Donald Trump voert de handelsoorlog met China op met meer en hogere tarieven: een negatieve spiraal

Donald Trump doet het an sich erg goed, zeker beter dan ik had verwacht, maar er is één ding waar hij naar mijn idee de ballen verstand van heeft: internationale handel. Natuurlijk, handelsdeals kunnen slecht uitvallen, dan onderhandel je nog een keer, maar het heffen van importtarieven is zeer slecht voor de economie en de internationale handel. Jarenlang heeft de wereld gedaan over het verlagen van tarieven en heffingen en nu gaan we met snelheid weer rechtsomkeert.

De Verenigde Staten gaan een importheffing ter waarde van 50 miljard dollar invoeren op Chinese producten. Vannacht heeft president Trump een plan daarover goedgekeurd en nu komen de details naar buiten.

De afgelopen maanden legden beide landen elkaar al heffingen op. De VS voerde belastingen in op onder meer zonnepanelenstaal en aluminium. China deed dat eerder al op onder meer fruit, noten, wijn en vliegtuigen.

Voorafgaand aan de verklaring van Trump beloofden de Chinezen al om zelf ook nieuwe heffingen in te voeren. De kans is dus groot dat Trump daarop weer reageert met heffingen ter waarde van 100 miljard dollar.

Op deze manier kom je in een negatieve spiraal terecht, waarbij het ene land weer heffingen instelt en het andere land daar weer op reageert. Op een gegeven moment kom je in een situatie waarin steeds meer landen op elkaar gaan reageren. De enige personen die hier veel last van gaan ondervinden zijn de burgers in de middenklasse en de onderklasse, want die krijgen te maken met duurdere producten en minder producten om uit te kiezen. Banen gaan verloren en een fundamentele herijking van de economie is het gevolg. Veel succes dan maar.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

110 reacties

 1. DolleDries

  Trump wil een gelijkspel met invoerrechten en niet altijd de verliezende partij .Terecht. Ook onzin dat er banen verloren gaan.

  1. Henk-Jansen

   Jij hebt ook echt geen enkel verstand van economie hè? Geen wonder dat je Trump steunt…

 2. Guus Geluk

  Trump. Had hij ook niet een handelsconflict met Mexico, Canada en Europa?

  1. lugar

   @Guus: En een dubbele nationaliteit zorgt altijd voor dubbele loyaliteit.

  2. Ernst Quispel

   Ja, de beurzen staat ook wereldwijd in het rood.

   1. Guus Geluk

    Ik vond de manier waarop de Amerikaanse regering haar bondgenoten op de G7 behandelde vooral niet om over naar huis te schrijven (understatement).

    https://www.rd.nl/opinie/commentaar/trump-is-weer-eens-boos-1.1493297

 3. Ritter

  China verrijkt zich ten koste van Europa en de VS.

  In Europa word daar al lange tijd over geklaagd maar Europa is te bang voor China om tegenmaatregelen te nemen.

  Trump heeft tijdens de verkiezingen beloofd daar een einde te maken en de tariefheffingen gelijk te trekken.

  Nu is het zo dat China hoge tarief muren heeft voor buitenlandse producten. Trump wil dat gelijk trekken.

  En zoals beloofd tijdens de verkiezingen gaat Trump dat nu doen.

 4. Ernst Quispel

  De ramp die algemeen werd voorspeld met de verkiezing van Trump begint uit te komen. De clown ontketent nu ook een internationale handelsoorlog, na ook de globale politieke orde te hebben ontwricht.

  Het is een narcistische puber met een kernwapen. Wie gaat dit stoppen?

  1. Holland

   “De ramp die algemeen werd voorspeld met de verkiezing van Trump…”
   ————————————————————————————
   Nee Quispel, dat werd niet algemeen voorspeld. Dat dwangidee leefde alleen in de hoofden van Hillary-likkers en aanpalende media. Dus ook in jouw gehersenspoelde grijze massa.

   Vele, normaal denkende mensen zijn erg blij met de verademing die Trump heet: eindelijk iemand die de doodlopende globale politieke orde op zijn kop zet en het Bilderberg/FED/Deep state-conglomeraat in totale chaos en wanorde stort. Ik geniet iedere dag van The Donald. Heerlijke man.

   1. Ernst Quispel

    Ik vrees dat het grote genieten van Holland op niet al te lange termijn zal stoppen. De gevolgen van dit rampzalige beleid zijn niet om te lachen.

    1. Top

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek antisemiet en eenzame lafaard.

   2. Guus Geluk

    Hier heeft Holland wel een punt: het opschudden van de wereldorde was min of meer een zegen voor Europa. Europese machten en leiders begrijpen dat de trans-antlantische bondgenoot niet vanzelfsprekend meer is en dat noopt tot eigen beleid.

   3. Ni28

    Heel goed neergezet, Holland. Wat een zwartkijkers al die Quispels, niet te geloven, alleen eigen gelijk telt.

   4. Dubbele Komma

    heel netjes gezegd,Holland.

    iedere dag geniet ik van de linkse waanzin in de kranten en op de radio en tv,al lost Trump het wereldvoedseltekort op en maakt hij persoonlijk het medicijn tegen ebola,dan nog zullen de linkse nazistische oorlogshitsers wat te janken hebben,heerlijk.

    en de argumenten die ze aanvoeren ook,totaal ongeinformeerd en het nrc en de madia maar nabalken,de linksmens maakt zichzelf zo onsterfelijk belachelijk,heerlijk,genieten.

    ondertussen gaat President Trump met twee vingers in zn neus zn tweede termijn in,JUIST door dat linkse gejank en gezever.

    heeeeeeerlijk.

    😀

    zo dik is die betonnen plaat voor de linkse domkoppen,ze hebben zelf niet eens door dat ze hem ermee helpen. zalig.

 5. Ritter

  “Internationale analyses maken duidelijk dat de Chinezen voor goederen gemiddeld hogere importtarieven hanteren dan de VS en Europa, maar belangrijker is dat China op andere wijze handelsbelemmeringen opwerpt.

  De praktijk laat zien dat dit land tijdrovende procedures hanteert voor import, het eigen bedrijfsleven bevoordeelt en beschermt tegen buitenlandse ondernemingen. Daarnaast doet de Chinese overheid weinig tegen de namaak van westerse producten en de diefstal van intellectuele eigendommen van buitenlandse bedrijven die in China actief zijn.”

 6. Meester Kong

  Toch vreemd van die idioot, hij laat de staatsschuld hoger oplopen en weet dat China één van de grootste schuldeisers is.

 7. Ni28

  Ik ben van mening dat Trump betere deals wilt afdwingen en daar gebruikt hij een zware middel voor. Of wil iedereen liever de VS misbruiken en zich vriend noemen? Na een poosje gaat iedereen graag praten beseffende dat de gouden tijden over zijn. De VS kaalplukken zit er niet meer in. Straks is de VN en de NAVO aan de beurt om opgeschoond te worden. Niet leuk maar wel zo eerlijk.

  1. Ni28

   Trump heeft met iedereen die hem niet als gelijke behandel een conflict. Nu zien wij pas wat voor een grote donateur de VS was.

  2. Meester Kong

   Misbruiken ?

  3. Ni28

   Net of Europa Trump goed behandeld. Het is een doorlopende hetze tegen hem van begin af aan of eigenlijk daarvoor al. En dat is nu zuur voor Europa want die is de beste bondgenoot aan het verliezen als zij niet ophouden. Dan pas zal het voor Europa een ramp worden. Dankzij de EU politici, die kunnen wij straks bedanken.

   1. Guus Geluk

    Europa begreep in een vroeg stadium dat de rechtspopulistische regering van Trump een protectionistisch beleid wilde voeren en daarom stonden in elk geval de Europese machten Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland op de achterste benen. Dit hinderde de linksliberale Franse president Macron echter niet in zijn bromance en steun aan de bombardementen in Syrië, kennelijk omdat hij meende dat men met stroop meer vliegen vangt dan met azijn.

    Het automatisme van Trumpianen is denken in het belang van Trump in plaats van in dat van Europa. Dit komt door de haat die er tegen de EU leeft en de adoratie die er voor Trump valt te bespeuren. Onpatriottisch, iets anders kan ik er niet van maken.

    1. Meester Kong

     ++++

    2. NoDoubt

     De grootste fout was dat iedereen dacht dat Hillari(sch) zou winnen. Net zoals Brexit en de Engelsen werden voor criminelen uitgemaakt.Het volgende is onder de ogen van Hillary, die zegt dat ze voor vrouwen opkomt maar Lewinksy goedkeurdehttps://www.youtube.com/watch?v=ed1H-j4Wv0g

    3. Dubbele Komma

     wat begrijp je niet aan Trump zn slogan,make AMERICA great again,halve zool?

     en volgens mij lukt mijnheer Trump dat aardig als we de cijfers er bij nemen.

     halve tamme dat je er rondkruipt. jij leeft liever in je linkse leugens dan dat je een president serieus neemt die WEL zn verkiezingsbeloften nakomt.

     gorky. wie probeer je nou te overtuigen hersendode dorpsgek?

     😀

     1. Guus Geluk

      Dubbele Komma: “halve tamme”

      Vit, bent u dat?

     2. Dubbele Komma

      ja onderschrijf mn gelij halve tamme guus gelul,haal je domme kop uit je nazistische reet.

      Trump heeft de verkiezingen gewonnen en doet het goed,wees nou maar blij want als het goed gaat met amerika,gaat het goed met ons, zodat jij gewoon elke maand je welverdiende uitkering kan toucheren,en dit blog kan volplempen met complete onzin omdat je teveel vrije tijd hebt,halve tamme imbiciel.

      😀

     3. Guus Geluk

      Komma bralt: “Gelul (…) domme kop (…) nazistische reet (…) complete onzin (…) imbiciel (sic)”

      Op zulk absurd geschreeuw ga ik niet meer in.

     4. Dubbele Komma

      whahahaha,wat kan mij dat nou schelen achterlijk bruinhemd,jihadistenvrindje.

      ga je er lekker niet op in. dus?

      ik heb je hier nog nooit kunnen betrappen op zinnige uitspraken,dus op jouw reactie zit ik toch niet te wachten.

      zoek werk,ongewassen viespeuk. val ons niet lastig met je achterlijke nonsens, jouw uitspraken kunnen we overal lezen en horen, als we jou serieus moeten nemen kunnen we ook de nos wel serieus gaan nemen,en de nrc hahahahahaha.

      minderwaardig mens,ga je wassen.

      😀

     5. Vit

      @Guus
      Nee, er is hier trouwens maar een echte halve tamme die al 10-15 jaar fora verkloot, een die zelf heeft toegegeven dat hij voor de overheid op fora bezig is deze te sturen, je kent hem wel die van dat louche adviesbureau ‘Grondlijn’.

     6. Ernst Quispel

      Als ik Google op het bureau Grondlijn zie ik een bureau voor de zorg, Vit.

      Leg eens uit hoe en waarom dat bureau op het internet politieke discussies zou willen voeren?

     7. Hetzalwelweer

      Ernst Q? Echt? de mega dds trol is gewoon nog wakker?

     8. Hetzalwelweer

      Kwispeltje ouwe rukbunkert, hoe ist met jullie?

     9. Hetzalwelweer

      Ach kom Kwispeltje, niet zo schuchter….doen jullie normaal ook niet.

     10. Hetzalwelweer

      Kwispel? Geluk? Allemaal stil nu….zoals altijd….zit een tijdslot op jullie cel….kan je niks aan doen maar mensen die vast zitten mogen niet meer zo laat online zijn…wel jammer…

     11. Vit

      @Halve tamme

      Het gaat om de persoon, niet om dat bureau.

     12. Guus Geluk

      Vit,

      Als een zorgbureau trollen in dienst zou hebben als Webcare-medewerkers, zouden deze zich specifiek richten op het beantwoorden van vragen over het bedrijf. Snapt u?

      Ik begrijp dat u Komma dus niet bent. Maar “halve tamme” is een woord dat ik vooral in uw commentaren terugzie: vandaar.

     13. Vit

      @Guus
      Zie een reactie terug.

     14. Vit

      @Guus

      Zie ook #28

     15. Guus Geluk

      Vit,

      Bedrijven zetten medewerkers in op internet om het webimago te bewaken. Dit doet men door relevante vragen te beantwoorden en het contact tussen de klant en het bedrijf te bewaken.

      https://www.marketingfacts.nl/berichten/professionele-webcare-verdient-een-heldere-definitie

      (Vet toegevoegd door GG)

      Webcare is het beleid van een bedrijf om actief te reageren op uitlatingen over dat bedrijf in sociale media, bijvoorbeeld van consumenten die vragen of klachten hebben. […] Het doel van webcare is onder andere imagoschade voorkomen en producten onder de aandacht brengen wanneer een consument aangeeft op zoek te zijn.

      De overheid doet ook aan Webcare, om het vertrouwen in de politiek terug te brengen, of iets dergelijks. Echter: aangezien Webcare zich niet mengt in debatten op internet is sturend werken niet waarschijnlijk.

     16. Vit

      @Guus

      Destijds stond letterlijk dat de vacature was om Fora te sturen en halve tamme (Graatsma) gaf toe dat hij daarop in was gegaan.

     17. Ernst Quispel

      Je bent nog verknipter dan ik dacht, Vit.

      De Overheid doet niet aan manipulatie van fora, anders dan met bronvermelding. Dit is tot in de Tweede Kamer expliciet door de Minister verklaard.

      Dat ik op zo’n functie kunnen of willen solliciteren is te absurd voor woorden.

      Je spoort voor geen meter.

     18. Guus Geluk

      Vit,

      Volgens mij betrof het een vacature over het bewaken van het imago van de overheid op het internet, dus: professionele Webcare. Even afgezien van die vacature is het onlogisch als de overheid daartoe zo’n adviesbureautje in de arm neemt.

      https://www.webcarepro.nl

      Dit is wel een professioneel Webcare-bedrijf.

      Ik heb me weleens afgevraagd of Baaz, thans actief als Lugar, aan Webcare deed. Met zijn eerste nick deelde hij geregeld Twitterberichten van Baudet, somde hij FvD-standpunten op, etc etc..

     19. Holland

      Guus, je doet te hard je best om de boel te ontkennen, ontkrachten en ontzenuwen. Dat is meer dan verdacht. Als je geen overheidstrol was, zou je het langs je af laten glijden en er niet op reageren.

     20. lugar

      @Ernst: “Als ik Google op het bureau Grondlijn…”

      W*m, doe nou eens een keer niet zo achterlijk, iedereen weet wie je bent en jij doet nog steeds alsof je achterlijke W*mpie bent. En Vit, ja Vit pookt een beetje en jullie zijn meteen als door een wesp gestoken. Waar rook is daar is vuur Boudewijn Code Graatsma.

     21. Guus Geluk

      Holland,

      Ontzenuwen is het juiste woord. Ontkennen helpt niet, dus pel ik de samenzweringstheorie als een ui: laagje voor laagje tot duidelijk wordt dat de complottheorie is gebaseerd op los zand.

      De feiten op een rij:

      1) Als de overheid een extern bureau inhuurt teneinde het imago op internet op te poetsen zou dat niet het magische Bureau Grondlijn zijn, maar een professioneel Webcare-bedrijf.
      2) Als de Webcare-medewerkers werken bij de overheid moeten zij zich alzo bekendmaken.
      3) Webcare-overheidsambtenaren mogen niet deelnemen aan debatten.

     22. lugar

      @Guus: “Je bent niet alleen rugridder maar vast ook collega. Het is niet eens meer frappant dat jullie niet alleen de hele dag online zijn maar ook nog samen, als een getrouwd stel, behalve op zondag. Onafscheidelijk houden jullie elkaar je handen zonder eelt boven elkaars hoofd, dat ongetwijfeld kaal is.

     23. Vit

      Ik heb het niet over dat de overheid een bureau inhuurt, dat was slechts terzijde, ik heb het over de persoon WH en die heeft het zelf toegegeven.

     24. Guus Geluk

      Vit,

      Ik kan me niet voorstellen dat hij toegaf hetgeen hij hier altijd heeft ontkend. Heeft u een bronnetje?

     25. Vit

      Helaas, het forum ‘Politiekdebat’ bestaat al een tijdje niet meer.

     26. lugar

      @Vit: Grappig dat je met Guustaff is gesprek bent over WH, dat is ook niet de eerste keer 😉 Zijn rugridder kwijt zich aardig van zijn taak. 😛

      Ernst Boudewijn Graatsma is inmiddels dermate vaak van nick gewisseld, van forums afgemieterd, dat hij nog het meest lijkt op een oude temeier die maar niet met pensioen wil, volledig uitgewoond, iedereen is er al een keer overheen geweest, maar ze gaat door.

     27. Vit

      @Guus

      Natuurlijk zal hij dat niet toegeven, dat hij een link aangaf waar zijn naam pontificaal bovenstond berustte ook op puur toeval.

     28. Guus Geluk

      Vit,

      In dat geval kan ik helaas weinig met uw stelling. In deze draad heb ik nochtans de moeite genomen de complottheorie uitvoerig door te lichten. We kunnen zien dat deze op weinig anders dan drijfzand is gebaseerd.

     29. lugar

      @Vit: Van een rugridder zag ik ze nog nooit zo schoon:

      – 1) Uw stelling
      – 2) Complottheorie
      – 3) Drijfzand

      Dan nu de juiste omschrijving:

      – 1) De waarheid
      – 2) De realiteit
      – 3) Het feit

    4. J.C.

     @Guus Geluk

     “Onpatriottisch”. Dank voor het aangeven. Ook te gebruiken in het verband van de situatie van de natiestaat Nederland t.o.v. de ondemocratische EU.

     In dat licht: een betere typering “onpatriottisch” voor de speech van Mark Rutte van de VVD voor het EU parlement van afgelopen week, kan ik niet bedenken. Immers: door zo onderdanig en likkend voor de EU te kiezen verloochent hij z’n vaderland. Ik heb al uitgelegd, dat zielenpoten natuurlijk zullen zeggen: door voor de EU te kiezen dient hij juist het belang van Nederland. Onzin, Mark Rutte dient in dat geval hooguit het belang van de EU provincie Nederland, niet het belang van de natiestaat Nederland (met de joods christelijke achtergrond).

     President Trump daarentegen denkt zeer patriottisch! Het siert hem.

     1. lugar

      Bovendien kent de Trump-regering nogal wat wapenfeiten. Enige tijd geleden heb ik er een hele stapel opgesomd, ik geef toe dat dat bij sommigen aan dovemansoren is.

     2. Hetzalwelweer

      Markje dient alleen maar shell, unilever en al die andere grote spelers die betalen en bepalen wat er in de EU gebeurt. Ons Markje doet dit niet en ook Merkeltje en Macron niet. 3m…zo geboren…..

   2. Meester Kong

    Gelukkig hebben we een EU.
    Zo kan Europa tegengas geven, je moet er niet aandenken dat die idioot hier alles gaat bepalen.
    Die griezel is compleet gestoord !

    1. Dubbele Komma

     ik neem nu even de tijd om de zoveelste alias meester Dong uit te lachen,wat een verkipte blinde gek,komtie:

     WHAHAHHAHHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

     wen maar aan Trump,met 2 vingers zn 2e termijn in,door compleet gestoorde idioten als jij.

     jouw lijfspreuk is,liever 10 jihadisten in mn keuken,dan 1 verstandige president aan de andere kant van de oceaan.

     WHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

     😀

     compleet gestoord. dat is mijn uitspraak,daar moet u het maar mee doen!

