Syrische christen in Nederland verhuist na ISIS-bericht: "Gezegende zwaarden van moslims dorstig naar jouw bloed!"

Geen categoriejun 07 2018, 21:00
Een Syrische christen die al jaren in Overrijsel woont, moet verhuizen nadat "IS Nederland" het op de mand gemunt heeft. Ze hebben hem laten weten dat de "gezegende zwaarden van moslims" staan te popelen om zijn bloed te drinken. De burgemeester van zijn gemeente helpt mee met het vinden van nieuwe woonruimte.
De ene Syrische migrant is de andere niet, zo blijkt vandaag maar weer. Vandaag blijkt namelijk dat een al jaren in Overijssel woonachtige Syrische christen moet verhuizen, omdat hij niet meer veilig is in zijn huidige woonruimte. Jihadistische dreigkneuzen hebben namelijk uitgevogeld waar de man woont en dat hij een christen is. De club die zichzelf omschrijft als "IS Nederland" is vervolgens overgegaan tot het dreigen met het aanrichten van een bloedbad:

"De autoriteiten zoeken een andere woonplek voor de Syrische christen die onlangs uit radicaal-islamitische hoek met de dood is bedreigd.

Dat zei de man donderdagmorgen tegenover het Reformatorisch Dagblad. De Syriër uit Overijssel, die al jarenlang in Nederland verblijft, kreeg recent een brief ondertekend door „IS Nederland.” Daarin staat onder meer: „Weet dat de gezegende zwaarden van de moslims dorstig zijn naar jouw bloed.” De man zegt nog steeds „erg angstig” te zijn."

Kees van der Staaij (SGP) en Gert Jan Segers (ChristenUnie) hebben Kamervragen gesteld. De twee christelijke Kamerleden willen weten van minister Grapperhaus hoe hij dit soort onwenselijke dreigementen in de toekomst gaat voorkomen, en vragen hem om op de proppen te komen met "een gerichte aanpak ter voorkoming van bedreiging en intimidatie uit jihadistische kring, in samenwerking met de lokale overheden."
Grapperhaus moet de Kamervragen binnen drie weken beantwoorden. Laten we hopen dat de minister - die nota bene zelf ook tot een christelijke partij (CDA) behoort - iets kan betekenen voor bedreigde christenen. Want het kan toch niet zo zijn dat nota bene in een (cultuur-)christelijk land als Nederland juist voor de christelijke onderdanen geen zier gedaan wordt? Keihard aanpakken dus, die ISIS-criminelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten