‘Outlaws’ binnen de ambtenarij blijken moeilijk te ontslaan: wilde westen bij de overheid

De overheid probeert motorclubs hard aan te pakken, maar dat blijkt heel erg moeilijk te zijn als het gaat om de eigen ambtenaren die lid zijn van een motorclub. Je moet je afvragen of het een beetje te ver gaat, die aanpak van motorclubs, maar als de overheid ze wil aanpakken, maar het gaat al mis bij de eigen ambtenaren, dat is een moment waarop je even achter je oor moet krabben.

Deze mensen zijn een punt van zorg omdat ze soms bij gevoelige informatie kunnen, terwijl de politie hun motorbendes soms verdenkt van criminaliteit en vandalisme. Het is echter ‘complex’ en ‘niet in alle gevallen mogelijk om daadwerkelijk tot ontslag over te gaan’.

Pas in twee gevallen is dat vorig jaar wel gelukt. Met alle anderen zijn vooral gesprekken gevoerd om aan te dringen op vertrek, maar dat blijkt vaak vergeefs. Ook wordt wel gekeken naar veiligheidsrisico’s, maar vaak kan niet worden ingegrepen. Het gaat onder meer om leden die werken bij defensie, brandweer en in gevangenissen.

Tja, om eerlijk te zijn, het gaat wel om gevoelige functies bij belangrijke functies. We hebben al eerder vernomen dat criminele organisaties proberen binnen te dringen bij overheidsorganisaties en politieke partijen. In dit opzicht is dit niet anders, want het gaat om criminele motorclubs. Minder georganiseerd misschien, maar even schadelijk als het gaat om politieke intriges en overheidscorruptie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. lugar

  Lijkt mij eenvoudig te regelen? Je bent gecompromitteerd wanneer je lid bent van dergelijke clubs, en op z’n minst chantabel. Moet een werkgever niet willen maar de overheid al helemaal niet.

  1. EU kok

   quote:Lijkt mij eenvoudig te regelen?
   .
   Precies, voor u lijkt alles eenvoudig.
   Zegt dat iets over u of over de problemen waar u een oordeel over denkt te kunnen vellen.

   1. lugar

    Hoe krijg je het voor elkaar.
    Petra Hermans

  2. Rationalist

   Eenvoudig een wettelijk vastgelegd grondrecht (NL/EU/UN) met voeten treden?
   Vrijheid van vereniging, afgelopen jaren heeft minjus en de kamer dit geprobeerd binnen o.a. de WWM, dat is ze vooralsnog slecht bekomen.
   Ref: Het bunkerarrest.

  3. Mart

   Hobby moet vrij gezien worden van werk…net als geloof.Maar als bewezen is dat het ’t werk schade toebrengt een van de twee afbreken…..ja toch?

 2. Ni28

  Onze politiek heeft al genoeg criminelen ook zonder motoren.

 3. Florissa

  Zich overal verbaal mee bemoeien,het verbieden van rietjes ,en plastic roerstaafjes ,innen van bekeuringen voor snelheidsovertredingen en foutparkeren ,gaat ze prima af ,
  maar wordt het iets ingewikkelder met uitzetten van krakers ,of aanpakken van criminelen ,dan zitten ze allemaal met de handen in het haar ,onze lulhannesen in de politiek .

 4. Adriaan

  Op deze manier zijn de bananenrepublieken ontstaan. En die werp je niet zomaar omver.

 5. JanusK56

  Ach, van het departement van Justitie is publiekelijk geworden dat het daar niet bepaald een integere organisatie is, dus wat kan je dan nog verwachten van een effectieve aanpak van crimineel gelinkt overheidspersoneel?!

 6. Pescador

  Rutte is toch ook zo corrupt als de pest en Pechtholt, ik snap het probleem niet 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.