Politiek Den Haag reageert op de stoere taal van Segers omtrent Turkije-NAVO uitspraken

Eerder vandaag liet Gert-Jan Segers weten dat hij Turkije niet bij de NAVO wilde hebben en Nederland niet mee zou moeten helpen verdedigen als Turkije zou worden aangevallen. Hij kreeg geen bijval van politiek Den Haag.

VVD-senator en generaal-majoor b.d. Frank van Kappen vind het een gevaarlijke uitspraak van Segers. Het gaat hier namelijk om artikel 5 ‘een aanval op één is een aanval op allen’ en de hoeksteen van waar de NAVO door kan bestaan. Om maar gewoon te zeggen ‘nee in dit geval niet’ zou het vertrouwen in de NAVO ondermijnen.

Ook stelt Van Kappen dat Segers een fout maakt. Wanneer Turkije bijvoorbeeld door de Koerden zou worden aangevallen, betreft het geen land en dus geen echte aanval en/of oorlog. Artikel 5 treedt dan niet in werking.

Geert Wilders gooit het over een andere boeg en stelt dat Segers op de goeie weg is maar trekt de conclusies uit zijn uitspraken door. Wilders snapt de waarde van artikel 5 namelijk en concludeert dus dat Segers dan zou moeten zeggen dat Turkije uit de NAVO moet. Dan is een verdediging bij een eventuele aanval namelijk niet vereist. Beetje flauw maar wel grappig, Segers wil Turkije niet uit de NAVO hebben namelijk.

Sjoerd Sjoerdsma van D66 noemt de NAVO naast een militaire alliantie ook een ‘waardengemeenschap’ en begint weer met het eeuwige zelfde gezwets en een opgeheven vingertje over hoe de Turkse democratie er op het moment voor staat maar voegt verder weinig toe aan de discussie.

Segers heeft in ieder geval flink wat stof doen opwaaien maar vooral voor zijn eigen achterban. Kamerleden zijn niet onder de indruk en eigenlijk neemt niemand hem op dit punt serieus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Rechtsaf

  “Politiek Den-haag” wat je vooral leest is links politiek correct gelul natuurlijk…oortjes en oogjes dicht met..

 2. NoDoubt

  Hij heeft wel een punt dat je landen waar een dictatuur heerst buiten de NAVO moet houden of willen helpen. Turkije is voortdurend bezig met zuiveren. Er is geen ruimte voor dhimmi’s. Deze worden stelselmatig uitgeroeid.

  1. Rechtsaf

   Als Europa/Nederland/Brussel zo doorgaat is er geen ruimte meer voor Nederlanders

  2. Frits Jansen

   Turkije ligt strategisch. Als de Russen Turkije binnenvallen zijn ook wij in gevaar.
   Poetin heeft herhaaldelijk aangegeven het uiteenvallen van de Sovjet-Unie als een ramp te beschouwen. Turkije was gedeeltelijk ook Russisch, en grenst aan meerdere voormalige Sovjet-republieken.

 3. Koos sssss

  Mijnheer Kappen is een hansworst met verweekte hersenen. Turkije provoceert zijn buurlanden. Zodra dat uit de hand loopt kunnen wij opdraaien voor de gevolgen van die provocaties. En daar is de NAVO nooit voor bedoeld geweest.

  Wil de NAVO haar geloofwaardigheid behouden, dan moet ze of Turkije zeer overtuigend terecht wijzen, of dat land uit de NAVO gooien.

  Vwb de achterban van Seegers; daarvan lezen er heel veel het Nederlands Dagblad. De Volkskrant, of Het Parool zijn werkelijk pareltjes van rechts genuanceerde berichtgeving in vergelijk tot het dieprood-gereformeerde huis aan huisblaadje.

  Deze oprisping van gezond verstand zal inderdaad een schok teweeg brengen bij de tere zieltjes in de achterban van de CU.
  Ik heb nogal wat Geref. Vrijgemaakten in de familie. Die lui zijn niet alleen compleet wereldvreemd. Ze willen ook werkelijk geen ander nieuws horen.

 4. Ni28

  Natuurlijk gebeurt er niets met Segers zijn uitlatingen. Het is een man die in staat is van een punt een komma maken maar daar houdt het ook wel mee op. Niets aan de hand behalve beetje ophef maar dat lag al in de lijn van de verwachtingen.

 5. JubbeFeenstra

  Meneer Kappen moet gewoon doen wat een regering hem opdraagt.
  Hij is militair en moet gewoon orders opvolgen.
  Vraag aan iedereen die een kind in dienst heeft.
  Is het een goed idee dat uw zoon of dochter in een kist thuis komt nadat ze
  het leven lieten in een land als Turkije?
  Denkt u dat er één Turk dankbaar zal zijn voor dat offer?
  De jongens van Denk bijvoorbeeld? Die liggen er geen moment wakker van en zullen
  nog negatief staan jammeren in de 2e Kamer.

  1. Rechtsaf

   @Jubbe, die gasten van Denk moet je daar als eerste heen sturen

  1. lugar

   Pisvlekkenvriendje.

   1. Guus Geluk

    DFTT.

  2. Koos sssss

   Als je die link presenteert neem jij jezelf toch ook niet serieus? Duizenden Britten op een bevolking van 60 miljoen mensen. + het feit dat veel van die Britten al in o.a. Duitsland wonen.

   1. Guus Geluk

    Het teken aan de wand komt ongemakkelijk over.

    1. Rechtsaf

     @Guus je lult zoals gewoonlijk weer om de hete brij heen..

     1. Guus Geluk

      Nietwaar.

    2. sjun

     Die mensen hebben vast de islamisering van Luton en Londen gezien en gedacht dat het overal in Europa minder vaart loopt dan daar.

  3. sjun

   Het is wel voorspelbaar als je uit Luton komt…

 6. fusilier

  GG en steeds meer oudere mensen in Duitsland, kopen een huis in Hongarije, omdat ze noodgedwongen zich niet meer kunnen redden in hun eerste levensbehoefte.

  1. Bloem

   Dhr. Gekul leeft in een bubbel en heeft geen idee wat er verder nog leeft onder de bevolking. Turkije was een seculiere staat met weinig democratie, doch een trouwe bondgenoot van de Navo. Dictatuur was nodig om geloof en staat van elkaar gescheiden te kunnen houden. Onder druk van de EU werd de democratisering ingezet. Gevolg een Erdogan aan de macht die de seculiere staat heeft vernietigd. Ook treed hij het bondgenootschap ddor de Koerden in Syrië aan te vallen, die juist met de navo tegen IS streden. Nu ontstaat de discussie wat moeten de EU en de NAVO nu met Turkije…..
   Jaaaa de EU heeft wel meer staten gedestabiliseerd

   1. Guus Geluk

    Bloem,

    Het is Geluk.

 7. Nasrani

  Precies wat ik al dacht……veel geschreeuw maar weinig wol. Zijn we ondertussen gewend van de CU.

 8. Adriaan

  “Kamerleden zijn niet onder de indruk en eigenlijk neemt niemand hem op dit punt serieus.” Dat is dus wat ik al jaren doe met alle kamerleden: niet serieus nemen. Het zijn nietsnutten, graaiers (Wouterje Bos die een peperdure zonnebril kocht op kosten van de belastingbetaler, om maar een voorbeeldje te noemen), profiteurs enzovoort enzovoort.

 9. ruudjeenjose

  De grootste huichelaars zijn de gristenen. Met voorop die farizeeër Servers.

  1. Rechtsaf

   @Ruud laat mij raden je doet een omgekeerd svetlanaatje

 10. Ruud562

  Het is te absurd voor woorden dat een Turkije nog toegang heeft tot de geheimen van de Navo. Is weten dat er een zeer kwaadaardige, onbetrouwbare kankercel zit die dan bewust niet wordt verwijderd! Wat zit hier toch achter, dat gedogen van die verrotte islam(problematiek_? Een bepaald verdrag uit 1975?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.