Nederland zet zich schrap voor Marokkaanse voetbalellende: zelfs een speciaal commandocentrum

Geen categoriejun 14 2018, 10:00
Wie denkt dat het multiculturalisme in Nederland zonder slag of stoten zich kan manifesteren heeft het mis. Nederland heeft zich niet gekwalificeerd voor het het WK, maar Marokko wel. Daar probeert de Nederlandse overheid zich op voor te bereiden, want het brengt nogal wat ellende voort vanuit de Marokkaanse jeugd. Rellen, vandalisme, geluidsoverlast, you name it!

Hij kijkt met enige vrees naar de WK-periode. „Van de Turken weten we hoe ze feestvieren, van de Marokkanen niet. Maar ook zij zijn een uitbundig volk, dus we houden rekening met uitingen.” En dan doelt hij niet op feestgedruis. „Gelukkig is er aandacht en liggen er korte draaiboeken. Wijkteams boren nu al hun contacten in de Marokkaanse netwerken aan om de boel goed te laten verlopen.” Zoals in Utrecht. Volgens een gemeentewoordvoerster zijn medewerkers van politie en gemeente al langs geweest bij gelegenheden waar met name de Marokkaanse wedstrijden worden bekeken. „Door contact te houden willen we overlast voorkomen. Het uitgangspunt is: er is ruimte voor feest, maar als de wet wordt overtreden, wordt ingegrepen.”

Volgens de politie is het vooral morgen een feest, want dan is er de wedstrijd tegen Iran en het Suikerfeest, het einde van de ramadan. Ja dan kan je zeker nogal wat rommel verwachten. Ik woon in Rotterdam en zal het allemaal wel weer langs zien komen. Normaliter heb ik er geen last van, maar ik woon dan ook in een goede buurt. Dat getoeter daarentegen hoor ik al van een kilometer ver. Geen pretje kan ik u vertellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten