Militaire missie in Mali één grote improvisatieshow

aw0r7596
Foto: Toenmalig minister Hennis op bezoek in Mali

De Algemene Rekenkamer komt met schrikbarende conclusies over de inzet van militair materieel en de effectiviteit van hun trainingen en missies. Het is er één grote zooi! Aldus het AD.

Missies die jaarlijks moesten worden verlengd waardoor plannen niet met zekerheid konden worden uitgevoerd, gebrekkig materieel en tekorten op van alles en nog wat! Dit krijg je met slappe politici in de Tweede Kamer die jarenlang op Defensie hebben bezuinigd maar wel heel stoer ‘hun steentje’ bij willen dragen als ergens weer eens de pleuris uitbreekt.

De simpelste dingen gaan verkeerd (buiten de schuld van de militairen zelf om), van terreinwagens waar de militairen geen rijbewijs voor hebben tot een tekort aan nachtkijkers en antennes voor communicatie. Dit heeft ertoe geleid dat 78 procent van de militairen géén vertrouwen meer heeft in het materieel waarmee zij geacht worden te werken. Typetjes als Jeanine Hennis (VVD), Ank Bijleveld (CDA) en in mindere mate Klaas Dijkhoff (VVD) deden er veel te weinig aan om Defensie überhaupt op een niveau te krijgen waar het ook daadwerkelijk kan doen wat er van verwacht wordt.

Het ernstige aan de hele situatie is dat deze bezuinigingen letterlijk over lijken is gegaan en er vervolgens gewoon een nieuw poppetje mag doen alsof ze (want dat is lekker progressief) weer wat van Defensie weet te maken. Wees dan gewoon eerlijk en schrap die missies als je weet dat heel Defensie aan alle kanten rammelt maar stuur geen jochies, zoons, partners en vaders met onvoldoende training naar onduidelijke missies met onbehoorlijk materiaal.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Nederland doet met dit soort missies puur voor de bühne.Kijk ons, wij helpen overal. Dat het ineffectief is en mensenlevens kost door waanzinnige bezuinigingen aan materieel maakt de politiek niets uit.

 2.   

  En dat allemaal omdat Bertje Koenders dit wel een leuke missie vond!

 3.   

  Bedankt Bert Koenders voor je doordrammerij om toch maar een pang-pang missie naar Mali te sturen.

 4.   

  Dat militairen, dus Nederlandse militairen, in Malie actief zijn is om de Franse belangen daar te beschermen.

 5.   

  Mensen, die de waarde van geld niet verstaan
  geven geld uit, als water.
  Ik mis mijnheer Bert Koenders,
  de grote boezemvriend.
  Petra Hermans

  1.   

   Hoe krijg je het voor elkaar
   Petra Hermans

 6.   

  Ja Ni28,
  Nederland doet dit inderdaad voor de buhne, zodat de verantwoordelijke politicy internationaal een aanzien krijgen, wat weer goed is voor het verkrijgen van de baan na de politiek.
  Ze vergeten echter één ding en wel dat ze bloed aan de handen hebben door hun falend mismanagement c.q. beleid!

 7.   

  Wij hebben daar niks te zoeken een beetje soldaatje spelen in malie, welke gek heb dat bedacht.

  1.   

   Brussel?

   1.   

    Als je ze ergens ver weg neer zet,kun je ze mooi niet gebruiken als er troebels zijn in eigen landje… Rutten strategie.

 8.   

  “Improvisatieshow”? Dat lijkt wel een compliment.
  Het gevaar van zulke missies is dat die zich meestal tegen moslims keren, die ons dat kwalijk nemen. De fanatiekelingen onder hen zien dit als westers terrorisme dat zij beantwoorden met oosters terrorisme. Terecht of niet, die vergroten ook in Nederland het gevaar van terroristische aanslagen. Waar zulke missies vaak mede verdedigd worden als middel om Nederland veiliger te maken doen ze in feite het omgekeerde.

  1.   

   Praten als Ernst, kwaken als Ernst, brallen als Ernst en zuigen als Ernst?

   Het is Ernst.

   1.   

    Is dat diezelfde Ernst die altijd zo loopt te snoeven over de wel zo “ervaren bestuurders” die er volgens die hersenloze in NEDERland actief zijn?

 9.   

  Tja ministers toen en nu zonder ballen…dan krijg je dit slappe gelul!

 10.   

  Kan de vraag nog gesteld worden wat we daar in hemelsnaam hebben te zoeken?

 11.   

  Stop de war games en besteed het geld aan nuttiger zaken.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!