gelijk. Het NOS framed dat het een lieve lust is. Zie deze link bijv. https://www.ninefornews.nl/nos-journaal-framen-trump-bashen/

  Belachelijk dat daar zoveel belastinggeld naartoe vloeit.

 23. Arie B

  Rob de Wijk is een machiavellist. Hij gaf zichzelf ook 7,5 ton subsidie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.