Geert Wilders gaat naar Verenigd Koninkrijk vanwege de opsluiting van rechtse activist Tommy Robinson

De leider van de PVV, Geert Wilders, gaat naar het Verenigd Koninkrijk, omdat de rechtse activist Tommy Robinson daar is opgesloten en er een publiciteitsverbod is afgeroepen aangaande deze zaak. Robinson werd opgepakt na het filmen in de publieke ruimte over de zaak tegen Pakistaanse serieverkrachters. Veel media meldden er niet bij dat Robinson bepaalde voorwaarden met betrekking tot een vorige straf heeft overschreden. Alsnog blijft het een rare situatie.

Na massale protesten – inmiddels is een online petitie voor Robinsons vrijlatingal bijna 600.000 getekend – werd dat publicatieverbod onlangs opgeheven, maar de anti-islamactivist zit nog altijd vast. Wilders zegt dat Robinson een ‘vrijheidsstrijder’ is als de voormalige Britse staatsman Winston Churchill was, die als premier tussen 1940 en 1945 nazi-Duitsland weerstond. Volgens de PVV-leider was Churchill eveneens fel gekant tegen de islam, en noemde hij Adolf Hitlers boek Mein Kampf  vanwege het antisemitisme ‘een nieuwe Koran van geloof en oorlog’.

Wilders doet het natuurlijk erg goed met dit soort taal in het Verenigd Koninkrijk en de Britten houden ervan als er een nationale held als Churchill wordt aangehaald in een speech of een betoog. Ook legt de leider van de PVV de vinger op de zere plek, want de Britten hebben al langer moeite met de islam en moslims, vooral omdat Sharia-raden wel zijn toegestaan bij onze buren in het westen. Journalisten die daar kritiek op hebben, of überhaupt kritiek hebben op de islam worden hard aangepakt. In vergelijking met andere landen en culturen valt dit moeilijk te ontkennen.

Zo verwijst de PVV-leider naar islamcritici Robert Spencer en Pamela Geller, die net als Wilders zelf (in 2009) uit het Verenigd Koninkrijk werden geweigerd of weggestuurd. Dat overkwam in maart nog de rechts-conservatieve bloggers Lauren Southern – die eerder spottende flyers over de islam had uitgedeeld in Luton – en Brittany Pettibone, die destijds Tommy Robinson wilde interviewen. Volgens politie en de Britse regering brachten beiden het ‘publieke belang’ in gevaar.

Op social media worden rechtse en conservatieve denkers anders aangepakt en dat is ook juridisch gezien aan de hand bij de Britten. Lauren Southern valt moeilijk een extremist te noemen en zij is vooral een conservatieve bezorgde jonge vrouw. De grenzen van het acceptabele worden verlegd en het wordt tijd dat we daar iets over zeggen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Meester Kong

  Het is te hopen voor Geert dat hij wordt geweigerd bij de grens, dat gun je hem gewoon….
  Hij krijgt als vrijheidsstrijder al zo weinig media aandacht 🙂 🙂 🙂

  1. lugar

   “wordt geweigerd bij de grens”

   Er is maar één groep die geweigerd moet worden bij de grens: De hordes aan onterechte transmigranten.

 2. Peter Loosduinen

  De linkse boevenbende Amnesty kan nu laten zien dat zij voor de rechten van iedereen zijn.
  Dus ook voor de activisten ter rechterzijde.

  1. Mart

   IK BEN BENIEUWD

 3. Robert Leiden

  Dus hij gaat een veroordeelde crimineel verdedigen.
  Een crimineel die willens en wetens de voorwaardelijke straf negeerde en daarom nu moet zitten.
  Dat detail vertelt Geertje er natuurlijk niet bij in zijn interviews.

  1. NoDoubt

   Dezelfde Geert Wilders heeft voor jou al zijn vrijheid opgeofferd doordat er een fatwah is uitgesproken. Het is van de zotte in onze democratie.
   Ik hoop niet voor je dat je een dochter hebt en dat het bij jou in de toekomst zo vergaat, want je krijgt spijt als haren op je hoofd. Want waar je het over hebt is dat verzetstrijders ook de regels overtraden voor de vrijheid van ons land.

   https://www.youtube.com/watch?v=_YQ94jFg_4A

   Als je hierna nog steeds denkt dat hij een crimineel is, is de hoop voor jou verloren dat je in de toekomst nog een vrijheid hebt.

 4. NoDoubt

  Er zijn mensen die zich opofferen voor onze vrijheden om zij wel de Koran hebben gelezen. Nimmer is PVV aangevallen op de inhoud van de Koran. Wel is er een fatwah over hem uitgesproken. Maar de politieke correctheid maakt het niet uit wat iemand zegt maar wie het zegt. Maar ondertussen is de democratie al behoorlijk beperkt en de emancipatie zal niet verder worden doorgevoerd door het gejammer van Islamieten die zich gedragen als rupsje nooitgenoeg. Net zolang totdat de Koran wordt uitgevoerd (lees IS)

  1. Meester Kong

   @NoDoubt
   Ach Geert zal het wel goed bedoelen maar het is een man die niet luistert naar derden.
   Dat maakt hem een Don Quichot van La Mance.

   1. NoDoubt

    Ook naar Pim werd niet geluisterd, triest want de problemen met de Islam hebben zich alleen maar opgestapeld. En integratie gaat niet gebeuren want Erdogan heeft via de Dyanet moskeeën elke dag invloed op deze burgers.

    https://www.youtube.com/watch?v=b2nlIfn8tNA
    sharia law
    Dit kan ook in nederland in het buitenland heb je al vele no go erea´s

 5. Meester Kong

  Haha en met de Brexit is ook het probleem – islam opgelost.
  Geen regels meer van de EU … 🙂 🙂 🙂
  Go Geert go…

 6. Ruud562

  Ja Lars, de grenzen van het acceptabele zijn daar inderdaad veelst te ver overschreden én moeten wij ons beslist daarover uitlaten! Aangezien mensenrechtenraden en -organisaties daar nu totaal zwijgend over zijn, betreft islam hé, is het goed dat, wederom!!!…Geert Wilders, zijn nek uitsteekt waar anderen compleet wegkijken, om deze absurde en ronduit verwerpelijke rechtspraak aan de orde te stellen!!

  1. lugar

   Dan te bedenken dat de islam als begrip en gegeven niet één keer voor komt in het Nederlandse Regeerakkoord. Vreemd als je bedenkt dat juist de islam de grootste bedreiging vormt voor onze vrij- en verworvenheden.

   1. Meester Kong

    @lugar
    De kracht van de rechtspopulisten ligt in de factor overdrijving.
    Heb een bloedhekel (daar gaan we weer) aan aan alle vormen van religie (geloof).

    De islam manifesteert zich nu als gewelddadig maar dat deed het christendom ook door de eeuwen heen.

    Het zijn excessen van een geloof waar het merendeel van de gelovigen niet achter staat.
    Je ziet al een kentering bij de jongere moslim, het zal helaas zijn tijd moeten hebben.

    Vooral de factor overdrijving maakt de mens onterecht bang…

    1. NoDoubt

     https://www.youtube.com/watch?v=c7y2LRcf4kc
     niet overdreven. In tegenstelling tot het christendom kent Islam geen verlichting en zal er ook niet komen omdat er maar één Koran is met een hoofdrol speler en dat is Mohammed: In tegenstelling tot het christendom waar meerdere personen door de tijd worden beschreven. Mohammed heeft aangegeven dat hij noch Allah bekritiseerd mag worden en alles wat er in staat is heilig. Daarnaast is er de Hadith (levenswijze van Mohammed en is het voorbeeld) wat de IS exact navolgt. Het laatste wat in de Koran staat is rechtsgeldig. De laatste hoofdstukken zijn 2 , 8 en 9. Dus je redenering van jonge moslims gaat niet op want dat zijn gematigde moslims. Zie Turkije, de dictatuur is in volle gang.

    2. Floris

     Linksen (gelijkheidsdenkers) zijn niet in staat het fundamentele onderscheid te zien tussen christendom en islam.

     Het toont hun intellectuele armoede.

    3. Top

     Ik dacht niet, dat het mogelijk was, maar in deze bijdrage, verraadt u zichzelf. U bent nog dommer, dan dat ik al had aangenomen. knappe prestatie.

   2. sjun

    Daar lijkt het inderdaad op: https://www.youtube.com/watch?v=5YsdbhIbZoc

    Geert Wilders blijkt evenals Tommy Robinson bereid zelf zijn nek uit te steken om op zijn manier ook anderen tot maatschappelijke bewustwording uit te nodigen.

 7. Ruud562

  @Inderdaad Lugar, net zoals in de jaren dertig vorige eeuw zijn velen nu ook blind, doof en volstrekt dom, de geschiedenis herhaald zich!

 8. Mau777

  Dit artikel blaast bizar koud & warm tegelijk, suggereert eerst dat Robinson hier fout zat door “eerdere voorwaarden te schenden” (net zoals alle Robinson-opponenten ook beweren…..), maar “vergeet” daarbij nogal wat cruciale elementen van dit verhaal te vermelden…..

  Onder andere dat Robinson VOOR zijn arrestatie door een raam gadegeslagen werd door de rechter die de “grooming gang” zaak aan het behandelen was, diezelfde (….) rechter gaf vervolgens dudelijk het bevel Robinson te arresteren – het staat op film’foto (!) : de vrouwelijke politieagent die Robinson arresteerde, stond 5 minuten voordien nog naast rechter Geoffrey Marson, TEVENS dezelfde rechter die Robinson OOK dezelfde dag in een showtrail van onder 5 minuten (…) veroordeelde tot 13 maanden bak en hem meteen liet afvoeren EN tegelijkertijd OOK nog es een totale media ban afkondigde , die inhield dat NIEMAND in de UK over Robinson’s arrestatie en gevangenzetting mocht berichten.

  1 & dezelfde Rechter speelde hier dus voor getuige (…), aanklager (…), rechter EN jury – dit terwijl hij als eerder betrokken partij (….) dat wettelijk gezien helemaal niet MAG doen……!

  Wat we nu zien, is dat bepaalde zogenaamd “kritische” intellectuelen, politic & media in de UK & elders (…) zich niettemin TOCH tegen Robinson als persoon uitspreken en zijn arrestatie proberen “goed praten”, omdat ZIJ op hun eigen manier NET ZO GOED deel uitmaken van het hele corrupte spel (…) – zij zijn de “bliksem-afleider”-oppositie (…), de gesettelde “gelegitimeerde alternatieve elite” die de regelmatige “verontwaardiging” van het geexploiteerde plebs moet helpen kanaliseren (….), zodat het politieke establishment geen enkel moment werkelijk in gevaar zou komen door het mogelijks ontstaan van een ONGECONTROLEERDE oppositie vanuit het Volk……

  Robinson vertegenwoordigd die “ongecontroleerde oppositie” en de “officiele”, door het Establishment gelegitimeerde (…) “oppositie” wil hem daarom OOK liever achter tralies zien……

  En, laten we OOK niet vergeten, dat ondanks die opgelegde media-ban, diverse UK mainstream media TOCH toegestaan (bevolen…?) werd, om IEDEREEN die een probleem had met deze schandalige politiek gemotiveerde schijnvertoning & aanfluiting van GERECHTIGHEID, collectief te brandmerken als “far right” (….) en Robinson af te schilderen als een “racistische” crimineel…… (….)

  Wie de ECHTE feiten in detail wil horen (en zien) moet maar es ZELF op de talrijke (goed onderbouwde) youtube kanalen die Robinson STEUNEN gaan rondneuzen…… De recente FEITEN spreken voor zich, niet dit hypocriet geneuzel van een (opzettelijk ?) onzorgvuldige reporter (…) of de onzinnige “halve feiten” van de “pseudo- oppositie” …. #freetommy

  1. Ernst Quispel

   En deze feiten (Wikipedia) over jouw held zijn ook allemaal gelogen, Mau777.

   Tijdens zijn voorzitterschap van de EDL is Robinson naar eigen zeggen regelmatig bedreigd door tegenstanders. Robinson zelf was ook enige malen betrokken bij vechtpartijen en werd hiervoor gearresteerd. Hij werd in 2011 veroordeeld voor “bedreiging en belediging” bij een gevecht tussen voetbalsupporters van Luton Town en Newport County. Robinson was een van de leiders van de groep Lutonfans. Hij kreeg een taakstraf en een stadionverbod van drie jaar.[12] In april 2011 werd Robinson beschuldigd van het aanvallen van een man tijdens een EDL-demonstratie in Lancashire. Robinson werd opnieuw gearresteerd tijdens een EDL-demonstratie in Londen in de wijk Tower Hamlets in september 2011 voor het overtreden van de voorwaarden voor de borgtocht van de eerder genoemde arrestatie. Robinson begon een hongerstaking en zei dat hij een politiek gevangene was[13] en hij weigerde het eten van wat hij dacht wat halal vlees was.[14] Een aantal EDL-supporters protesteerden voor de gevangenis tijdens zijn hechtenis. Eind september werd hij vrijgelaten maar later weer gearresteerd voor het geven van een kopstoot aan een mede EDL-lid.[15] Hiervoor kreeg hij 12 weken gevangenisstraf.[16] Robinson verklaarde later dat de aanval gebeurde vanwege een confrontatie met een neonazi die zich bij de EDL had aangesloten.[17] In november 2011 organiseerde Robinson een protest op het dak van het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich tegen de regel dat het nationale team van Engeland het herdenkingssymbool in de vorm van een klaproos (Remembrance poppy) niet op het shirt mocht dragen. Hiervoor kreeg hij een boete van £3,000 en zat hij drie dagen in de gevangenis.[18] In oktober 2012 werd Robinson gearresteerd vanwege het proberen de VS binnen te reizen op het paspoort van een vriend. Hiervoor kreeg hij 10 maanden gevangenisstraf. Na zijn vrijlating vertelde Robinson aan de BBC dat hij met afschuw constateerde dat onder de leden van de EDL nu veel racisten en neonazi’s waren.[19]

   1. lugar

    Wikipedia, dat is toch dat platform waar iedereen naar believen kan aan- en afvullen?

   2. sjun

    Ze zijn inderdaad roodverpoitiekt weergegeven. Typisch wikipedia dat onderbouwde commentaren van mensen met een andere mening gewoon censureert. Wie beter zicht wil hebben op de materie leest zich zelf eens in: https://www.nationalreview.com/2018/05/tommy-robinson-grooming-gangs-britain-persecutes-journalist/

   3. Stanly2000

    Ernst, laatste “misdaad” was van 6 jaar geleden. Was er echt niks recenter te vinden, domme jongen?

 9. Ritter

  Geert Wilders vecht o.a. tegen een van de grootste problemen van deze tijd; de islamisering van Noord/West Europa. Dus in Nederland en daarbuiten.

  De islamisering als gevolg van de blijvende illegale migratie ( onder het mom van “vluchteling”) is het grootste probleem omdat de (demografische) gevolgen daarvan onomkeerbaar zijn.

  Deze demografische gevolgen heeft vele nadelen en een daarvan word steeds meer zichtbaar; de politieke islam die zich nu organiseert in politieke partijen die ieder jaar groter zullen worden in meer invloed zullen krijgen in het machtscentrum.

  Zie b.v. wat er gebeurt in Rotterdam en waarvoor al jaren is gewaarschuwd. Dat zal zeker in de toekomst ook in andere grote steden van Noord/West Europa gebeuren met grote gevolgen.
  ———
  Fusie DENK en Nida kan tweede partij Rotterdam opleveren
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/06/fusie-denk-en-nida-kan-tweede-partij-rotterdam-opleveren-620706/

  1. lugar

   @Ritter: Wat denk jij? Als je wegkijkt, zie je dan wat?

 10. DolleDries

  Goede actie van Geert.

 11. DolleDries

  Kinderen van een kleuterschool in Gaza die aan de Palestijnse Islamitische Jihad gelinkt wordt hielden in mei hun jaarlijkse afstudeerceremonie. Daarbij gaven zij een voorstelling waarin de kleuters, met speelgoedgeweren en in militaire uniformen, een schijnexecutie en een schijngijzelneming van een Israëlische soldaat en een ultraorthodoxe jood uitvoerden.

   1. Robert Leiden

    Zal allemaal best Dries.
    Maar de kern van dit artikel is dat een veroordeelde in zijn proeftijd naast het juridische potje heeft gepiest.
    Waar GW om politieke (lees: peilingverhogende) redenen een slaatje uit probeert te slaan. Meer dan dat is het niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.