Dieven roven voornamelijk blanke ouderen - dit racisme wordt genegeerd!

Geen categoriejun 26 2018, 15:00
Tanya Hoogwerf, raadslid van Leefbaar Rotterdam, diende vandaag schriftelijke vragen in omdat er uit cijfers zou blijken dat voornamelijk allochtonen en niet-Westerse 'Nederlanders' het hebben gemunt op blanke ouderen! Onderzoek naar dit racisme wordt niet gedaan! Aldus de Telegraaf.
Op basis van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), constateert mevrouw Hoogwerf dat het voornamelijk om Turken, Marokkanen en Antillianen gaat die blanke ouderen beroven. Zij beschouwt dit als discriminatie maar, zo zegt ze, 'hier hoor je niemand over.'
En dat is frappant gezien het feit dat discriminerende of racistische motieven altijd worden onderzocht bij bepaalde kwetsbare minderheden. Zo wordt er bij geweld tegen homo's altijd gekeken of de geaardheid een motief was en ook wanneer bijvoorbeeld een zwarte jongen in elkaar wordt gemept.
Er is bijna geen sprake van Turkse of Marokkaanse jongens die Turkse of Marokkaanse ouderen overvallen of beroven. Hoogwerf ziet in ieder geval een patroon en eist onderzoek. Haar doel is om deze vorm van racisme en discriminatie in kaart te brengen en te bestrijden.
Het artikel van de Telegraaf heeft meerdere verslagen van overvallen bijgevoegd gekregen die een indicatie geven van hoe het er daar aan toe gaat. Wellicht wordt de reden voor waarom juist blanke ouderen zo vaak doelwit zijn dan wat duidelijker. De implicatie dat er een soort tribalisme onder deze groepen delinquenten heerst is in ieder geval sterk aanwezig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten