De meerwaarde van coatingvloeren voor bedrijven

Keuze voor een coatingvloer in een bedrijfspand

Hoe bedrijven hun eigen ruimtes inrichten verschilt behoorlijk, geen enkel kantoor is bijvoorbeeld exact hetzelfde ingericht. Toch is er wel een inrichtingskenmerk die vaak overeenkomt met andere bedrijven en dat is de vloer. Zo kiezen veel bedrijven namelijk voor gemak wanneer het aankomt op een bedrijfsvloer. Het onderhouden van de bedrijfsvloer dient dan ook niet te veel tijd nodig te hebben, aangezien dit negatief kan zijn voor de dagelijkse werkprocessen. Naast gemak dienen bedrijfsvloeren ook vaak te voldoen aan specifieke eisen zoals hygiëne of waterbestendigheid. Met dit in gedachte kiezen veel bedrijven een coatingvloer. Deze vloer is namelijk voor alle doeleinden toepasbaar, hierbij kan gedacht worden aan kantoorruimtes, showrooms, winkels of bedrijfshallen. Lees hieronder hoe coatingvloeren een meerwaarde bieden voor bedrijven.

Wat is een coatingvloer

Een coatingvloer is behandeld met een zeer dunne verflaag op basis van epoxy, acrylaat of polyurethaan. Deze verschillende soorten verflagen worden allen over de ondergrond aangebracht doormiddel van rollers. De epoxy vloercoating wordt veelal gebruikt bij productiehallen. De coating is namelijk zeer hard en goed bestemd tegen chemische verontreinigingen. De vloercoating op basis van polyurethaan is vaak zachter en flexibeler. Deze verflaag wordt veelal gebruikt voor gietvloeren en gaat verkleuring tegen. Deze verflaag ziet men terug bij kantoren, winkels maar ook binnen woningen.
Daarnaast wordt de acrylaatvloer veelal gebruikt in om betonnen vloeren duurzaam te behandelen voor extra bescherming. De coatingvloeren geven een stoere en gelikte look aan de bedrijfsruimte. Voor veel bedrijven is dit dan ook een groot voordeel, lees hieronder welke voordelen de coatingvloeren nog meer te bieden hebben.

Voordelen van een coatingvloer

De reden dat veel bedrijven kiezen voor een coatingvloer is vanwege diverse voordelen. Zo zijn de vloeren zeer makkelijk te onderhouden en zal slijtage weinig voorkomen. Zoals hierboven is weergegeven zijn de vloeren bestand tegen allerlei chemische verontreinigingen. De vloer is dus goed beschermd en gaat daardoor jaren mee. Verder zijn coatingvloeren prijstechnisch zeer aantrekkelijk en gemakkelijk aan te brengen. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven kiezen voor dit type vloer-. De vloeren zijn ook reukloos en het reinigingsproces verloopt zeer snel.
Ook kunnen er diverse kleurcombinaties gebruikt worden zodat de vloer passend is met de gehele stijl van een bedrijf, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast kunnen coatingvloeren vaak antislip gemaakt worden wat natuurlijk een ontzettende meerwaarde biedt. Zo voorkomt men namelijk uitglijdt ongelukken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.