NPO Radio 1: 'Vrouwen zijn betere onderhandelaars dan mannen' ...maar niet heus

Geen categoriejun 27 2018, 19:00
Klassiek gevalletje wishful thinking en een clickbait titel! 'Vrouwen zijn beter...' maar wie het artikel leest komt tot een andere conclusie.
Ik had altijd de indruk dat mannen juist de betere onderhandelaars waren en daarom zo vaak een hoger loon wisten te bemachtigen, dus ik was wel benieuwd naar dit stukje. Blijkt dat ze gewoon de definitie van 'beter' anders hebben ingevuld en mannen eigenlijk wel degelijk betere onderhandelaars zijn. Ze beweren namelijk dat vrouwen vooral beter zijn in het in stand houden van de relatie en het denken aan het grotere geheel, waar een man eerder voor z'n eigen hachje gaat.
Daarom heeft een man vaker een hoger loon, wat in datzelfde artikel als een probleem wordt aangemerkt en er wordt opgeroepen om vrouwen meer te trainen in onderhandelen. Ik citeer: "Vooral in de gender pay gap, volgens Doets. "Daar laten vrouwen steken vallen door niet te onderhandelen. En als ze wél onderhandelen, zetten ze te laag in of gaan ze te snel praten. Je moet juist gebruik maken van de stiltes." Zeg dan gewoon dat mannen beter zijn, het is geen schande. Vrouwen zijn ook maar menselijk en hebben zat kwaliteiten waardoor ze op andere terreinen wel excelleren.
Ze noemen baby's de beste onderhandelaars 'omdat zij krijgen wat ze willen en de relatie in stand weten te houden.' Wat natuurlijk lariekoek is want iedereen wordt gek van krijsende baby's maar we gooien ze niet uit het raam omdat dat immoreel is. Heeft niks met de vaardigheden van die kruipende poepfabriek te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten