NRC ziet complot: ‘Bewindslieden Rutte III hadden geheim diner in het Rijksmuseum!’

Oh nee, de vrijmetselarij is weer bezig! 

Waar zouden we toch zijn zonder oplettende kranten als NRC Handelsblad? Het dagblad laat weten dat de bewindslieden van het kabinet Rutte III vorige meen maandag een “bijzonder avond” hadden. “Sommige bewindslieden waren er de laatste dagen nog vol van,” aldus de krant.

“Zij dineerden in het geheim in het Rijksmuseum, omgeven door werk van Rembrandt.”

Een geheim diner?! Met alle bewindslieden van Rutte III? En dan ook nog eens in het Rijksmuseum? Dat is inderdaad nieuws, ja! Wat is daar besproken? Waarom moest het in het geniep gebeuren?

Of valt het allemaal toch wel mee? Want zie, een oplettende twitteraar deed wat onderzoek en zag dat het ‘geheime’ diner … eigenlijk helemaal niet geheim was. Kijk maar naar deze Instagram-post van premier Rutte zelf:

Screen Shot 2018-06-16 at 14.19.40

 

Natuurlijk is het hartstikke leuk dat zo’n krant als het NRC Handelsblad ook wat scoops probeert te vinden, maar dit is toch echt een tikkeltje over the top.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. EU kok

  Wat een prachtig bericht.
  Michael van der Galien die het kabinet verdedigt.
  Ik denk dat dit onder voortschrijdend inzicht valt.

 2. Ernst Quispel

  De enige die hier een complot ziet is Michael. Het NRC windt er slechts een paar alinea’s aan en daaruit blijkt dat dit een belachelijk artikel is.

  Vorige week maandag hadden de leden van Rutte III een bijzondere avond. Sommige bewindslieden waren er de laatste dagen nog vol van.

  Zij dineerden in het geheim in het Rijksmuseum, omgeven door werk van Rembrandt.

  Het is een gewoonte van het museum om elk nieuw kabinet zo’n diner in zijn eerste jaar aan te bieden. Rutte deed dit dus al voor de derde maal. Voor bijna alle andere bewindslieden was het de eerste keer.

  Een betrokkene zei: je bent als minister het beste als je rechtstreeks contact met de burger hebt, hoe rauw soms ook. Maar in het Rijks mochten we, als nieuwe bewindslieden, even wegdromen bij een voorbij gevoel van voornaamheid en traditie.

  Het vatte, onbedoeld, de Haagse stand van zaken aardig samen.

  1. Ernst Quispel

   windt = wijdt

   1. EU kok

    Sorry Ernst, ik ben het niet met u eens.
    Michael adoreert dit kabinet en steekt dit niet onder luie stoelen of kerkbanken.
    Laat je niet kisten Michael, ga door op de ingeslagen weg.

  2. Bloem

   En wederom een onzin reactie van de huis antisemiet

 3. Guus Geluk

  Het NRC spreekt over een heimelijke ontmoeting, terwijl de locatie en het tijdstip pontificaal op social media staan afgedrukt.

  Gebrek aan research, zullen we maar zeggen.

 4. Rechtsaf

  Soort Bilderbergje

 5. Ni28

  Wat kost het om in het Rijksmuseum te dineren onder de ogen van Rembrandt? Misschien iets voor een gezinsuitje?

 6. Ni28

  Weer een monoloog van een trol voor de spiegel.

  1. EU kok

   Precies, een politicus die trolt.
   Een troliticus dus.

 7. Yato

  Mooi dat NRC kritisch kijkt naar de handel en wandel van het kabinet, maar het zou nog mooier zijn als ze wat consequenter waren en ook vraagtekens zetten bij Rutte’s aanwezigheid op de Bilderberg conferentie.

  1. Frits Jansen

   Rutte bij Bilderberg: wie zou dan wie beïnvloeden? Zouden grootmagnaten Rutte omlullen, of, erger nog, bedreigen? Of zou Rutten die geldwolven omlullen dat ze hatelijk welkom zijn in Nederland?

   Bedreigen met onthullingen? Amerikaanse bedrijven en zeker politici plegen in zulke gevallen privé-detectives in te schakelen die naar smetjes gaan zoeken. Rutte weet dat zijn saaie leven propvol politiek zit, en ze dus naar een kwestieus liefdesleven kunnen speuren tot ze een ons wegen. Een slimme politicus neemt daarom z’n eigen schandaaltje mee. Zoekgeraakte nota of zo. Daar hapt het journaille dan in, en Rutte kan weer gewoon aan het werk.

 8. Ni28

  Rutte meld een bezoek aan de Rijksmuseum maar zwijgt over de vreterij op kosten van de belastingbetaler.

  1. Guus Geluk

   Zeurpiet. 🙁

 9. Gerlos

  Wat een geleuter om niks, mag hopen dat het gesmaakt heeft dames en heren bewindslieden.

 10. Frits Jansen

  Waar blijven we als bewindslieden met elkaar gaan PRATEN?

 11. Verlazques

  En waarom moeten ze daar op mijn kosten vreten???

 12. Frits Jansen

  Vergaderingen van het Kabinet zijn altijd besloten. Anders is het onmogelijk om de grondwettelijk vereiste eenheid van beleid tentoon te spreiden.
  Waarom hebben ze geen cateraar besteld in de Trèveszaal? OP een open dag zag ik hoe prachtig die is. Stamt uit het eind van de 17de = gouden eeuw. Daarna ging het bergaf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.