Hoe bedoel je corrupt? OM-topman hield functioneringsgesprek met de ex-man van zijn minnares

“De ultieme vernedering voor de bedrogen man.”

NRC Handelsblad komt vandaag met een nogal smeuïge scoop: hoofdofficier van Justitie Marc van Nimwegen had als procureur-generaal bij het OM een functioneringsgesprek met de ex van zijn eerdere minnares. De officier van Justitie wiens functioneren werd besproken was getrouwd geweest met Heleen Rutgers. Die werd onlangs benoemd als hoofdofficier in Oost-Brabant… en had in het verleden een affaire met Van Nimwegen.

En dat is niet alles:

Het huwelijk van Rutgers en de officier van justitie klapte volgens NRC in 2005 omdat de vrouw een affaire kreeg met Van Nimwegen. Van Nimwegen had dus later een functioneringsgesprek met de ex-man van de vrouw met wie hij in het verleden een affaire had. ‘Voor de bedrogen echtgenoot was het functioneringsgesprek de ultieme vernedering’, meldt NRC.

Oh ja, en later had Van Nimwegen een affaire met Marianne Bloos, die in 2011 onder zijn verantwoordelijkheid benoemd werd tot hoofdofficier van Justitie van het Functioneel Parket. We zullen maar niet zeggen dat het OM verbazingwekkend veel op één grote incestbende lijkt. Voor je het weet krijg je een rechtszaak aan je broek.

Misschien is het wél een idee dat minister Grapperhaus in actie komt om deze overduidelijke integriteitsschendingen aan te pakken?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ernst Quispel

  Er is pas sprake van corruptie als betrokkene zich persoonlijk verrijkt.

  Daar is hier geen sprake van.

  1. toetssteen

   Ow, dus elkaar in juridisch opzicht dekken, is niet corrupt?

   1. Ernst Quispel

    Ook als je de definitie van corruptie ruimer trekt, iemand in een machtspositie daarvan misbruik te laten maken teneinde zichzelf of anderen ongeoorloofde gunsten te verlenen, in het laatste geval vaak in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst, is dat hier niet aan de orde, althans dat is niet gebleken.

 2. Floris

  Deze Van Nimwegen had moeten beseffen dat hij niet de juiste persoon was om dit functioneringsgesprek aan te gaan.

  Hij heeft er kennelijk ook geen moeite mee om seksuele relaties met vrouwelijke collega’s aan te gaan. En eventueel z’n invloed aan te wenden om ze te promoveren.

  De zoveelste blamage voor het OM.

  1. Ernst Quispel

   Het is niet gebleken dat hij zijn invloed aanwendde om iemand te promoveren maar voor het overige ben ik het met Floris eens. Dit is een blamage voor het OM.

 3. Pescador

  Een geweldige klerebende en die moeten beslissen wie er vervolgd moet gaan worden? Wat een lachertje

 4. HEM

  In Roermond gaan ze gelukkig niet zo opzichtig vreemd. Daar ontmoeten rechters, officieren en advocaten elkaar in de parenclub.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.