snapshot4

PvdA krampachtig opzoek naar relevantie: Asscher wil deal met kabinet

Geen categoriejun 16 2018, 11:00
Lodewijk Asscher probeert het maximale uit z'n erbarmelijke positie te slaan en kiest eieren voor z'n geld. Hij wil Rutte-3 gedogen in de Eerste Kamer als zij hun meerderheid verliezen. Maar wat wil hij daar voor terug?
In het AD valt te lezen hoe Asscher weer hard opzoek is naar manieren om de PvdA weer relevant te maken. Dat gehandicapten dreigen onder het minimumloon te worden betaald schiet Asscher in het verkeerde keelgat en dat onderwerp moet zijn speerpunt gaan worden. Ook voor D66 ging deze maatregel wat ver.
Asscher slaat nu harde taal uit wanneer hij zegt dat de prijs voor zijn steun omhoog gaat hoe langer er wordt gewacht met het accepteren van zijn steun. Op zich kan Asscher zich dit makkelijk veroorloven om zulke harde taal uit te slaan want de kans bestaat dat de PvdA zelf niet eens genoeg is voor een meerderheid in de Eerste Kamer, na de verkiezingen.
Het afschaffen van de dividendbelasting is voor Asscher geen eis want 'dat wil Rutte toch niet'. Dat is allemaal te moeilijk dus kan hij zich beter focussen op makkelijk mee te scoren politieke puntjes als arbeidsgehandicapten en het eigen risico (die onder zijn bewind juist is verhoogd). Tot zo ver dus de man van de idealen...
Het lijkt wel of telkens wanneer Asscher ergens tegen is of verandering in wil, hij er zelf in eerste instantie een hand in had om het überhaupt gerealiseerd te krijgen. De PvdA laat uit alles blijken nog steeds niet te snappen waarom ze zo hard zijn afgestraft en proberen zich veel te snel weer in de politieke arena te mengen op een manier waar ze zo'n 20 zetels te weinig voor hebben om het te rechtvaardigen. Het PvdA bestuur zou er goed aan doen om even een spirituele reis naar Tibet te maken en tot zichzelf te komen, te weten komen waar ze voor staan en hun fouten eindelijk kunnen inzien in plaats van dit lege geblaat de wereld in te slingeren alsof ze ook maar op enige wijze relevant zijn voor het huidig politieke klimaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten