'Outlaws' binnen de ambtenarij blijken moeilijk te ontslaan: wilde westen bij de overheid

Geen categoriejun 14 2018, 9:00
De overheid probeert motorclubs hard aan te pakken, maar dat blijkt heel erg moeilijk te zijn als het gaat om de eigen ambtenaren die lid zijn van een motorclub. Je moet je afvragen of het een beetje te ver gaat, die aanpak van motorclubs, maar als de overheid ze wil aanpakken, maar het gaat al mis bij de eigen ambtenaren, dat is een moment waarop je even achter je oor moet krabben.

Deze mensen zijn een punt van zorg omdat ze soms bij gevoelige informatie kunnen, terwijl de politie hun motorbendes soms verdenkt van criminaliteit en vandalisme. Het is echter ‘complex’ en ‘niet in alle gevallen mogelijk om daadwerkelijk tot ontslag over te gaan’.

Pas in twee gevallen is dat vorig jaar wel gelukt. Met alle anderen zijn vooral gesprekken gevoerd om aan te dringen op vertrek, maar dat blijkt vaak vergeefs. Ook wordt wel gekeken naar veiligheidsrisico’s, maar vaak kan niet worden ingegrepen. Het gaat onder meer om leden die werken bij defensie, brandweer en in gevangenissen.

Tja, om eerlijk te zijn, het gaat wel om gevoelige functies bij belangrijke functies. We hebben al eerder vernomen dat criminele organisaties proberen binnen te dringen bij overheidsorganisaties en politieke partijen. In dit opzicht is dit niet anders, want het gaat om criminele motorclubs. Minder georganiseerd misschien, maar even schadelijk als het gaat om politieke intriges en overheidscorruptie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten