NRC columniste: 'migratie wordt wél opgelost'

Geen categoriejun 30 2018, 13:00
De absurde ontkenning bij de NRC slaat kennelijk toe. In een column durft Caroline de Gruyter de stelling te verdedigen dat migratie wel degelijk wordt opgelost.
Met gedachtenkronkels als 'En dan zijn er al die EU-landen die beginnen te begrijpen dat migranten niet op bootjes stappen als ze legale migratiemogelijkheden hebben. En dat wie werkvisa uitgeeft, zélf kan bepalen wie er komt.' Inderdaad Caroline, als je mensen legaal over laat komen is het niet meer illegaal. Het probleem is echter DAT ZE NOG STEEDS KOMEN. Dat je dan kan bepalen wie er komt is leuk, maar de optie om te bepalen dat er NIEMAND komt, lezen we nergens in je column terug!
Leuk ook die voorbeeldjes over experimenteren met seizoensarbeid, laten we in Europa de negertjes aardbeien plukken in plaats van katoen, komt vast goed over... En dat je dan ook nog roept dat er 'naar verluid schot zit' in de zaak omtrent het terugsturen van uitgeprocedeerde asielzoekers is ook lariekoek. Ja dergelijke landen worden omgekocht met ontwikkelingshulp maar dat neemt niet weg dat 1. die vluchtelingen niet voor niets zijn gevlucht en dus zo wéér zullen vluchten en 2. De desbetreffende landen gewoon steeds meer kunnen vragen omdat zij blijkbaar die onderhandelingspositie blijven houden.
Dat de Balkanroute aan het opdrogen is betekent ook niet dat de migratiestroom zelf opgedroogd is. Afrika is nog steeds een pleurisbende en Assad brengt stabiliteit terug in het Midden-Oosten. Deel van het probleem blijft dus gewoon overeind. Hoe je dan ook kunt beweren, als die Irakese minister tijdens de Irak-oorlog, dat het allemaal wel oké is, kan ik met mijn hoofd niet bij...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten