Donald Trump draait 180 graden: pocht met het ‘herenigen van 522 kinderen met hun ouders’

Als het goed uitkomt voor Donald Trump, dan kan hij binnen een aantal seconden een totaal andere houding aannemen met betrekking tot een onderwerp. Dat lijken hij en zijn regering nu ook te hebben gedaan als het gaat om de scheiding van kinderen van illegale migranten en hun ouders. Nationaal en internationaal was daar scherpe kritiek op. Zijn regering verdedigt zijn zero-tolerance beleid, maar Trump gaf uiteindelijk toe en construeerde een presidentieel decreet om dit recht te zetten.

Eerst gaf Trump de Democraten nog de schuld, aangezien deze gevolgen alleen maar mogelijk waren omdat zij niet meewerken aan een ‘werkend immigratiesysteem’. Nu lijkt hij er ook nog bovenop te willen gooien dat hij en zijn regering de ‘redders’ zijn van kinderen. De Amerikaanse regering heeft namelijk laten weten dat 522 kinderen ‘herenigd zijn met hun ouders’. Door het beleid van de regering. Een sterk staaltje marketing waarin Trump de media probeert te bespelen met deze beleidsverandering.

De kinderen waren juist weggehaald bij hun ouders vanwege het strenge ‘zerotolerance’ beleid van de regering. Maar na de nodige ophef over de schrijnende beelden en geluidsopnames van huilende kinderen die gescheiden werden van hun ouders en bij de grens in kooien werden opgevangen, werd die praktijk woensdag toch weer teruggedraaid. Volgens de regering zullen de komende 24 uur nog eens 16 kinderen worden herenigd met hun ouders.

Je moet het Trump nageven, als geen ander weet hij van de ene op de andere dag beleid 180 graden te draaien en dan ook nog te doen alsof het puur zijn idee was en zijn eigen beleid, om daarna ook nog eens te pochen met de positieve gevolgen van die verandering. Dat zou natuurlijk elke president willen doen en dat is ook vaker gebeurd natuurlijk, maar Trump lijkt het als een kunstvorm verheven te hebben. Het blijft alleen een beetje doorzichtig, maar goed, dat valt te vergeven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Vit

  Gelukkig is dat gedrocht teruggedraaid en dat is het belangrijkste.

  1. Vit

   Wellicht had Melania een vingertje in de pap.

   https://www.lindanieuws.nl/nieuws/melania-trump-immigratiebeleid-vs/

 2. RobertMarsman

  Nou dan weten we nu dan ook weer gelijk hoe het in de media zou gaan . Eerst kritiek voor zijn beleid waarbij kinderen werden gescheiden van ouders. En nu kritiek omdat hij dat veranderd heeft en kinderen weer herenigd worden met hun ouders. Want draaikont

  Overigens werden ze onder Obama ook gescheiden maar daar heeft nooit een haan naar gekraaid.

  1. Vit

   Oorspronkelijk was het Bush zijn idee.

   1. Vit

    “George W. Bush nam de wet in zijn ambtsperiode aan en Obama negeerde de wet ten dele. President Trump is de eerste die de wet opvolgt zoals deze staat geschreven en bedoeld is.”

    1. EU kok

     Vlotte Vit.
     Indien een president een wet opvolgt en vervolgens negeert of een president negeert hem van het begin, wie is dan de meest nadenkende?

     1. Vit

      Trump blijkbaar.

 3. DolleDries

  En weer moest Trump een achter gelaten zooitje van Obama recht trekken.

  1. EU kok

   Wilt u dat aub even nader uitleggen?

   1. Top

    Je moet eens een andere krant lezen dan alleen de Volkskrant of NRC EU-lul.

    1. Fortiori

     Trouw, Top. Financieel Dagblad, Wall Street Journal, Weekkrant n.o. Twente…

   2. Ritter

    EU kok

    Foto’s die u niet ziet in msm: zo onmenselijk waren de vluchtelingenkampen van Obama (2014)

    Regering Obama vervolgde tussen 2010 en 2016 bijna 500.000 illegalen, waarbij families werden gescheiden

    Lees dit verslag uit 2014 waaruit duidelijk wordt hoe harteloos Obama met kinderen omging.

    https://www.vox.com/2014/7/15/5898349/border-children-mexican-central-american-deport-quickly-2008-law

  2. Kees

   Precies!

 4. Ritter

  Trump probeert uit alle macht om de illegale migratie te stoppen. Dat heeft hij belooft tijdens de verkiezingen en hij houd zich aan zijn verkiezingsbeloften.

  Daarbij word hij tegengewerkt door de Democraten en hun vriendjes in de media en de establishment Republikeinen die ook weigeren effectieve maatregelen te nemen om de illegale massa migratie af te remmen.

  De Democraten weigeren om mee te werken omdat ze die issue willen gebruiken bij de verkiezingen.

  Nu het niet gelukt is een via de wet een migratie deal te krijgen heeft Trump een wijs besluit genomen en de scheiding teniet gedaan en wacht hij op de verkiezingen van november om een meerderheid te krijgen om dan via de wet een effectieve migratie wet te krijgen die echt effectief is om de illegale massa migratie te stoppen.

  Overigens is het beleid om kinderen te scheiden van hun ouders al jaren aan de gang; ook onder Obama. Maar toen zwegen de media.
  ————-
  Foto’s die u niet ziet in msm: zo onmenselijk waren de vluchtelingenkampen van Obama (2014)

  Regering Obama vervolgde tussen 2010 en 2016 bijna 500.000 illegalen, waarbij families werden gescheiden

  Lees dit verslag uit 2014 waaruit duidelijk wordt hoe harteloos Obama met kinderen omging.

  https://www.vox.com/2014/7/15/5898349/border-children-mexican-central-american-deport-quickly-2008-law

  1. EU kok

   Lees dit verslag uit 2014 waaruit duidelijk wordt hoe harteloos Obama met kinderen omging.
   .
   Trump probeert uit alle macht om de illegale migratie te stoppen. Dat heeft hij belooft tijdens de verkiezingen en hij houd zich aan zijn verkiezingsbeloften.
   .
   Zou Ritter de overeenkomsten zien of niet?

 5. Ritter

  Hoe kinderen voor de “vluchtelingen”propaganda gebruikt worden

  Een foto van een klein, huilend meisje uit Midden-Amerika heeft wereldwijd ophef veroorzaakt en het debat omtrent de familiescheidingen aan de Amerikaanse grens met Mexico de publieke verontrusting enorm aangewakkerd. Nu wordt echter duidelijk dat het kind niet van zijn moeder werd gescheiden. Dat werd inmiddels van verschillende kanten bevestigd, waaronder door de vader van het meisje en een Amerikaanse douanebeambte.

  Denis Varela, de nog steeds in Honduras wonende vader van het meisje, zei in een telefonisch interview met een tv-zender van het land dat moeder en dochter bij elkaar zou den zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Honduras zou hem hebben meegedeeld dat ze zich samen in een gevangenis in Texas zouden bevinden. De moeder zou een asielaanvraag hebben ingediend…

  De “hartverscheurende” foto kwam zelfs op de voorpagina van het Amerikaanse tijdschrift “Time Magazine” terecht en toont aan dat de zogenaamde “goedmenschen” behoren tot de gevaarlijkste, want gewetenloze, mensen behoren die er op dit moment op onze planeet rondwandelen.
  ———————
  Time verontschuldigt zich voor het cove rverhaal over een migrantenmeisje waarvan ze zeiden dat ze door haar Amerikaanse Border Patrol-agenten ‘gillend’ was gescheiden van haar moeder, nadat bleek dat het paar NOOIT gescheiden was

  Time apologizes for cover story about migrant girl who they said was taken ‘screaming’ from her mother by US Border Patrol agents, after it emerged the pair were NEVER separated
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5877169/Time-issues-correction-cover-story-migrant-girl.html

  1. Ni28

   Van tijd tot tijd als de nood hoog is laat men een foto met een zielig kind zien om de hersenen uit te schakelen. Toen ik acht jaar was moest ik voor vier weken naar een kamp voor kinderen met longproblemen, Ik weet nog hoe ik gejankt heb toen het bus wegreed en mijn ouders uit zich verdwenen zijn. Toen is er geen foto van gemaakt maar het was vast net zo zielig.

 6. Ritter

  “Eerst gaf Trump de Democraten nog de schuld, aangezien deze gevolgen alleen maar mogelijk waren omdat zij niet meewerken aan een ‘werkend immigratiesysteem’.
  ———–

  Daar heeft Trump gelijk in. De Democraten weigeren iedere medewerking om een wet te maken die de massale illegale migratie afremt.

  Trump heeft uit alle macht geprobeerd de Democraten te bewegen mee te werken aan een wet; maar de Democraten weigeren dat.

  Dus nu wacht Trump op de verkiezingen van november om de nodige meerderheid te krijgen voor zo’n wet. Dan heeft hij de Democraten niet meer nodig om zo’n wet te maken.

  1. DolleDries

   Wat schofterig van die Obama om hier in die acht jaar niets aan te doen en zo vent krijgt de Nobel prijs voor de vrede

 7. Ni28

  Deze wet is 60 jaar oud en geen een president heeft hem aangepast maar alleen op punten genegeerd. Trump heeft hem nu aangepast door de vervelende stuk over de scheiding van kinderen weg te laten en gebruikt om aan te tonen dat hij als enige dingen veranderd. Daar moet je hem gelijk in geven. In praktijk zal het wel betekenen dat de kinderen nu bij hun ouders in gevangenissen zullen komen. De scheiding was er eerder om dat verschijnsel puur technisch te voorkomen maar met weinig gevoel.

  1. Mar

   De een zegt dit, de ander zegt dat. Het lijkt er sterk op dat niemand het precies weet.

   https://www.snopes.com/fact-check/was-law-separate-families-passed-1997/

  1. Ritter

   Ernst Quispel

   CNN is het hart van het anti-Trump activisten en heeft daarom geen geloofwaardigheid.

   Journalisten van o.a. CNN gedragen zich niet als journalisten maar als anti-Trump activisten en demoniseren Trump iedere dag.

   Ondertussen zijn de kijkcijfers van CNN in de VS sterk achteruit gegaan. Alleen de buitenlandse media nemen CNN nog serieus en nemen dan ook hun koppen over.
   ————–
   Geen enkele CNN-show staat in de top 20 voor kabelnieuws

   Not A Single CNN Show Is In The Top 20 For Cable News
   http://dailycaller.com/2018/03/01/cnn-ratings-falling/

   1. Ernst Quispel

    Mogelijk kan Ritter zijn bewering met een linkje naar Foxnews en Breitbart staven.

    🙂

 8. en_els

  Nooit iets gehoord of gelezen over deze zeer oude wet. Alle voorgaande presidenten pasten deze wet toe en “links” vond het goed, uiteraard. Er was geen publieke roaring. Links is dagelijks op zoek naar Trump. Door deze wetswijziging door Trump hebben zij een probleem. Dat hij dit zo snel regelde was niet de bedoeling. Op naar de volgende leugen.

 9. Rosasolis

  Inderdaad, als het de zeer onstabiel Trump goed uitkomen, kan je van hem verwachten dat binnen 10 seconden, kan hij plotseling van mening veranderen. Dit grillige man heeft nu al te veel macht. Voordat het gaat van kwaad tot erger om Amerika, en de wereld. moet dit potentiele dictator door zijn partij leden in toom worden gehouden.
  Omdat Trump alle schuld te geeft aan een verouderde wet, en zijn voorgangers, had de Republican Party kunnen beslissen over wat te doen met de illegalen families die over de grens van Mexico kwamen. De beslissing zou door de regeringsleden moeten komen, en niet door een onstabiel, zeer verwende egoist president…die altijd zijn zin moet krijgen.
  Het radio nieuws vertelde van morgen dat niet alle kinderen, vooral babies, zullen worden herenigd kunnen worden worden met hun ouders! Wat een domme, wrede, excuus. Je kunt DNA tests uitvoeren, met zowel de ouders als de kinderen. Ik zal nooit vergeten de foto in Trouw van een huilende jonge moeder dat werd gemaakt, direct nadat haar baby werd van haar gepakt, terwijl zij borstvoeding aan het kindje gaf.
  Wat ik zo oneerlijk vind is dat dit recente aanval op gewone illegalen, is misbruikt om een “voorbeeld” te geven voor de toekomst…Maar die grote betweter Trump houdt niet altijd aan Zijn beloftes aan de Amerikaanse folk. Een van zijn beloftes tijdens zijn verkiezing kampanje was dat er een gigantisch muur komen langs de hele Amerikaanse grens met Mexico zou gauw komen. Waar is die muur? Nergens. In plaats van die
  “Trump muur” moeten nu honderden illegale migranten onvoorstelbaar gaan lijden.
  Velen zijn gevlucht omdat er overal in Mexico criminele bendes zijn, die hele families vermoorden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.