Geen woorden, maar daden: Italië weigert boot met meer dan 600 vluchtelingen

De nieuwe Italiaanse regering heeft beloofd om meer te doen tegen illegale immigratie en tegen vluchtelingen. Het land heeft al de afgelopen jaren meer dan een half miljoen vluchtelingen moeten opnemen en vond het wel welletjes. Het aanpakken van NGO’s en het uitzetten van vluchtelingen is een belangrijk onderdeel van het programma van de nieuwe regering geworden. De politici voegen ook gelijk daad bij het woord.

Een schip met 629 migranten aan boord is op zoek naar een bestemming in de Middellandse Zee, omdat zowel Italië als Malta het niet wil toelaten. Hulporganisatie SOS Meditterranee zegt dat aan boord van zijn schip de Aquarius 400 mensen zijn die in de nacht van zaterdag op zondag uit zee zijn gehaald door de Italiaanse marine en kustwacht of door vrachtschepen.

De bemanning van het schip heeft zelf nog eens 229 mensen uit het water gered of van boten afgehaald die door smokkelaars worden gebruikt, en die doorgaans niet zeewaardig zijn. Onder de opvarenden zijn 123 alleenreizende minderjarigen en zeven zwangere vrouwen.

“Vanaf vandaag zegt Italië NEE tegen mensensmokkel en NEE tegen illegale immigratie”, twitterde de minister van Binnenlandse Zaken, Legaleider Matteo Salvini.

Het nieuwe beleid moet ervoor zorgen dat de mensensmokkel richting Europa droog komt te liggen, omdat het niet meer belonend zal werken. Daarbij is wel een negatieve consequentie dat er eerst heel wat mensen de dood op zee kunnen vinden. Verandering gaat niet zonder tragedie, dus is het de vraag of dit soort beleid wel ethisch is.

Misschien is het een beter idee om die bootjes weer terug te begeleiden. Niet alleen de bootjes stoppen, maar terugbrengen. Dan hoeven er geen onschuldige mensen dood te gaan. Voor de rest ben ik erg blij met het voorgenomen beleid, waarbij er een Australisch model wordt gebruikt. Geen tolerantie, geen uitzondering. Kraakhelder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Ritter

  “Vluchtelingen”?

  Waarom worden deze illegale migranten “vluchtelingen” genoemd door de media?

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa migreren vanwege economische/financiële voordelen ( lees uitkeringen en dat soort dingen).

  Daarvoor maken ze (mis) gebruik van de asielprocedure.

  Ook de “vluchtelingen” die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen (zoals b.v. Syriërs) zijn illegale migranten omdat ze vanuit veilige gebieden in de regio ( b.v. Turkije, Libanon, enzovoorts) naar Noord/West Europa reizen vanwege ons sociaal stelsel.

  Behalve het financiële plaatje is er ook en sociaal/religieus plaatje. De meeste illegalen zijn moslims en die nemen hun religie mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Als gevolg daarvan vind er een sluipend proces van islamisering plaats met zelfs de oprichting van islamitische partijen die ieder jaar sterker zullen worden.
  ——–
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw

  De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

  “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

  1. Ni28

   “Eritrea Asiel Holiday Tours”, de echte benaming al is het zeker niet leuk in Eritrea.

 2. Mariposa78

  Mooi zo.

 3. DolleDries

  Gewoon terug naar herkomst .

 4. Ries

  Nou, dat begint deze week weer goed. En het is Italie die de wind van voren zal krijgen. Italie wil geen al of niet vermeende vluchtelingen meer. Een maatregel waar veel voor te zeggen is, want het kan zo ook niet langer. Dat het land zijn onmenselijkheid verloren is, blijkt uit de toezegging dat ze de ‘vluchtelingen’ terug brengen naar de Noord-Afrikaanse kust. Dat is menselijk en mooi. Maar hier is toch iets aan de hand wat niet klopt. Waarom moet Italie die mensen terugbrengen, waar op de Middellandse zee hele armadas aan gutmenschen rondjes varen? Zij zouden -moreel gezien- deze menselijke terugbrengoperatie moeten organiseren. Ik veronderstel dat ze dat niet doen, want daar is geen eer aan te behalen. In dat geval laten ze Italie weer de boontjes doppen. Geheel in de stijl van gutmenschen: Altijd mogen anderen de problemen oplossen…

  1. lanex

   Ja hebt gelijk. De Ngo’s die deze mensen aan wal brengen is het een verdienmodel geworden, je kunt je meteen afvragen hoe zij aan het constante stroom geld komen om met grote schepen de zeeën afstropen om migranten op te pikken, waarschijnlijk Soros, die heel Europa aan het ontwrichten is. De linkse idioten onder ons zullen weer ach en wee roepen om zoveel onmenselijkheid, je kunt erop wachten.

 5. Ritter

  Het enige wat echt werkt om de illegale massa migratie tegen te gaan is wat jaren terug de Australische regering heeft gedaan.

  Die heeft consequent deze bootjes teruggestuurd en terug gesleept en geen een illegale migrant toegelaten tot Australië.

  De Australische regering heeft dat jaren volgehouden (ondanks protest van veel organisaties) en toen is de boodschap doorgedrongen tot de illegale migranten. Deze methode heeft dus gewerkt want het aantal illegale migranten richting Australië is sterk afgenomen.

  Wat Europa betreft , zolang de bootjes kunnen aanmeren in Europa zal de stroom illegale migranten blijven bestaan. Want het loont immers op zo’n bootje te stappen richting het land van melk en honing wat uitkeringen en gratis huizen betreft. En eenmaal in Europa kan later de hele familie overkomen. Vaak op kosten van de belastingbetaler.

  1. lugar

   “Vaak op kosten van de belastingbetaler.”

   In negen van de tien gevallen Ritter. Het gratis geld, onderdak, eten, drinken en medische zorg, wordt niet door henzelf betaald maar door jou en mij, doordat de belastingen blijvend stijgen waardoor ik steeds meer premies en belasting betaal om deze groepen op te nemen. Door de, voor ons steeds maar verder toenemende belastingdruk, kan Brussel mooi weer spelen en deze transmigranten (letterlijk) binnen blijven halen. Als toetje volgt dan nog de gratis gezinshereniging.

   1. Ni28

    Pas vanaf juli werk je voor jezelf. En dat elke jaar weer.

 6. Bloem

  Italië tot bezinning gekomen. Het is altijd de laatste druppel die de emmer doet overlopen. In Italië stond het water aan de lippen en is er nu gekozen voor een regering die wel actie onderneemt. Het is de vraag hoe lang het nog duurt voor noord-west-Europa tot bezinning komt. Hoeveel economische vluchtelingen moeten er nog komen, hoeveel verkrachtingen en andere geweldsmisdrijven moeten er nog plaatsvinden voor de bevolking niet anders meer kan dan kiezen voor een overheid die wel bereid is haar burgers te beschermen. Chapeau voor Italië

  1. Ben Zine

   ++++++++

 7. poldi

  Ik geniet van deze ontwikkeling om eindelijk eens een begin te maken met de massale instroom van “vluchtelingen”.
  Ik ga genieten van de nu ontstane frustraties bij de zieligheidsindustrie.
  Ik geniet van het sluiten van 7 moskeeën en het uitwijzen van 40 haatimams uit Oostenrijk.
  Ik geniet van de tegenstand van Polen, Hongarije, Tjechie en Slowakije tegen de verplichte verdeling van “vluchtelingen” over de EU landen.
  Ik geniet van de toenemende weerstand in Duitsland tegen het “Wir schaffen das” beleid van Merkel.
  Ik geniet van de geleidelijke afbrokkeling van de eenheid binnen het wangedrocht EU.
  Ik geniet van de onbuigzame en moedige Trump.

  1. Adriaan

   @poldi, en ik geniet met je mee. Fijne dag.

  2. Vit

   @Poldi, Ook ik geniet met jou mee, eindelijk actie.

  3. lugar

   Ik geniet met je mee Poldi!

  4. meijer61200

   Er gloort een beetje hoop aan de horizon nu het verstand terugkeert in Polen,Hongarije,Italië, Oostenrijk,Tjechie, Slowakije. Dan gaat in Nederland ook gebeuren hoor.

 8. EU kok

  quote: Hulporganisatie SOS Meditterranee zegt dat aan boord van zijn schip de Aquarius 400 mensen zijn die in de nacht van zaterdag op zondag uit zee zijn gehaald door de Italiaanse marine en kustwacht of door vrachtschepen.
  .
  Smaakt een beetje naar een dubbele moraal.
  Een overheidsdienst zet de vluchtelingen over op het schip van een humanitaire organisatie om vervolgens dat schip te weigeren.

  1. Roughwood

   EU kok heeft niet zoveel met humanitaire hulp, hij laat mensen liever helemaal aan hun lot over. En verwacht schijnbaar ook dat de brandweer opvang en hulp regelt na het blussen van zijn afgebrande huis…

  2. Adriaan

   @Beste EU kok, dat doen ze met humanitaire bedoelingen. Als je ze in die gammele bootjes laat ronddobberen, zullen mogelijk alle 400 verdrinken. Dus aan boord nemen en dan terugvaren naar land van herkomst. Dat is wat Europa moet doen. Laat het je maar eens goed doordringen: meer dan een half miljoen ‘vluchtelingen’. Een half miljoen.

   1. EU kok

    Beste Adriaan, een prachtig verhaal.
    Lees helaas niet waarom het terugbrengen niet direct door de Italiaanse marine en/of kustwacht en/of andere overheidsdienst gebeurt.
    Wat gebeurt er nu:
    Eerst redden om vervolgens af te schuiven op een humanitaire organisatie. Daar heb ik moeite mee, niet met het terugbrengen maar het afschuiven van verantwoordelijkheid.

    1. lugar

     “…het afschuiven van verantwoordelijkheid.”

     Ik neem aan dat jouw zolder tot de nok toe gevuld is met hopeloze vluchtelingen?

    2. Ernst Quispel

     EU-kok heeft natuurlijk gelijk, dit is op z’n best niets meer dan lege symboolpolitiek.

     1. lugar

      “EU-kok heeft natuurlijk gelijk…”

      Maar natuurlijk, dat is logisch Boudewijn.

      🙂

     2. Stanly2000

      En Ernst, Guus, Fritsje en M. Kong. Allen hebben gelijk.

     3. Top

      Blablabla! Blaaskaak/pisvlek.

    3. Adriaan

     @EU kok, marine, kustwacht en vrachtschepen kunnen niet de verantwoordelijkheid nemen van drenkelingen. Dat hebben drenkelingen aan zichzelf te danken. Ze mogen blij zijn dat er schepen zijn die ze oppikken. ‘Vluchtelingen’ staat kennelijk het water aan de lippen dat ze letterlijk in zee gaan met criminelen. Maar het blijft hun eigen verantwoordelijkheid. Van afschuiven kan derhalve geen sprake zijn.

     1. Ernst Quispel

      Het is de plicht van elk mens, en dus zeker ook van politieagenten en kustwachters, een mensenleven te redden als je daartoe de mogelijkheid hebt. Als je dat nalaat maak je je schuldig aan strafbaar handelen c.q. medeplichtigheid aan moord.

     2. Adriaan

      Citaat: ‘Het is de plicht van elk mens, en dus zeker ook van politieagenten en kustwachters, een mensenleven te redden als je daartoe de mogelijkheid hebt. Als je dat nalaat maak je je schuldig aan strafbaar handelen c.q. medeplichtigheid aan moord.’
      @Ernst ik kan niet op een link klikken om hierop te antwoorden, dus vandaar via deze. Er wordt nergens gesproken dat de kustwacht de mensen niet redt. Zoals je zegt is dat een plicht. Maar er staat niet in de wet dat je daar dan ook de verantwoordelijkheid voor moet nemen om ze een goed leven te bezorgen.

 9. Babaji538

  Wat zielig, zeg.
  Petra Hermans

 10. Ries

  Heel goed kok. Ik ben ook tegen het afschuiven van verantwoordelijkheid. Bezit jouw zo geliefde club niet een hoog aandeel in het afschuiven van verantwoordelijkheid. Als het even moeilijk wordt, bedoel ik…

  1. EU kok

   Beste Ries.
   Even het jaarverslag van onze golfclub er op nageslagen.
   Kan niets terugvinden van uw bewering.
   Helaas.

   1. lugar

    “onze golfclub”

    Ik neem aan dat de zolder van jouw golfclub tot de nok toe gevuld is met hopeloze vluchtelingen?

 11. Vit

  Laat het linkse gespuis alhier maar tegenpruttelen, het is niets meer dan dolle pret.

 12. poldi

  SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen spelen de Heilige Moeder Teresa.
  Zij ‘redden’ mensen om hen vervolgens te dumpen op de Italiaanse kust en anderen (de Europeanen) voor de kosten en gevolgen te laten opdraaien.

  Ondertussen vinden ze dat ze heel erg goed werk doen en kloppen zichzelf op de borst hoe geweldig ze wel niet deugen.

  Mijn respect voor Artsen Zonder Grenzen was verdwenen toen ze actief mensen gingen redden, want hiermee werden ze onderdeel van het probleem.

  Wij kunnen Afrika niet helpen door alle Afrikanen die zielig zijn hiernaartoe te halen. En die NGO’s die bijdragen in de keten van mensensmokkel mogen wat mij betreft vervolgd worden.

  1. EU kok

   En hier gaat Poldi de mist in.
   Quote:SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen spelen de Heilige Moeder Teresa.
   Zij ‘redden’ mensen om hen vervolgens te dumpen op de Italiaanse kust en anderen (de Europeanen) voor de kosten en gevolgen te laten opdraaien.
   .
   En wat doet de Italiaanse overheid?
   Italiaanse marine en kustwacht spelen de Heilige Moeder Teresa.
   Zij ‘redden’ mensen om hen vervolgens te dumpen op de Aquaris en anderen (de Europeanen) voor de kosten en gevolgen te laten opdraaien.

   1. lugar

    @Cock: Wat doe je als het ligbad overstroomt?

    1. palko

     @lugar, goede vraag. Of wat doe je als een vuilnisbak vol is?

     1. lugar

      @Palko: Ik weet het wel maar van Cock gaan we het antwoord niet krijgen, dat ondergraaft namelijk zijn links-islamitische principes.

   2. van Urk

    EU kok; Heeft te maken met artikel 19 van het VN Zeerechtenverdrag. De Italiaanse marine of kustwacht kan niet zomaar mensen dumpen in territoriale wateren van een ander land.

 13. poldi

  Kan me verder heel goed voorstellen dat na zo’, 600.000 toegelaten “vluchtelingen” de Italianen er doodziek van zijn dat er dagelijks schepen van allerlei vluchtelingenclubs gerund door verschillende Europese nationaliteiten honderden Afrikanen doodleuk op hun grondgebied aan wal zetten en dat Italië het verder mag uitzoeken.

  Hou vol nieuwe regering, laat het tij keren!

 14. meijer61200

  629 “gelukszoekers” waarvan iets meer dan 100 kinderen. Dus ná gezinshereniging komen er nog eens honderden papa’s, mama’s, opa’s en oma’s,broertjes,zusjes, neven en nichten bij, dus globaal komen we dan aan ongeveer 2.800 mensen. Lekker terugslepen naar de zandbak. Forza Italia!

  1. palko

   @meijer. en niet te vergeten de minimaal zeven vrouwen die zich, met het oog op het vangen van zo veel mogelijk kinderbijslag, vóór de reis naar Europa hebben laten bezwangeren.

   1. Steve Van der Vekens

    Die hebben zich laten bezwangeren om er terroristen van te maken en de islam wortel te laten schieten.

    Mensen ‘in nood’ op zee hoeven niet gered te worden wanneer er gewaarschuwd werd dat het hun dood kan/kon worden.

 15. Benny

  Eindelijk het werd verdomme tijd. (Geen discussie mogelijk) terug naar waar het bootje vandaan komt….echte vluchtelingen zitten meestal in de buurlanden en reizen niet de halve wereld rond voor ze in veilige haven zijn.dit zijn veelal mensen die deze reis kunnen betalen. Eenmaal de papieren en de vakantie naar land van herkomst kan geboekt worden….

 16. palko

  ‘Vluchtelingen’? Nepvluchtelingen zal bedoeld worden. Eindelijk wordt gedaan wat EU-landen al veel langer hadden moeten doen. Al veel langer had er een halt moeten worden toegeroepen aan zgn NGO hulporganisaties die er blijkbaar persoonlijk belang bij hebben dat zo veel mogelijk Mickey Mouse vluchtelingen vanuit Azië en Afrika de oversteek naar Europa maken.
  Voor de zoveelste keer: Echte vluchtelingen zijn in de tegenwoordige tijd alleen die burgers die door oorlogsgeweld hun vaderland halsoverkop ontvluchten en tijdelijk een veilig onderkomen krijgen in de eigen regio. Zodat ze, als de rust in het eigen land weer is weergekeerd, snel terug kunnen keren naar het vaderland. Om daar keihard en gezwind te gaan werken aan de (weder)opbouw van hun land. Zoals onze (groot)ouders dat ook deden na de ellende en verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Dat ook Europese landen een financiële bijdrage leveren aan de opvang van in de eigen regio, lijkt me evident.

 17. Nasrani

  Goed nieuws……en nu volhouden. De rechts politieke golf stoomt langzaam maar zeker over Europa. Het proces om Europa weer groot en beter te maken is begonnen. Wat de VS kunnen, kunnen wij ook!

  1. poldi

   @Nasrani, deze ontwikkeling is zeker heel goeds nieuws.

 18. Two Ravens Black Kettle

  Hulde
  Italia is back in town !

  Nu nog de NGO zwijnen -lees: mensenhandelaren, terroristenpendeldienst en hulpdienst voor kinderverkrachters- oppakken en levenslang in een cachot smijten.

 19. Two Ravens Black Kettle

  Mijn oplossing

  1. Je arresteert de NGO mensensmokkelaars en zet ze levenslang vast
  2. Je stuurt de mensen linea directa terug naar Noord-Afrika (of dropt ze en masse in de villa van Merkel of het pandje van haar glibberig grijnzend oliemannetje Rutte om vervolgens de deur dicht te spijkeren)
  3. Laat de schepen afzinken in een diepe plek van de middellandse zee
  4. De kosten van het terugsturen (diesel voor het schip/kerosine voor het vliegtuig) wordt verhaald op Guy Verhofstadt en die Luxemburgse zatlap.
  5. Voor elk kind dat verkracht wordt met de complimenten van Frau Merkel dient een EUSSR apparastsjik een orgaan af te staan; D’66 style !

  1. Ben Zine

   Ik hoop dat we ooit de dag zullen beleven dat de rekening met de verantwoordelijken voor al deze waanzin zal worden vereffend. Een soort bijltjesdag, waarbij Merkel, Verhofstadt, Juncker, Rutte en al die andere landverraders terecht zullen staan. Een soort Neurenberg 2.0 waar voorgoed zal worden afgerekend met die smeerlappen. Waar ze de prijs zullen betalen voor al hun ondergravende en ondermijnende sabotage activiteiten. Waar Angela Merkel zal boeten voor de verkrachting en de moord op al die weerloze jonge onschuldige meisjes, die hun graf al in moesten voordat ze goed en wel waren begonnen met leven. De definitieve afrekening met de generatie van 1968. Ze zijn al een halve eeuw aan de macht. VIJFTIG JAAR. Het is genoeg geweest. Meer dan genoeg. Het is tijd voor de nieuwe tegencultuur: Het conservatisme. Een fris, nieuw, helder en gezond conservatisme. Opgerot met de cultuur Marxisten.

   1. lugar

    “De definitieve afrekening met de generatie van 1968. Ze zijn al een halve eeuw aan de macht. VIJFTIG JAAR. Het is genoeg geweest.”

    Goed gezien. Bosma besteed daar in zijn boek “De schijn-elite van de valsemunters” uitgebreid aandacht aan. Je kunt het gratis lezen/downloaden:

    https://legacy.gscdn.nl/archives/images/deschijnelitevandevalsemunters.pdf

    1. Two Ravens Black Kettle

     Uitstekend boek
     Behoort in elke boekenkast en librije te staan.

   2. meijer61200

    BenZine;Het gezonde verstand zal zegevieren op termijn. Kunnen we eindelijk de enorme chaos van de linkse losers gaan opruimen. Hadden wij hier maar een powerman als Trump, in plaats van rubberen Rutte die al liegt als hij adem haalt. Links begint steeds meer als een horde wilden om zich heen te slaan. NPO voorop uiteraard! Dit is pas het begin!!

 20. Ben Zine

  Zouden we ons dan toch op een kantelpunt bevinden ? Dat het eindelijk, na drie jaar, is afgelopen met de door Merkel en de EU geïnitieerde en gefaciliteerde immigratiewaanzin ? De ongelimiteerde en ongecontroleerde toestroom van ettelijke honderdduizenden niet-inpasbare en niet-integreerbare “vluchtelingen”, waar vooral mensensmokkelaars van profiteren ? Zou het EINDELIJK afgelopen zijn met deze zelfdestructieve sabotagepolitiek van de policor deugmafia ? Laten we het hopen… Matteo Salvini toont zich een staatsman met moed en visie.

 21. Ni28

  Europa kan ook aan ethiek doodgaan. Het humanisme van Europa wordt doorgaans misbruikt en dit gedrag kunt je alleen stoppen met harde maatregelen. Waarom gebeurt in Europa zoveel wat wij niet wensen? Omdat het makkelijk kan, omdat het mogelijk gemaakt wordt. Pas als dat verandert dan pas stopt de ellende voor Europa.

 22. Ni28

  Een trol kijkt in de spiegel en ziet dezelfde trol met andere naam. Hoe meer spiegels hoe meer trollen. Laat de babbel monoloog voor wat het is. Zo iemand moet vroeg of laat toch opgenomen worden als geestesziek.

 23. Duckday

  Dat zouden er meer moeten doen een juiste beslissing Dit is een miljarden bedrijf Maar ook dit zijn geen vluchtelingen maar gelukszoekers

 24. Paaldanseres

  Drijven in die ngo wateren dan geen flinke ijsbergen?

 25. poldi

  In de meeste landen van de midden Afrikaanse belt is de bevolking gigantisch gegroeid.
  In 1970 Nigeria bevolking 60 miljoen, Ghana 13 miljoen.
  In 2018 bevolking Nigeria 160 miljoen, Ghana 40 miljoen!
  In 40 jaar meer dan verdubbelt , en niet door aanwas van migranten.

  En het aantal is hoogst waarschijnlijk nog hoger!

  En dat is alles mogelijk gemaakt door de miljarden aan ontwikkelingshulp.

 26. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Dit vind ik een goed krachtig besluit.
  Eindelijk is de maat vol.
  Het moest er van komen.
  De midden Afrikaanse belt uit Afrika kan niet miljoenen kinderen produceren en ze ons op de schoot leggen.
  Waar is het beleid geweest afgelopen 50 jaar t.o.z. van familie planning?
  Alles is er te krijgen , condooms, de pil, de prikpil, noem maar op.
  En de vrouwen en mannen weten er allemaal van.
  Laat u nooit vertellen dat de Afrikaanse mens te onnozel is om het niet te weten.
  Zij laten het maar komen, het stamt nog uit de oude tijd dat er zoveel kinderen overleden en kinderen hun ouderdomspensioen was.
  Nu met de inentingen wereldwijd (geschonken) blijven de kinderen in leven.
  En opgevoed worden ze niet als alleen op straat.
  Dom of onintelligent zijn ze zeker niet , ze weten overal alles te vinden straatwijs als ze zijn.

  Maar wij hoeven hen en dit gegeven niet op te vangen.

  Dat moeten de Afrikaanse leiders hun mensen zelf bij brengen, i.p.v. alle geschonken gelden op de zwitserse banken te posten.

  De Afrikaanse landen moeten er zwaar op aangevallen worden, net als de islamitische grote groepen die bij ons aanschuiven dat het geen Sinterklaas landen zijn in de EU!

  Genoeg is genoeg.

  En heel veel mensen zouden terug naar thuisland moeten omdat wij geen opvang zijn voor werkeloze mensen!

 27. denk eens na

  Beter zou zijn laten zinken , geeft een nog beter signaal af aan de beroeps profiteurs

 28. sjun

  Libië heeft een prachtige kustlijn waar deze mensen grond onder de voeten kunnen krijgen. Daar kunnen gezonder cumulerende kosten worden afgezet. Intussen kan worden gewerkt aan fort Europa dat haar eigen ingezetenen verdedigt tegen de plaatsvindende invasie.

 29. Willem Alexander

  Ja, eindelijk… er gloort hoop aand de horizon.
  Rorend eens terug brengen naar het land van afvaart. Zekerweten dat ze dus NIET Europa binnen komen.
  Minderjarigen…. zoals die 32 jarige die aangaf 16 te zijn en daarna een meisje van 11 en 14 verkrachtte?
  zwangere vrouwen… twee vliegen in een klap.

  Bravo italia! Je mag voor in rusland winnen.

  FREE TOMMY ROBINSON

 30. Ries

  Mijn dag kan niet meer stuk. Nadat Artsen zonder Verstand had laten weten dat de 600 mensen op zee kreperen en er ook een aantal zwangeren ( gender onbekend…) zijn, heeft Spanje hulp geboden. De stakkers kunnen terecht in Valencia, zodat ze van daaruit naar het noorden kunnen reizen. Vanavond na de eetpauze even naar de moskee om allah te danken voor zoveel goedheid.

 31. Rosasolis

  Eindelijk komt er een nieuwe beleid in Italie, Griekenland, en Malta. Boten met illegale. ongeregistreerde “vluchtelingen” komen niet meer naar deze landen. Zodat nu Spanje wordt opgezadeld met een boot met 650 illegalen, met o.a. zwangere vrouwen en kinderen. Dit kan niet meer doorgaan, Onze EU MOET veel sterker worden. Onze zuidelijke EU landen hebben met te veel problemen met illegalen mee gemaakt. En nu heeft Spanje te maken met een overvolle boot met 650 illegalen, waaronder zwangere vrouwen! en jonge kinderen! Omdat Italie, Griekenland, en Malta dit boot heeft geweigerd te accepteren. Bravo voor deze top EU landen. Maar omdat ik vindt dat de EU verder moet, moeten wij nu tonen dat naar al die jaren dat wij hulp voor
  echte vluchtelingen hebben gegeven, het nu moet afgelopen zijn zijn met de stromen naar Europa. Goed van Italie, Griekenland, en Malta om al die illegale overvolle 650 boot vluchtelingen niet meer toe te laten! Die vrouwtjes hoefden niet zwanger te worden. En nu helaas, is dit boot aangeland in Spanje, met dit ongewenste cargo van 650 hoofdzakelijk moslims die uit hun eigen moslim land zijn gevlucht. En dan komen ze naar Europa om hun rotzooi hier te proberen op te richten!

 32. Gregory_Cocco

  Na de Aquarius er is nu een Nederlandse schip: SeaWatch3 die heeft weer een lading van Illegale immigranten (‘turlijek nog een keer om naar Italië te brengen).
  En de Italiaanse regering zegt nog een keer: “Categorisch en onbetwistbaar NEE!”
  Italie heeft zijn havens OFFICIEEL GESLTOTEN: “Levens redden is een plicht, transformeer Italië in een enorm vluchtelingenkamp NEE”
  Maar… maar… Gezien dat #SeaWatch3 vaart in internationale wateren, en aangezien het schip Nederlands is, waarom geen leuk gebaar jullie maken en haar naar Nederland verwelkomen?

  De Italiaanse politieke situatie is veranderd. Niet meer aleen een vakantiebestemming, maar een plaats van respect! Hellaas!
  Gregory

 33. Gerlos

  Dit is de enige mogelijkheid om de invasie van asiel/ gelukszoekers tegen te houden. Die schepen van de hulpverleners zijn in principe gewoon veerboten om deze kansarme mensen naar Europa te brengen. Grenzen sluiten is de beste oplossing ook voor die kansloze gelukszoekers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.