NRC columniste: ‘migratie wordt wél opgelost’

De absurde ontkenning bij de NRC slaat kennelijk toe. In een column durft Caroline de Gruyter de stelling te verdedigen dat migratie wel degelijk wordt opgelost.

Met gedachtenkronkels als ‘En dan zijn er al die EU-landen die beginnen te begrijpen dat migranten niet op bootjes stappen als ze legale migratiemogelijkheden hebben. En dat wie werkvisa uitgeeft, zélf kan bepalen wie er komt.’ Inderdaad Caroline, als je mensen legaal over laat komen is het niet meer illegaal. Het probleem is echter DAT ZE NOG STEEDS KOMEN. Dat je dan kan bepalen wie er komt is leuk, maar de optie om te bepalen dat er NIEMAND komt, lezen we nergens in je column terug!

Leuk ook die voorbeeldjes over experimenteren met seizoensarbeid, laten we in Europa de negertjes aardbeien plukken in plaats van katoen, komt vast goed over… En dat je dan ook nog roept dat er ‘naar verluid schot zit’ in de zaak omtrent het terugsturen van uitgeprocedeerde asielzoekers is ook lariekoek. Ja dergelijke landen worden omgekocht met ontwikkelingshulp maar dat neemt niet weg dat 1. die vluchtelingen niet voor niets zijn gevlucht en dus zo wéér zullen vluchten en 2. De desbetreffende landen gewoon steeds meer kunnen vragen omdat zij blijkbaar die onderhandelingspositie blijven houden.

Dat de Balkanroute aan het opdrogen is betekent ook niet dat de migratiestroom zelf opgedroogd is. Afrika is nog steeds een pleurisbende en Assad brengt stabiliteit terug in het Midden-Oosten. Deel van het probleem blijft dus gewoon overeind. Hoe je dan ook kunt beweren, als die Irakese minister tijdens de Irak-oorlog, dat het allemaal wel oké is, kan ik met mijn hoofd niet bij…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Het NSB-Handelsvod heeft exact nul journalisten in dienst.

  Vroeger -in mijn studententijd- las ik deze krant met veel genoegen maar het is al jaren geleden verworden tot het Goebbelsiaans parochieblaadje van de Linkse Policor Kerk.

  Je weet exact wat voor riekend Gütmensch-vlees je in de kuip hebt wanneer je zo’n Identity Politics haatblad ziet liggen op iemand’s tafel.
  Dan staat je nog maar 1 ding te doen.
  Je keert je subiet om en sprint zo snel mogelijk weg.

  1. Rechtsaf

   @TRBK “Je keert je subiet om en sprint zo snel mogelijk weg.” dit noemt men bekering

  2. Frits Jansen

   Een krant voor intellectuelen kan voor sommigen te hoog gegrepen zijn. Geeft niet: een wereld met alleen maar genieën functioneert ook niet.

 2. nogmaals

  Deze columniste van een “kwal-krant” zal vast een goede reden hebben om dit zo op te schrijven. En die reden heeft waarschijnlijk niets met werkelijkheid en waarheid van doen.

  1. Steve Van der Vekens

   🙂
   Het zoeken naar identiteit is een helse tocht, men mag – egoïstisch als links is – over lijken gaan.

   1. Hetzalwelweer

    Het moet 1 volk worden, ein Reich, zoals vroeger wel is geprobeerd is, die gast met die te kleine snor….

    1. Steve Van der Vekens

     Die doodse blik telkens weer doet mij onbewust altijd aan de onbehaarde snorremans denken.

     1. Steve Van der Vekens

      ‘Van Merkel.’

     2. Hetzalwelweer

      Kijk naar de expansiedrift van de EU nu en naar die van snorremans in de jaren 40/45…ik zie geen verschil….Ze hebben het over oorlog, ja er is nu al sprake van oorlog….al jaren…maar niemand die het ziet of wil zien

    2. Steve Van der Vekens

     De leuze ‘nooit meer oorlog’ heeft van Europa watjes gemaakt.

     1. Hetzalwelweer

      Nooit meer oorlog? wat is dat? Zonder oorlog geen EU en geen bestaan….De lidstaten zijn voor de gek gehouden. Denemarken en Zweden zijn klaar met al die verkrachtingen en moorden. Zul je nooit bij de MSN voorbij zien komen, zijn drukker met anti trump en poetin bashes….het liefst elke dag een anti bash …..sukkels…….

 3. Ernst Quispel

  “laten we in Europa de negertjes aardbeien plukken”

  Triest gebral van Wout.

  1. Holland

   Eens Quispel. Want veel van die negertjes willen helemaal niet werken.

   1. Steve Van der Vekens

    Tien kleine negers,
    die gingen naar de zee,
    ‘t is goed zij de moeder, maar ik ga niet mee.
    Ik blijf liever in de vieze vuile sloot want in de zee daar zitten haaien en die bijten je: blub, blub, blub blub blub…
    Negen kleine negers, die gingen naar de…

   2. Hetzalwelweer

    De Commissie werkgelegenheid en sociale zaken

    verzoekt de lidstaten zich in te zetten voor een geschikt model voor doelmatige integratie van immigranten in de landen van de Europese Unie, en tegelijkertijd de eerbiediging van al hun culturele, religieuze, ideologische, raciale of andere verschillen te waarborgen; herinnert eraan dat werkelijke sociale cohesie tot stand komt door middel van ondersteunende structuren van sociale en educatieve aard, alsmede taal en gezinshereniging; stelt voor een dicht bij de burger staand beleid in te voeren dat pleit voor het inzetten van overheidspersoneel met kennis van talen en culturen van derde landen, en dat waarborgt dat scholen multiculturaliteit en kennis van de verschillende aanwezige culturen in het vakkenpakket opnemen;

    (bron: VERSLAG
    over een gemeenschappelijk immigratiebeleid voor Europa: beginselen, maatregelen en instrumenten (2008/2331(INI))
    Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken
    Rapporteur: Simon Busuttil
    )

 4. Ni28

  Caroline van de NRC begrijpt het probleem nog steeds niet. Dit komt als je altijd vanuit de perspective van de migrant blijft kijken en niet de Europese. Je kunt eenmaal de hele wereld niet redden door het te blijven houden aan de infuus. Je moet de mensen motiveren om zelf iets op te bouwen in eigen land. De regeringen daar moet je dwingen om dit voor hun land te regelen. Je ziet helaas vaak dat de landen die vroeger gekoloniseerd zijn geweest zelf niet in staat zijn om zich alleen te redden. Dit maak je niet goed door Europa te laten koloniseren juist door mensen die voor hun eigen niet kunnen zorgen.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Misschien wordt het tijd om deze naargeestige Deug-columniste eens te sturen naar de ouders van vermoorde en verkrachte kinderen.
  Afgeslacht en kapot verkracht door migranten
  Kan ze aldaar haar morele voortreffelijkheid etaleren tegenover de nabestaanden, de slachtoffers en de verminkten.

  1. Steve Van der Vekens

   Misschien moet iemand dat er eens in timmeren? Dat ze niet meer kunnen wegkijken. Het zijn eigenlijk internettrollen die hun passie verder zetten in het echte leven.
   De invloed van het internet (social media) op het mensenras is nog niet bekend, we zitten er midden in en kijken het met lede ogen aan.
   Het kan niet gezond zijn om als mens dagelijks de problemen over de gehele wereld te lezen.
   Ik verdenk het internet van het laten ontsporen van mensen.
   Het internet heeft de ‘real-life-troll’ geschapen.

   1. Hetzalwelweer

    Het internet zorgt niet voor trollen maar voor zombies…..trollende zombies….vervelende figuren die denken dat rechts nazies zijn en links alle probleem oplossers.

 6. NoDoubt

  Een vrouw met een beperking, hetzij van zichzelf of door NRC opgelegd. Onderzoek wijst uit dat de multiculturele samenleving volledig is mislukt. Vroeg of laat trekken ze de slavernijkaart. Komen nauwelijks aan het werk en kost het de samenleving geld. Daarnaast zijn ze illegaal en heeft Soros en de multinationals er voordeel bij. Alles wat we hebben opgebouwd moeten we afgeven aan oa deze groep. Bepaalt door EU en de Rutteclub. Laten ze maar hun eigen land opbouwen met al die miljarden die ze al hebben ontvangen. En waar trek je de grens. Nederland is al vol. Wegen zijn al dichtgeslibt. Mensen moeten al naar de voedselbank. Belastingdruk is al giga groot. En de Politiek maar Sinterklaas spelen van onze centen.

  1. Ernst Quispel

   Het moet niet gekker worden!

   🙂

   1. sjun

    Daarom moet het tij van de asielbijverdiensten voor NGO’s ook gekeerd worden.

    1. Hetzalwelweer

     zal nooit gebeuren……Shell, Unilever of Soros, ze hebben er op hun manier allemaal belangen bij….winst, winst winst…..als er geen verdienmodel is zijn ze weg

   2. Hetzalwelweer

    Ernst, jij verachtelijke besnedelander, met figuren zoals jij wordt het alleen maar gekker….trek je terug in je rukbunker en maak jezelf niet elke keer zo belachelijk….of wordt je er voor betaald om dit juist wel te doen, sneukneus

  2. Marija

   Allemaal waar, maar alles blijft bij hetzelfde.
   Wij kunnen hier op dds onze gal spugen maar het zet geen zoden aan de dijk.
   Je ziet het gebeuren en bent totaal machteloos.
   Zie hier inmiddels een aantal reaguurders van enige maanden terug ook niet meer reageren, bv Corfu, die het nooit zouden opgeven te protesteren.
   Toch raak je op dat punt beland, autochtoon gaat moedeloos worden en geeft het op. Ben er zelf ook bijna aangeland.
   Het is water naar de zee dragen wat wij hier doen, m.u.v. de trollen die het maar prachtig vinden die islamisering waar ieder weldenkend Nederlander van moet kotsen.

 7. Rosasolis

  C. de Gruyter heeft gelijk en komt nu wel het begin van een oplossing.
  In een grote artikel van Trouw vandaag worden de plannen van de EU besproken.
  In eerste plaats is er een akkoord voor de plannen voor “Europa Fort”! Het plan is om in een aantal Noord-Afrikaanse landen, zeer goed verzorgde kampen op te bouwen o.l. van vele verschillende EU teams, inclusief gezondheid zorg. Als de Afrikaanse landen akkoord gaan dan krijgen zij financiele steun van de EU om ook hun deel voor de opvang van illegale migranten te zorgen. Volgens vele lid staten is dit het beste plan tot nu toe.
  Terwijl een aantal landen nog steeds moeten met hun regeringen overleggen over het afschaffing van de eerder Dublin overleg, komen er steeds meer EU landen erbij die de
  Europa Fort plan van D. Tusk willen steunen. Na Italie, Poland, Nederland, Denemarken, heeft gisteren Bulgarije officieel bekend gemaakt dat zij ook officieel dit plan steunen. Er was gisteren alweer een overvolle boot gezonken vlakbij Libie met vele slachtoffers. Dus alweer proef dat die booten niet verder moeten varen.

 8. Vit

  Het valt wel op dat geen een boot de overkant haalt, ze slaan om en/of zinken, het lijkt wel of het expres wordt gedaan.

  1. Vit

   Ps, behalve de reddingsboten dan.

  2. Steve Van der Vekens

   Dat hoort bij het grote ‘invasieplan.’
   Net als de Jihad zal dit enkele offers kosten. Die offers zijn nodig om ons uit schuldgevoel te laten handelen. Het is de ‘elite’ van die volksbezetting die statistisch gezien weet dat er zoveel slachtoffers zullen vallen.
   Die negers weten dat ook, ze kunnen enkel hopen dat ze er niet bij zullen zijn.
   Maar de slachtoffers zijn nodig om de voet tussen de deur te kunnen houden.
   En die ‘vluchtelingen,’ zijn allemaal islamieten.
   Het heeft dus raakvlakken met een vorm van Jihad voeren.

 9. Steve Van der Vekens

  Ik begin de linkse feministische smoelen te herkennen.

 10. Steve Van der Vekens

  Die gedachtenkronkel wil zeggen: “Regulariseer de immigratie, zodat zr niet illegaals aan is.”
  Immigratieprobleem opgelost.
  De guillotine voor zulke werelddestabiliserende mensen.
  En daarbij, vrouwen behoren niet aan politiek te doen, dat kunnen ze niet. Ze kunnen nog met moeite autorijden.
  Vrouwen hebben vier hersencellen, 1 voor elke kookplaat, en al de rest dat ze aanraken verbranden ze hun gat en moeten maar op de blaren (2de graad) gaan zitten.

  1. Rosasolis

   @ Steve Van der Varkens: Oh wat ben u een zeer gestoorde ziekelijke, zielige mannetje.
   Hoe is het mogelijk dat DDS van iemand zo’n vreselijke vrouwen discriminatie bericht toelaat? Heeft u niet een moeder of tante die voor u heeft gezorgd? Of als u ziek was en in een ziekenhuis terecht kwam, dat de vrouwelijke doktoren en verpleegkundigen uw leven hebben gered? Helaas en hoe is het mogelijk! In onze 21 ste eeuw terwijl onze Nederlandse vrouwen de hoogste onderscheidingen krijgen voor hun werk in allerlei sectoren. Als u zo doorgaat met uw heel erg domme anti-reclame tegen vrouwen zal u beseffen dat die INTELLIGENTE, hoog-geschoolde vrouwen, domme kwaad-aardige zielige mannetjes als u helemaal niet nodig hebben.
   Hier is nog een wijsheid uit mijn oude Canadese leer:
   “Knowledge is Power”. En heel veel hoog-geschoolde en werkende vrouwen weten
   dat zij niet langer moeten laag geschoolde, ordinaire vrouwen-haters zoals u te accepteren. Bedankt voor uw walgelijke, vrouw onvriendelijke bericht. Wij hoog- opgeleide vrouwen en ook mannen zullen zorgen dat zulke berichten niet meer worden
   gestuurd op deze zender. Omdat er sprake van vrouwen discriminatie is, zoals in uw bericht.

   1. Steve Van der Vekens

    Haha! Ja!

 11. Vit

  Ze trekt ook wel een gezicht op de foto van wat zeg ik nou weer voor voor geks.

  1. Steve Van der Vekens

   Dat is omdat ze net de cameraman zag die een foto ging trekken en dacht: “Omdat ik mijn beste jaren heb gehad en niets meer voorstel, zal ik zogezegd het onbewuste gezicht opzetten van een mens dat een cool en spannend leven heeft.”

 12. HEM

  Vroeger.
  Vroeger waren er abonnees die eisten dat je de krant half in de bus stak, met de kop naar buiten.
  Tegenwoordig moet je hem bij de achterdeur leggen.

  1. Hetzalwelweer

   overwegende dat volgens Eurostat de vergrijzing in de EU op de middellange termijn toeneemt, met als gevolg een verwachte vermindering van de beroepsbevolking met mogelijk wel bijna 50 miljoen tot 2060, en dat immigratie kan fungeren als een belangrijke aanjager voor goede economische resultaten in de EU,

   (bron: ONTWERPRESOLUTIE VAN HET EUROPEES PARLEMENT
   over een gemeenschappelijk immigratiebeleid voor Europa: beginselen, maatregelen en instrumenten (2008/2331(INI))

 13. sjun

  Het zou goed zijn als het NRC behalve XTR-branded content (commercieel verkochte artikelruimte) ook het label RV content (ideologisch verkochte artikelruimte) zou voeren. Het als gevolg van onderwijsverdomming en onophoudende propaganda steeds minder nozel wordende publiek zou dan beter uit elkaar kunnen houden wat er nog wel voor objectief nieuws zou kunnen doorgaan. Maar vanwege alweer commerciële belangen gaat dàt natuurlijk niet gebeuren en blijft belerende en moraalclaimende misleiding langs alle mogelijke wegen plaatsvinden. Zo kan gesponsorde bestendiging van de eigen positie als molensteen van de vrije geest voortgaan.

  Caroline de Gruyter heeft natuurlijk gelijk dat migratie zal worden opgelost. Daar zijn verschillende manieren voor. Zo zal op de lange termijn door omvolking en daarbij meekomende culturele vernietiging het steeds onaantrekkelijker worden om helemaal deze kant op te komen. Zo’n proces onderging het Ottomaanse rijk al eens nadat haar expansie en plundertocht een halt was toegeroepen door de Poolse Koning Jan Sobieski voor de poorten van Wenen. Met islam meekomend verval liet het rijk instorten omdat er niemand meer uit te buiten was en jihadi’s dan maar elkaar te lijf moesten gaan.

  In Europa kan het natuurlijk ook anders en met minder schade voor aankomende generaties. De meer oorspronkelijke bevolking hoeft enkel de hooivorken ter hand te nemen en de bereidheid te tonen deze ook te gebruiken om lijf, leden have en goed te verdedigen waar overheden verzaken. Dat zal zeker volstaan om de grote trek rechtsomkeert te laten maken. Op soortgelijke wijze bewerkte Karel Martel immers al eens een islamiseringsstop in Frankrijk, deïslamiseerden Ferdinand en Isabella Spanje en kon al vaker het beleg van Wenen door de Ottomanen gebroken worden.

 14. ruudjeenjose

  Als je alleen al naar dat huichelachtige smoel van dat over het paard getilde wijf kijkt dan heb je als man al gegeten en gedronken.Ik wens haar 8 afganen toe.Wel allemaal tegelijk.

 15. Gerlos

  Wat een wijsneus

 16. Hetzalwelweer

  Algemene overwegingen

  1. is een groot voorstander van de instelling van een gemeenschappelijk Europees immigratiebeleid dat is gebaseerd op een hoge mate van politieke en operationele solidariteit, wederzijds vertrouwen, transparantie, partnerschap, gedeelde verantwoordelijkheid en gezamenlijke inspanningen op basis van gemeenschappelijke waarden en concrete acties, alsook op de waarden die worden erkend in het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie;
  2. herhaalt dat het beheer van migratiestromen moet gebeuren op basis van een gecoördineerde aanpak die rekening houdt met de demografische en economische situatie van de EU en haar lidstaten;
  3. is van mening dat de ontwikkeling van een gemeenschappelijk immigratiebeleid aanzienlijk gebaat zou zijn bij meer en regelmatig overleg met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, zoals organisaties die actief zijn voor en met migrantengemeenschappen;

  ONTWERPRESOLUTIE VAN HET EUROPEES PARLEMENT
  over een gemeenschappelijk immigratiebeleid voor Europa: beginselen, maatregelen en instrumenten (2008/2331(INI))

  1. Hetzalwelweer

   D. overwegende dat reguliere migratie een kans vormt waarvan zowel migranten, landen van herkomst, omdat hun migranten geld opsturen naar huis, als lidstaten kunnen profiteren; overwegende echter dat vooruitgang op het gebied van reguliere migratie hand in hand moet gaan met effectieve maatregelen voor de bestrijding van niet-reguliere immigratie, omdat het vooral deze immigratie is die het bestaan van criminele mensenhandelorganisaties mogelijk maakt,
   E. overwegende dat een echt gemeenschappelijk Europees immigratiebeleid niet enkel gebaseerd mag zijn op de bestrijding van niet-reguliere migratie, maar ook op de samenwerking met derde landen en doorreislanden en op het bestaan van een geschikt integratiebeleid,
   F. overwegende dat het migratiebeleid in Europa moet voldoen aan de normen van het internationaal recht, in het bijzonder het beleid dat betrekking heeft op mensenrechten, menselijke waardigheid en recht op asiel,
   G. overwegende dat de Europese Unie een gastvrije omgeving is en dat moet blijven voor hen die het recht verkrijgen er te verblijven, of het nu gaat om immigranten om redenen van arbeid, gezinshereniging of studie of om personen die internationale bescherming behoeven,

   ONTWERPRESOLUTIE VAN HET EUROPEES PARLEMENT
   over een gemeenschappelijk immigratiebeleid voor Europa: beginselen, maatregelen en instrumenten (2008/2331(INI))

   1. Hetzalwelweer

    en de reactie van de EU? zoals altijd….https://www.youtube.com/watch?v=mfJhMfOPWdE…..blah blah blah en jajaja….

    1. Hetzalwelweer

     Guusje G en en Ernst Q liggen in hun rukbunker te slapen…..komen er te laat achter dat hun “beweging” gevaarlijk zou kunnen zijn. Maar helaas…..

     1. dinaro

      Zou er nou niemand zijn die van te voren Trump kon inlichten over
      het wanbeleid en dief RUTTE??
      Die zijn eigen volk laat stikken voor al die illegalen negers die hier
      heen komen.

 17. Arie B

  Ze heeft ook wel gelijk dat het opgelost wordt maar niet op haar manier. Als er meer geluiden zoals Stef Blok profileert, dan komt het goed. Er is vanuit Duitsland, Polen, Oostenrijk, Hongarije, Italië een nieuwe frisse gezonde realistische politieke wind gaan waaien. Als de regels mbt dubbele parpoorten e.d. aangepakt worden gaan ze vanzelf weer elders hun geluk zoeken..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.