Internetcriminelen gebruiken MijnOverheid om zich te verrijken

Opletten geblazen.

Let lop, let op, let op:

De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor bedrieglijk echt lijkende e-mails van MijnOverheid, waarmee wordt gepoogd de DigiD van ontvangers te ontfutselen…

De mail maakt melding van een gereedstaand bericht „van de Belastingdienst in uw Berichtenbox op MijnOverheid.” Door het vermelden van de voor- en achternaam van de ontvanger in de aanhef lijkt het e-mailbericht betrouwbaar, ook al omdat verwezen wordt naar een website die begint met MijnOverheid. Het webadres is daarnaast voorzien van een vertrouwenwekkend groen slotje met de vermelding ’Beveiligd’.

De enige juiste manier om hiermee om te gaan is om niet meer te reageren op emails. Het is dieptriest, maar als een email een log in of betaling vereist moet je de inhoud gewoon negeren. In plaats van op de link te drukken moet je naar de website gaan waar de email zogenaamd vandaan komt, in dit geval MijnOverheid. Als je op links in emails klikt ben je over het algemeen het haasje. Triest, maar waar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ritter

  Off Topic.
  —-
  Hoe kinderen voor de “vluchtelingen”propaganda gebruikt worden

  Een foto van een klein, huilend meisje uit Midden-Amerika heeft wereldwijd ophef veroorzaakt en het debat omtrent de familiescheidingen aan de Amerikaanse grens met Mexico de publieke verontrusting enorm aangewakkerd. Nu wordt echter duidelijk dat het kind niet van zijn moeder werd gescheiden. Dat werd inmiddels van verschillende kanten bevestigd, waaronder door de vader van het meisje en een Amerikaanse douanebeambte.

  Denis Varela, de nog steeds in Honduras wonende vader van het meisje, zei in een telefonisch interview met een tv-zender van het land dat moeder en dochter bij elkaar zou den zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Honduras zou hem hebben meegedeeld dat ze zich samen in een gevangenis in Texas zouden bevinden. De moeder zou een asielaanvraag hebben ingediend…

  De “hartverscheurende” foto kwam zelfs op de voorpagina van het Amerikaanse tijdschrift “Time Magazine” terecht en toont aan dat de zogenaamde “goedmenschen” behoren tot de gevaarlijkste, want gewetenloze, mensen behoren die er op dit moment op onze planeet rondwandelen.
  ———————
  Time verontschuldigt zich voor het cove rverhaal over een migrantenmeisje waarvan ze zeiden dat ze door haar Amerikaanse Border Patrol-agenten ‘gillend’ was gescheiden van haar moeder, nadat bleek dat het paar NOOIT gescheiden was

  Time apologizes for cover story about migrant girl who they said was taken ‘screaming’ from her mother by US Border Patrol agents, after it emerged the pair were NEVER separated
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5877169/Time-issues-correction-cover-story-migrant-girl.html

  1. DolleDries

   Wanneer komt de verontschuldiging van de Nederlandse media

   1. Ritter

    DolleDries

    Die zal er niet komen.

    Want dat betekend dat de NOS en andere Nederlandse media zoals RTL, NU.nl, BNR moeten toegeven dat ze “nep nieuws” hebben verspreid.

    1. Ernst Quispel

     Hetzelfde fenomeen zagen we opduiken bij de foto van het verdronken vluchtelingenkind. Door stennis te maken over herkomst en context van de foto werd de aandacht afgeleid van het feit dat dit kind en vele andere vluchtelingenkinderen verdrinken.

     Een smerige tactiek.

     1. Ritter

      Ernst Quispel

      Het was geen “vluchtelingen” kind dat op het strand lag.

      Het werkelijke verhaal over dat kind kwam pas later toen de zus van de vader zich uitsprak.

      Het bleek dat het kind met zijn vader al 5 jaar veilig in Turkijke woonde (hij was daar kapper) en dat dat vader in de asiel procedure wilde omdat hij een renovatie van zijn gebit wilde en dat gratis was in de asielprocedure.

      Dus stapte hij in het bootje met het kind en anderen waarbij later het kind verdronk.

  2. Ernst Quispel

   Door de aandacht op dit detail te vestigen hoopt Ritter te voorkomen dat de duizenden opgesloten kinderen in beeld komen.

   1. HW

    Door Time is de aandacht voor de gescheiden kinderen naar deze foto gebracht, terwijl het fakenews is.
    Jij doet precies hetzelfde, maar desalniettemin blijft het fakenews Kwispeltje. Je kan draaien wat je wilt maar de waarheid blijft de waarheid.

   2. Ritter

    Ernst Quispel

    Het is geen “detail” maar nep nieuws verspreiden. De media hebben hele verhalen ( wat nu blijkt) verzonnen rond dit kind. Dat is nu dus uitgekomen.

    En over die andere kinderen; dat gebeurde ook onder Obama. Maar toen bleven de media stil

    Overigens worden die kinderen opgevangen in die “kooien” om vandaar naar opvanghuizen te gaan waar ze goed worden verzorgd.

    Ook moet u niet vergeten dat veel kinderen onbegeleid bij de grens komen of met mensen handelaren die zich voordoen als hun ouders.

    In het onderstaande artikel uit 2014 ziet precies dezelfde beelden van die kinderen als vandaag. Het is al jaren beleid. Dus ook onder Obama.
    ———–
    Onderstaand artikel laten die foto’s zien uit 2014 in Brownsville, Texas, and Nogales, Arizona. Toen Obama President was.

    Here Are Horrifying Photos Of Obama’s Illegal Alien Facilities The Media Refuses To Show You
    http://dailycaller.com/2018/06/19/photos-obama-immigration-detention-facilities/

    1. DolleDries

     Waarom moet jij steeds met onderbouwde argumenten komen terwijl Ernst hier steeds enorme onzin uitkraamt.

    2. JanKlaasen

     Dan is Trump ook een lul dat hij daar is ingetrapt met zijn decreet. 🙂

 2. sonar

  Van een betrouwbare bron hebik vernomen dat Kwippemans en zijn holmaatjes ook te maken hebben met die valse mails ,bewijs is er niet maar het zou best kunnen ,dus negeer die lui.

 3. Frits Jansen

  Het loopt wel de spuigaten uit als niet één reactie “on topic” is.
  Want het ging om internet-criminaliteit. Of worden af en toe commentaren bij het verkeerde artikel gezet om discussies te ontlokken?
  “Diep triest”? Je moet gewoon leren om echte en onechte mails uit elkaar te houden.
  Ik krijg enorme hoeveelheden “phishing mails”, die meestal cadeaubonnen beloven. Meestal beloven ze je € 500. Hoe simpel kan het zijn om in te spelen op de hebzucht van mensen.
  Net echt leek een mail van het CJIB dat ik nog een boete had uitstaan. Ik wist dat ik het niet geweest zou kunnen zijn, maar dacht wel aan neven van mij die bijna dezelfde voorletters en dezelfde achternaam hebben (en mijn echte achternaam is zeldzamer dan die van mijn speudoniem).
  Maar toen zich ik dat ik de boete moest overmaken naar een IBAN in Litouwen!

  Het zou fijn zijn als de politie eens achter die oplichters aan ging. Maar nee, populisten houden vol dat Nederland ongelooflijk onveilig is geworden. Nee, niet op internet, maar op straat. Dus moet de politie de straat op. Die zich te pletter verveelt want daar is veel minder criminaliteit dan de politie wil. En dus gaat zeiken over achterlichten. En ik was zelfs de klos toen ik niet helemaal volgens de regels overstak, als voetganger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.