Genaaid door Turkije: twee terugkerende Syriëgangers waarschijnlijk vrijuit in Nederland!

Je houdt het aan de ene kant niet voor mogelijk maar anderzijds weet je dat het Nederland is dus zat het er wel dik in: terugkerende Syriëstrijders lopen straks waarschijnlijk gewoon weer vrij rond. Aldus De Telegraaf.

‘Hoe dan?’ Vraag je je af, nou, de beide heren (Reda Nidalha en Oussama A.) hebben in Turkije al een tijdje vastgezeten. Zij zijn dus al bestraft voor hun lidmaatschap bij IS en hun horrorpraktijken in die regio. Dit betekent dat de Nederlandse staat ze niet nogmaals voor eenzelfde vergrijp kan veroordelen. Echt schandalig!

Technisch gezien zijn er wel mogelijkheden tot vervolging. Er zouden dan daadwerkelijke misdaden moeten worden aangetoond (naast lid zijn van IS dus) óf men gooit het over een andere boeg waar wordt gepleit voor het feit dat zij niet hun volledige straf hebben uitgezeten en de rest in Nederland moeten uitzitten. Beide gevallen zijn ontzettend lastig en dus lijkt het er op dat de beide boys straks mooi verder kunnen radicaliseren op Nederlandse bodem. Gelukkig staat de vader van Nidalha honderd procent voor hem in en weet ons gerust te stellen door te zeggen dat de Syriëganger niet van plan is om hier een aanslag te plegen.

Enfin, Turkije is de boosdoener in dit geheel. Zij zouden de beide knaapjes namelijk uitleveren aan Nederland maar bedachten zich en procedeerden zelf. Het gevolg is dus nu dat Nederland het nakijken heeft!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Frits Jansen

  Oooh wat errug! Wie iets heel ergs heeft gedaan verspeelt eigenlijk zijn recht op een eerlijk proces.

  Maar in ernst. Het argument is vooral dat die knullen straks vrij in Nederland rondlopen. Maar dat snijdt geen hout want levenslang zullen ze toch niet krijgen. En ze zullen het ook wel uit hun hoofd laten te proberen in Nederland een Islamitische Staat te stichten. Want die is het product van de totale ontwrichting van Irak door de Amerikanen (waarbij ik nog in het midden wil laten of die terecht was – dat is een ander onderwerp).

  Al zal juist DDS wel zeggen dat ook Nederland volkomen ontwricht is. Een verschrikkelijk land dat door politici wordt geregeerd in plaats van door het volk.

  1. Rechtsaf

   @Frits maar proclameer jij hier nu echt dat je het niet erg vindt om meer islamisme.

  2. Troelstra

   Oemznd die een vijandig leger dient (En bij monde van de premier zijn wij met IS in OORLOG.) verliest zijn Nederlands paspoort en komt Nederland niet meer in. Dus gewoon de wet toepassen.

  3. Stanly2000

   Fritsje, meester in de rechten!
   “”Maar dat snijdt geen hout want levenslang zullen ze toch niet krijgen.” Laat ze dan maar vrij rond lopen?

 2. Ritter

  ISIS is in oorlog met o.a. Nederland.

  Waarom laten wij terroristen toe van een organisatie die vijandig staat tot Nederland?

  Je haalt mensen het land binnen die onze waarden/normen/levenswijze haten en willen vervangen door een islamitische levenswijze zoals die in het kalifaat van ISIS.

  Dat is vragen om moeilijkheden. Hun haat voor ons zal er vroeg of laat uitkomen in een of andere vorm.

 3. denk eens na

  hoe moeilijk is het gewoon afschieten dat tuig

 4. DolleDries

  En reken er maar op dat ze de Turken hier dankbaar zijn.

  1. Rechtsaf

   @DD in ruil voor alle stemmen?

 5. Troelstra

  Hadden we hun paspoorten ingevorderd, dan had Turkije ze niet naar Nederland kunnen sturen. Voorlopig een en al Wilkommenskultur voor Jihadi’s, crimigranten en rapefugees.

 6. Nasrani

  Dit onkruid verdiend geen leven. Vandaar dat de doodstraf in mijn ogen voor deze gevallen de juiste straf is. Om met de Bijbel te spreken: een overheid draagt het zwaard niet tevergeefs.

  1. Meester Kong

   @Nasrani
   Je bent het levende bewijs van het kwade..
   Als moslim geboren had je het zwaard opgenomen en je aangesloten bij IS.

  2. Guus Geluk

   U heeft het artikel niet gelezen – Willemsen kennelijk ook niet.

   Reda en Oussama wisten hij het kalifaat te ontvluchten en sloten hij zich aan bij het Vrije Syrische Leger (VSL). In oktober 2016 dook Reda opeens op in een Britse televisiereportage. Hij verklaarde tegen de BBC dat IS ’mensen afmaakt alsof het niets is’ en dat ze hem behandelden ’als menselijk vlees’.
   Eind 2016 klom Reda over de muur van het VSL-kamp en vluchtte naar de Turkse grens, samen met Ousama en drie lotgenoten. Toen de grenswachten het gezelschap door de ochtendmist zagen naderen, losten ze waarschuwingsschoten. Het vijftal werd in de boeien geslagen.
   Dat leek goed nieuws voor de ouders van Reda en Ousama. Turkije zou hun verloren zonen nu wel snel uitleveren aan Nederland. Dan zouden ze in hun vaderland worden berecht. Maar de Turken begonnen zelf een rechtszaak. Nederland had het nakijken. En zit nu opgescheept met een ingewikkeld probleem.

 7. Duckday

  Pak nu eens het NEDERLANDS SCHAP af inleveren die hap Maar ja dit kabinet en de meeste die in de politiek zitten kijken de andere kant op

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.