Jean-Claude Juncker op de vingers getikt vanwege ‘discriminatoire uitspraak’ richting Italianen door eurosceptische regering

Dit is wel echt de omgekeerde wereld. Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, is op de vingers getikt vanwege uitspraken die neigen naar ‘discriminatie’ richting de Italianen. Italië krijgt voor het eerst een eurosceptische regering en daar kan de opper-eurocraat niet zo goed mee omgaan. De voorzitter van het Europees Parlement, de Italiaan Tajani, eiste van Juncker een rectificatie aangaande zijn uitspraken.

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, is onder vuur komen te liggen door zijn uitspraken over Italië. Gisteren zei hij tijdens een vraag- en antwoordsessie dat Italianen harder moeten werken en corruptie moeten bestrijden. Ook vindt hij dat de situatiein het arme zuiden van het land verbeterd moet worden.

De Europese ‘regering’ heeft in de afgelopen jaren wel vaker ‘populistische’ partijen op de vingers getikt en landen die niet meegaan in het politiek-correcte discours van de Europese Unie. Niet zo lang geleden heeft een collega van Juncker, Günther Oettinger, ook al een scherpe uitspraak geuit waardoor hij zich moest inbinden. Die berisping kreeg hij van Juncker, nota bene.

Drie dagen geleden kwam de Duitse eurocommissaris Günther Oettinger van Begroting en Personeelszaken ook in opspraak. Hij suggereerde dat Italiaanse kiezers door de financiële markten afgestraft zouden worden, omdat ze op eurosceptische politieke partijen hebben gestemd.

Inhoudelijk heeft Juncker natuurlijk gelijk, want Italië moet meer werk maken van zijn economie, zeker nu ze honderden miljarden extra willen uitgeven de komende jaren. Dat geld moet verdiend worden en het zuiden van Italië staat internationaal niet echt bekend om haar rijkdom. Sterker nog, dat is een van de grootste redenen voor stemmers uit het noorden van Italië om op de coalitiepartij Lega Nord te stemmen.

Ik wil dan ook niet meegaan in het ‘de mond snoeren’ van Juncker, want zo erg was die uitspraak ook weer niet. Hij heeft alleen een gevoelige snaar geraakt. Op politiek vlak mag ik Juncker niet, maar hij heeft de vrijheid om dit soort dingen te zeggen en dan met het geheven vingertje wijzen naar zulke uitspraken is niet nodig. Sterker nog, als we dit toelaten dan gaan we steeds verder het pad op om het politieke discours te vernauwen. Dat is niet de bedoeling.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Guus Geluk

  Juncker de Druncker is een raar mannetje, maar dit maal had hij gelijk.

  1. Roughwood

   Dat had hij ook. Maar wel frappant om te zien dat EU bobo’s een beetje vals worden wanneer in de EU zaken spelen die afwijken van hun eigen gedachtegoed…

   1. Guus Geluk

    In mijn ogen is het wel logisch dat Brussel huivert bij de gedachte dat het Zuiden fors met geld gaat smijten. En Den Haag ook. 🙁

    1. Pescador

     Guus dankzij dronkendropje Juncker hebben veel Europeesche landen enorm lopen bezuinigen en hebben ze zichzelf naar de rand van de afgrond geholpen, kijk maar naar Nederland de landmacht is kapot bezuinigd de luchtmacht ook de mariene zit zwaar in de financieel problemen van de zorg is niet veel meer over de ouderenzorg al helemaal niet en voor de pensioenen wordt gevreesd enz. enz. enz. het wordt tijd dat de landen in europa wakker worden. de bedoeling van een Europa was dat de handel beter zou gaan en niet zo veel zou kosten , daarna kwamen de waan ideeën van we moeten groter en sterker worden want Rusland wil ons vernietigen en zo werd er steeds meer macht en geld verzameld die de kracht uit onze landen haalden, en als dit nog een poosje zo door gaat is het straks helemaal gebeurd met Nederland

     1. Ernst Quispel

      Je lult als een kip zonder kop, Pescador. De ouderenzorg in Nederland staat op het hoogste niveau in Europa. Ons pensioenstelsel is het beste van de wereld.
      We behoren de meest rijke, veilige en vredige landen van de wereld.

      Onder welke tegel leef jij? Of zit, net als veel reaguurders hier, ver weg in het buitenland?

     2. Roughwood

      @Quisling; degene die hier lult als een kip zonder kop bent u! En ik weet verdomd goed waar ik het over heb met vrienden, kennissen en partners van collega’s bij de politie, in het onderwijs, het leger en de zorg. Er is al jaren een schokkende afbraak gaande. Grote tekorten aan personeel, materieel en basisbehoeften, het debacle nationale politie, afdelingen in ziekenhuizen sluiten of gaan samen met ontslagen tot gevolg, totaal overbodige administratieve rompslomp waar nu gelukkig iets aan wordt gedaan en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat desondanks onze standaarden en het niveau nog steeds hoog liggen komt volledig op het conto van duizenden vakmensen die vooralsnog de gaten dichtlopen. Met alle persoonlijke gevolgen van dien overigens. Maar om zoals u een beeld te schetsen dat het allemaal wel losloopt, lekker Haags bagatelliseren, het slaat werkelijk helemaal nergens op! Maar wat onze pensioenen betreft heeft u een punt…

      https://www.daskapital.nl/4933112/help_onze_pensioenen_gaan_niet/

     3. lugar

      @Ernst: Link?

  2. ayreonaut

   Sorry Guus, hij heeft niets te vertellen over binnenlandse aangelegenheden.

   1. Guus Geluk

    Ayreonaut,

    Dat is mij bekend.

 2. Stanly2000

  Hoe vaker dergelijke uitspraken over lidstaten hoe beter Des te eerder valt de hele zaak in duigen.

 3. J.C.

  Gisteren zei Juncker: dat Italianen harder moeten werken en corruptie moeten bestrijden.

  Even terugplaatsend naar de Nederlandse situatie, komen toch de navolgende vragen naar boven borrelen (niet in de zin van drankzucht):

  – behoren Italianen tot een bepaald ras?
  – is hier sprake van discriminatie, racisme of groepsbelediging?

  Wellicht kunnen de linksliberale politici, hun onderknuppels en of hun andere adepten in Nederland deze vragen beantwoorden. Of is het misschien weer een contextdingetje?

  1. Guus Geluk

   Druncker is geen linksliberaal, maar een christendemocraat. De EU is in handen van christen- en sociaaldemocraten.

 4. NoDoubt

  Dat heb je met je expansiedrift. Ze hadden eerst beter kunnen wachten met inlijven tot het land stabiel was, maar nee inlijven want er was een belaing om de macht bij de EU te leggen. Dictator Druncker slaat als een klein kind om zich heen. het zijn de laatste stuiptrekkingen maar juist dit soort mensen doen dan rare dingen. Voorbeelden in de geschiedenis te over.

 5. Pescador

  tja Italië begint een beetje aan de macht van die dronkenlap Juncker te knabbelen , daar kan die zuiplap niet echt tegen. die euro groep probeert met man en macht de feiten onder de tafel te houden maar dronken dropje komt gegarandeerd langzaam maar zeker boven drijven, de macht en de drank stijgen hem wat naar het hoofd hij denkt dat hij al de president van Europa is dat dronken homootje

 6. Ernst Quispel

  Wat is er in hemelsnaam discriminatoir aan de uitspraken van Juncker?

  1. sonar

   Omdat hij gestoord en een dictatoriale rotkop heeft,en alleen maar kan schofferen als hem dat uitkomt met zijn dronkemans praat,alhoewel jij doet ook niet anders Kwippelmans.

 7. Tinneke

  @ onze schizofreen……We behoren de meest rijke, veilige en vredige landen van de wereld, wat klopt er niet???

  1. swetsnek

   hahahaha niks klopt als het van die domme jongen komt Tinneke hij blijft om te lachen hahahaha

  2. sjun

   De omstandigheden zijn door de grote toestroom die al gaande is en nog te weinig wordt afgeremd om omvolking en het failliet van de zorgzame samenleving tegen te gaan behoorlijk veranderd. Nog niet in de kleine dorpjes en de provincie maar al zeker in verschillende stadsbuurtjes in de grote steden. Naarstig trachten dit onder de pet te houden door adressering van misdaden te bemoeilijken helpt daar weinig aan. Intussen vindt er al segregatie binnen de steden en een trek naar voorsteden en de provincie plaats door vooruitziende mensen met mogelijkheden die hun kroost een onbezorgde jeugd en onderwijskansen gunnen.

   Gelukkig vindt vanuit Oost en Zuid-Europa steeds meer bewustwording van omvolking, ontworteling en deculturalisatie geïnitieerd door Brussel plaats. Daardoor kan dit tij met veranderende politici en veranderend politiek beleid nog beschaafd gekeerd worden.

 8. Gerlos

  Waarschijnlijk weer te diep in het glaasje gekeken.

 9. cor wit

  De alcoholist

 10. Luwadder R1

  HOPPA PATS BOEM TSJAKKA!!!!!! na Hongarije, Bulgarije, Oostenrijk, Tsjechie, Roemenie heeft Italie zich ook aangesloten bij de tegenpartij. En NATUURLIJK!!!!! kan Jean- Claude ‘Alcoholica’ Juncker het niet laten om er een zielige opmerking over te maken. Let wel geachte heer Juncker, verkiezingen is een binnenlandse aangelegenheid en dan kunt u hoog of laag springen, de uitslag dient u maar te respecteren en ja die loopt niet parallel met de totaal misplaatste politiek correcte houding van de alcoholistenclub. Feit is dat veel landen die houding meer dan zat zijn, vraag is wanneer Nederland nou eens wakker wordt, of ze uberhaupt ooit nog eens wakker worden, dit terzijde. Feit is Italie wil de eigen identiteit en soevereiniteit behouden en wil gericht investeren en niet bezuinigen, waar Juncker altijd voor pleitte. Of het ook resultaten zal opleveren ?? de tijd zal het leren. Huiskamervraag WAT!!!! doet Spanje ??? houd die zich aan de totaal misplaatste politiek correcte houding van de alcoholistenclub ??? OF!!!! sluit Spanje zich ook aan bij de tegenpartij??? We’ll see!!!!!

 11. Frits Jansen

  discriminatie is het maken van onderscheid op onjuiste gronden.
  Italianen krijgen en terecht aanmerkingen.

  1. Luwadder R1

   Precies, de alcoholistenclub is ook niet vies van discriminatie.Midden jaren ’90 hebben ze het volkomen belachelijke fase rijbewijs ingevoerd. Omdat werd beweert dat jonge motorrijders tussen 18 en 24 jaar verongelukken door het hoge vermogen. DIT!!!! is tot op heden NOOIT!!!! aangetoond. Eerst was het na 2 examens mag je onbeperkt vermogen rijden met 20 jaar en nu moet je 3 examens afleggen om met onbeperkt vermogen te mogen rijden met een leeftijd van maar liefst 24 jaar. Haal je tegenwoordig met 18 jaar je ‘motor’rijbewijs dan mag je rijden op een motor met een maximum vermogen van slechts 11Kw (15 PK) Terwijl de 17 jarige automobilist na het halen van het rijbewijs al gelijk met onbeperkt vermogen mag rijden pure discriminatie dus. En of het veilig is om 6 jaar met een opgevoerd brommertje door het snelle verkeer te mogen rijden, ik moet er niet aan denken. Dit volkomen belachelijke voorstel werd blind aangenomen door de toenmalige regering. Aangezien Tineke Netelenbos niet de steun kreeg om de Suzuki Hayabusa te verbieden in Nederland was dit voor haar natuurlijk een zeer aangename verassing, dit terzijde. Dus ook de regering maakt zich schuldig aan discriminatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.