De mainstream media negeren bijzonder veel belangrijk nieuws over Israël

Als lezer van De Dagelijkse Standaard weet u dat de reguliere media bepaald nieuws niet brengen. De reden hiervoor is wat tegenwoordig politieke correctheid wordt genoemd. Dit geldt wel in het bijzonder voor nieuws dat negatief is over moslims of islamitische landen, of positief over Israël.

Hieronder treft u daarvan als illustratie een aantal voorbeelden uit de afgelopen maand aan. Deze geven een indruk wat voor soort en hoeveel nieuws u wordt onthouden.

Bij de rellen in de Gazastrook hebben Palestijnen met hun brandstichtingen met vliegers veel schade bij Israëlische landbouwgewassen en natuurgebieden aangericht. De Palestijnen houden zo van het land, dat zij dit het liefst in brand steken! Maar ook de grensovergang met Israël werd bij herhaling bewust in brand gestoken, inclusief het brandstofoverslag station. De Gazanen richtten voor 30 miljoen euro schade aan. Tevens maakten zij zo zelf hun eigen bevoorrading nog moeilijker.

Die bevoorrading van de Gazastrook was al afgeknepen omdat de Palestijnse Autoriteit al een jaar lang weigert om nog langer te betalen voor elektriciteit of medicijnen voor Gaza. Dit vanwege het conflict van Fatah met Hamas. Het veroorzaakt een dramatische humanitaire situatie in de Gazastrook, waar Israël buiten staat. Op 10 juni jl. protesteerden Palestijnen in Ramallah tegen die houding van de Palestijnse Autoriteit. De Palestijnse president Abbas had meteen een maatregel paraat: hij verbood verdere demonstraties.

Ook uit woede over de situatie heeft op 20 mei jl. een 20-jarige Palestijn zichzelf in Gaza in brand gestoken. Dat zou toch groot nieuws moeten zijn? Media brengen normaliter wel berichten over Palestijnen die wanhopig zijn en Arabieren die zichzelf in brand steken. Maar deze Palestijn gaf de schuld van de situatie aan Hamas, niet aan Israël. Dan is het blijkbaar niet meer interessant. Hij overleefde het trouwens wel, dankzij ingrijpen van omstanders.

Er werd de afgelopen maand weer een nieuwe complottheorie in het Midden-Oosten over Joden/Israël gelanceerd, terwijl er al zo veel zijn. Deze is afkomstig van de premier van het moslimfundamentalistische Turkije. Premier Yildirim beschuldigde op 16 juni jl. Israël van fraude en manipulatie bij het winnen van het Eurovisie-songfestival. Hij beweerde zelfs dat alleen daardoor Israël voor het eerst kon winnen. Terwijl in werkelijkheid het de vierde keer was dat Israël het festival won.

Serieuzer nieuws was dat volgens een Duits inlichtingenrapport van 24 mei jl. Iran nog steeds op zoek is naar de technologie voor massavernietigingswapens. Het is een nieuw bewijs dat de met Iran gesloten overeenkomst niet werkt. En dat de Amerikaanse president Trump dus terecht weigert om die overeenkomst te verlengen.

Een ander bewijs daarvoor was een filmpje van 24 mei jl. dat opdook van de zogenaamd gematigde Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Javad Zarif. Deze man werd door de voorstanders van de nucleaire deal alom geprezen als een gematigd persoon. Zarif was het levende bewijs dat er keurige mensen in maatpakken in het bewind van Iran zitten, waarmee zaken te doen zijn en een overeenkomst stand zou houden. Maar in het opgedoken filmpje is te zien hoe hij met een menigte mee roept: “Dood aan Amerika, dood aan Engeland, dood aan Israël.” Dit is dus de ‘gematigde’ man op wie de naïeve Westerse onderhandelaars hun hoop hebben gevestigd.

Het is droevig dat de mainstream media zo veel belangrijk nieuws negeren. Zolang dat het geval blijft, zijn alternatieve media zoals De Dagelijkse Standaard onmisbaar.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Uitstekend epistel.
  De Staatsmedia heult al jarenlang met Hamas, Hezbollah, de ayatholla’s en de PLO. We hebben notabene een minister van Palestijnse zaken genaamd Sigrid Kaag die met haar familie op de foto staat met haar grote held en voorbeeld; de terrorist en kindermoordenaars Yasser Arafat.

  Natuurgebieden worden in brand gestoken.
  Stel je toch eens voor dat het een Jood geweest zou zijn.
  Wekenlang gekrijs vanuit de Staatsmedia en Staatsradio en de extreem linkse RTL dat zo mogelijk nog politiek correcter is.
  Dag in, dag uit diezelfde blik ‘deskundigen’ met altijd exact dezelfde en volledig gelijkgeschakelde meningen die op kosten van de staat mogen fulmineren tegen het onmenselijke Israël en de Satan Donald Trump.
  Een boze Jesse Klaver, gewelddadige protesten

  Maar het zijn Palestijnen die de natuurgebieden in brand steken.
  En dus wat horen we van de gifbalgen ?
  Niets.
  Complete windstilte.
  Ogen, oren en mond strak een eensgezind gesloten.

  Hef de Staatsmedia op !

  1. WWW

   Dat de media met Hezbollah en Iran heulen is natuurlijk pertinent onzin. Dat ze met hamas heulen klopt wel degelijk. Hamas wordt trouwens door de Arabische wereld ook uitgekotst. In Syrie hebben ze de kant van Al nusra en ISIS gekozen waardoor de syriers hun bloed wel kunnen drinken.
   Daarnaast blijkt dat de media over Syrie en Yemen helemaal de plank misslaan met hun demonisering van Assad en de houthis.

   1. henkie

    klopt helemaal

   2. Two Ravens Black Kettle

    Ik schreef dan ook Hezbollah en de ayatolla’s.
    De dappere Iraanse meisjes die de hoofddoek afdoen of de demonstranten die worden afgemaakt of in de kerker gesmeten kunnen op geen enkele bijval rekenen van de Westerse media.

    Inzake Syria en Yemen ben ik het met U eens.
    De media stond ook eensgezind achter de bombardementen van Libya en achter de Arabische lente.

    Om nog maar te zwijgen over hun Russenhaat.

    1. WWW

     Ik ben ook voor de meisjes zonder hoofddoek.
     Wat Hezbollah betrefd ben ik tegen hun standpunt t.o.v. Israel. Wat ze gedaan hebben in Syrie, daar sta ik dan weer wel achter. De libanese bevolking schijnt het daar ook mee eens te zijn zoals uit de verkiezingsuitslag bleek.
     Wanneer Hezbollah niet had ingegrepen in Syrie, dan had er in Libanon nu ook een grote sectarische oorlog plaats gevonden.

 2. JanKlaasen

  Hahaha die is goed, “Zolang dat het geval blijft, zijn alternatieve media zoals De Dagelijkse Standaard onmisbaar.”
  Hebben ze bij de DDS dan ook journalisten die het uitzoeken desnoods ter plaatse, of grabbelt de DDS alles bij elkaar van dubieuze websites?

 3. Mar

  DDS bericht eveneens zeer eenzijdig. Het beste is om beide media te raadplegen als je niet gepiepeld wil worden door de een of de ander.

  1. henkie

   Als je een beetje boerenverstand hebt kun je de waarheid wel onderscheidden van de MSM propaganda.

 4. JanKlaasen

  En waarom lees ik niets bij de DDS over de Pinkpop aanslag? Juist! Het was geen moslim terrorist. Dus niet interessant.

  1. Viertel

   2 topics op DDS over de aanrijding bij Pinkpop.

   Jij bent af, Jan Klaasen!

  2. lugar

   @Jan Klaasen: Speciaal voor jou, ook relevant voor de bespoediging van de vrede in Israël en omgeving:

   Wil je meer of minder islam?

   1. lugar

    Hahahaha, doodse islamitische stilte in het kamp van de islambeciele Jan Klaasen c.s.

 5. Seneca

  @Awi Cohen
  u schrijft dat het goed is dat er ‘alternatieve’ media zoals de DDS onmisbaar zijn. in principe ben ik het met u eens edoch sinds het product van de heer van de Galiën waarin hij de heer Wilders beschuldigde van fascisme, heb ik het met de heer van de Galiën en DDS gehad. de man was volgens eigen zeggen moslim en is nu ineens moslim af. dat kan niet, eens een moslim altijd een moslim. ik ben van mening dat de heer van de Galien (MvdG) via zijn trollen zoals eq, guus, beukman, eukok. heinz en noem maar op door hem zelf in leven zijn geroepen om zo een discussie op dit forum tot stand te brengen. hierdoor kan hij adverteerders interesseren om advertenties op zijn site te plaatsen (niets op tegen, de man heeft veel kosten). door dit topic plaats ik grote vraagtekens bij de onpartijdigheid die kenmerkend is voor een directeur/eigenaar van een ‘alternatief’ medium dat achteraf gezien toch niet zo alternatief is. ik adviseer Likoed zich te distantiëren van DDS. door voornoemd artikel distantieer ik mij ook van DDS en ik denk dat velen voortaan DDS ‘links’ zal laten liggen. het behoeft geen betoog, dat dit mijn laatste reactie is.

  1. Meester Kong

   @seneca de reaguurder die antisemieten en socialisten het liefst aan de hoogste boom ziet hangen.
   Een aanslag in NL toejuicht en dat daarbij maar veel rechters en ander links gespuis het slachtoffer mogen worden …
   Ach de reaguurder @Senaca zal niemand missen.

   1. sonar

    Apen horen ook in de boom te hangen en bananen vreten.

    1. Viertel

     Sonar: Spijker – Kop – Raak !

     Het aantal trollen op DDS is veel groter dan ik dacht. Niet alleen Ernst Kwispel, Vetlana en Guus Gelul. Maar ook: EU-streptokok, Breukman en Meester King Kong. Mijn hemel!

     1. Meester Kong

      Je bent er één vergeten– Michael v/d G 🙂 🙂 🙂

  2. Ni28

   Ik moet zeggen dat het artikel over Wilders behoorlijk overdreven was. Dat Wilders niet populair is bij de DDS redactie wisten wij al en er mag best kritiek zijn op Wilders en zijn handelen maar om deze man fascist te noemen is wel een stap te ver. Als het hier door de trollen beweert wordt dan denk je a la(of moet het allah zijn?)maar dat verwacht je niet bij deze redactie.

 6. Ritter

  Nederlandse rabbijn andermaal uitgescholden voor ‘kankerjood’ in Amsterdam

  https://brabosh.com/2018/06/18/pqpct-ioa-2/

 7. Ni28

  Wat nieuws over Israel of Trump betreft kan je de MSM helemaal negeren. Ik haal mijn nieuws bij de OpinieZ of de Elsevier of buitenlandse media. Daar hoor je de echte verhaal en niet de EU mening.

  1. Ni28

   En zonder trollengespuis, ook zo prettig.

 8. Rosasolis

  Via een aantal christelijk en niet-moslim correspondentie vanuit zuid-Libanon, weten wij dat de wijn boeren bezig hun wijn-gaarden weer op te bouwen, nadat Israel hun velden helemaal kapot hebben gebombardeerd. Onder onze wijn liefhebbers, weten wij dat Libanon geweldige wijnen produceerde. En nu zijn de wijn boeren bezig om het alweer op te bouwen. Laten wij hopen dat wanneer alle hel losbreekt in Israel, dat de wijn boeren in zuid-Libanon deze keer gespaard worden. Je hoort zo weinig over dit zeer oude Intelligente vreedzame volk. Die eeuwen geleden de zeer hoog ontwikkelde leer ontwikkelde over stoffen met prachtige kleuren. Zijn er meer van jullie vrije Libeonezen op deze DDS site? Laat me weten. Heel vroeger was Libanon een kleine, maar merkwaardig land die rond de Middellandse Zee die voor velen heel veel betekende. En dat het dit nog steeds dit . Maar zij hebben heel veel steun van de EU. Vergeet niet dat de helft van degene die
  Beiroet christelijk of on-gelovig is. Dus hebben wij nog steeds de vrije Beiroet die nu een heel moderne westerse stad is, behalve de grote overbevolkte moslim deel van dit grote stad, die geen samenwerking willen delen met de christenen, of gewone westerse mensen. Zijn er onder onze vrienden ook mensen vanuit Beiroet, Libanon.
  Gaarne wil ik met jullie corresponderen.

  1. sjun

   Ben je misschien vergeten hoe de verwording van Libanon gestalte kreeg? https://tinyurl.com/ybjnf393

 9. Frits Jansen

  We hebben te maken met historische wederzijdse haatgevoelens die steeds verder escaleren.

  1. lugar

   @Frits: “wederzijdse haatgevoelens”

   Stierenpoep! Als je vrede wilt met Israël, dan krijg je vrede. Wil je oorlog, dan krijg je oorlog. Je moet de problematiek natuurlijk niet downgraden naar jouw niveautje.

   1. Siemien

    @lugar heeft natuurlijk te maken met het feit dat de Joden Gods volk zijn en wie Israël zegent wordt gezegend…

    1. Ernst Quispel

     Misschien heeft God een een beetje spijt van de Holocaust waar hij niets aan heeft gedaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.