     😀

    2. Henk-Jansen

     Beste heer Kong, je moet niet op Dubbele Komma reageren, hij heeft de intelligentie van een stoeptegel dus die kun je beter negeren!

     1. Ernst Quispel

      Eens, vervelend dat deze rioolpijp weer is teruggekeerd. Negeren is het enige wat we kunnen doen als de redactie niet ingrijpt.

     2. Guus Geluk

      Hier sluit ik me bij aan, dit getrok vervuilt de draad. Mogelijk is Komma enige tijd verbannen en vandaag door de redactie uit zijn digitale cellenhok ontslagen.

     3. Dubbele Komma

      lekker inhoudelijk weer,hersendode zeewiervreter,hahahahaah.

      ben je weer uitgeluld met al je aliassen? is niet de eerste keer toch?

      linkse jankeballetjes met gestrekt rechterarmpje.

      moet je er niet nog een paar aliassen bijhalen?

      GO TRUMP! never mind these mongols!

      😀

     4. Dubbele Komma

      en ik reageer niet elke dag,ik heb gewoon een sociaal leven en ik werk,ongewassen zeewiervreter met al je nep accounts.

      het zou je beter passen om mij te bedanken voor alle belasting die ik betaal om jou en je jihadistenvrinden te onderhouden. zweetsok!

      😀

      enge volkert dat je er bent!,jank maar! ik hoop dat je ervan wakker ligt vannacht,en als je even kan slapen,word je morgen wakker en is Trump nog steeds president!,whahahahahaha,kan je aan je volgende jankbui beginnen.met al je nep accounts erbij! tissue? hahahaha

      😀

     5. Hetzalwelweer

      Ach Komma, het schepsel Ernst Q is voortgekomen uit een nachtje Guus G en moederkloek Svetlana, welke familie zijn van elkaar. Ze kijken nu met z’n 3-tjes naast elkaar op de bank zittend naar hun grote voorbeeld Jinek en klappen enthousiast mee met het linkse gepeupel.

 8. Ni28

  Wat is nu tegen eerlijke deals, win-win? Kan Europa het niet opbrengen als het eerlijk moet gaan? Misschien niet zo leuk voor ons maar wel zo eerlijk. Vrienden maak je met eerlijkheid en niet met belazeren.

  1. Guus Geluk

   Nee, want Europa zit er voor Europa en niet voor Noord-Amerika. Het kan de Europese machten geen bal schelen hoe oneerlijk de deals zijn, zolang Europa er maar baat bij heeft.

   Het gaat me om die eerste impuls van veel mensen hier: het automatisch voor Trump lijken op te nemen en niet denken in het belang van Europa. Of dat nu terecht is of niet.

   1. DolleDries

    Guus Trump denk in het belang van Amerika en daarom geef ik hem gelijk.
    En laat het zaken doen maar over aan Trump.
    Dus zijn kiezers.Bv Rutte iedere werkende 1000Euro.Geen geld naar Griekenland dat noem ik nog eens vechten voor je landgenoten.

    1. Guus Geluk

     Ook DolleDries neemt het op voor Trump, mogelijk omdat hij weinig opheeft met de Nederlandse bestuurders en zijn adoratie voor Trump groot is.

     Nooit heb ik hier iemand de afkeuring horen uitspreken over het leed dat de handelsoorlog de Nederlandse staalindustrie, hoewel beperkt, berokkent.

     Volgens mij wordt mijn punt hier bewezen.

     1. DolleDries

      Guus jij heb hinder van een Trumpofobie ,ik niet.

     2. Guus Geluk

      DolleDries,

      Nee, bij mij staat Nederland, en in de tweede plaats Europa, altijd voorop.

     3. Ernst Quispel

      Nooit heb ik hier iemand de afkeuring horen uitspreken over het leed dat de handelsoorlog de Nederlandse staalindustrie, hoewel beperkt, berokkent.

      Ik vrees, Guus, dat dit moet worden verklaard uit het feit dat veel reaguurders hier niet meer in Nederland wonen en ook geen loyaliteit meer met ons land voelen. Trump en Putin worden vereerd en de eigen democratisch gekozen bestuurders worden veracht.

      Een verontrustende vijfde colonne.

     4. Dubbele Komma

      Ook guus gelul en ernstig verknipsel nemen het op voor jihadisten, mogelijk omdat zij weinig ophebben met de Nederlandse burgers en hun adoratie voor islam groot is.

      Nooit heb ik hier iemand de afkeuring horen uitspreken over het leed dat de moslims de Nederlandse maatschappij, hoewel in overvloed, berokkenen.

      Volgens mij wordt mijn punt hier bewezen.

     5. Guus Geluk

      Een vijfde colonne is de juiste benaming voor deze groep mensen.

    2. Floris

     “Het gaat me om die eerste impuls van veel mensen hier: het automatisch voor Trump lijken op te nemen en niet denken in het belang van Europa. Of dat nu terecht is of niet.”
     ——————————————————————–
     Je begrijpt er helemaal NIETS van.

     Natuurlijk wil iedere Europeaan het beste voor Europa (behalve veel moslims die enkel in naam Europees zijn).

     Daar staat helemaal los van de mening die je over Trump of Putin hebt.

     Waarom snap jij dat niet, autistische man?

     Trump en Putin vormen geen gevaar voor Europa. Het grootste gevaar komt van onze eigen leiders, de brokkenpiloten in Brussel, Berlijn en Parijs, vervolgens van linkse mafklappers en daarna van de islam.

     1. Guus Geluk

      Floris,

      Uw behoefte andersdenkenden voor autisten te verslijten wordt vermoeiend.

     2. Ernst Quispel

      “autistische man“

      Floris komt er weer met gestrekt been in. Hij denkt wellicht dat met dit soort stupide agressie hij overtuigender is in de inhoudelijke discussie.

     3. Floris

      Kijk eens aan: waar Guus is, is Ernst plotsklaps ook.

      We zullen het maar op toeval houden.

      Ter verklaring van mijn diagnose van autisme: Dat jij niet snapt dat er een hemelsbreed verschil is tussen een (positieve) mening over Trump en trouw aan de belangen van Europa is veelzeggend. Die twee dingen hebben namelijk niets met elkaar te maken. Dat onderscheid kunnen autisten meestal niet maken. En er zijn meer aanwijzingen, die ook anderen je al onder je neus hebben gewreven.

     4. Ernst Quispel

      Floris, als Trump onbezonnen maatregelen neemt die zeer ten nadele van Europa zijn is het op z’n zachts gezegd wonderlijk dat er hier mensen hier dat toejuichen.

      Hetzelfde verschijnsel zien we bij Putin, die door veel reaguurders hier wordt vereerd terwijl de eigen democratisch gekozen bestuurders worden veracht.

     5. Guus Geluk

      Ernst Quispel: “als Trump onbezonnen maatregelen neemt die zeer ten nadele van Europa zijn is het op z’n zachts gezegd wonderlijk dat er hier mensen hier dat toejuichen.”

      Dat is exact hetgeen ik bedoel, Floris, en dat stel ik hier vast.

      Als dit keer op keer voorkomt is dat uiterst opmerkelijk.

     6. Dubbele Komma

      guus gelul,je BENT een autist,met een pvv obsessie,je ziet niet eens de oorzaak waarom de pvv is ontstaan,achterlijke AUTIST!

      linkse nazistische mafklapper!

     7. Dubbele Komma

      domme kneus ernst,met je zoveelste alias, Trump zn slogan was en IS,make AMERICA great again, zie jij europa in die slogan?

      dat wij corrupte dronken leiders hebben die in jouw linkse socialistische nazistische bubbel leven schijnt hij geen boodschap aan te hebben.

      zou onze eigen regering ook eens moeten proberen,gewoon aan hun eigen burgers denken. zo simpel is het.

      linkse jankert,ik geniet elke dag van jullie linkse tranen. leer ermee leven,amerika heeft nu een echte vent als president,hadden wij die maar in plaats van die zijige kneus waar we het nu mee moeten doen,die liegende bedriegende jakhals.

     8. Floris

      “Ernst Quispel: “als Trump onbezonnen maatregelen neemt die zeer ten nadele van Europa zijn is het op z’n zachts gezegd wonderlijk dat er hier mensen hier dat toejuichen.”
      ——————————————————————
      Het woord “toejuichen” dient vervangen te worden door “begrijpen”.

      Overigens, en ik moet mezelf helaas voor de zoveelste keer herhalen, is de grootste vijand van de Europese volkeren de EU. Niet Trump en niet Putin.

     9. Hetzalwelweer

      Zolang de MSM geen vragen stelt waarom onze koning en minister president vorige week ergens in Italië waren voor een niet interessante bijeenkomst van onbeduidende wereldleiders, dan weet je genoeg. De Bilderberg bijeenkomsten zijn een verzinsel van de aluhoedjes en andere rechts denkende medebewoners. De zelfmoord van zusje Maxima kwam daarom op het perfecte moment.

     10. Henk-Jansen

      “Het woord “toejuichen” dient vervangen te worden door “begrijpen”,,

      Het is wel degelijk toejuichen hoor. Voor veel mensen hier zijn internationale betrekkingen en ook economie een ver-van-mijn-bed-show en hebben ze geen flauw benul waar ze het over hebben. Hierdoor begrijpen ze helemaal niet waarom Trump’s acties Europa en ook Nederland kunnen schaden en dus juichen ze Trump toe voor alles wat hij doet.

      Het is natuurlijk helemaal niet erg als je niet zo intelligent bent of niet zoveel kennis hebt over een bepaald onderwerp maar dan moet je niet doen alsof je er wel heel veel verstand van hebt en obstinaat blijven vasthouden aan je bekrompen gedachtengang. Nederigheid en een open mind is dan geboden!

     11. Guus Geluk

      Floris,

      Eens met Henk, de kwalificatie toejuichen is een juiste. De adoratie voor Trump is dusdanig groot, dat Europa de Trumpanzees niets meer kan schelen en de Verebigde Staten alles voor hen is.

      “Overigens, en ik moet mezelf helaas voor de zoveelste keer herhalen, is de grootste vijand van de Europese volkeren de EU. Niet Trump en niet Putin.”

      Ik heb u de eerste keer wel gehoord en doet u toch niet zo paniekerig. U weet namelijk even goed als mij dat het draagvlak voor de EU nog steeds groot is, zowel onder politici als onder het volk. Uw bewering slaat nergens op.

      Bovendien handelt de EU in deze in het belang van Europa, maar gezien de adoratie voor Trump van veel Trumpanzees, kunnen de Trumpanzees dit niet zien.

     12. lugar

      @Floris: “Kijk eens aan: waar Guus is, is Ernst plotsklaps ook.”

      Nee hoor, om de dooie dood is dat geen toeval, aan-me-nooit-niet! Het is nog erger, scrol de reacties hier en elders maar eens door.

   2. Stanly2000

    Guus,
    Je veroordeelt Trump, maar je hebt een zelfde spelregel.

    “Nee, want Noord-Amerika zit er voor Noord-Amerika en niet voor Europa. Het kan de Noord-Amerikaanse machten geen bal schelen hoe oneerlijk de deals zijn, zolang Noord-Amerika er maar baat bij heeft.”
    De pot verwijt de ketel ………..

 9. DolleDries

  Ik heb altijd het idee als een SP’er over economie gaat praten dat ik direct in het rood sta

  1. Rechtsaf

   @DD en dikke BKR registratie

 10. DolleDries

  De Europese Unie blaft en bijt naar Trump omdat hij tolheffingen op staal wil invoeren, maar het is een feit dat de EU aanzienlijk hogere tarieven hanteert dan de Verenigde Staten. De EU-leiders zijn een handelsoorlog begonnen die Trump nu beantwoordt. Als de EU verder gaat met zijn heffingen, is het de EU die een schadelijke handelsoorlog intensiveren.

  De massamedia in het westen zijn bijzonder misleidend in termen van alles wat te maken heeft met de Verenigde Staten in het algemeen en Donald Trump in het bijzonder. Er is een dwaze en bevooroordeelde haat tegen de Verenigde Staten en Trump die de mainstream media willens en wetens verspreiden.

 11. Nasrani

  Trump heeft met zijn eisen mbt een eerlijker handel gewoon gelijk. Zowel de Eu,Canada en Mexico alsook China hebben er onder Obama oneerlijke handelsverdragen uit weten te slepen.
  Zoals Trump al zei, hij neemt het deze landen niet kwalijk. Die hebben goed onderhandelt. Hij neemt het de vorige regeringen kwalijk! En dat doet nu de meerderheid in de VS ook. Die zien nu hoe het ook kan. De economie is booming. De werkloosheid is op het laagste punt sinds 1973. Amerikanen zijn weer trots op hun land en willen Amerikaanse producten kopen. Europa wed helaas op het verkeerde paard en zal daar, tot mijn spijt, snel achter komen.

 12. DolleDries

  Waarom laat de EU-commissaris voor Handel Cecilia Malmström of de msm zich niet uit over deze zware protectionistische houding van het EU-beleid? Zijn douanerechten en quota alleen maar correct als Europa ze invoert, maar verkeerd wanneer de Verenigde Staten dat doen? Hypocrisie kent geen grenzen bij dit establishment.
  We kunnen zien hoe conservatieve kringen in de VS bespreken welk beleid het land zou moeten voeren tegen de protectionistische wereld, waar China nog erger is dan de EU. In het najaar van 2016 schreef Wilbur Ross, die minister van Handel werd in Trump’s Administration, aanbevelingen voor een toekomstige regering, The Trump Trade Doctrine: A Path to Growth & Budget Balance:
  “Aan degenen die aankondigen dat het handelsbeleid van Trump een handelsoorlog kan beginnen, zeggen we: We zijn al in een handelsoorlog, een oorlog waar de voormalige Amerikaanse administraties capituleerden.”
  Het feit dat de Verenigde Staten al lange tijd hebben toegestaan dat anderen importheffingen op de Amerikaanse export legden, terwijl de Verenigde Staten dit grotendeels achterliet, heeft zeker een historische verklaring. Met de Marshall-hulp na de Tweede Wereldoorlog toonden de Verenigde Staten als overwinnaar een enorme vrijgevigheid aan Europa. Deze vrijgevigheid is bewaard gebleven doordat de Verenigde Staten veel grotere defensie-inspanningen hebben geleverd dan de NAVO in Europese landen, en minder geneigd zijn om tarieven en quota op import uit Europa en elders in te voeren.
  Wat Donald Trump nu zegt, is dat de VS niet langer deze extra last kunnen dragen. Europa en anderen moeten nu hun plicht doen, hun lasten dragen en de Amerikaanse export behandelen als vrijhandel-vriendelijk, zoals de VS de Europese export behandelt.
  Ik denk dat dit zowel logisch als redelijk is. De EU moet onmiddellijk zijn importheffingen en quota verminderen. Start geen handelsoorlog door nog hogere tarieven in te voeren als een straf tegen de VS omdat ze voorheen zo genereus was.
  Degenen die zich gedragen als de EU en Malmström zijn geen vrienden van de vrije handel, maar het tegenovergestelde.

  1. Bloem

   En zo gaat het voortdurend, misplaatste verbolgenheid en halve waarheden.

 13. DolleDries

  De WTO meet hoeveel van de import de tarieven die hoger zijn dan 15 procent, en dan heeft de VS lagere tarieven dan zijn handelspartners. Volgens de WTO is 7,1 procent van de handel naar Canada met dergelijke lage tarieven belast, 4,1 procent van de import in de EU, terwijl de Verenigde Staten slechts 2,8 procent van dit tarief vertegenwoordigen.”
  In het geval van landbouwproducten passen landen ook quota toe op de hoeveelheid wat mag worden ingevoerd. Ook hier is het de VS die het meest vrijhandel-vriendelijk is, waar 4,5 procent van de landbouwproducten een quota omvatten, terwijl Canada een 9,5 procent quota heeft en de EU 11,3 procent. De EU is daarom bijna driemaal zo hoger dan de VS als het gaat om het invoeren van quota op import.

  1. Nasrani

   En dat zijn feiten. Maga.

   1. DolleDries

    Ik hoop dat ik het bewijs heb geleverd dat Guus uit zijn nek klets.

    1. Nasrani

     Wat mij betreft wel.

    2. Holland

     Dolle, hier hebben Ernst en Guus niet van terug. Als ze deze feiten in hun gebrainwashte harses durven toe te laten, zullen ze alles moeten herroepen wat ze beweerden. Maar het licht is te hel voor hen: waarschijnlijk knijpen ze alleen hun ogen dicht en zul je ze hier niet meer over horen.

    3. Dubbele Komma

     dat heb je dolledries,je hebt volledig het gelijk aan jouw kant,maar dat gaat dat leeghoofd nooit toegeven natuurlijk. want die leest het nrc en vind ichzelf intellectueel,…. moehahahahaha.

     😀

     en nrc lezers hebben nu eenmaal het monopoly op de waarheid. het zijn net moslims. hahaha

  2. Henk-Jansen

   Je kunt die lagere importtarrieven ook als een winst voor de Amerikaanse consument zien, want zij hoeven hierdoor minder voor een bepaald product te betalen terwijl de Europeaan of Canadees duurder uit is.

   1. Dubbele Komma

    hop,en de volgende alias is er ook weer die toevallig ook weer niks te doen heeft op de vrijdagavond…..

    😀

    je bent lekker geloofwaardig dopper,zweedse kok,michael,meester dong,ernst,eu kok,blue mongol, guus gelul en noem ze maar op.

    mensen met meer dan 2 hersencellen zouden bijna gaan denken dat jullie allemaal 1 en dezelfde persoon zijn,…..

    😀

    m.a.w zoek hulp. je bent ziek in je socialistische hoofd en je kan toch niemand overtuigen met je oerdomme gelul.

    😀

    1. Dubbele Komma

     sterker nog,omdat je met al je aliassen volledige dagen van sochtends tot savonds alleen maar hier zit te vervelen zou je toch bijna zeggen dat je een autist bent met een pvv en trump fobie,hahahahaahaha

     😀

     mongol.

   2. DolleDries

    Verschrikkelijke domme opmerking ,wat ben jij een economische sukkel.

 14. Frits Jansen

  Worden de meeste mobieltjes niet on China in elkaar gezet? Worden veel producten met een westers merk niet alleen in het westen ontworpen, en vervolgens in China gefabriceerd? Daar gaat de consument veel meer geld voor betalen, om zodoende de Amerikaanse economie te subsidiëren.

  Trump voert een puur links beleid. Protectionisme is links. Het beschermt niet-concurrerende bedrijven kunstmatig tegen de concurrentie. Zulk beleid heeft menig communistisch land de das om gedaan. Trump stevent af op een planeconomie.

  1. lugar

   “Worden de meeste mobieltjes niet on China in elkaar gezet?”

   Je schrijft wel verhaaltjes maar reageert niet op vragen. Je bent af.

 15. henkie

  De westerse regeringen met uitsluitend het belang van multinationals voor ogen hebben willens en wetens afspraken gemaakt, en alle wantoestanden in China op de koop toe genomen. Grote westerse multinationals die daar zitten moesten zich doodschamen!

 16. Frits Jansen

  Dat werkt als een boemerang, want Amerikaanse consumenten kopen massaal Chinese producten. Veel “Amerikaanse” producten worden in China in elkaar gezet door snelle Chinese meisjes met dunne vingers die je echt niet kunt vervangen door een volvette Amerikaanse troepen met worstvingers.

  1. Frits Jansen

   troepen = troela’s

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.