Absurd: 'intellectuelen' uit Golfstaten en de VS willen verkrachtende nepprofessor Tariq Ramadan uit de gevangenis

Geen categoriejun 15 2018, 13:00
Ondanks dat er een ware zee aan aanklachten ligt tegenover de voormalige hoogleraar islamitische studies Tariq Ramadan, moet de man tóch uit de gevangenis worden gehaald. Een petitie gebiedt zijn onmiddellijke vrijlating, omdat het proces tegen hem "bevooroordeeld" zou zijn.
Heb je je vergrepen aan talloze vrouwen in een keur aan landen? Geen probleem, want dan verdien je het niet in de gevangenis te belanden! Althans, dat verklaart een groep zogeheten 'intellectuelen' uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en enkele Golfstaten. Zij willen dat de islam'geleerde' Tariq Ramadan onmiddellijk uit zijn Franse cel wordt gehaald, waar de crimineel al sinds februari gevangengehouden wordt. Zij vinden het "oneerlijk" en eisen zijn vrijheid middels een omstreden petitie:

"Ramadan zit vast sinds 2 februari, in afwachting van zijn proces. Honderd geleerden en prominenten overal ter wereld betwijfelen of Ramadan wel een eerlijke behandeling krijgt. Gisteren publiceerden ze een oproep aan de Franse justitie.

Onder de publieke intellectuelen en kunstenaars die hun naam aan deze petitie hebben verbonden, zijn de Britse filmregisseur Ken Loach, de Canadese filosoof Charles Taylor en de Amerikaanse islamoloog John Esposito. Opmerkelijk is dat de petitie slechts door vier Fransen is getekend. De ondertekenaars komen vooral uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Golfstaten."

Het is de medestanders van Ramadan een gruwel dat de man de standaardbehandeling voor gevangenen krijgt. Want ja: in de gevangenis krijg je te eten en staan een toilet en bed tot je beschikking. Ze gaan echter niet de rode loper voor je uitrollen: je zit daar omdat je ernstig wordt verdacht van een groot misdrijf - in dit geval de verkrachting van een schier oneindige rij vrouwen. Dit terwijl Ramadan zichzelf graag uitgaf als de beschaafde, welbespraakte, ontwikkelde en vooral gemanierde westerse moslim. Dat beeld blijkt dus onterecht te zijn, en dus is het vertrouwen zwaar beschadigd.
Bovendien is Ramadan internationaal georiënteerd - hij heeft in de voorbije jaren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Zwitserland gewerkt - en heerst er dus ontsnappingsgevaar als hij het op een lopen zet.
Wen er dus maar aan, Ramadan-apologeten. Jullie held, een verkrachter, blijft voorlopig achter de tralies zitten. Al schrijf je honderd petities: het zal geen enkele zier uitmaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten