Hoe bedoel je corrupt? OM-topman hield functioneringsgesprek met de ex-man van zijn minnares

Geen categoriejun 02 2018, 19:00
"De ultieme vernedering voor de bedrogen man."
NRC Handelsblad komt vandaag met een nogal smeuïge scoop: hoofdofficier van Justitie Marc van Nimwegen had als procureur-generaal bij het OM een functioneringsgesprek met de ex van zijn eerdere minnares. De officier van Justitie wiens functioneren werd besproken was getrouwd geweest met Heleen Rutgers. Die werd onlangs benoemd als hoofdofficier in Oost-Brabant... en had in het verleden een affaire met Van Nimwegen.

Het huwelijk van Rutgers en de officier van justitie klapte volgens NRC in 2005 omdat de vrouw een affaire kreeg met Van Nimwegen. Van Nimwegen had dus later een functioneringsgesprek met de ex-man van de vrouw met wie hij in het verleden een affaire had. 'Voor de bedrogen echtgenoot was het functioneringsgesprek de ultieme vernedering', meldt NRC.

Oh ja, en later had Van Nimwegen een affaire met Marianne Bloos, die in 2011 onder zijn verantwoordelijkheid benoemd werd tot hoofdofficier van Justitie van het Functioneel Parket. We zullen maar niet zeggen dat het OM verbazingwekkend veel op één grote incestbende lijkt. Voor je het weet krijg je een rechtszaak aan je broek.
Misschien is het wél een idee dat minister Grapperhaus in actie komt om deze overduidelijke integriteitsschendingen aan te pakken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten