Nieuwe onthulling over aanrandend bestuurslid Quintus Leiden: vereniging stopte alles 8 maanden in de doofpot

Vanochtend brak het nieuws dat een bestuurslid van de Leidse studentenvereniging Quintus meerdere meisjes heeft aangerand, en dat meerdere dispuutsbesturen inmiddels in opstand zijn gekomen tegen de jongen. De Dagelijkse Standaard heeft met leden van Quintus gesproken en beschikt nu over meer details over het voorval. Het blijkt dat het gedrag van de jongen al maanden bekend was bij het bestuur, en zij dit stelselmatig in de doofpot hebben gestopt.

Opnieuw is de Leidse studentenvereniging Quintus in het nieuws. Ditmaal niet vanwege het brengen van de Hitlergroet of het overschildren van gaybrapaden, maar vanwege zogeheten #metoo-taferelen. Een penningsmeester uit het bestuur van de studentenclub heeft namelijk dit jaar maar liefst drie vrouwen aangerand.

Op GeenStijl werd vanochtend al een brief gepubliceerd die gestuurd was door de voorzitters van maar liefst vijf disputen. Allen zijn verbolgen over het feit dat de jongen een meisje ongewenst heeft betast aan borsten en billen, waarna zij alleen maar kon vluchten via de achteruitgang van het gebouw.

Gisteravond vond er een Algemene Ledenvergadering plaats over het voorval. Daar heeft het bestuur van Quintus nog maar eens benadrukt dat ‘iedereen z’n mond moest houden’ over penningmeester Ysbrand en zijn uitspattingen. Dat laatste is duidelijk niet gelukt, want leden die zich niet de mond laten snoeren zijn met details naar GeenStijl en De Dagelijkse Standaard gestapt. Bronnen beweren tegen De Dagelijkse Standaard dat het gedrag van Ysbrand zich niet alleen al maanden afspeelde, maar ook al maanden bekend was bij het bestuur. In ieder geval zouden zijn collega-bestuursleden al acht maanden op de hoogte zijn van het feit dat hun penningsmeester zich regelmatig ongevraagd aan meisjes vergreep.

Pas nu wordt overgegaan tot actie: Ysbrband is geschorst uit zijn bestuursfunctie, maar er niet uit verdreven. Leden vinden het onvoldoende en eisen nog steeds het ontslag van de jongen die nu nationaal in opspraak is geraakt. Het bestuur vindt echter nog steeds dat alle leden hierover moeten zwijgen als het graf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Blue monday

  Het lijkt verdomd wel een meeting op een FvD-feestje.

  Wat een ballen…

  1. sonar

   Heb je wel eens in de spiegel gekeken ik denk van wel ,daarom loop jij altijd een blauwtje.

   1. Blue monday

    Ik zie er niet echt uit als een FvD-groupie.

 2. Ni28

  Doofpotten zijn steeds vaker de kenmerk van onze open samenleving en democratie. Niemand ontkomt er aan, scholen, parlement noem maar op. Slechte ontwikkeling.

 3. JanKlaasen

  Tja… onze toekomstige rechtse elite…

 4. Viertel

  O jee, een jongen heeft de borsten en billen van een meisje aangeraakt.
  Aan de hoogste boom met hem !

 5. Babaji538

  Mensen, die niet willen leren,
  zullen nooit iets hebben geleerd.
  Ieder, die met dhr. Rutte wegloopt,
  kan het verder, wat mij betreft, geheel vergeten!
  Petra Hermans

 6. meijer61200

  Was de zoon van Francisco van Jole geen lid van deze club. U weet wel, Van Jole, de linkse mongool die hoofdredacteur is bij JOOP (BNN/Vara) Die probeerde een meisje te verkrachten in zijn witte onderbroek. Het zou me niets verbazen.

 7. Frits Jansen

  So’n geschil is een goede praktijkoefening voor een aanstaande advocaat. Of zou het een jongen zijn die alvast is begonnen met doktertje spelen?

  Ik denk dat die meiden gewoon te aantrekkelijk zijn en subiet een christelijke boerka aan moeten trekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.